Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2021 14:20
Happy1234

XXX.XXX.42.111

Dobry den.
Po umrti nasho psika by sme chceli dalsieho lebo doma je smutno a prazdno. Neviem sa vsak vyrovnat s jednou vecou.
Cely zivot kym je psik mlady si uzivame zivot, je nam super a naraz psik zostarne, co ked schyta chronicke ochorenie, demenciu a podobne nevyliecitelne veci? Ako budem vediet, ci sa netrapi, ked psi su bojovnici a bolest vacsinou ani nedavaju najavo? Bude si este uzivat zivot? Pes zije pritomnostou, co ak zabudne na tie spolocne chvile od mladosti? Kedy je potom psika lepsie uspat? Cloveku vysvetlite, ze je chory, ze sa musi liecit, a clovek chape, co sa deje..ale pes?
Tieto otazky sa pytam preto, lebo nas yorkshire trpel na nevyliecitelnu chorobu a uz ked sme to chceli vzdat tak sa pozbieral, no bolo to ako na hojdacke a ja neviem, ci som sa rozhodla spravne. Ta liečba mu na jednej strane uľavovala od bolesti, na druhej trpel stresom. Dodnes si to vycitam, ze sme to neukoncili skor. No ked sa zdalo, ze mu je ovela ovela lepsie, vtedy sam a nahle zomrel.
Prosim, ako mam prekonat svoje obavy? Psik by sa u nas mal ako v bavlnke, ale desim sa toho, ked zostarne, ze si nas nebude pamatat, ze sa bude trapit a ja si to nevsimnem.
Prosim vas o radu, ci nie je skoro na uspanie este vtedy ked to nie je az tak zle ( a clovek ma nadej ze moze byt este lepsie aj ked to je nevyliecitelne), a ci nie je neskoro, ked to uz je zle... Kedy sa rozhodnut?
Prosim vase skusenosti, dokedy ma psik zaujem o zivot? Pokym sa hra, papa, alebo? Co ked to robi iba pre nas, no jemu sa uz nechce?
Dakujem.

24.1.2021 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když bude pejsek dementní a nebude si vás pamatovat a nebude vzpomínat na to, jak se u vás měl, když byl mladý....nebude vadit jemu, protože to nebude vědět, bude to vadit čistě jen vám. No a za tu lásku, co vám léta dával, si zaslouží i tu péči, co mu budete vracet, když bude starý a nemohoucí. Zažila jste to a myslím, že jste to zvládnuli dobře. Když pejsek nekňučí bolestí a nenecháte ho v tom trápit, tak je to ještě OK.

25.1.2021 03:05
fikovnice

XXX.XXX.135.226

Happy1234 napsal(a):
Dobry den.
Po umrti nasho psika by sme chceli dalsieho lebo doma je smutno a prazdno. Neviem sa vsak vyrovnat s jednou vecou.
Cely zivot kym je psik mlady si uzivame zivot, je nam super a naraz psik zostarne, co ked schyta chronicke ochorenie, demenciu a podobne nevyliecitelne veci? Ako budem vediet, ci sa netrapi, ked psi su bojovnici a bolest vacsinou ani nedavaju najavo? Bude si este uzivat zivot? Pes zije pritomnostou, co ak zabudne na tie spolocne chvile od mladosti? Kedy je potom psika lepsie uspat? Cloveku vysvetlite, ze je chory, ze sa musi liecit, a clovek chape, co sa deje..ale pes?
Tieto otazky sa pytam preto, lebo nas yorkshire trpel na nevyliecitelnu chorobu a uz ked sme to chceli vzdat tak sa pozbieral, no bolo to ako na hojdacke a ja neviem, ci som sa rozhodla spravne. Ta liečba mu na jednej strane uľavovala od bolesti, na druhej trpel stresom. Dodnes si to vycitam, ze sme to neukoncili skor. No ked sa zdalo, ze mu je ovela ovela lepsie, vtedy sam a nahle zomrel.
Prosim, ako mam prekonat svoje obavy? Psik by sa u nas mal ako v bavlnke, ale desim sa toho, ked zostarne, ze si nas nebude pamatat, ze sa bude trapit a ja si to nevsimnem.
Prosim vas o radu, ci nie je skoro na uspanie este vtedy ked to nie je az tak zle ( a clovek ma nadej ze moze byt este lepsie aj ked to je nevyliecitelne), a ci nie je neskoro, ked to uz je zle... Kedy sa rozhodnut?
Prosim vase skusenosti, dokedy ma psik zaujem o zivot? Pokym sa hra, papa, alebo? Co ked to robi iba pre nas, no jemu sa uz nechce?
Dakujem.

Toto se tu řešilo mnohokrát. Mám na mysli, KDY je ten čas nechat čtvernožce odejít. A myslím, že řada z nás si vyčítá, že někdy s tím odchodem příliš otáleli. Já se k tomuto hříchu také hlásím. Ale myslím, že člověk se prostě zkušenostmi dostává jinam, dál, a podruhé, potřetí,...popáté už stejnou chybu neudělá.
Pokud je vztah mezi psem a člověkem kvalitní, tak si myslím, že se TA chvíle dá poznat. Ale znovu píšu, že určitě nejste sám/sama, kdo má určité pochyby, zda to načasování odchodu bylo správné...

Každopádně pokud se chystáte pořídit si nového pesana, tak je asi předčasné přemýšlet o tom, zda poznáte, kdy jej nechat odejít za duhový most, ne? Máte-li vhodné podmínky, máte-li dostatek času na psa, máte-li vybrané plemeno či voříška, tak do toho běžte...bez úvah, co bude třeba až za 15 let. Držím Vám pěsti!

Přidejte reakci

Přidat smajlík