Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2021 09:22
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Skusenosti so znackou HUSSE?
Mam osobnu skusenost s ktorou sa velmi rada podelim, pokial to bude niekoho zaujimat, takze kludne piste, budem rada :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2021 09:26

Myslíte do soukromé zprávy nebo napíšete sem?
Info by mě zajímalo.

25.1.2021 09:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslíte do soukromé zprávy nebo napíšete sem?
Info by mě zajímalo.

Sem to bude lepší - to bude něco hlubokého, když kvůli tomu vznikly hned 2 vlákna...

25.1.2021 09:51
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Tak pokial Vas to zaujima koli psikovi rada Vam to sem napisem, pokial ste predajca danej znacky tak to nebude potrebne pretoze oni dobre vedia co za hnoj predavaju. Resp mozno ani nie hnoj ale prezentuju to ako spickove najlepsie svedske granule, pritom je to klamstvo totalne.

25.1.2021 10:04

Ne, neprodávám, ale byly mně nabídnuty.

26.1.2021 09:58

Takže se nedozvíme nic?

26.1.2021 10:09
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Ale samozrejme, idem nato, len som vcera nestihala uz reagovat koli praci.
Takze ide o to ze som dostala odporucanie na granulky HUSSE, ale vzhladom nato ze mam psika alergika, tak si potrpim na zlozenie granul, odskusali sme jedno balenie a hned ako som ich mala doma tak mi to nedalo a pozerala som na obale zlozenie, no lenze tam bol problem pretoze tam absolutne neuvadzali percentualne udaje o masku, a o ostatnych zlozkach, co je u drahych granul u mna samozrejmost, vacsinou to nebyva uvedene v pripade lacnych granul ked samozrejme vyrobca nechce do detailu odprezentovat co za hnoj sa tam dava. Klobuk dole pred tymi, ktore su lacne a nekvalitne ale aspon to tam teda uvedu a podrobne rozpisu. No a vzhladom nato ze som ich nechcela hned zatratit a dat im sancu, tak som pisala do firmy HUSSE ze preco to tam nemaju uvedene a ze nech mi to nejako strucne objasnia. Samozrejme odpovede som sa nedockala, pracuju ako franchise, co je uz same o sebe vypovedna hodnota, tak som im napisala len tolko, ze asi ich nemrzi to ze tymto padom prisli o zakaznika, lebo este stale sa najde dost ludi ktorí im na toto skocia. Kludne potom mozem zverejnit aj tie maily, pokusali sa mi raz dovolat, ale koli praci si nemozem dovolit vykecavat a pocuvat ich vyhovorky, poprosila som aby sa strucne vyjadrili do mailu, len bohuzial bezuspesne.
Tak mi potom ludia povedzte co je to za firmu, aku snahu maju riesit veci a pokial su tak kvalitny, preco nevedia odovodnit jednoduchu vec, resp ak to zlozenie percentualne existuje, kludne mi to mohli doposlat, aj keby to nebolo uvedene na obale.
Tak len tolko k tomu, mozno niektorym psikom nevadia, je vela psikov ktorí zeru granule z tesca a doziju sa aj 15 rokov, poznam take pripady, ale u mna toto nehrozi, takze zostavam pri ACANE jednoznacne bezkonkurencna znacka.

