Jak naučit povel - pusť a nežrání ze země

Jack Russell teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pomelo123

22.1.2021 13:47
Pomelo123

XXX.XXX.237.230

Zdravím,

máme 6 měsíční štěně JRT s PP. Snažíme se ho naučit, aby nic nežral ze země. Spoustu věcí už nechává, ale když najde např. kus masa, nepomůže ani povel pusť a snaží se to honem rychle spolknout. Ví, že nesmí, ale nedokáže odolat. Výměna za hodnotný pamlsek nepomáhá. Mám k tomu dvě otázky, které spolu souvisí:

1, Je nějaká metoda, jak naučit psa, aby nežral absolutně nic ze země?

2, Když už tedy něco vezme, jak naučit 100 % povel pusť?

Metoda, kterou jsme ho učili:

Na zemi něco je, blíží se k tomu, zakryjeme rukou a řekneme fuj. Když poslechne, dostane pamlsek. Opakujeme. Funguje to. Tato metoda však nelze praktikovat při běžných procházkách vždy. Někdy je to otázka jen vteřinky a pejska nemáme neustále u nohy. Občas tedy stačí říct jen fuj, nebo pusť. Ale není to 100% a to ho chceme naučit. Nejlépe aby nežral vůbec nic, anebo aby uměl alespoň 100% povel pusť.

Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2021 16:39

Můžete nacvičovat ještě více třeba takhle: https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc

Ke stoprocentnímu výsledku neporadím, mám nežravku a stejně venku hnusy žere. Mechanické 100 % řešení je náhubek s vyplněným dnem, aby skrz to fakt nemohl. U pažravců schopných si žraním hnusů neustále vytvářet vážné zdravotní problémy se to asi vyplatí.

neverend

22.1.2021 16:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Já mám na to silně odborný povel. "Fuj ty prase".😀😀 Většinou to tedy stejně stihne, ale alespoň se stydí.😀 Pes je prostě pes a někteří jsou celkem "ultimátní prasata".😀

22.1.2021 16:51

Ten pejsek je ještě malý. Si říkám, jestli po něm nechcete moc.
A jestli není lepší jít na to přes příkazy a ne zákazy.

22.1.2021 17:03

povel pusť naučit lze.

nežrat nikdy nic podle mě ne, je to samoodměňující chování. vrchol výcviku je pes, který to neudělá, když i vy víte, že pes chce něco sežrat a pes ví, že vy víte.

22.1.2021 17:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
povel pusť naučit lze.

nežrat nikdy nic podle mě ne, je to samoodměňující chování. vrchol výcviku je pes, který to neudělá, když i vy víte, že pes chce něco sežrat a pes ví, že vy víte.

Naučit to samozřejmě jde, ale u žravce se to dělá dost "na hrubo", takže je mnohem jednodušší zabránit v tom psovi mechanicky (koš, vodítko), nebo ho jednoduše hlídat, a nenachat ho venku šmejdit v kdejakým roští.

Přidejte reakci

Přidat smajlík