Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pauli2812

28.1.2021 14:42
Pauli2812

XXX.XXX.63.201

Dobrý den,

chtěla bych se poradit. Vzali jsme si v půlce prosince 6 měsíční štěně křížence zřejmě labradora a německého ovčáka - fenku. Byla odebraná z romské osady na Slovensku a zůstala u jedné paní, která spravuje i útulek, v dočasné péči s dalšími pejsky. Podle všeho byla socializovaná, viděli jsme i videa na paní FB profilu - někde si pejsci hráli a ona spíš ležela vedle a dělala si své, ale na videu z října bylo vidět, jak si s pejsky hraje.

Jde ale o to, že od začátku je u nás strašně bojácná. První den to bylo samozřejmě jasné - přišla za námi doma asi až po pěti hodinách. Doma je skvělá, poslouchá, umí základní povely, venku taky - pokud ale nikdo není kolem. Problém je ten, že se jinak venku bojí lidí a psů. Utíká, chce být co nejdál. Když už i odejdou, tak pak neposlouchá na žádné povely a je stále "mimo", snaží se vběhnout do cesty apod (aby bylo jasno, vždy je buď na krátkém vodítku, ale častěji ji máme na stopovačce, aby se mohla proběhnout).

Chtěla bych se zeptat, zda někdo z vás měl s pejskem stejný problém a jak dlouho to trvalo. Zatím je u nás měsíc a půl, takže to asi ještě chce čas, ale někdy jsem zoufalá a je mi to líto, že se tak bojí. Snažím se s ostatními psy kamarádit sama, pohladím je, říkám, že je vše v pořádku, že jsou to kamarádi...ale ona je stejně pořád vyplašená, očuchat se třeba nechá, ale jinak dělá, že tam prostě není a vůbec si nikoho nevšímá. Jaké je podle vás nejlepší řešení, může se to podle vás spravit např. po půl roce? Nechtěla bych taky něco zanedbat a zjistit, že už je na "nápravu" pozdě.
😕 Myslím, že se snažíme jí zvedat sebevědomí, chválíme ji, ale zatím bezúspěšně.

28.1.2021 14:45
aluska

XXX.XXX.197.205

Mám asi 10ti letou, našla se na slovensku u hnojiště. Mám jí 5 let a pořád se bojí.....to asi nechcete slyšet. Ta moje byla tam někde dlouho, už to v ní asi zůstane.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 15:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je u vás strašně krátkou dobu, nespěchejte na ni.
Máme mopsli z množírny, zřejmě klecový chov, je u nás už přes čtyři roky, ale cizích lidí a zvířat se bojí pořád (dokud jí nezačnou hladit). Nemyslím si, že se to někdy změní. Hodně pomáhá druhý pes, na kterého se navázala a všechno dělá podle něj a s ním. A my se k ní chováme taky jako k normálnímu psu, neutěšujeme, nechlácholíme, prostě normální přístup, jakoby nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík