Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2021 16:23
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Prosím o radu, jak zvládnout chování štěněte k dítěti.
Máme půlroční fenku NO, temperamentní, učenlivá a tříleté dítě. Fena, jakmile ho vidí, okamžitě skáče,chňape po něm, nereaguje na nás, ačkoliv jinak docela poslušná,v ten okamžik je jak utržená že řetězu. Syn už se jí bojí.
Nevím si rady, separovat je přece nemůžu.Na cvičák chodíme, tam nám udělili řadu psa vytahat za kůži za krkem, ale to je fakt k ničemu...
Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2021 16:28

Vodítko?

16.1.2021 16:30

Práci? Pracovat na akcích s dítětem? Vidím dítě = tlapky na zemi. Nebo unavený pes = hodný pes.

16.1.2021 16:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vodítko?

Nikomu to neříkejte, ale myslím si, že takové cvičáky nejsou a tohle je na objednávku :-)

16.1.2021 16:45
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Myslíte tím, jakože nám tohle na cvičáku neporadili? Kdybych dostala řadu která by pomohla tak tu nejsem

16.1.2021 16:49

Máme teď už 11ti měsíčního čuvače a 4 vnoučata.Když jsme ho přivezli,bylo jim 5,4 a 2 roky a nejmladšímu půl roku.Samozřejmě,že si štěně chtělo hrát,kousat a tak se učilo štěně na ně neskákat a děti neutíkat,nemávat rukama,nezvedat ruce nad hlavu. Děti měli neustále po kapsách pamlsky.Štěně se učilo sednout a sledovat,brát opatrně,nedorážet,to vše jsem korigovala já.No a pokud zrovna nebyl čas se jim věnovat,tak se prostě štěně muselo od dětí oddělit.Chvíli to trvalo,ale potom půl roce
už to pes i děti zvládali.Samo pes je olízal,oslintal,vyšacoval kapsy,ale nekouše,neublíží.

16.1.2021 17:00
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Děkuji za radu.Vím, že má radost, že syna vidí (tak to vysvětluju i jemu).Povel "sedni" ovládá,ale když vidí jeho tak to prostě neumí.Když náhodou stojí všema čtyřma na zemi tak dostane pamlsek,ale vzápětí je zase ve vzduchu...

16.1.2021 17:03

Tak si ho připněte doma na vodítko a korigujte ho vodítkem, když neposlechne (že neposlechne se nepozastavuji, je to štěně).

16.1.2021 17:08
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Lumen82 napsal(a):
Myslíte tím, jakože nám tohle na cvičáku neporadili? Kdybych dostala řadu která by pomohla tak tu nejsem

O to nejde, megi-the-dog žene humor do extrému! Všichni chcípáme smíchy, dnes a denně!

16.1.2021 17:49
impact

XXX.XXX.27.75

Lumen82 napsal(a):

On totiž není problém v psovi, takže Vám na cvičáku nepomůžou. Problém je Vaše a čistě jen Vaše nedůslednost.

16.1.2021 17:55

Fena je mladá, učí se. Už umí “sedni” v klidu, ale ještě neví, že to platí i v situaci, kdy je nadšená. No a tam musíte být vy a vysvětlit, ukázat, trvat na tom důsledně.

16.1.2021 17:58

Lumen82 napsal(a):
Děkuji za radu.Vím, že má radost, že syna vidí (tak to vysvětluju i jemu).Povel "sedni" ovládá,ale když vidí jeho tak to prostě neumí.Když náhodou stojí všema čtyřma na zemi tak dostane pamlsek,ale vzápětí je zase ve vzduchu...

Chce to důslednost a zase důslednost.Posadit,přidržet a opakovat do nekonečna.Nám také hrozného poděse,neustále lítá,skáče,ale naučil se to.Chce to čas a opakovat do zblbnutí.

16.1.2021 18:13
Lumen82

XXX.XXX.6.9

impact napsal(a):
On totiž není problém v psovi, takže Vám na cvičáku nepomůžou. Problém je Vaše a čistě jen Vaše nedůslednost.

Já jsem ale nikde nepsala, že je problém v psovi!Prosila jsem o radu jak zvládnout zmíněnou situaci.Prosím příště raději bez kousavého tónů,nebo bez rád.

Jinak ostatním děkuji za příspěvky

16.1.2021 18:41

Lumen82 napsal(a):
Já jsem ale nikde nepsala, že je problém v psovi!Prosila jsem o radu jak zvládnout zmíněnou situaci.Prosím příště raději bez kousavého tónů,nebo bez rád.

Jinak ostatním děkuji za příspěvky

Pokud chcete další rady, tak jen upozorním, že tento způsob chování zde obecně poněkud snižuje počet lidí ochotných psát další nápady, které by vám mohly pomoct.
Ono totiž uvědomit si, že chybu nedělá pes, ale vy (a čím), je základ úspěchu. Takže je rozhodně na místě to tady zmínit.

