HaidiPes

XXX.XXX.0.163
Kolik si tak šetříte na veterinární náklady?
Vždy jsme měli bezpapíráčky, kteří byli zdraví a stačilo jim jen očkování, takže nemám úplně představu. Ale na jaře budeme pořizovat štěně (sPP, takže už to bude velký výdaj) a poslední dobou se hrozím toho, že bude třeba fakt dost nemocné.
Známí mají papírovou bezsrstou kolii a to je samý problém- epilepsie, dysplazie (operace), cukrovka, vrozená vada srdce, špatná játra, jednou komplikovaná zlomenina, zánět mléčné žlázy, záněty uší... Měsíčně do ní vráží tisíce, za těch 11 let už do ní dali určitě čtvrt milionu jen za veterinu. A my nejsme úplně milionáři... a spousta známých, kteří mají papíráky s nimi taky věčně lítá po veterinách (vážně, moc důvěryhodně pak tvrzení, že psi s PP bývají nemocnější, nepůsobí)
Na "psím účtu" mám momentálně necháno 50 tisíc s tím, že 30 půjde na pořízení psa a dvacku bude mít na veta. Základní výbavu máme všechnu po minulém psovi, granule tak 300 měsíčně (malé plemeno). Každý měsíc chci posílat 300-500 na "veterinární" účet, to je dejme tomu 4 tisíce měsíčně plus mínus. Bude to stačit? Kolik necháváte vy v rezervě?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že máte víc než většina pejskařů celého světa :-) Je to dobrý, odpovědný přístup, odkládat si průběžně.
Možná přemýšlejte o pojištění vet. péče, pokryje ty veliké věci. Někdo říká, že se to nevyplatí, ale někde třeba existuje "balíček" výhodnosti k bytu, odpovědnosti a tak, je tam nějaká spoluúčast samozřejmě, kouknu a porovnám, třeba najdu něco, co mi bude dávat smysl.
Speciálně na výdaje za zvěř nemám bokem nic, mám tak nějak na provoz života domácnosti cca na půl roku, pokud z toho něco seberu na veterinu, tak to musím zas napracovat.

Nejde o to, jestli je pes s PP. Finančně náročné problémy může mít i vořech.
To je hezké, že máte už takhle dopředu odloženo, pak míň bolí, když se něco akutně děje :)
HaidiPes

XXX.XXX.0.163
lupus4
napsal(a):
granule tak 300 měsíčně (malé plemeno)
neuvažovala jste o tom, že přirozené je krmit přirozeně ?
Děkuji za odpověď k tématu... :)
Mě úplně fascinuje, že kdykoliv se tady někdo na něco zeptá a zmíní, že krmí granulemi, tak se tady na něj všichni sesypou, co si to dovoluje, krmit granulemi, ať jsou sebevíc kvalitní! ;) A je jim úplně fuk, že na jejich názor ohledně výživy se nikdo neptal.

na veterinu zvlášť nešetříme - šetříme na nenadálé potřeby - a je jedno, jestli je to lednička, kotel, nemoc psa... Prostě rezerva být musí.
Ano, taky máme rezervu pro nenadálé případy. Jsem tak nějak klidnější, když vím, že v případě průšvihu nebudu bádat, kdo mi půjčí. Popravdě, za mlada mi to bylo fuk.
Jasně, pejsek s PP nezaručuje ani zdraví, ani nemoc, prostě, někdy je to smůla. Já mám třeba zkušenosti opačné. Fena bez PP měla problémy, fena s PP, ťuk ťuk, je zdravá jak fík.
neverend

XXX.XXX.213.247
HaidiPes
napsal(a):
Vždy jsme měli bezpapíráčky, kteří byli zdraví a stačilo jim jen očkování, takže nemám úplně představu. Ale na jaře budeme pořizovat štěně (sPP, takže už to bude velký výdaj) a poslední dobou se hrozím toho, že bude třeba fakt dost nemocné.
Známí mají papírovou bezsrstou kolii a to je samý problém- epilepsie, dysplazie (operace), cukrovka, vrozená vada srdce, špatná játra, jednou komplikovaná zlomenina, zánět mléčné žlázy, záněty uší... Měsíčně do ní vráží tisíce, za těch 11 let už do ní dali určitě čtvrt milionu jen za veterinu. A my nejsme úplně milionáři... a spousta známých, kteří mají papíráky s nimi taky věčně lítá po veterinách (vážně, moc důvěryhodně pak tvrzení, že psi s PP bývají nemocnější, nepůsobí)
Na "psím účtu" mám momentálně necháno 50 tisíc s tím, že 30 půjde na pořízení psa a dvacku bude mít na veta. Základní výbavu máme všechnu po minulém psovi, granule tak 300 měsíčně (malé plemeno). Každý měsíc chci posílat 300-500 na "veterinární" účet, to je dejme tomu 4 tisíce měsíčně plus mínus. Bude to stačit? Kolik necháváte vy v rezervě?
Podle mě je to taky blbost že psi s PP jsou zdravější.🙂 Veterináři jsou podle mého celkem laciní. Vemme kolik dnes mají vybavení jako je sono, rtg a podobné vymoženosti, které určitě zaplatili ze svého a přesto bych se odvážil tvrdit, že cena vyšetření je přijatelná. Na to že to mají zvířata hned a nečekají jak "chudina" na vyšetření (chudina myšleno my lidé), tak je to opravdu levné. Já jsem člověk co vždycky musí mít rezervu a tak plně schvaluji Vaše rozumné rozhodnutí mít pro pejska finanční rezervu.🙂 Toť asi vše.
Jsjhdhj

XXX.XXX.55.241
HaidiPes
napsal(a):
Děkuji za odpověď k tématu... :)
Mě úplně fascinuje, že kdykoliv se tady někdo na něco zeptá a zmíní, že krmí granulemi, tak se tady na něj všichni sesypou, co si to dovoluje, krmit granulemi, ať jsou sebevíc kvalitní! ;) A je jim úplně fuk, že na jejich názor ohledně výživy se nikdo neptal.
Buďte v klidu Lupus odpovídá jen ohledně stravy je to odborník, ale čím krmi svoje psy ještě nenapsal. Nic mu nevoní já se ho taky neptala na krmení ale dostala sem přednášku jaké jsem prase

impact
napsal(a):
Doufám, že nedostanu taky kartáč za dotaz mimo - ale co je to prosím bezsrstá kolie?
Překlep? Myšleno krátkosrstá?
HaidiPes
napsal(a):
No já mám tak 250 000 a šetřím dále " na důchod" no a na nepředvídané výdaje. Za 30 let chovu psů jsme nikdy na veterině neměli nijak zvlášť velký výdaj, u dvou fen operace nádoru a i s veškerým léčením se to vešlo do deseti tisíc. Ovšem minulý rok jezevec mojí maminy vyhřezlá plotýnka a dvě operace a komplet léčení vyšlo na 60 000. Takže ono běžný nemoci se tak nějak dají pytlíkovat, ale pokud je fakt průšvih, tak to jde do desítek tisíců.....

Tak já teda nijak zvlášť našetřeno nemám....takže pokud by bylo potřeba nějaká drahá léčba nebo operace, která by převyšovala moje ...momentálně po loňsku chabé úspory, tak si prostě vemu půjčku.

napsal(a):
Tak já teda nijak zvlášť našetřeno nemám....takže pokud by bylo potřeba nějaká drahá léčba nebo operace, která by převyšovala moje ...momentálně po loňsku chabé úspory, tak si prostě vemu půjčku.
Mám to stejně, nějaký úspory sice jsou, ale v této době jsou příjmy omezený, takže žádný statisíce to nejsou.

já mám Noru pojištěnou a na co se pojištění nevztahuje snad umím udělat sama.
Já teda velké úspory našetřené nemám. Kdyby na to přišlo, tak si ale myslím, že peníze seženu od rodiny, kamarádů. Když ne, tak půjčka. Pokud by to bylo něco, co by zvládl náš veterinář, tak se s ním dá domluvit na splátkovém kalendáři, takže bych to řešila tak. Stejně tak třeba péči (operaci) březí feny a vše, co se týče odchovaných štěňat, je možné platit až po prodání štěňat.

marcelaamax
napsal(a):
Já teda velké úspory našetřené nemám. Kdyby na to přišlo, tak si ale myslím, že peníze seženu od rodiny, kamarádů. Když ne, tak půjčka. Pokud by to bylo něco, co by zvládl náš veterinář, tak se s ním dá domluvit na splátkovém kalendáři, takže bych to řešila tak. Stejně tak třeba péči (operaci) březí feny a vše, co se týče odchovaných štěňat, je možné platit až po prodání štěňat.
Stejně tak třeba péči (operaci) březí feny a vše, co se týče odchovaných štěňat, je možné platit až po prodání štěňat
A varianta, ze zadne stene na prodej nebude - se neresi?

Mohl by někdo blíže specifikovat nebo doporučit to pojištění. Na co to je, podmínky, zkušenosti, cena.....
napsal(a):
Stejně tak třeba péči (operaci) březí feny a vše, co se týče odchovaných štěňat, je možné platit až po prodání štěňat
A varianta, ze zadne stene na prodej nebude - se neresi?
Řeší. Úplně stejně jako kdyby nešlo o štěňata - rodina, kamarádi, splátkový kalendář u veta 😉
marcelaamax
napsal(a):
Řeší. Úplně stejně jako kdyby nešlo o štěňata - rodina, kamarádi, splátkový kalendář u veta 😉
No, ony jsou bohužel veteriny, kde vám psa bez platby předem nepříjmou, a podle Murphyho zákona se něco podělá o víkendu v noci, nebo tak, že budete muset jet někam na kliniku...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, ony jsou bohužel veteriny, kde vám psa bez platby předem nepříjmou, a podle Murphyho zákona se něco podělá o víkendu v noci, nebo tak, že budete muset jet někam na kliniku...
Já píšu jen o tom, jaké možnosti mám já. Mám na naší veterine kamarádku, se kterou to mám osefovane. Pokud někdy budu kryt, tak mi ona i někdo z doktorů budou k dispozici - i o víkendu, i v noci.
A i kdybych musela jet někam na kliniku, tak samozřejmě nějaké peníze mám, jen to nejsou statisíce, jak tu třeba psali ostatní. K rodině si taky mužů dojet třeba v noci, nebo mi to můžou poslat na účet, v noci, o víkendu.
Já už mám poslední dobou pocit, že tady člověk nemůže napsat nic, aby se to neotocilo proti němu 😀. Jen se zmíním, že u mého veta je možnost platit po prodání štěňat, a pomalu je z toho to, že žádné štěně na prodej nebude, a že se zaručeně něco stane o víkendu nebo v noci, kdy budu muset na kliniku 😀. Kdybych to věděla, tak jsem to rozepsala rovnou, že to mám domluvené, a to ještě ani nevím, zda kryt budu. Ale predem jsem to zjišťovala. Jen jsem to nechtěla hned psát do podrobna.

Na klinice, kam jezdíme my, nikdy nechtěli peníze předem, ale bez zaplacení po zákroku se prostě nedá odejít. Ale dá se platit i kartou, nemusí být hotovost.
Jinak u vesnickýho veterináře se dá domluvit, ale pokud je něco akutního, tak se přiznám, že nemám odvahu k němu po zkušenostech jít.

marcelaamax
napsal(a):
Já píšu jen o tom, jaké možnosti mám já. Mám na naší veterine kamarádku, se kterou to mám osefovane. Pokud někdy budu kryt, tak mi ona i někdo z doktorů budou k dispozici - i o víkendu, i v noci.
A i kdybych musela jet někam na kliniku, tak samozřejmě nějaké peníze mám, jen to nejsou statisíce, jak tu třeba psali ostatní. K rodině si taky mužů dojet třeba v noci, nebo mi to můžou poslat na účet, v noci, o víkendu.
Já už mám poslední dobou pocit, že tady člověk nemůže napsat nic, aby se to neotocilo proti němu 😀. Jen se zmíním, že u mého veta je možnost platit po prodání štěňat, a pomalu je z toho to, že žádné štěně na prodej nebude, a že se zaručeně něco stane o víkendu nebo v noci, kdy budu muset na kliniku 😀. Kdybych to věděla, tak jsem to rozepsala rovnou, že to mám domluvené, a to ještě ani nevím, zda kryt budu. Ale predem jsem to zjišťovala. Jen jsem to nechtěla hned psát do podrobna.
Však jo, taky jsem se už kolikrát poučila, že tady člověk musí vše vysvětlit dopodrobna.
marcelaamax
napsal(a):
Já právě byla už 2x svědkem toho, že lidi dělali hysterický scény na dispečinku, když jim bez peněz odmítli přijmout psa (jednou torze, podruhé nějaké sražení autem), a měli prostě smůlu...
A i z vlastních zkušeností vím, že pokud se má něco po... 💩, tak se tak stane v neděli ve 22,00, na Silvestra anebo když má můj vet koronu.
... k tomu moje poslední zkušenost, kdy jsem počítala s příjmem ze štěňat, a misto toho jsem nechala na veterině 70 tis., a nejenom že nebyla štěňata, ale k tomu jsem přišla i o špičkovou fenu - to mě docela hodně vyškolilo😳
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já právě byla už 2x svědkem toho, že lidi dělali hysterický scény na dispečinku, když jim bez peněz odmítli přijmout psa (jednou torze, podruhé nějaké sražení autem), a měli prostě smůlu...
A i z vlastních zkušeností vím, že pokud se má něco po... 💩, tak se tak stane v neděli ve 22,00, na Silvestra anebo když má můj vet koronu.
... k tomu moje poslední zkušenost, kdy jsem počítala s příjmem ze štěňat, a misto toho jsem nechala na veterině 70 tis., a nejenom že nebyla štěňata, ale k tomu jsem přišla i o špičkovou fenu - to mě docela hodně vyškolilo😳
To je hrůza
neverend

XXX.XXX.213.247
marcelaamax
napsal(a):
To není pocit, ale jistota.😀😀 Vysvětlovat každé slovo je príma zábava.😀

Hlavně.. statisíce na účtu dnes nemusí zítra být. Letošní rok bude veliká legrace. Ještě že jsem boty, vodítko a postroj kupovala loni.
Mít teď deset psů a přijít o práci, no.. by mě zajímalo, jestli takhle přemýšlí kupující psa, jestli na to bude mít za dva tři měsíce. Já si hned teď teda dalšího psa koupit nejdu.
lesnížínka
napsal(a):
To je hrůza
Ano je, akorát to člověku dojde, až se v té situaci ocitne.
A o předchozí fenu jsem přišla i díky tomu, že se jí rozjela anaplasma+babesioza zrovna když jsme byli na dovolené (navíc pátek večer), kde nebyla dostupná slušná veterinární péče, a nebyli schopni fenu ani stabilizovat, aby zvládla převoz do Brna...
Takže to, že mám kamarády na celé VFU mi v dané chvíli bylo úplně k..., a to jsem u sebe peníze měla.
marcelaamax
napsal(a):
Klííííd, ty statisíce mám teď, ale když jsme měli těch 11 psů, tak jsme jeli od výplaty k výplatě a na účtu 0

Já jsem normální člověk...výplata teda nedosahuje zdaleka republikového průměru a upřímně nevím, na co mám šetřit dřív...na důchod, rezervu když přijdu o práci (prý by měla být asi 9 měsíčních příjmů), rezervu, kdyby se něco doma podělalo,, rezervu, když mi odejde auto...na opravu případně nákup nového auta, rezervu, když budu potřebovat veterináře........když to všechno spočítám, tak mi to vychází na miliony a ty nejsem schopná našetřit, ani když nebudu žrát.....
A navíc, na mě přesně platí pořekadlo "plány se plánujou a blázni se radujou", takže když už mám pocit, že všechno běží hladce a že bych teoreticky mohla nějakou větší finanční rezervu začít vyrábět, tak se vždycky něco podělá....no a většinou se nepodělá jenom jedna věc, je to minimálně do třetice všeho dobrého a v mém případě zlého.......no věšet na švestku se nebudu, sázela jsem je předloni, takže ještě nemají potřebné rozměry a zůstávám životním optimistou...nějak bylo nějak bude.......
Přesto všechno si prostě dopřávám ten luxus a i jako v podstatě chudá ženská živim dvě chlupatý velký bestie....člověk žije jenom jednou

napsal(a):
Já jsem normální člověk...výplata teda nedosahuje zdaleka republikového průměru a upřímně nevím, na co mám šetřit dřív...na důchod, rezervu když přijdu o práci (prý by měla být asi 9 měsíčních příjmů), rezervu, kdyby se něco doma podělalo,, rezervu, když mi odejde auto...na opravu případně nákup nového auta, rezervu, když budu potřebovat veterináře........když to všechno spočítám, tak mi to vychází na miliony a ty nejsem schopná našetřit, ani když nebudu žrát.....
A navíc, na mě přesně platí pořekadlo "plány se plánujou a blázni se radujou", takže když už mám pocit, že všechno běží hladce a že bych teoreticky mohla nějakou větší finanční rezervu začít vyrábět, tak se vždycky něco podělá....no a většinou se nepodělá jenom jedna věc, je to minimálně do třetice všeho dobrého a v mém případě zlého.......no věšet na švestku se nebudu, sázela jsem je předloni, takže ještě nemají potřebné rozměry a zůstávám životním optimistou...nějak bylo nějak bude.......
Přesto všechno si prostě dopřávám ten luxus a i jako v podstatě chudá ženská živim dvě chlupatý velký bestie....člověk žije jenom jednou
Aneb peníze budou a my ne.

napsal(a):
Aneb peníze budou a my ne.
Aneb v mém případě to spíš vypadá, že já budu a peníze ne.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je mi moc líto . Můžu se zeptat, co se fence přesně stalo? Pokud o tom nechcete mluvit, tak to pochopím.
Na klinice, kam jezdím na pohotovost po mě nikdy peníze dopředu nechtěli, a než se to nějak vyřeší, tak už bych případně měla peníze dávno na účtě. Jsem docela koukala, když mi nedávno kamarádka vyprávěla, jak rychle se dá dneska sehnat půjčka - všechno zařídíte přes telefon, a ani ne do hodiny máte peníze na učtě .
Jo jo, s tímhle souhlasím - taky vždycky když se něco dělo, tak večer a ještě o víkendu... Právě proto jsem si zjišťovala ty možnosti dopředu :-) . A samozřejmě že člověk musí počítat i s tím, že to může dopadnout špatně.
marcelaamax
napsal(a):
To je mi moc líto . Můžu se zeptat, co se fence přesně stalo? Pokud o tom nechcete mluvit, tak to pochopím.
Na klinice, kam jezdím na pohotovost po mě nikdy peníze dopředu nechtěli, a než se to nějak vyřeší, tak už bych případně měla peníze dávno na účtě. Jsem docela koukala, když mi nedávno kamarádka vyprávěla, jak rychle se dá dneska sehnat půjčka - všechno zařídíte přes telefon, a ani ne do hodiny máte peníze na učtě .
Jo jo, s tímhle souhlasím - taky vždycky když se něco dělo, tak večer a ještě o víkendu... Právě proto jsem si zjišťovala ty možnosti dopředu :-) . A samozřejmě že člověk musí počítat i s tím, že to může dopadnout špatně.
Byla březí, a chytla mi i přes očkování leptospirozu. Museli jsme ukončit březost, po potratu dostala zánět dělohy, takže se i tomto stavu kastrovala, a když se po 2 měsících dala dohromady, a mysleli jsme si, že je vyhráno, tak se jí utrhla krevní sráženina, a ucpala jí portální cévu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Byla březí, a chytla mi i přes očkování leptospirozu. Museli jsme ukončit březost, po potratu dostala zánět dělohy, takže se i tomto stavu kastrovala, a když se po 2 měsících dala dohromady, a mysleli jsme si, že je vyhráno, tak se jí utrhla krevní sráženina, a ucpala jí portální cévu.
joo to už jste někde vlastně psala.... to je hrozný .
A bylo to v době, kdy jsem kvůli koroně byla 3 měsíce bez příjmů, a naděje na zlepšení v nedohlednu - teď už nejsem takový hrdina, abych třeba nakryla, neměla rezervu, a ještě počítala s tím, že něco ze štěňat splatím. Zvlášť v téhle blbé době.
Před 20 lety jsem byla bez peněz, bez bydlení, 2 psy a koně na krku, a připadalo mi to všechno v úplně pohodě...

marcelaamax
napsal(a):
Jen se zmíním, že u mého veta je možnost platit po prodání štěňat, a pomalu je z toho to, že žádné štěně na prodej nebude, a že se zaručeně něco stane
Nejde o to, ze zaplatit ucty za veta nemate nejak promyslene.
Jen ja rozlisuju na co si tu pujcku planuju vzit.
Uraz, náhlá nemoc -jo, to vyzaduje nejake reseni.
Ale naplanovany odchov???
K planovanemu chovu pro me patri i to, ze do toho jde clovek s urcitou rezervou a ne na dluh. Ze me jeden odchov neozebraci a nezadluzi. Dava mi to urcitou svobodu. At uz jde třeba o vyběr kryciho psa nebo o výběr veta, když ho budu potřebovat.
Kryti na dluh je mi proste proti mysli - a to taky nemam na uctu statisicovou rezervu.
Ne, nenosim ruzove bryle - moc dobre vim, ze to co popisujete dela spoustu lidi.
Jen jsem to asi u vas necekala.
Premyslim od vcera, jestli mam vubec dal reagovat. fakt mi to docela vyrazilo dech.
napsal(a):
Jen se zmíním, že u mého veta je možnost platit po prodání štěňat, a pomalu je z toho to, že žádné štěně na prodej nebude, a že se zaručeně něco stane
Nejde o to, ze zaplatit ucty za veta nemate nejak promyslene.
Jen ja rozlisuju na co si tu pujcku planuju vzit.
Uraz, náhlá nemoc -jo, to vyzaduje nejake reseni.
Ale naplanovany odchov???
K planovanemu chovu pro me patri i to, ze do toho jde clovek s urcitou rezervou a ne na dluh. Ze me jeden odchov neozebraci a nezadluzi. Dava mi to urcitou svobodu. At uz jde třeba o vyběr kryciho psa nebo o výběr veta, když ho budu potřebovat.
Kryti na dluh je mi proste proti mysli - a to taky nemam na uctu statisicovou rezervu.
Ne, nenosim ruzove bryle - moc dobre vim, ze to co popisujete dela spoustu lidi.
Jen jsem to asi u vas necekala.
Premyslim od vcera, jestli mam vubec dal reagovat. fakt mi to docela vyrazilo dech.
Tak znovu, já jsem jen napsala, že tuhle možnost mám. Nikde jsem nepsala, že půjdu do plánovaného krytí bez toho, aniž bych měla nějaké peníze, rezervu, jen to nejsou statisíce. To je asi vše. Víc už reagovat nebudu.
Edit. : ještě dodám - tím, že to mám u veta domluvené jsem myslela to, že bude k dispozici o víkendu, večer. A ne to, že by to mělo být na dluh.

Tak myslím, že s poctivostí a péčí, s jakou marcelaamax řeší budoucí případný odchov, je trochu zbytečný tu z toho dělat kovbojku