Uživatel s deaktivovaným účtem

ach jo, není to zase až tak dávno, co jsem měla zaplacené rezervace na štěňata podle barev bavlny na krku.
dneska každý ve všem hledá problém.
arte.P

XXX.XXX.32.108
Je to jen informace pro majitele, aby věděl které štěně má uhrazené. Jaký je rozdíl, jestli uvedete barvu obojku, nebo číslo čipu? Tohle není smlouva, je fuk co tam bude, pokud tomu obě strany rozumí. V čem vidíte problém?

Já bych zálohu bez smlouvy (nebo bez smlouvy o smlouvě budoucí) neplatila. Pokud je to pro Vás důležité, tak si do ní nechte napsat číslo čipu.

Já bych se hlavně dívala na to, jestli je to vratná nebo nevratná záloha. Ostatní je fuk. Já jsem výběr svého posledního štěňátka nechala na chovatelce, takže jsem vlastně vůbec nevěděla, jakou barvu obojku platím.
Děkuji všem za reakce, chovatele znám pouze se stránek FB, je na Slovensku, což v dnešní době je komplikace z hlediska cestování.
Štěně kupuji prvně, tak nemám zkušenost, jak to v tomto segmentu chodí.
Už jsem sama kupovala nemovitosti, auta, spotřební zboží a tam je vše vždy pevně identifikovatelné.
Tak se omlouvám,
díky za rady
Marcela

rapotacka11
napsal(a):
Všichni chtějí nevratnou.
Teda ti prodávající.
Tak u mého plemene se vrací. Chovatelka, od které mám poslední fenku, taky vrací.
Když chce někdo jako rezervační zálohu půlku ceny štěněte, což dělá i 20 tis. a vyhrazuje si právo ze své strany rezervaci kdykoliv zrušit, tak by si asi přišel na pěkný peníze.

Marcela007
napsal(a):
Děkuji všem za reakce, chovatele znám pouze se stránek FB, je na Slovensku, což v dnešní době je komplikace z hlediska cestování.
Štěně kupuji prvně, tak nemám zkušenost, jak to v tomto segmentu chodí.
Už jsem sama kupovala nemovitosti, auta, spotřební zboží a tam je vše vždy pevně identifikovatelné.
Tak se omlouvám,
díky za rady
Marcela
Nechte si hlavně vystavit doklad o (ne)vratnosti a zaplacení zálohy (např. tu smlouvu o smlouvě budoucí). Ale výběr dle barvy obojku, stužky je běžný. Pokud budete chtít štěně identifikovat dle čísla čipu, myslím, že není důvod, proč by Vám chovatel neměl vyjít vstříc.
Přeji Vám hodně štěstí s pejskem. Jestli to bude opravdu thajský ridgeback, budete ho potřebovat.

Tak já kupovala poslední volnou fenu z vrhu, takže ani nevím, jestli nějakou barvu obojku měla.
S chovatelkou jsme se na záloze dohodly mailem s tím, že já jsem jí mailem následně oznámila, že jsem zálohu odeslala a ona mi potvrdíla mailem přijetí a i do sms a zároveň jsme se dohodly, že jako popis platby uvedu svoje jméno a záloha na štěně PHP (pyrenejec),
Předkupní smlouvu jsem neměla, ale defakto mailová dohoda o rezervaci štěněte. Vzhledem k tomu, že jsem si o chovce našla informace a všechny byly kladné...majitelé odchovů chovatelku chválili, jak za seriózní jednání a i za chovatelský servis, tak jsem strach neměla.
Když jsem před mnoha lety kupovala afgána, tak to jsme si jeli vybrat štěně v šesti týdnech a rovnou jsme oproti potvrzení složili zálohu na konrétní štěndo.
arte.P
napsal(a):
Je to jen informace pro majitele, aby věděl které štěně má uhrazené. Jaký je rozdíl, jestli uvedete barvu obojku, nebo číslo čipu? Tohle není smlouva, je fuk co tam bude, pokud tomu obě strany rozumí. V čem vidíte problém?
vidím problém v tom abych nezaplatila psa a nedostala modrou britku s oranžovým obojkem a nebo také třeba drátem do oka. neznáme se s protistranou a důvěra v dnešní době patří do stejného šuplíčku, kde je už uložena naivita.
Prostě jsem opatrná. Peníze si netisknu.
napsal(a):
ach jo, není to zase až tak dávno, co jsem měla zaplacené rezervace na štěňata podle barev bavlny na krku.
dneska každý ve všem hledá problém.
Ale Vy jste neměla štěňata s PP - tam vidím ten rozdíl.
Jako, pokud jde o zvíře v pet kvalitě tak je to svým způsobem jedno, ale když to doženu do extrému, tak by podle popisu mohl zadavatel dostat taky psa plyšového.
To štěně má přece JMÉNO.
Marcela007
napsal(a):
vidím problém v tom abych nezaplatila psa a nedostala modrou britku s oranžovým obojkem a nebo také třeba drátem do oka. neznáme se s protistranou a důvěra v dnešní době patří do stejného šuplíčku, kde je už uložena naivita.
Od toho ale máte mít vystavenou smlouvu. Jestli platíte za psa označeného oranžovým obojkem nebo za modrý fusekle s oranžovým proužkem.
Atheira
napsal(a):
Od toho ale máte mít vystavenou smlouvu. Jestli platíte za psa označeného oranžovým obojkem nebo za modrý fusekle s oranžovým proužkem.
Tak smlouvu mít ještě nutně nemusí, ale e-mailová komunikace, kde je patrná identifikace psa (jmeno, čip) by minimálně být měla.
Měla by mít k dispozici něco, čím v případě problému doloží, za co vlastně zálohu zaplatila.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak smlouvu mít ještě nutně nemusí, ale e-mailová komunikace, kde je patrná identifikace psa (jmeno, čip) by minimálně být měla.
Měla by mít k dispozici něco, čím v případě problému doloží, za co vlastně zálohu zaplatila.
Ale pokud je tak moc nedůvěřivá, e-mailová komunikace ji z nějakého důvodu nestačí, je holt jediná oficiální cesta ta smlouva.
I když já bych asi nešla do uzavření obchodu s někým, z koho mám divný pocit a nevěřím, že jedná poctivě. Smlouva nesmlouva...
Atheira
napsal(a):
Ale pokud je tak moc nedůvěřivá, e-mailová komunikace ji z nějakého důvodu nestačí, je holt jediná oficiální cesta ta smlouva.
I když já bych asi nešla do uzavření obchodu s někým, z koho mám divný pocit a nevěřím, že jedná poctivě. Smlouva nesmlouva...
Tak ono, pokud nemate reference, v plemeni se nepohybujete, tak Vám nekdo ze Slovenska může nakecat cokoliv, a může klidně pusobit zatraceně důvěryhodně. Zvlášť v dnešní době, kdy se na Slovensko nemůžete jet na ta štěnata ani podívat, a prověřit si serioznost, a podminky chovu.

Marcela007
napsal(a):
Souhlasím. Taky jsem měl kdysi vrh označený barevnými šňůrkami - tenkrát. Když jsou už štěňata čipovaná, jednala bych o štěněti podle čísla čipu. Ve spojení se stužkou, protože č. čipu na fotce vidět není. Takže : máte rezervované štěně, má oranžový obojek a č. čipu......

impact
napsal(a):
Žiju s thajcem už víc jak deset let...
Holka? Kluk? Vždycky se mi strašně líbili, ale pár jich znám a nelajsla bych si to. Stačí nestandardní kliďas poloviční váhy, "bull" mezi primitivy by mi asi značně zkomplikoval život v civilizaci. Navíc často řeší i slabší/nečitelné povahy přímo v rodině, co vím.
Přiznám se, že nerozumím- je to pes z CHS? Pokud ano, tak předpokládám, že už má nějaké jméno (ofiko, co dostane do papírů) a je čipovaný. Pokud už máte, byť jen na dálku, vybraného nějakého konkrétního psa, tak bych chtěla toho konkrétního psa zaplatit- a pak ho taky dostat. Takže bych přivítala lepší identifikaci, než že je pes mazel a momentálně má nějak barevnou šňůrku.
Pokud to bude váš první pes a moc se neorientujete, tak jen doufám, že máte tu chovku pořádně proklepnutou (v době internetu to není nic těžkého).
Přeju hodně štěstí.
napsal(a):
Holka? Kluk? Vždycky se mi strašně líbili, ale pár jich znám a nelajsla bych si to. Stačí nestandardní kliďas poloviční váhy, "bull" mezi primitivy by mi asi značně zkomplikoval život v civilizaci. Navíc často řeší i slabší/nečitelné povahy přímo v rodině, co vím.
Fena. Chuť lovit jsme si musely vysvětlit pomocí EO, ale zvládla to pochopit vcelku rychle - po asi čtyřech letech. Jinak na provozní poslušnost je až superposlušná. To máme fakt vydrilovaný. Může chodit úplně na volno, i ve městě, nikoho si nevšímá, poslechne na slovo. Ale tak jako tak je to celoživotní souboj o to, která z nás dvou bude mít pravdu. Posledních pár let ji mám na střídačku s mamkou, u které si dělá dva týdny lautr, co chce. A když si ji od ni beru, nasere mě hned v první sekundě, protože si sedne k autu a odmítne nastoupit. Zabila bych ju na fleku. Naštěstí to vypadá, že ještě tak měsíc a zůstane u mamky definitivně, tak si obě oddechneme.
Na jednu stranu nelituju toho, že jsem si ji pořídila, protože věřím, že jejím posláním je chránit mamku. Ale na stranu druhou s naprostou jistotou vím, že už si nikdy takovýho psa dobrovolně nepořídím.
impact
napsal(a):
Fena. Chuť lovit jsme si musely vysvětlit pomocí EO, ale zvládla to pochopit vcelku rychle - po asi čtyřech letech. Jinak na provozní poslušnost je až superposlušná. To máme fakt vydrilovaný. Může chodit úplně na volno, i ve městě, nikoho si nevšímá, poslechne na slovo. Ale tak jako tak je to celoživotní souboj o to, která z nás dvou bude mít pravdu. Posledních pár let ji mám na střídačku s mamkou, u které si dělá dva týdny lautr, co chce. A když si ji od ni beru, nasere mě hned v první sekundě, protože si sedne k autu a odmítne nastoupit. Zabila bych ju na fleku. Naštěstí to vypadá, že ještě tak měsíc a zůstane u mamky definitivně, tak si obě oddechneme.
Na jednu stranu nelituju toho, že jsem si ji pořídila, protože věřím, že jejím posláním je chránit mamku. Ale na stranu druhou s naprostou jistotou vím, že už si nikdy takovýho psa dobrovolně nepořídím.
Dekuji za info
Tak mi to nedalo a dohledala jsem rezervační smlouvu (je to zároveň smlouva o smlouvě budoucí), kterou na fenu mám. Ve smlouvě mám uvedeno jméno feny, rozlišovací obojky štěnda neměli. Číslo čipu tam nemám, ale přemýšlím, jestli už vůbec štěňata čipovaná byla, podepisovali jsme to a platili když byly štěňatům tři týdny. Je tam i uvedeno, že záloha je vratná, pokud se obě strany dohodnou z jakéhokoli důvodu, nebo v případě úmrtí či vážného zranění štěněte.
Smlouvu jsme podepisovali osobně, když jsme se na štěně byli podívat. A viděla jsem se chovatelkou osobně už předtím, dříve než byla vůbec potvrzená březost feny. Když se štěnda narodila, tak chovatelka pravidelně posílala fotky a psala různě o štěndech, měla jsem v ní důvěru. Při koupi štěněte od někoho, o kom nic nevím, koho neznám, bych asi taky byla opatrnější.
marcelaamax
napsal(a):
Tak mi to nedalo a dohledala jsem rezervační smlouvu (je to zároveň smlouva o smlouvě budoucí), kterou na fenu mám. Ve smlouvě mám uvedeno jméno feny, rozlišovací obojky štěnda neměli. Číslo čipu tam nemám, ale přemýšlím, jestli už vůbec štěňata čipovaná byla, podepisovali jsme to a platili když byly štěňatům tři týdny. Je tam i uvedeno, že záloha je vratná, pokud se obě strany dohodnou z jakéhokoli důvodu, nebo v případě úmrtí či vážného zranění štěněte.
Smlouvu jsme podepisovali osobně, když jsme se na štěně byli podívat. A viděla jsem se chovatelkou osobně už předtím, dříve než byla vůbec potvrzená březost feny. Když se štěnda narodila, tak chovatelka pravidelně posílala fotky a psala různě o štěndech, měla jsem v ní důvěru. Při koupi štěněte od někoho, o kom nic nevím, koho neznám, bych asi taky byla opatrnější.
Ve třech týdnech čipovaná být nemohla
Obecně se záloha platí ještě v době,kdy štěňata čipovaná,tetovaná nejsou,takže logicky jediným rozpoznávacím znakem je ten obojek,stužka. Ale pokud už čip mají,přišlo by mi podivné,kdyby chovatelka odmítla k identifikaci a záloze čip doplnit Já jsem měla vždy štěnda zadaná už před šestým týdnem,takže taky žádná identifikace kromě barvených stužek nebyla. Pravda, já jsem v šesti týdnech oznámila všem, které štěně bude jejich, takže měli rezervované "nějaké" štěně

marcelaamax
napsal(a):
Měla jsem to u poslední fenečky stejně. Označená teda byla růžovou voskovou na zadečku, ale do poslední chvíle jsem nevěděla, že dostanu zrovna ji. U chovatelky jsme byli osobně, vždycky chce všechny majitele osobně poznat a pomazlit jsme se mohli se všemi fenkami, které se narodily, byly tři. Mohla jsem si vybrat ze dvou, ale nechala jsem to na chovatelce, protože mi přišla zkušenější. Dodneška jsme v kontaktu, píšeme si skoro denně. Pro mě je to prostě vzor chovatele.
Vím, že teď je to těžší, že není jednoduchý chovatele osobně navštívit, ale stejně. Kdyby se mi to kvůli něčemu nezdálo, asi bych do toho nešla, po zkušenostech. Vztah mezi chovatelem a majitelem je podle mě hrozně důležitý. Může se něco vyvrbit, s čím člověk potřebuje poradit, nebo stačí jen obyčejná lidská podpora v situaci, kdy se objeví něco, s čím chovatel počítat nemohl nebo to nemohl ovlivnit. Bohužel u některých chovatelů to končí zaplacením štěněte a víc se nezajímají, ani nechtějí. A když jim sdělíte ne zrovna moc příjemnou zprávu, tak jsou na vás ještě nepříjemní, jak kdybyste snad po nich chtěli něco navíc. Pro tyto lidi jsou důležité jen peníze a v podstatě je mi jich líto. Na svých webových stránkách mají napsané krásné citáty, ale jsou to jen prázdná slova.
marcelaamax
napsal(a):
Já tam mám rezervaci nestandardního pejska z vrhu P. Žádnej obojek. nic. Nepotřebovala jsem, protože jsem chovatelce zcela důvěřovala.
Marcela007
napsal(a):
A vice konkrétně rozepsat osobní zkušenosti , budu mit fenku.
Je spousta lidí, kterým thajec povahově vyhovuje. Taky je spousta lidí, kteří si ho pořídili jednou a příště už si thajcem nebudou komplikovat život.. On s nimi není úplně jednoduchý. Jako být asociál bez rodiny a nutnosti potkávat spousty přátel, asi by mi thajec znovu vyhovoval. Do psí společnosti to pes moc není. Cizí lidi taky nemusí - dlouho jí trvá, než si na člověka zvykne. Ale koho zná, toho naprosto miluje. A hlavně je to pes, u kterýho nemůžete očekávat poslušnost. Je to přesně ty typ psa, který dokonale ví, co po něm chcete a umí to naprosto dokonale ignorovat. A to poprvé, po druhé, po stopadesáté, po milionté osmé.. Navíc je neskutečně chytrá a umí si dát věci logicky do souvislostí. Mám oblíbenou historku, jak mi schovávala řetízek na zamčení kotce, abych ji tam nemohla zavřít. Ludra jedna.
Než jsem si ji pořídila, hlídávala jsem jejího bráchu ze staršího vrhu. Byla jsem pravděpodobně jediná, kdo byl schopnej psa pohlídat bez rizika, že někoho přizabije. Hrozně mi ta jeho umíněnost imponovala. A tak jsem si pořídila vlastního thajce. No... Pro ten každodenní život to není zas taková lambáda.

lupus4
napsal(a):
sorry za OT
hele sonnic máš už 3 týdny SZ o granulích, když už jsem se obtěžoval s kopírováním
neb, jsem se bláhově domníval, že tě to zajímá , tak si ji alespoň přečti ...
mno už to víckrát neudělám
Teď by měla logicky následovat otázka : Co je to SZ ?
lupus4
napsal(a):
sorry za OT
hele sonnic máš už 3 týdny SZ o granulích, když už jsem se obtěžoval s kopírováním
neb, jsem se bláhově domníval, že tě to zajímá , tak si ji alespoň přečti ...
mno už to víckrát neudělám
Omlouvám se,
Na ifauně jsem dlouho nebyla a do SZ mi nikdo ješťe zprávu neposlal tak jsem nekontrolovala. To co jste poslal mi vážně pomohlo.

Sonnic
napsal(a):
Omlouvám se,
Na ifauně jsem dlouho nebyla a do SZ mi nikdo ješťe zprávu neposlal tak jsem nekontrolovala. To co jste poslal mi vážně pomohlo.
Vy nechodíte na svůj mail (maily)? I já, počítačový analfabet, je minimálně jednou denně kontroluji. Že by mi nějaký visel 3 týdny...
Marcela007
napsal(a):
A vice konkrétně rozepsat osobní zkušenosti , budu mit fenku.
Znala jsem fenu thajce, pořídila si ji paní, která chovala čivavy a na výstavě se zamilovala do thajce. Pochvalovala si, jak je fena k rodině úžasná, jak vychází s čivavami, jen se s ní prý nedá jít moc ven, protože útočí na vše živé včetně lidí. Bohužel nadšení paní přešlo ve chvíli, kdy fena, tehdy asi 1,5 letá, zakousla a vyskládala na dvoře 8 čivavek, se kterými vyrůstala a vycházela.

napsal(a):
Vy nechodíte na svůj mail (maily)? I já, počítačový analfabet, je minimálně jednou denně kontroluji. Že by mi nějaký visel 3 týdny...
No tak já mám třeba nastaveno, aby mi to do mailu nechodilo.
conie
napsal(a):
Znala jsem fenu thajce, pořídila si ji paní, která chovala čivavy a na výstavě se zamilovala do thajce. Pochvalovala si, jak je fena k rodině úžasná, jak vychází s čivavami, jen se s ní prý nedá jít moc ven, protože útočí na vše živé včetně lidí. Bohužel nadšení paní přešlo ve chvíli, kdy fena, tehdy asi 1,5 letá, zakousla a vyskládala na dvoře 8 čivavek, se kterými vyrůstala a vycházela.
No to musel být dobrej masakr .
Mě se thajci neskutečně líbí, vzhledově, jsou krásní. A až jednou (doufám, že za hodně dlouho) nebude pes, tak budu chtít zase něco většího (cca těch 30 kg). Takže pořád tak pokukuji a přemýšlím, dopředu . Ale thajce fakt ne, to bych si vůbec nepomohla, a měla bych něco podobného jako mám teď , a já bych ráda už něco "jednoduššího", ale můj "předběžný výběr" plemen je tak pestrý, že bych tady dostala pořádnou čočku . A když nad tím tak přemýšlím, já asi můžu říkat, že můj pes je povahou thajec

napsal(a):
No tak já mám třeba nastaveno, aby mi to do mailu nechodilo.
SZ? A jak si je teda přečtete? Připomínám, ptám se jako počítačový blbec, který nemá ani chytrý telefon.

marcelaamax
napsal(a):
Já to mám zase dané na jiný mail, na který téměř nechodím. A teď jak je to tu nějaké nové, tak si kolikrát taky nevšimnu, že přišla SZ, dříve to byl lépe vidět.
Tomu rozumím, mám 2 maily a chodím na oba. Jak bylo dřív vidět, že přišla SZ? Ne, že by na tom záleželo, já dřív nepřispívala.
napsal(a):
Tomu rozumím, mám 2 maily a chodím na oba. Jak bylo dřív vidět, že přišla SZ? Ne, že by na tom záleželo, já dřív nepřispívala.
Úplně přesně vám to neřeknu, taky to bylo tam někde nahoře, ale podle mě to bylo výraznější, myslím, že oranžové a všimla jsem si toho hned, když jsem ifaunu otevřela. Kdežto teď si hned nevšimnu, takže to je asi méně výrazné. A nebo mi jen hrabe

napsal(a):
SZ? A jak si je teda přečtete? Připomínám, ptám se jako počítačový blbec, který nemá ani chytrý telefon.
Aha, díky. Vlastně úplně jednoduché, ale pro mě je jednodušší najít zprávu přímo v mailu, protože to je pro mě ikonka navíc. Jako ve škole - teď při distanční výuce kontroluji poštu služební, bakaláře, teamsy, chat...Protože písemku zadám někam, odkud to některé děti nemůžou odeslat. Takže je to trochu detektivka.

marcelaamax
napsal(a):
Úplně přesně vám to neřeknu, taky to bylo tam někde nahoře, ale podle mě to bylo výraznější, myslím, že oranžové a všimla jsem si toho hned, když jsem ifaunu otevřela. Kdežto teď si hned nevšimnu, takže to je asi méně výrazné. A nebo mi jen hrabe
Nehrabe, už mi vysvětlila sardullah. No jo, člověk (já) se pořád učí.
Mě se thajci taky libí, zamilovala jsem se do nich před 15 lety na výstavě, kde jsem ho hladila (samozřejmně po souhlasu majitele), maj úžasně jemnou sametovou srst.
No na povahu bych asi byla po 20 letým soužití s basenjíkama jakžtakž připravená, ale taky jsem si netroufla, hlavně kvůli tý ostrosti. Jinak mám taky fajn seznam plemen, kromě thajce ještě RR, ČSV, Saarlos. Ale basenji je doma na gauči přece jen skladnější...
conie
napsal(a):
To se ke mě taky dostalo. Fena údajně spala na dvoře a paní přišla z práce, vypustila čivavy na dvůr a thajka napřed jednala a pak až přemýšlela. Jak typické.
Jinak tohle hlídání obydlí před nezvanými vetřelci je jim v jejich domovině vlastní.

napsal(a):
Já na faunu z telefonu nechodím, jenom z počítače....a jak si to přečtu?? Přihlásím se na faunu a vidím jestli mi "svítí", že mám SZ a nebo ne.
Edit: aha koukám, že již bylo vysvětleno...

napsal(a):
Já na faunu z telefonu nechodím, jenom z počítače....a jak si to přečtu?? Přihlásím se na faunu a vidím jestli mi "svítí", že mám SZ a nebo ne.
Edit: aha koukám, že již bylo vysvětleno...
Já chodím často z telefonu, kde indikace chybí. Je to vidět až po kliknutí na oranžového panáčka, kam ale běžně nemám důvod klikat. Tak hlavně že mám červenou nulu u srdíčka (oblíbené inzeráty)... 🤷♀️

Jinak thajku jsme tady také mívali, nádherné, impozantní zvíře. Ven s ní přestali chodit v necelém roce, ve vztahu k cizím lidem i zvířatům byla naprosto nekompromisní. Velmi tvrdá fena.