16.1.2021 19:25

Podle mě na sebe fenka upozorňuje - prostě způsobí zmatek a křik a vzrůšo a zábava je to velikáááá. Mám dvě vnoučata a pes obřího plemene se s nimi naučil dokonale fungovat. Od počátku to bylo o důslednosti - ale i o společných hrách. A společné srandě. Nikdy se pes neodkládal mimo - i dovolenou u moře jsme v této sestavě (6 měsíců a 50 kilo pes, dva roky a čtyři roky dítka) zvládli. Ale jasně bylo dané, co je tabu. Vychovávali jsme ale všechny tři - i děti moc dobře vědí, co nesmí...
Dodnes drží partu - když přijedou, jsou nadšení ze setkání všichni tři.
Ale mimochodem - při nadšené vítačce dodnes pes má tendenci ukrást něco, co nesmí (čepice s bambulí) jen proto, aby byl středem pozornosti... Ví, že nesmí - ale stejně to zkusí...

16.1.2021 19:28
Lumen82

XXX.XXX.6.9

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+kou%C5%A1e+d%C3%ADt%C4%9B

Díky moc,pročtu to 👍

16.1.2021 20:23
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Pokud chcete další rady, tak jen upozorním, že tento způsob chování zde obecně poněkud snižuje počet lidí ochotných psát další nápady, které by vám mohly pomoct.
Ono totiž uvědomit si, že chybu nedělá pes, ale vy (a čím), je základ úspěchu. Takže je rozhodně na místě to tady zmínit.

Ale já jsem to nemyslela vůbec zle , jen jsem se ohradila,asi trochu prudce, omlouvám se.Samozřejmě uznávám, že dělám někde chybu (pravděpodobně ta důslednost),proto jsem se přišla zeptat🙂

Všem děkuji za příspěvky a rady

16.1.2021 20:28
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Podle mě na sebe fenka upozorňuje - prostě způsobí zmatek a křik a vzrůšo a zábava je to velikáááá. Mám dvě vnoučata a pes obřího plemene se s nimi naučil dokonale fungovat. Od počátku to bylo o důslednosti - ale i o společných hrách. A společné srandě. Nikdy se pes neodkládal mimo - i dovolenou u moře jsme v této sestavě (6 měsíců a 50 kilo pes, dva roky a čtyři roky dítka) zvládli. Ale jasně bylo dané, co je tabu. Vychovávali jsme ale všechny tři - i děti moc dobře vědí, co nesmí...
Dodnes drží partu - když přijedou, jsou nadšení ze setkání všichni tři.
Ale mimochodem - při nadšené vítačce dodnes pes má tendenci ukrást něco, co nesmí (čepice s bambulí) jen proto, aby byl středem pozornosti... Ví, že nesmí - ale stejně to zkusí...

Ano, přesně,upozorňuje na sebe a tu chvíli je to fakt masakr.Dítě kvílí, ač je upozorňováno aby to nedělalo, snaží se před psem uniknout,pes je mu v patách (na zádech) a mě ignoruje.No, doufám, že to vylepšíme

16.1.2021 20:33

Ona s ním není doma?? Potkávají se jen venku?? Že v prvním příspěvku píšete, že tak reaguje hned jak ho vidí...

16.1.2021 20:39

Půlroční ovčanda......no to hovoří za vše.
Já osobně takovou zkušenost nemám, k malým dětem jsem měla dospělou ovčandu a štěně afgána a to byla pohodička, musela jsem defakto jen dohlížet na to aby se děti ke psům chovaly správně.

Ale moc dobře si pamatuju mladá léta mojí ovčandy a spíš se zeptám, co má feňule za zábavu...činnost, je to pracák a nebo.....je to venkovní pes a nebo s vámi bydlí doma.
Možná se pletu, ale já v tom vidím jediné....temperamentní psí děcko, kterému se rozzáří očíčka a jakože "juchůůů konečně zábava a hopsá a hopsá"

Já osobně bych vám cvičák doporučila, ale ne jako pomoc s vaším problémem, vy totiž nijak zásadní problém nemáte, ale aby feňule makala, aby zaměstnala tělíčko, hlavinku, pohrála si s ostatními pejsky...upustila energii, páru a doma pak důslednot a stavět na naučených povelech....

16.1.2021 20:43

Já osobně takovou zkušenost nemám, k malým dětem jsem měla dospělou ovčandu a štěně afgána a to byla pohodička, musela jsem defakto jen dohlížet na to aby se děti ke psům chovaly správně.

