Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anpsi

28.1.2021 00:21
Anpsi

XXX.XXX.84.48

Dobrý den☺️ chceme si pořídit hlídacího pejska na záhrádku Německého Ovčáka jsem na nich ujetá už hrozně dlouho😂😍no ale už jednoho pejska máme maltézskou febečku dvou letou ale ta je doma tak si nevíme rady jestli psa nebo fenu aby třeba to jedno pohlaví po ní nešlo a více by mu to vadilo než tomu druhému 🙂 opravdu si nevím rady prosím pište už předem děkuji za odpovědi🙂
(Až by mohl být pejsek vykastrován tak by SME ho nejspíše nechali)

28.1.2021 08:27
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Obecně se většinou lépe snáší pár. Tedy fena a pes. Ale samozřejmě si nemusí sednout jedinci. Hlavně zíleží na tom, jak je fenka zvyklá na ostatní psy, jak by byl starý váš nový pes a na jejich vzájemné socializaci a výchově. Vzhledem k tomu, že NO a maltézák budou hodně nevyrovnaní velikostně bych si to ještě rozmyslela.

28.1.2021 09:02
assil

XXX.XXX.122.3

No ale hlavně německý ovčák není hlídací pejsek na zahradu. I když pravda vzhledem k tomu příspěvku on by to byl stejně nejspíš vestajní vlčák.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 09:06

Chtěla bych na zahradu strom. Nejlépe třešeň.

28.1.2021 09:14

Takže maltézačka bude doma, NO venku...a pak si tady přečteme, že NO v nestřežené chvilce fenku rafnul a co teď. A nejlíp čudlík na vypnutí psa. Takže za mě tuto kombinaci ne. Ale chválím, že se ptáte a snad i dáte na zdejší názory. Horší je pak řešit následky, až se něco stane.

Mimochodem minulý týden mě doslova dostal dotaz na FB... kříženec NO majitelům začal na zahradě štěkat a to hodně, leze jim to už na nervy. Domů ho na noc nevezmou, je venkovní a basta. Věnovat nad rámec se mu taky nebudou, v hospodářství má vyžití dost. Když jsem napsala, že se teda se štěkáním musejí smířit, tak to prý tedy rozhodně ne. Prostě chtěli ten čudlík na vypnutí.

28.1.2021 09:14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chtěla bych na zahradu strom. Nejlépe třešeň.

To je převlečená touha po špačcích. 🍒

28.1.2021 09:32

To je převlečená touha po špačcích. 🍒

Klíďo :-) Na šípkovém keři teď sedí asi kosák. Zajímavé, každý den, dokonce i umí hodiny. Kdyby přibyl špaček, ani je nebudu oddělovat.

28.1.2021 09:37

Klíďo :-) Na šípkovém keři teď sedí asi kosák. Zajímavé, každý den, dokonce i umí hodiny. Kdyby přibyl špaček, ani je nebudu oddělovat.

Ono to není jen tak. Rve se mi hrdlička se strakami. Nechce je pouštět do krmítka!

28.1.2021 10:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ono to není jen tak. Rve se mi hrdlička se strakami. Nechce je pouštět do krmítka!

Máte mít ta krmítka aspoň dvě, tři, pak se rvát nebudou. :)

28.1.2021 10:10

Varaxi napsal(a):
Máte mít ta krmítka aspoň dvě, tři, pak se rvát nebudou. :)

Jo, kéž by. Krmítka jsou sice dvě, ale ty potvory se rvou o jedno konkrétní. Hrdlička jim ho nechce půjčovat.

28.1.2021 10:27
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

U nás se to krmí
holubi, hrdličky, kosáci a ostatní droboť.
Přiletí straka a všichni frrrr.
Taky jeden kosák vyhání ostatní tři kosy,
když tam jsou jen oni. Bývají tam první ze všech a sami.
Máme letos 2 krmítka, třetí dosloužilo.
Ještě máme starý rozviklaný plastový stůl
a pod něj jim taky sypu. Je to kryté, bez sněhu
a tam jsou někdy ty rozbroje.

28.1.2021 11:41
Skye

XXX.XXX.211.242

Máme dva AUO. Starší pes, mladší fena. Pes je kastrát. Panuje mezi nimi harmonie, starší pes si ji hýčká. Určitě lepší fena x pes.

28.1.2021 11:56
JoPe

XXX.XXX.82.6

Anpsi napsal(a):
Dobrý den☺️ chceme si pořídit hlídacího pejska na záhrádku Německého Ovčáka jsem na nich ujetá už hrozně dlouho😂😍no ale už jednoho pejska máme maltézskou febečku dvou letou ale ta je doma tak si nevíme rady jestli psa nebo fenu aby třeba to jedno pohlaví po ní nešlo a více by mu to vadilo než tomu druhému 🙂 opravdu si nevím rady prosím pište už předem děkuji za odpovědi🙂
(Až by mohl být pejsek vykastrován tak by SME ho nejspíše nechali)

Záleží jak je ta vaše zahrádka velká a co na ní máte. Psi značkují keře, kytky...a všechno a feny "vypalují" fleky do trávníku, takže si to rozmyslete. Jestli nemáte zkušenosti a čas na velkého aktivního psa, nebo nejste myslivec,tak si ohaře kterého máte napsáno v záhlaví dotazu nepořizujte a ovčáka, na kterého se ptáte v textu, také ne. Co se kastrování týče, zeptejte se třeba přítele,nebo manžela ,jak by se na to tvářil on.

Přidejte reakci

Přidat smajlík