Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2021 00:25
Toseneříká

XXX.XXX.232.46

Ahoj,
vím, že takový zásadní problém by se měl řešit osobně se zkušeným trenérem, každopádně to nejde z osobních důvodů.
Moje fenka má již delší dobu problém s majetnickou agresí ALE doteď to bylo jenom na ostatní psy, nedávno vyjela i po mně a dokonce mě kousla. Dřív to dělala jenom od žužlacích pamlsků no a dneska vyjela i když jsem ji sáhla do misky.
No a já potřebuji poradit, jak to řešit, protože jsem se jí opravdu začala bát, bojím se jí i pohladit.
Za každou radu budu ráda. FYZICKÉ TRESTY JSOU NEPŘÍPUSTNÉ.

26.1.2021 00:37
rapotacka11

XXX.XXX.232.208

A náhubeček je přípustný?

26.1.2021 00:45
Toseneříká

XXX.XXX.232.46

Náhubek to nevyřeší s tím problémem bude žít pořád. Přece nebudu dávat psovi náhubek aby ho měl 24/7 navíc s námi žije vevnitř což fakt nejde. :)

26.1.2021 00:49
rapotacka11

XXX.XXX.232.208

Náhubek to nevyřeší?
Tak tohle tedy víte.
Koš prostě znemožní ....

jsem ji sáhla do misky
PROČ?!

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=u+misky+vr%C4%8D%C3%AD

Neregistrovaný uživatel

26.1.2021 02:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.188

rapotacka11 napsal(a):
Náhubek to nevyřeší?
Tak tohle tedy víte.
Koš prostě znemožní ....

jsem ji sáhla do misky
PROČ?!

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=u+misky+vr%C4%8D%C3%AD

My to nase psy vzdycky ucili a ucit budem. Kdyz mate v domacnosti male dite a psa neuhlidate je celej zivot na 100% aspon se nestane pruser kdyz mu tam ditko spadne nebo ja z nejakeho duvodu budu nucena psovi potravu ci misku vzit. Muze se stat leccos. Je fajn kdyz tohle prs zvlada.

26.1.2021 06:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My to nase psy vzdycky ucili a ucit budem. Kdyz mate v domacnosti male dite a psa neuhlidate je celej zivot na 100% aspon se nestane pruser kdyz mu tam ditko spadne nebo ja z nejakeho duvodu budu nucena psovi potravu ci misku vzit. Muze se stat leccos. Je fajn kdyz tohle prs zvlada.

Já to žádného psa neučila, a všichni to bez problémů zvládají.

... to asi nebude o učení 🤔

26.1.2021 07:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já to žádného psa neučila, a všichni to bez problémů zvládají.

... to asi nebude o učení 🤔

Mám podobnou zkušenost.
Ani labradora, ani kavalíra jsme to neučili; u kavalíra není důvod, ten jezdí ve schránce, ale jednou se nám stalo, že jsme museli jet s labradorem autobusem. Naprosto jsem na to nebyla připravená, my ten košík ani neměli. Museli jsme si ho půjčit od sousedů, co měli tenkrát taky laba.
Ale zvládl to na první dobrou, z voleje, bez přípravy. Jak já byla na něj hrdá! :)
Byla to cesta do sousední vesnice, v busu byl celých pět minut tam a pět zpátky.

26.1.2021 07:50
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Kdyz mate v domacnosti male dite a psa neuhlidate je ¨
celej zivot na 100%

Když je tam děcko, musíte uhlídat!
Když to v některém okamžiku nejde,
mělo by se to zařídit jinak.
A dopřát psovi jeho klid, aby si nemusel své bránit.

Ne vymýšlet náhubek 24/7 .

26.1.2021 07:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.28.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

My se ale nebavíme o košíku, ale o trénování hrabání psovi do misky.

26.1.2021 08:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Zadavatelce:
Máte dva problémy: Zaprvé, bojíte se jí.
Za druhé, nejste schopná číst signály, které Vám dává. Jinak by Vás nekousla. Před tím kousnutím musela dávat najevo, že se jí nelíbí, co děláte, ale Vy jste to neviděla.
Takže to chce získat zpátky klid a sebejistotu. K tomu Vám košík může pomoci, protože budete jistě vědět, že fenka nekousne.
Dále fenku vnímejte. Podívejte se na ni, co Vám říká. Nezakazujte jí vrčet, je to prostředek komunikace.
Dělejte spolu to, co Vás obě baví, hrajte si, choďte na procházky, dělejte to, co není pro Vás obě problematické. Když má pamlsek, neberte jí ho, když má v misce žrádlo, neberte jí ji, vlastně si jí vůbec nevšímejte, když baští. Nevytvářejte zbytečně třecí plochy - pokud je majetnická ke žvýkacím pamlskům, nedávejte jí je.
Když po Vás fenka přece jen vyjede, zachovejte klid. Neškubejte sebou, netrhejte rukama.
Jak to má u ostatních, taky po nich vyjíždí? Když máte něco Vy (třeba svačinu), chce Vám to vzít, nebo si jen chrání to, co je její (pamlsky, hračky)? Chrání si jen žrádlo? Co je to za plemeno? Bernardýn bude vyžadovat jiný přístup než třeba jorkšír...

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2021 08:17

"Co je to za plemeno? Bernardýn bude vyžadovat jiný přístup než třeba jorkšír."..

Je to kříženec - napsáno v zadání. Spíš by to chtělo doplnit velikost, případně odhad plemen, pokud to lze.

26.1.2021 08:20

@Varaxi Je to kříženec.

Můj tip je, že se utrhlo to pověstné ucho: “Dřív to dělala jenom od žužlacích pamlsků no a dneska vyjela i když jsem ji sáhla do misky.”

26.1.2021 08:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Inspektor Pišišvor napsal(a):
My se ale nebavíme o košíku, ale o trénování hrabání psovi do misky.

Aha.
Já si poslední dobou sedím na vedení.

26.1.2021 08:33
Toseneříká

XXX.XXX.232.46

Vztah spolu máme řekla bych velmi dobrý. Když jsem se bavila s odbornicí tak mi řekla že je to dost pravděpodobně tím že ona byla když byla štěně utlačována sourozenci a nedostávalo se na ni tolik jídla takže si to teď brání protože se bojí že na ni nezbyde. Ona je extrémně nežravá takže to by to vysvětlovalo protože jí do jídla občas musím i nutit. Jenom nevím jak to řešit :).
A je to kříženec border kolie ale je taková menší trošku

26.1.2021 08:37
Toseneříká

XXX.XXX.232.46

Nemůžu ji dát na několik hodin náhubek, ona když ho má na sobě začne se třást a je hrozně ve stresu, i pěti minutová jízda autobusem je pro nás HOROR natož několik hodin ;)

26.1.2021 08:47
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Proč by ho měla nosit hodinu - hodiny?!
Dejte jí ho, když se dá předpokládat problém.
V misce se nehrabte, dosyta ji nakrmte.
Co bylo, když byla štěně neřešte.
Nepíšete jak je stará.

Varaxi má pravdu: nejste schopná číst signály, které Vám dává. Jinak by Vás nekousla.

26.1.2021 08:53

proč je vyjíždění na psy majetnická agrese?

proč jí šaháš do misky?
když je to evidentní labil.......

jinak teda, krom té zmínky o misce, sena ten úvodní příspěvek nějak moc nedá reagovat, neb v něm nic není.....

k vyjíždění u žrádla je odkaz výše
takovému psa nehrabu do misky, krmím z ruky nebo dám mini porci a ruka přidává

tohle je o celkovém přístupu a práci se psem

fakt, že na tebe začala vyjíždět říká, že něco neděláš dobře
a nevidíš to

jo, a proč bernardýn vyžaduje jiný přístup než jork?

26.1.2021 08:57
JoPe

XXX.XXX.82.6

Toseneříká napsal(a):
Ahoj,
vím, že takový zásadní problém by se měl řešit osobně se zkušeným trenérem, každopádně to nejde z osobních důvodů.
Moje fenka má již delší dobu problém s majetnickou agresí ALE doteď to bylo jenom na ostatní psy, nedávno vyjela i po mně a dokonce mě kousla. Dřív to dělala jenom od žužlacích pamlsků no a dneska vyjela i když jsem ji sáhla do misky.
No a já potřebuji poradit, jak to řešit, protože jsem se jí opravdu začala bát, bojím se jí i pohladit.
Za každou radu budu ráda. FYZICKÉ TRESTY JSOU NEPŘÍPUSTNÉ.

Dobrý den, co kdyby jste jí do té misky nesahala, k čemu to potřebujete ? Líbilo by se vám, kdyby vám číšník v hospodě třeba míchal polévku prstem, nebo někdo vám přinesl talíř, pak ho třeba jen tak odnesl, aby potrénoval vaši nervovou soustavu. Nechte v klidu psíka nabaštit a pamlsky mu dávejte za "něco" a u toho po vás určitě nepůjde,bude rád že něco dostane. Jestli se bojíte o děti, tak krmte psa např, 2x denně v jiné místnosti v jejich nepřítomnosti a časem jim vysvětlíte, že žádnému pejskovi se do žrádla nehrabe. Není dobré aby psi měli někde pořád k dispozici misku s krmením z mnoha různých důvodů. Stačí když bude mít někde k dispozici vodu.

26.1.2021 09:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

jo, a proč bernardýn vyžaduje jiný přístup než jork?

Každý pes má trochu jinou nervovou soustavu, která obecně bývá závislá na plemeni.
No a pak je rozdíl fyzický:
U bernardýna nebo jiného silného psa může dojít k vážnému zranění i omylem, takže postup bude primárně o prevenci.
U jorka je přece jen prostor pro chyby, protože přinejhorším ho můžu prostě zvednout. Samozřejmě to není ideální, ale je to přece jen bezpečnější.
Zatímco u bernardýna bych na náhubku celkem lpěla, ať si o tom ten pes myslí, co chce, u jorkšíra to nepovažuju za nutné, pokud v domácnosti nikdo, koho by malý pes ohrozil - třeba to dítě.

Tady jsou prostě dvě varianty:
Za prvé, zadavatelka má naprosto normálního psa, ale svým přístupem mu to kazí. Takový ten postoj „můj pejsánek je jedinečný, ten může tohle a nesmí támto, nemůže toto a musí támhleto, co někdo zakáže, jiný dovolí, vždyť měl těžký štěněcí věk a je to chudáček výjimečný nepochopený, je třeba ho litovat“, to zanechá v hlavě guláš kde komu. Pes je pes a jako k psovi se k němu mám chovat.
Za druhé ten pes je skutečně nevyrovnaný a běžným přístupem ho zvládnout nelze.
No a taky to může být kombinace obojího.
Tak jako tak to chce někoho zkušeného a rozumného, kdo je uvidí naživo. Přes net se špatně radí, navíc když informace jsou takové polovičaté.
Osobně si myslím, že ten pes prostě neví. Neví, co má dělat, co se bude dít, co se od něj čeká... Prostě selhání komunikace spíš než něčeho jiného.
Nehárá ta fenka třeba? Je zdravá, nemá bolesti? Vidí, slyší? Jestli byla doteď milá a udála se ta změna najednou, tak momentální zdravotní či hormonální stav by to vysvětlil.