26.1.2021 10:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

simona.munk@gmail.com napsal(a):
Ale samozrejme, idem nato, len som vcera nestihala uz reagovat koli praci.
Takze ide o to ze som dostala odporucanie na granulky HUSSE, ale vzhladom nato ze mam psika alergika, tak si potrpim na zlozenie granul, odskusali sme jedno balenie a hned ako som ich mala doma tak mi to nedalo a pozerala som na obale zlozenie, no lenze tam bol problem pretoze tam absolutne neuvadzali percentualne udaje o masku, a o ostatnych zlozkach, co je u drahych granul u mna samozrejmost, vacsinou to nebyva uvedene v pripade lacnych granul ked samozrejme vyrobca nechce do detailu odprezentovat co za hnoj sa tam dava. Klobuk dole pred tymi, ktore su lacne a nekvalitne ale aspon to tam teda uvedu a podrobne rozpisu. No a vzhladom nato ze som ich nechcela hned zatratit a dat im sancu, tak som pisala do firmy HUSSE ze preco to tam nemaju uvedene a ze nech mi to nejako strucne objasnia. Samozrejme odpovede som sa nedockala, pracuju ako franchise, co je uz same o sebe vypovedna hodnota, tak som im napisala len tolko, ze asi ich nemrzi to ze tymto padom prisli o zakaznika, lebo este stale sa najde dost ludi ktorí im na toto skocia. Kludne potom mozem zverejnit aj tie maily, pokusali sa mi raz dovolat, ale koli praci si nemozem dovolit vykecavat a pocuvat ich vyhovorky, poprosila som aby sa strucne vyjadrili do mailu, len bohuzial bezuspesne.
Tak mi potom ludia povedzte co je to za firmu, aku snahu maju riesit veci a pokial su tak kvalitny, preco nevedia odovodnit jednoduchu vec, resp ak to zlozenie percentualne existuje, kludne mi to mohli doposlat, aj keby to nebolo uvedene na obale.
Tak len tolko k tomu, mozno niektorym psikom nevadia, je vela psikov ktorí zeru granule z tesca a doziju sa aj 15 rokov, poznam take pripady, ale u mna toto nehrozi, takze zostavam pri ACANE jednoznacne bezkonkurencna znacka.

No, tak když si odmyslíme tu omáčku okolo, tak jste nám vlastně sdělila, že jste natolik moudrá, že ačkoliv máte alegika, tak koupíte nějaké granule, a až doma zjistíte, ze vlastně ani nevíte, co v nich je... 🙄

Tohle podle mě není ani tak problém nějakých granulí, ale spíš Vašeho nesmyslného nákupního chování.

26.1.2021 10:29
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Ale ved samozrejme, ved niekto musi byt na vine, samozrejme ze to nebude firma HUSSE.
A v tomto ste trosku mimo, ja som vedela ake maju zlozenie, ale nevedela som presny pomer zloziek, a problem ktory riesim je o pomere kvalita cena a to cim sa prezentuju. Takze psikovi to nijako neublizilo. Skor ide o to ze ludia zaplatia nehoraznu sumu za podobny produkt aky by kupili aj za 20 alebo 30euro. Takze asi tolko k tomu. Ocividne ste ma trosku nepochopili.
Pekny den.
Pokial ponukam niekomu svedsku kvalitu a prezentujem sa ako nejaky boh tak si to aj patricne obhajim a dokazem.

26.1.2021 10:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Husse je odpad, o tom žádná.

26.1.2021 10:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ale ved samozrejme, ved niekto musi byt na vine, samozrejme ze to nebude firma HUSSE.
A v tomto ste trosku mimo, ja som vedela ake maju zlozenie, ale nevedela som presny pomer zloziek, a problem ktory riesim je o pomere kvalita cena a to cim sa prezentuju. Takze psikovi to nijako neublizilo. Skor ide o to ze ludia zaplatia nehoraznu sumu za podobny produkt aky by kupili aj za 20 alebo 30euro. Takze asi tolko k tomu. Ocividne ste ma trosku nepochopili.
Pekny den.
Pokial ponukam niekomu svedsku kvalitu a prezentujem sa ako nejaky boh tak si to aj patricne obhajim a dokazem.

Tak zrovna Husse to za nějakou nehoráznou cenu neprodává - je to šunt, jakych je na trhu ve stejné cenové hladině mraky. A to, že prodejce vychvaluje své zboží je logické - chce prodat.

Mimochodem Acana taky v poměru cena x kvalita není zase taková pecka, a jejich cenová politika se mi dost příčí, takže jsem od nich přešla na maso, a mám klid (psi po tom stejně měli dlouhodobě poloprůjem, a nehorázně prděli).

26.1.2021 10:44

No, já tedy nevím, ale já složení studuji před nákupem. A ano, zajímá mě i procentuální zastoupení jednotlivých složek. (Pes není alergik a nemá žádné potíže se zažíváním. Není granulemi krmen plně.) Řešit to, až když je pytel doma, je dle mého skromného názoru pozdě. A tím se té firmy nikterak nezastávám, čtu o nich prvně, vůbec je neznám. Ale myslím si, že nejlépe svůj názor na ně vyjádříte, pokud od nich granule prostě nekoupíte.

26.1.2021 10:46
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Samozrejme ze maso je najlepsie, len priprava je zdlhavejsia, co mne velmi nevyhovuje, a nemam ani kapacitu mraznicky nato usposobenu, ja to striedam s granulami, a moja teda neprdi uz vobec, ani z cerstveho ani z acany, ale to zalezi aj od psa.
A cenovo drahsie granule uz si dovolit nemozem toto je taky zlaty stred som si vedoma ze su este ovela kvalitnejsie.