Ale moc dobře si pamatuju mladá léta mojí ovčandy a spíš se zeptám, co má feňule za zábavu...činnost, je to pracák a nebo.....je to venkovní pes a nebo s vámi bydlí doma.
Možná se pletu, ale já v tom vidím jediné....temperamentní psí děcko, kterému se rozzáří očíčka a jakože "juchůůů konečně zábava a hopsá a hopsá"

Já osobně bych vám cvičák doporučila, ale ne jako pomoc s vaším problémem, vy totiž nijak zásadní problém nemáte, ale aby feňule makala, aby zaměstnala tělíčko, hlavinku, pohrála si s ostatními pejsky...upustila energii, páru a doma pak důslednot a stavět na naučených povelech....

No já nevím, cvičák, kde radí vytahat psa (5měsíční mimino) za kůži, mi nepřijde jako ten správný.

16.1.2021 20:58

No já nevím, cvičák, kde radí vytahat psa (5měsíční mimino) za kůži, mi nepřijde jako ten správný.

No takovej samozřejmě nee....

16.1.2021 21:26
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Je to venkovní pes,ale víceméně tráví čas s manželem v dílně (má jí doma na zahradě), takže sama není.Dvakrát cca hodina procházka, jinak přes den po chvílích cvičení, přetahování,aport... Je šikovná, chytlavá,jen prostě to skákání,no.Ovšem na procházce se zastavíme s někým promluvit a ona sedí a čeká.
Právě ten cvičák je v současnosti vůbec problém.Zatím jsme stihli jen 4x.
Když už byla naočkovaná tak bylo zavřeno, teď to zavřeli zase...Ale štěňata tam spolu komunikovala jen na vodítku, žádný hra na volno.

16.1.2021 21:35

Lumen82 napsal(a):
Je to venkovní pes,ale víceméně tráví čas s manželem v dílně (má jí doma na zahradě), takže sama není.Dvakrát cca hodina procházka, jinak přes den po chvílích cvičení, přetahování,aport... Je šikovná, chytlavá,jen prostě to skákání,no.Ovšem na procházce se zastavíme s někým promluvit a ona sedí a čeká.
Když už byla naočkovaná tak bylo zavřeno, teď to zavřeli zase...Ale štěňata tam spolu komunikovala jen na vodítku, žádný hra na volno.

Ten, kde vám radí tahat štěně za kůži? V tom případě by bylo dobře, že je zavřený.

16.1.2021 21:41
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Ten, kde vám radí tahat štěně za kůži? V tom případě by bylo dobře, že je zavřený.

Ano,ten😒

16.1.2021 22:16

Lumen82 napsal(a):
Ano,ten😒

Na takový bych se svým štěnětem nechodila.

17.1.2021 09:41

Lumen82 napsal(a):

Já tam prostě vidím nadšení štěněte.....vylezete ven a feňule si řekne ..."hele, to je ten malej tvoreček, co bude výskat a utíkat, když na něj budu skákat...to bude legranda"
Navíc teď počasí nic moc...vždyť to víme všichni, když bylo lezavo, sychravo, zima, deštíček, tak asi s malým děckem netrávíte na zahradě hodiny a hodiny a teď jsou zase mrazy. A pro vaší fenu není tudíž dítě samozřejmost.

Asi mám pár nápadů, co a jak bych to udělala já, i kdyby pes byl venkovní, ale vzhledem k tomu, že moji psi byli vždycky doma a s dětma tudíž trávili hodně času, tak ty moje nápady nemám v praxi prověřený.

Základ by byl pro mě naučit děcko, že pískání, vřískání a utíkání zatím neexistuje a pokud se vám to nepovede, tak fenu na vodítko a nebo couračku.

17.1.2021 22:54
Lumen82

XXX.XXX.6.9

Já tam prostě vidím nadšení štěněte.....vylezete ven a feňule si řekne ..."hele, to je ten malej tvoreček, co bude výskat a utíkat, když na něj budu skákat...to bude legranda"
Navíc teď počasí nic moc...vždyť to víme všichni, když bylo lezavo, sychravo, zima, deštíček, tak asi s malým děckem netrávíte na zahradě hodiny a hodiny a teď jsou zase mrazy. A pro vaší fenu není tudíž dítě samozřejmost.

Asi mám pár nápadů, co a jak bych to udělala já, i kdyby pes byl venkovní, ale vzhledem k tomu, že moji psi byli vždycky doma a s dětma tudíž trávili hodně času, tak ty moje nápady nemám v praxi prověřený.

Základ by byl pro mě naučit děcko, že pískání, vřískání a utíkání zatím neexistuje a pokud se vám to nepovede, tak fenu na vodítko a nebo couračku.

Ano,ano, přesně jste to vystihla🙂A budu ráda i za ty neprověřené tipy🙂 Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík