Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Pomelo123
XXX.XXX.237.230
Zdravím,
máme 6 měsíční štěně JRT s PP. Snažíme se ho naučit, aby nic nežral ze země. Spoustu věcí už nechává, ale když najde např. kus masa, nepomůže ani povel pusť a snaží se to honem rychle spolknout. Ví, že nesmí, ale nedokáže odolat. Výměna za hodnotný pamlsek nepomáhá. Mám k tomu dvě otázky, které spolu souvisí:
1, Je nějaká metoda, jak naučit psa, aby nežral absolutně nic ze země?
2, Když už tedy něco vezme, jak naučit 100 % povel pusť?
Metoda, kterou jsme ho učili:
Na zemi něco je, blíží se k tomu, zakryjeme rukou a řekneme fuj. Když poslechne, dostane pamlsek. Opakujeme. Funguje to. Tato metoda však nelze praktikovat při běžných procházkách vždy. Někdy je to otázka jen vteřinky a pejska nemáme neustále u nohy. Občas tedy stačí říct jen fuj, nebo pusť. Ale není to 100% a to ho chceme naučit. Nejlépe aby nežral vůbec nic, anebo aby uměl alespoň 100% povel pusť.
Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Můžete nacvičovat ještě více třeba takhle: https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc
Ke stoprocentnímu výsledku neporadím, mám nežravku a stejně venku hnusy žere. Mechanické 100 % řešení je náhubek s vyplněným dnem, aby skrz to fakt nemohl. U pažravců schopných si žraním hnusů neustále vytvářet vážné zdravotní problémy se to asi vyplatí.
neverend
XXX.XXX.213.247
Já mám na to silně odborný povel. "Fuj ty prase".😀😀 Většinou to tedy stejně stihne, ale alespoň se stydí.😀 Pes je prostě pes a někteří jsou celkem "ultimátní prasata".😀
Ten pejsek je ještě malý. Si říkám, jestli po něm nechcete moc.
A jestli není lepší jít na to přes příkazy a ne zákazy.
povel pusť naučit lze.
nežrat nikdy nic podle mě ne, je to samoodměňující chování. vrchol výcviku je pes, který to neudělá, když i vy víte, že pes chce něco sežrat a pes ví, že vy víte.
napsal(a):
povel pusť naučit lze.
nežrat nikdy nic podle mě ne, je to samoodměňující chování. vrchol výcviku je pes, který to neudělá, když i vy víte, že pes chce něco sežrat a pes ví, že vy víte.
Naučit to samozřejmě jde, ale u žravce se to dělá dost "na hrubo", takže je mnohem jednodušší zabránit v tom psovi mechanicky (koš, vodítko), nebo ho jednoduše hlídat, a nenachat ho venku šmejdit v kdejakým roští.