26.1.2021 10:55
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Ono to bolo tak ze ja som na stranke nenasla tie percenta iba vypisane zlozky a myslela som ze to presne bude uvedene az na obale.
A neprisli mi nejak zle ani ze by psikovi vadili len som proste chcela vediet podrobnejsie to zlozenie. To bolo cele, len bohuzial som sa to nedozvedela, zrejme by som nebola z toho ani velmi nadsena ked mi ho nevedeli poslat ani mi to nijak vysvetlit. To je cele.

26.1.2021 10:58
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No, já tedy nevím, ale já složení studuji před nákupem. A ano, zajímá mě i procentuální zastoupení jednotlivých složek. (Pes není alergik a nemá žádné potíže se zažíváním. Není granulemi krmen plně.) Řešit to, až když je pytel doma, je dle mého skromného názoru pozdě. A tím se té firmy nikterak nezastávám, čtu o nich prvně, vůbec je neznám. Ale myslím si, že nejlépe svůj názor na ně vyjádříte, pokud od nich granule prostě nekoupíte.

Tady už se propíraly několikrát, fakt je to odpad - jako 95 % granulí.
Já je jedla, jsou takové suché, nevím, nemastné, prostě nic moc. A zůstává po nich dlouho pachuť něčeho spáleného, jako po příliš pražené kávě, je po nich žízeň, nevím, co s tím dělají, ale fakt mi nechutnaly. Jak kdyby drhly v krku.
Taky skandinávské Magnussonky jsou jako neochucené müsli, je to úplně jiná liga. Dávali jsme si je kdysi se psem do jogurtu, ty moc chutnaly.

26.1.2021 11:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ono to bolo tak ze ja som na stranke nenasla tie percenta iba vypisane zlozky a myslela som ze to presne bude uvedene az na obale.
A neprisli mi nejak zle ani ze by psikovi vadili len som proste chcela vediet podrobnejsie to zlozenie. To bolo cele, len bohuzial som sa to nedozvedela, zrejme by som nebola z toho ani velmi nadsena ked mi ho nevedeli poslat ani mi to nijak vysvetlit. To je cele.

Nevim, nikomu se nic nestalo (... vlastně se vůbec nic nestalo), a kdokoliv jiný by to prostě přešel s tím, že by další pytel nekoupil a hotovo.

Z mého pohledu je tohle zbytečný hysterický výlev, a kdybyste tuhle energii věnovala přípravě opravdu kvalitního krmení, tak by to Váš pejsek jistě ocenil víc, než prskaní na nějakou frenšízu se šuntem, kterým stejně nikdo nekrmí🤫

26.1.2021 11:06
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

no pozor, ja poznam velmi vela ludi z mojho okolia ktorí toto krmivo pravidelne kupuju, a myslia si ako fajin nakupili a este im to aj domov donesu.
Pre mna je to odzub jak hovado a pokial som si neni ista niecim tiez sa rada poradim a vypocujem si skusenosti chovatelov.
Toto nebolo mierene ako nejaky utok.

26.1.2021 11:06

Varaxi napsal(a):
Tady už se propíraly několikrát, fakt je to odpad - jako 95 % granulí.
Já je jedla, jsou takové suché, nevím, nemastné, prostě nic moc. A zůstává po nich dlouho pachuť něčeho spáleného, jako po příliš pražené kávě, je po nich žízeň, nevím, co s tím dělají, ale fakt mi nechutnaly. Jak kdyby drhly v krku.
Taky skandinávské Magnussonky jsou jako neochucené müsli, je to úplně jiná liga. Dávali jsme si je kdysi se psem do jogurtu, ty moc chutnaly.

Tak já to kupovat neplánuju, my jsme spokojení s Wolfsblutem. :-) A hlavně s tím masem, no.

26.1.2021 11:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak já to kupovat neplánuju, my jsme spokojení s Wolfsblutem. :-) A hlavně s tím masem, no.

Wolfsblut, no, za mě nevyvážená chuť a vůně; voní to bylinkami, ale nechutná to po nich. Méně křupou než průměrné granule. Ale jinak není co vytknout. :)

Já mám takový princip, který jsem povýšila na životní filosofii, totiž že nedávám psům nic, co nejsem ochotná sníst sama. Takže když se mi nějaká granule s alespoň vzdáleným potenciálem dostane do ruky, tak ochutnám. :)

26.1.2021 11:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.28.238

no pozor, ja poznam velmi vela ludi z mojho okolia ktorí toto krmivo pravidelne kupuju, a myslia si ako fajin nakupili a este im to aj domov donesu.
Pre mna je to odzub jak hovado a pokial som si neni ista niecim tiez sa rada poradim a vypocujem si skusenosti chovatelov.
Toto nebolo mierene ako nejaky utok.

Tak pokud si to lidi kupují za SVÉ peníze, a vyhovuje jim to (třeba i včetně toho dovozu), tak ať si to užijou - vždyť je to jejich věc. To už mi přijdou mnohem zvrácenější ty desetitisíce lidí, co nakupují granule v supermarketech za 199 kc/10 kg.

26.1.2021 11:16

Varaxi napsal(a):
Wolfsblut, no, za mě nevyvážená chuť a vůně; voní to bylinkami, ale nechutná to po nich. Méně křupou než průměrné granule. Ale jinak není co vytknout. :)

Já mám takový princip, který jsem povýšila na životní filosofii, totiž že nedávám psům nic, co nejsem ochotná sníst sama. Takže když se mi nějaká granule s alespoň vzdáleným potenciálem dostane do ruky, tak ochutnám. :)

Mám to tak v podstatě taky.

26.1.2021 11:16

@Varaxi Co Vám chutnalo nejvíc? ;-)

Jinak ochutnat granule mi nevadí, ale třeba sušená střívka bych tedy nezvládla, to je hrozný obraceč žaludku. Horší smrad snad neexistuje - musím je z té plechovky vyndávat se zadrženým dechem a stejně mi slzí oči. 😅

26.1.2021 11:26
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

wolfsblut nepozna, pozerala som to teraz a ceny maju fajn.

26.1.2021 11:41

Dyť jsou to granule jako každé jiné, co je blbě?
Losos, brambory, hrášek, bramborová bílkovina, živočišný tuk ( škvarky), lněná semínka, rostlinná vláknina, kvasnice, hydrolyzované živočišné bílkoviny, minerály, lososový olej, frukto-oligosacharidy ( 0,3 %), mořské řasy,lecitin, aksamitník.

26.1.2021 11:41

wolfsblut nepozna, pozerala som to teraz a ceny maju fajn.

No vidíte, tak máte inspiraci. Složení mívají poměrně detailní, mají i mono proteinové a bezobilné řady, což byste jako majitelka alergika mohla ocenit (já to nedocením). :-)

26.1.2021 11:42
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

A viete mi povedat kolko tam toho lososa je? Kolko brambor atd?lebo mna by to velmi zaujimalo. Teda pokial sa bavime o HUSSE.

26.1.2021 11:43
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Zaujali ma zatial tie divinove, a ano my potrebujeme pre nasu bezobilninove a bez kuracieho maska.
A videla som ze tam dokonca pridavaju probiotika do niektorych. Super.

26.1.2021 12:02
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jinak ochutnat granule mi nevadí, ale třeba sušená střívka bych tedy nezvládla, to je hrozný obraceč žaludku. Horší smrad snad neexistuje - musím je z té plechovky vyndávat se zadrženým dechem a stejně mi slzí oči. 😅

Hm, ten Magnusseo opravdu byl jako křupavá příloha do mléka - místo lupínků. :)
Ty za studena lisované se tak zvláštně v puse rozplynou, připomíná mi to konzistencí sádlová kolečka. To taky není špatné. Hlavně se mi nestalo, že bych měla po nich na patře chuť popela nebo něčeho spáleného, což se občas u normálních granulí stane.
Některé poloměkké chutnají jako paštika, stejně jako konzervy Rinti - akorát to chce trochu dosolit. A zvyknout si na ten odér.
Jiné poloměkké jsou nasládlé, je to jak paštika potažená sladkou želatinou. Asi ten glycerin.
Jinak nevím, no. Ono ty granule většinou chutnají dost podobně, některé jsou mastnější, jiné méně. Lepší rybí většinou nechávají rybí pachuť po rybím oleji, to chce něčím zajíst. Laciné rybí chutnají divně, jalově, prázdně. Víte, že něco žvýkáte, má to nějakou konzistenci, ale prostě nevíte, co to je.
Dost podobné jsou Lupo, ty jsou taky takové nevýrazné, ale dobře nevýrazné, je to jako jíst neochucený popkorn, prostě bez chuti, ale nevadí to, není to tak prázdné.
Markus-Mühle jelení chutnají trochu masově.
NaD jsou průměr, nenadchnou, neurazí. Ale nezůstává po nich pachuť a nesmrdí.
Purizon, Simpsons a Essential chutnají stejně.
Petkult je v chuti takový málo výrazný.
Annameat jsou v chuti hrubé, zůstane po nich jako kdyby povlak té chuti, panedá se to zajíst. Drhnou. Dost podobné na ty Husse, ale jsou teda mastnější a drobivější.