26.1.2021 10:01
Toseneříká

XXX.XXX.232.46

Pro mě je důležité aby pes ve společném soužití nevyjížděl :). Vám se to řekne nesahej jí do misky ale ona ti nedělá jenom při stáhnutí do misky, stačí se k ní přiblížit když má něco co jí chutná a vyjede :)

26.1.2021 10:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Toseneříká napsal(a):
Pro mě je důležité aby pes ve společném soužití nevyjížděl :). Vám se to řekne nesahej jí do misky ale ona ti nedělá jenom při stáhnutí do misky, stačí se k ní přiblížit když má něco co jí chutná a vyjede :)

Tak se k ní nepřibližujte. Svým chováním ji ujistěte, že jí nikdo nic brát nebude. Nikdy.
Pokud narážíte na fujtajbly na cestě, tak prostě musíte zabránit tomu, aby se k nim dostala; to znamená buďto stoprocentní přivolání, nebo vodítko a případně košík.
U psů se fujtajbly většinou mění ve stylu něco za něco - když mi dáš počuraný kapesník, cos našla na zemi, já ti dám sušené střívko. Ale na to potřebujete psa, který důvěřuje, je ochotný spolupracovat a ten hnus si nebude bránit, tedy psa, kterému nikdo nebere, co je dle psí mysli jeho.

26.1.2021 10:34
JoPe

XXX.XXX.82.6

Toseneříká napsal(a):

Víte co,tak ji seberte na pár týdnů misku a krmte jí z ruky, nechte jí trošku vyhládnout a ani nevrzne. Uvidíte, jak vás bude mít ráda Láska prochází žaludkem. Pořádně unavit pravidelným pohybem a ono jí to přejde. Ať vám někdo prakticky vysvětlí, jak zbláznit psa do jedné praktické hračky - třeba míček na šnůře a to používejte venku jako bonus nejvyšší odměny, která končí ve vaší kapse a ne, že pejsek si s tím někde lehne a bude na vás vrčet. Pamlsky do kapsy na procházky, pejsek nenakrmený. Všechno jde, jen je potřeba přemýšlet, proč a v jaké situaci to pes dělá. Pak se na ty různé situace přichystejte a nemůže vás to zaskočit nepřipravenou.

26.1.2021 10:42

Upřímně pochybuju, že je příčina někde ve štěněcím věku. Příčina bude v nesprávném zacházení. Pokud situace zašla tak daleko, děláte někde víc chyb a už dlouho, nebude to jen o tom žrádle.

Přečtěte si nedávnou diskuzi na stejné téma zde, je tam dost tipů, jak odbourat agresi u žrádla https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3769053/buldocek-vrci-u-misky?from-list=1#a3770514

26.1.2021 10:59
assil

XXX.XXX.122.3

Ale tak trochu na tom zapracovat jde. Do misky obyč jídlo, sedněte si vedle s nečím extra chutným, párek nebo maso nebo tak a když bude žrát ,tak jí to nabízejte z ruky a pomalu jí to pak zkuste přidávat do misky, samo za delší dobu. Přidávejte párkrát do misky pokaždé když žere a ve výsledku když jí 10x přidáte a jednou jen hrábnete, nebude to řešit.
Na ostatní jídlo to chce hlavně pro začátek cvičit klid před jídlem, začněte s něčím obyč, ukažte jí to na dlani a když to bude chtít sežrat, zavřete dlaň, počkejte až přestane vyvádět, pak povel sedni a dejte jí to až bude v klidu sedět. Časem se dopracovat ke kusu masa před čumákem.
Pokud nechce něco vydat, zkuste výměnu, dejte jí na okus něco pro ni míň lákavého a vyměňujte za maso nebo tak.
Ideálně se naučí trochu klidu před jídlem a to, že z vás padají mnohem lepší věci než ty co právě má.
Žraní venku to je jiný level, tam fakt ten košík.

26.1.2021 15:13

Jak čtu popis a kříženec borderkolie, tak může být hlavním problémem, že je nervák a labil. Takže možná ne problém ve štěněcím věku, ale problém v původu bude.
A náprava bude zdlouavá a náročná.
Ale zásadní je, že se jí zadavatelka nesmí bát. Jinak odborník. Unavit fyzicky a nepřetěžovat psychicky. Aby se z té lability někde v klidu vylítala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík