Neumím hledat nebo v této době nelze sehnat menšího psa v ČR?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alexa88

18.1.2021 11:02
Alexa88

XXX.XXX.173.42

Již měsíc se snažím najít menšího psa, vhodného do bytu k mladé rodině s dětmi a aktivní fenou. Vždy jsme si brali psi z útulků - tam jsem nenašla, když najdu, volám ještě ten den a už má desítky zájemců. Fena je puberťák, jsme hodně aktivní, tak bych ráda mladšího psa, pod 6 let.
Založila jsem si i fb, ale ani tam jsem nenašla - možná se tam neorientuji a neumím hledat? Když už najdu nějakého malocha, který snese ostatní psy i děti, je na Slovensku a prý mi ho přivezou na hranice, až naplní auto :-o
Začala jsem koukat po inzercích (pravda,možná nevím,kde hledat,tak koukám na bazoši, sbazaru a tady), kříženci čivavy a ratlíka za 20tisíc nebo pudl s pp za 50tisíc. Množírnu podpořit nehodlám, štěňata z nechtěného krytí asi už nebývají nebo se prodávají za 20 tisíc?
Tak nějak nevím,kde hledat, poradíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2021 11:08

V Číně byl kdysi zákon jednoho dítěte. Nestačil by vám 1 pes?
Třeba někde na psíka narazíte, zamilujete si ho na první pohled a bude váš. Ale takhle násilně shánět v této době? Počkejte do léta, až budou chtít lidi odjet na dovolenou a zjistí, že ta chlupatá roztomilá kulička už tak roztomilá není. Mladých psů budou plné inzerce i útulky.

Alexa88

18.1.2021 11:20
Alexa88

XXX.XXX.173.42

Přišli jsme na podzim o psího dědečka, žádné násilí v hledání nevyvíjím. Druhý pes nám chybí, fena velmi truchlí.

18.1.2021 11:20

Ano, doba je těžká, každý musí mít svého psa, a tak je psů nedostatek :) Zvlášť, když máte nějaké konkrétní představy, třeba že by měl mít míň než 60 kg, míň než 10 let a neměl by se pokusit sežrat vám děti :)

Nemáte někoho, kdo se vyzná na FB a hlídal by vám tam různé inzerce? Na inzeráty se musí volat hned, jak je uvidíte, a třeba se vám to za pár týdnů podaří....

18.1.2021 12:08

Alexa88 napsal(a):
Přišli jsme na podzim o psího dědečka, žádné násilí v hledání nevyvíjím. Druhý pes nám chybí, fena velmi truchlí.

A odkud jste? Mohla bych vám případně hlídat nabídku v MS spolku na ochranu zvířat, ten je v Ostravě, nebo v útulku Lukavice, okr. Rychnov nad Kněžnou.

18.1.2021 16:25

Nehlédla jsem do zdejší inzerce a hned asi třetí inzerát byl Denny, který hledá domov. Určitě takových pejsků bude víc (v souvislosti s koronou obzvlášť).

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3703255/darujeme-psa-do-dobrych-rukou/

Alexa88

18.1.2021 19:09
Alexa88

XXX.XXX.173.42

Děkuji všem, všechny výše zmíněné pejsky už znám zpaměti, bohužel ti menší (pod 15kg) jsou buď na Slovensku, nevhodní k dětem či fenám nebo jim hledají domov tam, kde nemusí zůstat pejsek doma sám.

Nicméně jsem na radu @Keriton požádala neteř zběhlou "fejsbůkářku" a hned objevila pejska, který ještě není v nabídce k adopci,v pátek bude mít po veterinární prohlídce a jedeme se podívat Tak snad to klapne. Do Příbramského útulku jsem již volala, ten menší je tam rok, protože je to kousavec a ten větší je ve velikosti NO.

@Odetta zdá se, že právě v souvislosti s koronou je naopak nedostatek psů,jelikož lidé nikam nemohou a mají více času. Jedna dočaskářka mi řekla, že před rokem by pro mě měla několik vhodných psů, dnes má tolik zájemců, že dává výhradně do RD se zahradou, protože si může vybírat a klást podmínky. Kolegyně chová pudlíky a od ní zase mám info, že i psy s pp šli cenou extrémě nahoru, protože poptávka převyšuje nabídku

18.1.2021 19:14

Alexa88 napsal(a):
Děkuji všem, všechny výše zmíněné pejsky už znám zpaměti, bohužel ti menší (pod 15kg) jsou buď na Slovensku, nevhodní k dětem či fenám nebo jim hledají domov tam, kde nemusí zůstat pejsek doma sám.

Nicméně jsem na radu @Keriton požádala neteř zběhlou "fejsbůkářku" a hned objevila pejska, který ještě není v nabídce k adopci,v pátek bude mít po veterinární prohlídce a jedeme se podívat Tak snad to klapne. Do Příbramského útulku jsem již volala, ten menší je tam rok, protože je to kousavec a ten větší je ve velikosti NO.

@Odetta zdá se, že právě v souvislosti s koronou je naopak nedostatek psů,jelikož lidé nikam nemohou a mají více času. Jedna dočaskářka mi řekla, že před rokem by pro mě měla několik vhodných psů, dnes má tolik zájemců, že dává výhradně do RD se zahradou, protože si může vybírat a klást podmínky. Kolegyně chová pudlíky a od ní zase mám info, že i psy s pp šli cenou extrémě nahoru, protože poptávka převyšuje nabídku

Super, snad vám něco vyjde.

Bohužel přátelé laici kdysi sháněli malýho pejska, asi tak jako vy. Nakonec "vyfasovali" hezkou fenku odpovídající velikosti a věku z nějaké dočasky, a od té doby už několik let řeší, že je fena ze strachu agresivní na lidi, i na členy rodiny, děti. Po prvním pokousání dítěte chtěli fenu vrátit, ale dočaska už ji zpět nevzala. Tak bojují. To mi přijde jako dost krávovina, že některý ty spolky a útulky asi nepřemýšlí hlavou a dají do nezkušené rodiny problematické zvíře a ruce od toho pryč....

18.1.2021 19:15

Ano, ale všichni tady s obavami očekáváme, že až se situace jednou vrátí k normálu, naplní se útulky...

S pejskem držím palce!

Alexa88

18.1.2021 19:26
Alexa88

XXX.XXX.173.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A odkud jste? Mohla bych vám případně hlídat nabídku v MS spolku na ochranu zvířat, ten je v Ostravě, nebo v útulku Lukavice, okr. Rychnov nad Kněžnou.

@Sarah01 jste zlatá, děkuji! Kdyby to v pátek neklaplo, ozvu se Jsme od Benešova, takže dojezd kamkoliv.

@Odetta , ano,taky se děsím,co pak bude,ale já se děsím celkově,co bude...

@keriton , tak teď je to spíš naopak, pejskař začátečník asi jen tak z dočasek pejska nedostane (a je to i dobře). Bohužel s těmi spolky, co vozí psíky ze zahraničí je to jinak, těm s kterými jsem mluvila bylo naprosto jedno,kam by pes šel. Nechápu to - kdybych byla v situaci, kdy si můžu vzít i agresivního psa, těch je v českých útulcích dost. Když jsem v situaci, že hledám pejska, který zvládne děti a druhého psa, je pro mě nemyslitelné, že bych přijela na hranice, tam bych vyfasovala psa a až doma bych zjistila, co je zač. O zdraví a parazitech nemluvě.

19.1.2021 20:13
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.209

Na facebooku je stranka "Psi stesti".
Momentalne tam vidam mnoho malych psu i fenek, ktere maji pod sebou stenatka. Odebiraji pejsky od asocialu a nevyhovujicich podminek.
V nabidce jich maji dost.

19.1.2021 20:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Super, snad vám něco vyjde.

Bohužel přátelé laici kdysi sháněli malýho pejska, asi tak jako vy. Nakonec "vyfasovali" hezkou fenku odpovídající velikosti a věku z nějaké dočasky, a od té doby už několik let řeší, že je fena ze strachu agresivní na lidi, i na členy rodiny, děti. Po prvním pokousání dítěte chtěli fenu vrátit, ale dočaska už ji zpět nevzala. Tak bojují. To mi přijde jako dost krávovina, že některý ty spolky a útulky asi nepřemýšlí hlavou a dají do nezkušené rodiny problematické zvíře a ruce od toho pryč....

No, třeba tady si asi taky moc nelámali hlavu s tím komu dají jakého psa... 🙄

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/agresivni-pes-v-jablonci-vykousl-majiteli-ranu-na-predlokti-pak-napadl-dalsi-dva-muze-40348349#dop_ab_variant=0&dop_req_id=ZC2NrVCmIoX-202101191917&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

19.1.2021 20:30

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No, třeba tady si asi taky moc nelámali hlavu s tím komu dají jakého psa... 🙄

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/agresivni-pes-v-jablonci-vykousl-majiteli-ranu-na-predlokti-pak-napadl-dalsi-dva-muze-40348349#dop_ab_variant=0&dop_req_id=ZC2NrVCmIoX-202101191917&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To nebyl útulek, ale kontakt přes tu osobu. Jako bych já řekla - hele, tamten sháněl takového psa.
Jak kdyby byli dospělí nesvéprávní a pak se divím, že útulek vymýšlí, komu psa nedat.

19.1.2021 20:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To nebyl útulek, ale kontakt přes tu osobu. Jako bych já řekla - hele, tamten sháněl takového psa.
Jak kdyby byli dospělí nesvéprávní a pak se divím, že útulek vymýšlí, komu psa nedat.

Oni se bohužel lidi při pořizování psů často jako nesvéprávní chovají🙄

19.1.2021 21:07

Alexa88 napsal(a):

Vydržte a hlidejte inzerce. Pokud je uvedeno tel. číslo, hned volejte.
Mně se takhle podařilo v říjnu "ulovit" dokonce štěně. 😉

19.1.2021 21:12

Alexa88 napsal(a):
Již měsíc se snažím najít menšího psa, vhodného do bytu k mladé rodině s dětmi a aktivní fenou. Vždy jsme si brali psi z útulků - tam jsem nenašla, když najdu, volám ještě ten den a už má desítky zájemců. Fena je puberťák, jsme hodně aktivní, tak bych ráda mladšího psa, pod 6 let.
Založila jsem si i fb, ale ani tam jsem nenašla - možná se tam neorientuji a neumím hledat? Když už najdu nějakého malocha, který snese ostatní psy i děti, je na Slovensku a prý mi ho přivezou na hranice, až naplní auto :-o
Začala jsem koukat po inzercích (pravda,možná nevím,kde hledat,tak koukám na bazoši, sbazaru a tady), kříženci čivavy a ratlíka za 20tisíc nebo pudl s pp za 50tisíc. Množírnu podpořit nehodlám, štěňata z nechtěného krytí asi už nebývají nebo se prodávají za 20 tisíc?
Tak nějak nevím,kde hledat, poradíte?

Zrovna teď je k mání tento fešák.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/131029644/stene.php

19.1.2021 22:22
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Zkuste útulek Poděbrady nebo Lysá nad Labem.

19.1.2021 23:04

Zadavatelka psala, že se v pátek jedou podívat na pejska...

Přidejte reakci

Přidat smajlík