26.1.2021 12:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dyť jsou to granule jako každé jiné, co je blbě?
Losos, brambory, hrášek, bramborová bílkovina, živočišný tuk ( škvarky), lněná semínka, rostlinná vláknina, kvasnice, hydrolyzované živočišné bílkoviny, minerály, lososový olej, frukto-oligosacharidy ( 0,3 %), mořské řasy,lecitin, aksamitník.

V tom, že mi nechutnaly. Já teda chutnala jen jednu šarži, tak nevím, jestli je to normální, ale opravdu chutnaly po spáleném.
Jedna věc je složení, druhá, co se s tím pak dělá.
Jinak jo, takových je většina granulí, není to nějak výjimečně špatná značka, jen je prostě průměrná; a to je málo.

26.1.2021 12:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ještě jsem zapomněla napsat - mně sušené maso i sušená střívka voní. :) Stejně jako koňský hnůj nebo i celý kůň, mladá selátka a podobně.
Je to takové přírodní. Ne že bych sháněla voňavku s vůní sušených střívek, to ne, ale je mi to příjemné.

26.1.2021 12:09

A co to je ta rasa, pitbull? Tuhle značku můžete vynechat, to není pro alergiky.
Procenta uvádět nemusí. Berte to tak, že v granulích je třeba třetina masa a zbytek knedlíky.
https://www.zoohit.sk/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/370845
mají ještě lososa a jehně.

26.1.2021 12:49
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Ano je to pitbullka v podstate uz seniorka. Bohuzial jej bola zistena aj mastocytoza, len este nemame vysledky v akom stadiu, takze ja uz siaham aj po drahsich doplnkoch stravy, a najnovsie som zacala pridavat divinu od pipers treats, s ktorou som velmi spokojna.
Zdravotne na nej nevidno ze by mala nejake problemy je uplne ako mladica, tak snad nam este pozije dlho.

26.1.2021 13:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno, a vemte si , že převážně potíže, (pomineme-li gen zatížení) je způsobena právě tou chemií co do nich od mala rvete v naivní víře, že je to "to nejlepší"
argument jak krásně "prospívali" bouďáci na zbytkách všeho možného do xx let opomíjí fakt, že ty zbytky byly bez chemie

U některých chorob je znám vliv komerčních krmiv, u jiných nikoli. Základem je to, že strava složená převážně z nízkokvalitních cereálií a vyškvařených masných krmiv není tak výživná ani bezpečná, jak byste pro svoji kočku nebo pro svého psa očekávali.

26.1.2021 14:01
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

ano to mi je jasne, ja som psika adoptovala ked mal dva roky, a myslim si ze stravu mal kvalitnu, bohuzial narastlo mu znemienko ktore sa zvacsovalo a bohuzial vysledok je taky aky je.
Poznam ale minimalne 5 psikov ktory jedia nekvalitnu stravu, lacnu, a dozili sa vysokeho veku bez problemov, tak isto poznam psikov s papierami, drahych krmenych len barfom a tiez rakovina v troch rokoch, ono je to aj s ludmi tak, niekto je cely zivot nezdravo alebo fajci a chory nieje, a niekto je zdravo dava si pozor a ochorie alebo ma chore dieta dokonca, mali sme takeho profesora.
Nieje to uplne len o tom, samozrejme robim vsetko preto aby mala to najkvalitnejsie, tym ze ma aj sklony k nadvahe po kastracii volim uz len divinu a kombinujem s doplnkami a liekmi.

