Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2021 19:28
Mája11

XXX.XXX.210.150

Dobrý den, máme Pomeraniana kterému budou 7.2.... 2 roky.
Doma je jako ocásek, ale vezmu ho sebou na návštěvu tak je na mě agresivní až tak že se na něho nemůžu podívat. Jakmile se začnu oblékat že půjdu zas zpátky domů je to zas ocásek...
Vůbec nevím jak si s tímhle mám poradit.
Nevíte prosím někdo co s tým?

Předem děkuji za odpověď

Miriam33

20.1.2021 19:39
Miriam33

XXX.XXX.210.60

Můžu se zeptat kolik je Vám a jakou poslušnost má pejsek doma a venku? Normálně vychovaný pes vedený k poslušnosti by neměl být agresivní nikde. Nicméně je to dospívající pes a tak zkouší možná hranice. Chováte se k němu jako k psovi? Nebo jako k dítěti nebo k člověku? Je malý, ale ve dvou letech už by měl znát všechno. Jak chodí na vodítku? Je socializovaný se psy a s lidmi? V kolika týdnech jste si ho brali?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2021 19:43

Asi se nerad předvádí a vy z něj na návštěvě děláte kašpárka. Když přijdete na návštěvu, odložte ( povel ) ho v předsíni, nebo někde mimo - v kuchyni - a nevšímejte si ho. Nebude mít důvod, být agresivní.

20.1.2021 19:55
Mája11

XXX.XXX.210.150

Tak je mi 22 let.
A pejsek venku i doma je hodný poslouchá a nechová se vůbec agresivně.
A pravda je taková že se k němu chovám jako k dítěti. Lidi a ostatní psy má rád. Na vodítku i bez vodnitka mě poslouchá a vzala jsem si ho ve 3 měsících..

20.1.2021 20:14

Já si zase říkám....proč je agresivní na návštěvě??

Že by nejistota?? Něco je špatně??
Jak ta návštěva probíhá?? Jak se domácí osazenstvo ke psu chová...jak se chová on k nim, jak se k němu na návštěvě chováte vy??
Dělá to na každé návštěvě nebo jen u někoho??

Napadá mě jediné...máte doma psa a ne dítě, tak se k němu chovejte jako ke psu a ne k dítěti. Buďte velitelka, ve které má pes oporu, důsledná a klidná.

20.1.2021 20:21
Mája11

XXX.XXX.210.150

Dělá to především u mich rodičů.
Máma a táta ho znají od malička a moje máma je ta která ho rozmazluje a ten pes může vše.. Ale agresivní je jen na mě..

20.1.2021 20:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mája11 napsal(a):
Máma a táta ho znají od malička a moje máma je ta která ho rozmazluje a ten pes může vše.. Ale agresivní je jen na mě..

Popište agresivní a celé - jak to probíhá. Myslím tím: promluvím na psa a on vyskočí a kousne mě. A u vás?

Miriam33

20.1.2021 20:29
Miriam33

XXX.XXX.210.60

Na té návštěvě ... To dělá všude na návštěvách? Nebo jen někde, kde se mu nelíbí? Nemají tam jiného psa? Hlučné deti? Je to divné. Můžete popsat, co dělá od začátku....

20.1.2021 20:46
Mája11

XXX.XXX.210.150

Tak rodiče mají 3 psy na které je zvyklí od mala. Když přijdeme k rodičům pozdraví rodiče a jde hned na zahradu ven. Přijde z venku a chci si ho pohladit nebo mu řeknu ať jde ke mně a začne první mírně vrčet a když mu i po druhé řeknu ať jde ke mně a nebo ať přestane vrčet jeho vrčení se zvyšuje,kdyz jdu k němu blíže tak jde i do bojové pozice a vytasi zuby a chystá se do útoku..

Mluvím na něho poprvé šišlanim a pak už zvýším hlas ale jemu je to jedno..

Miriam33

20.1.2021 20:47
Miriam33

XXX.XXX.210.60

Mája11 napsal(a):

Aha, tak tam jste ještě podrizenejsi, na nižším stupni hierarchie než doma a pejsek Vám to dává najevo. Nechá si doma od Vás všechno líbit, prohlížení tlamy, drápů, sahání do misky, neleze první do dveří? Asi by to chtělo určit mu rychle hranice...a s rodiči se domluvit, aby si ho vůbec nevšímali, nekrmili, nepouštěli nahoru. Všechno dobré a jen za odměnu by mělo pocházet od Vás. A pokud na Vás vyjede, okamžitě zpacifikovat

20.1.2021 20:47
Mája11

XXX.XXX.210.150

A dělá to právě jen u mich rodičů

20.1.2021 20:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Aha, tak tam jste ještě podrizenejsi, na nižším stupni hierarchie než doma a pejsek Vám to dává najevo.....neleze první do dveří?

NEJ bláboly dne gratuluju ...

čas na modlitbu

20.1.2021 20:54

lupus4 napsal(a):
Aha, tak tam jste ještě podrizenejsi, na nižším stupni hierarchie než doma a pejsek Vám to dává najevo.....neleze první do dveří?

čas na modlitbu

A mně to připadá logické. Je tam někdo, kdo má lepší vedení. Pes jde za autoritou.
Pes sprateček, no, nic ve zlém, pes není dítě, to, co říká sardullah, tak to je, opora, vedení, cvičení, výchova, upevnění, práce - splnit povel kdykoli a ne jen doma v kuchyni
(vcházení do dveří první je blábol)
malý pes je taky pes. PES.

20.1.2021 20:55

"neleze první do dveří? "

Určitě ne, ze dveří se zásadně nosí :-))

20.1.2021 20:57

:-) Na mě tohle dělat můj pes, tak dostane takovou vojnu, že..
bude psem.

20.1.2021 21:00

Mája11 napsal(a):
Tak rodiče mají 3 psy na které je zvyklí od mala. Když přijdeme k rodičům pozdraví rodiče a jde hned na zahradu ven. Přijde z venku a chci si ho pohladit nebo mu řeknu ať jde ke mně a začne první mírně vrčet a když mu i po druhé řeknu ať jde ke mně a nebo ať přestane vrčet jeho vrčení se zvyšuje,kdyz jdu k němu blíže tak jde i do bojové pozice a vytasi zuby a chystá se do útoku..

Neumím si představit pomeriana v útoku. Ale - prostě to děláte špatně. Neposlouchejte Miriam33, ta navrhuje dělat to ještě víc špatně. A jak píše orionka a sardullah, chovejte se k němu jako ke psu. Srozumitelně a důsledně. Šišlání fakt nepomůže.

20.1.2021 21:02

Mája11 napsal(a):

No neřeště, že je agresivní u rodičů.....to je jen důsledek. Já vodím opravdu asi celkově špatný přístup.
Upřímně zamakejte a na té návštěvě bych ho....dokud nenastavím obecně nějaká pravidla a meze....asi ignorovala, zbytečně nevolala....ale třeba bych si šla hrát se všem psy na zahradu, třeba dělala nějaké cvičeníška, aportíky...prostě něco, za co můžu rozdávat odměny.
Přestaňte šišlat....to si můžu dovolit já se svýma medvědama, protože agrese je u nás sprosté slovo, takže můžu šišlat od rána do večera...vy na psa mluvte normálně, klidně.

A z mého pohledu základ nelozit za ním, ale ať pes přijde k vám a pokud víte, že nepřijde, tak povel nedávejte....

20.1.2021 21:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
:-) Na mě tohle dělat můj pes, tak dostane takovou vojnu, že..
bude psem.

To jakože Megí změní pohlaví z feny na psa??

20.1.2021 21:07

lupus4 napsal(a):

čas na modlitbu

Jen technická k tomu vycházení první ze dveří......o tom to fakt není....já naopak mám sy naučený, že otevřu dveře a první procházejí psi, protože já jdu poslední a zavírám....no a kupodivu mě ještě nesežrali.

20.1.2021 21:08
Mája11

XXX.XXX.210.150

Děkuji všem za rady..

20.1.2021 21:09

To jakože Megí změní pohlaví z feny na psa??

Ježiš jen to ne, kluci jsou hloupí.

20.1.2021 21:20

Mája11 napsal(a):
Děkuji všem za rady..

Májo, začněte prostě znovu...rozmyslete si, jak budete postupovat....co všechno chcete a nechcete, aby pes dělal....protože jsou věci přes které vlak nejede a v těch musíte být důsledná...vždycky.
Ono to bude chvilku trvat, protože za tu dobu ty špatné návyky pejsek má.

Hlavně si to srovnejte v hlavě....vy jste šéfíček, což hlavně znamená, že pro psa budete ten, co všechno zvládne, kdo je sebevědomý a s ledovým klidem zvládá každou situaci. Z šéfíčka nemůže být cítit nejistota a to ani nejistota ve vztahu k pejskovi....když pejsek na mě bude vrčet, tak ho ani nebudu chlácholit šišláním a ani na něj nebudu křičet.

A víte co bych udělala já...např. šla bych se oblíknout, psa zavolala k sobě...psala jste, že když se oblíkáte, tak je jako váš ocásek....takže v tu chvíli můžete pochválit, vyšla s ním ven...třeba 5 minut pochodila a zpátky, psa bych si nechala na vodítku a budeš prostě teď u mě......a maminka ať do toho v tu chvíli nekecá...takže nějaký lehni, zůstaň...jdeme do kuchyně, sedni a jdeme zpátky...lehni, zůstaň a teď tě pustím...hodný, volno a pustit za pejskama.
Chci ho zavolat?? Tak vezmu pamlsky a zavolám všechny psy...sednout a každý dostanete pamlsek...hodní pejsci...volno, běžte si hrát....

20.1.2021 21:35

A ještě mě napadla jedna věc....jak se s vámi maminka vítá, když přijdete...resp. jak se vítá s pejskem. Mám totiž takovej pocit, že to probíhá jako u mojí maminky..."jééé ty jsi přišla s Ginuškou...Ginuško, ty moje zlatíčko, pojď dát babičce pusinku"...a já říkám..."Gino pomalu, nelez na ten gauč, máš špinavý tlapy" a moje máma.."to nevadí, ať si sem klidně vleze...ty chceš bejt u babičky viď??"...samozřejmě nadšeným tónem, kterým mi fenu ještě víc zpovykuje"....ale pracuju na tom, babičku se snažím vychovat k tomu, aby si Giny, když přijdeme moc nevšímala, aby nám normálně řekla, ahoj holky a aby průběh návštěvy nechala v mojí režii a s Ginou se pomazlila teprve až opadne to Ginino první nadšení, že vidí babču.......

Takže pokud to je u vás podobně, tak jak jsem popsala, tak ať vaše maminka psa ignoruje, tak max ať řekne "ahoj Punťo" normálním hlasem a ať pes není středem pozornosti....prostě stáhnout emoce na naprosté minimum.

20.1.2021 21:35

Májo, začněte prostě znovu...rozmyslete si, jak budete postupovat....co všechno chcete a nechcete, aby pes dělal....protože jsou věci přes které vlak nejede a v těch musíte být důsledná...vždycky.
Ono to bude chvilku trvat, protože za tu dobu ty špatné návyky pejsek má.

Hlavně si to srovnejte v hlavě....vy jste šéfíček, což hlavně znamená, že pro psa budete ten, co všechno zvládne, kdo je sebevědomý a s ledovým klidem zvládá každou situaci. Z šéfíčka nemůže být cítit nejistota a to ani nejistota ve vztahu k pejskovi....když pejsek na mě bude vrčet, tak ho ani nebudu chlácholit šišláním a ani na něj nebudu křičet.

A víte co bych udělala já...např. šla bych se oblíknout, psa zavolala k sobě...psala jste, že když se oblíkáte, tak je jako váš ocásek....takže v tu chvíli můžete pochválit, vyšla s ním ven...třeba 5 minut pochodila a zpátky, psa bych si nechala na vodítku a budeš prostě teď u mě......a maminka ať do toho v tu chvíli nekecá...takže nějaký lehni, zůstaň...jdeme do kuchyně, sedni a jdeme zpátky...lehni, zůstaň a teď tě pustím...hodný, volno a pustit za pejskama.
Chci ho zavolat?? Tak vezmu pamlsky a zavolám všechny psy...sednout a každý dostanete pamlsek...hodní pejsci...volno, běžte si hrát....

Druhý odstavec bych vypíchla!

20.1.2021 21:36

...to co resi Maja 11, je jako vzit dite do lunaparku (nekde staci i hriste, herna, bazen, park....). To stvoreni je tam tak spokojene, ze odejit nechce. Vychovane muze byt az... azaz. A jakmile je vyzvano k odchudu zacne delat sceny....

Postupu "jak na to" je xy. Slecne tedy nezavidim.
Protoze to, co zafunguje jednou - nemusi fungovat podruhe.

Ale skvela zprava je - ze pokud bude dusledna ve vychove (bezna poslusnost...) - pejsek z toho vyroste :)

20.1.2021 21:46

Druhý odstavec bych vypíchla!

Mně to odhlásilo dřív, než jsem doeditovala. Vrr! Co to jsou za móresy. Chtěla jsem napsat, že to podstatné je v druhém odstavci. U psů, dětí, koní - mám vyzkoušené, že funguje důslednost.

20.1.2021 23:18
Mája11

XXX.XXX.229.128

Všem vám moc děkuji za rady a začnu s pejskem od začátku..

30.1.2021 15:19
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Asi se mu nechce chodit na návštěvy

Přidejte reakci

Přidat smajlík