26.1.2021 14:04

Spousta věcí je dnes jinak. To, co bylo před 30 lety, .. to nechte být.
https://rockyhostranky.estranky.cz/clanky/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_.html

Wolfsblut, Simpsons, Barking heads, Aatu,.. úplně v pohodě. Dejte jí, co jí chutná,
na krmivu si teda kvůli přibírání všímejte kalorií - 4000 kalorií je hodně, 3500 je akorát.
Já dám psovi i rohlík s máslem. Utlučte mě :-)

26.1.2021 14:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

ten odkaz je překlad článku, co sem už léta dávám....

26.1.2021 14:11

lupus4 napsal(a):
ten odkaz je překlad článku, co sem už léta dávám....

No jo, ale je hrozně starý. Ta krmiva, co sem dávám, jsou nová :)

26.1.2021 18:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

No jo, ale je hrozně starý. Ta krmiva, co sem dávám, jsou nová :)

To jako že ty odpady škvaří lépe a radostněji ?

26.1.2021 18:53

lupus4 napsal(a):
To jako že ty odpady škvaří lépe a radostněji ?

Ano :-) Stačí pár sáčků otevřít. Z některých se line vůně. Taková akorát. Některé smrdí vyloženě spáleništěm. A už se mi i stalo, že když jsem nabrala rukou, naskákaly mi pupínky. Já netvrdím, že granule jsou špičkové krmení, ale házet Pedigree (o tom byl ten článek, o Mars a Procter & Gamble, v roce 2014 Mars tu divizi krmiv sežral mimochodem, teď je to asi největší petfood Inc. na světě a furt nejhnusnější, ale co se jim nemůže upřít, vytvořili spoustu studií, tabulek,..všichni z toho těžíme)
a Wolfsblut, Simpsons a např. Eden do jednoho pytle..
Nebo Magnusson, i levné Markus Mühle, to se vůbec ochutnat nebojím.
Je to dělané z odpadu, samozřejmě, ale proč se z toho mám kácet, říkám si, hlavně aby to nebylo jediné krmení.

26.1.2021 19:01
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ano :-) Stačí pár sáčků otevřít. Z některých se line vůně. Taková akorát. Některé smrdí vyloženě spáleništěm. A už se mi i stalo, že když jsem nabrala rukou, naskákaly mi pupínky. Já netvrdím, že granule jsou špičkové krmení, ale házet Pedigree (o tom byl ten článek, o Mars a Procter & Gamble, v roce 2014 Mars tu divizi krmiv sežral mimochodem, teď je to asi největší petfood Inc. na světě a furt nejhnusnější, ale co se jim nemůže upřít, vytvořili spoustu studií, tabulek,..všichni z toho těžíme)
a Wolfsblut, Simpsons a např. Eden do jednoho pytle..
Nebo Magnusson, i levné Markus Mühle, to se vůbec ochutnat nebojím.
Je to dělané z odpadu, samozřejmě, ale proč se z toho mám kácet, říkám si, hlavně aby to nebylo jediné krmení.

To s tou vůní/pachem potvrzuji.
Některé prostě poznáte na vlastní smysly, jestli jsou ok nebo ne.

26.1.2021 19:06

Varaxi napsal(a):
To s tou vůní/pachem potvrzuji.

Vzpomněla jsem si na Trainer fitness, křupavé kuličky do mlíka :-) a voněly tak jako přirozeně, hrozně jsem se tomu divila, že takový šmejd tohle, ale oni je snad "vaří v páře" nebo co. Nepátrala jsem, jestli si to vymýšlí a tak, ale byly docela bez chuti, tak třeba je to pravda :-)

26.1.2021 19:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

jasně

na co rozbory složení, způsob výroby...

když chutnaj Varaxi tak prostě musej bejt dobrý...

čas na modlitbu

26.1.2021 19:27

Ano, jsme tak blbí, že si nepřečteme složení, nezjistíme nic o výrobci, koupíme, nasypeme do mlíka a posnídáme.
Dyť jsou granule přece spečené, tak jaký způsob výroby?
https://ga-petfoodpartners.co.uk/innovation-centre-freshtrusion/

26.1.2021 19:56
Varaxi

XXX.XXX.129.250

lupus4 napsal(a):

jasně

na co rozbory složení, způsob výroby...

když chutnaj Varaxi tak prostě musej bejt dobrý...

čas na modlitbu

Ale tak samozřejmě je víc kritérií. Jen toto je jedno z nich, takové doplňkové, zábavné minikritérium.
Špatné granule prostě poznáte - spálené, prašné, chutnající či páchnoucí po plísni (to se mi teda stalo jednou) apod., to jsou příznaky, které nelze pominout.
Dobré ne vždycky, protože můžou chutnat OK, ale stejně být špatné.

26.1.2021 19:57
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Vzpomněla jsem si na Trainer fitness, křupavé kuličky do mlíka :-) a voněly tak jako přirozeně, hrozně jsem se tomu divila, že takový šmejd tohle, ale oni je snad "vaří v páře" nebo co. Nepátrala jsem, jestli si to vymýšlí a tak, ale byly docela bez chuti, tak třeba je to pravda :-)

Dík za tip, jestli se mi dostanou do ruky, zkusím. :)

26.1.2021 20:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):
Dík za tip, jestli se mi dostanou do ruky, zkusím. :)

No nevím, když vím, jak vypadají ty suroviny k výrobě granulí, tak bych musela být na pustém ostrově, nebo na moři hodně zoufalá, abych něco takového dala do pusy. To bych raději šla spást nějakou vegetaci, nebo bych se pokusila ulovit 🐟

26.1.2021 20:10

Rozbory.. můj rozbor končí hned, jak narazím na první hnusnou surovinu :-)
A kdyby to někoho zajímalo, rozbory, jsou asi tak tři tisíce let na dogfoodadvisor.com, odkud je úspěšně kopíruje celý svět včetně webů ČR.
Kousek (aut. překlad):
První ingrediencí v tomto krmivu pro psy je kuře. I když se jedná o kvalitní položku, surové kuře obsahuje až 73% vody. Po vaření se většina této vlhkosti ztratí, což sníží obsah masa na pouhý zlomek původní hmotnosti.
Po zpracování by tato položka pravděpodobně představovala menší část celkového obsahu hotového produktu.
Druhá složka zahrnuje dehydrované kuře. Dehydrované kuře je považováno za masový koncentrát a obsahuje více než čtyřikrát více bílkovin než čerstvé kuře.
Navíc (na rozdíl od kuřecí moučky) není dehydrované kuře během zpracování nikdy vystaveno vysokým teplotám, takže zachovává více přirozené dobroty masa.
etc.
ukradeno zde:
https://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/farmina-nd-ancestral-grain/
zajímavé věci tam jsou
https://www.dogfoodadvisor.com/choosing-dog-food/about-meat-meal/

26.1.2021 20:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dehydrované kuře je považováno za masový koncentrát a obsahuje více než čtyřikrát více bílkovin než čerstvé kuře.

čili 100g čerstvého kuřete obsahuje cca 20g bílkoviny + 75 g vody + 5g ostatního
na 100g dehydro (4x víc) bílkoviny potřebuju 400g čerstvýho ....úplně to v praxi "vidím"
v granclích zde propagovaných , zvláště když napíšou XX % dehydro

26.1.2021 22:17

Kuřecí skelet má 20 g bílkoviny a lidé to většinou nejí.

26.1.2021 22:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kuřecí skelet má 20 g bílkoviny a lidé to většinou nejí.

mám vás za celkem inteligentní osobu, tak si nekažte

26.1.2021 23:40

lupus4 napsal(a):
mám vás za celkem inteligentní osobu, tak si nekažte

Tss :-) Do granulí se sypou tyhle věci, co lidé moc nejí - prošlé maso, hlavy, nohy, skelety. A tam je pořád tolik bílkovin. Odpadu od lidí je velká spousta. To je jednotka zasypaného města. Dokonce vím, že stehno má 18 g bílkovin, a ta bílkovina je, prosím, kompletní. Takže jsem nadprůměrně inteligentní.

27.1.2021 06:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No nevím, když vím, jak vypadají ty suroviny k výrobě granulí, tak bych musela být na pustém ostrově, nebo na moři hodně zoufalá, abych něco takového dala do pusy. To bych raději šla spást nějakou vegetaci, nebo bych se pokusila ulovit 🐟

Tak já to taky nesvačím denně a po kilech. :)
Ale když mám novou značku nebo příchuť, granulku dvě ochutnám.
A jinak platí, co jsem psala výše - pokud to nejsem ochotná jíst sama, psovi to taky nedám.
Já teda na vlastní oči suroviny do granulí neviděla, ale byla jsem na exkurzi ve firmě na zpracování kuřat. A stačilo. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík