Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2021 09:31
Lucyndys

XXX.XXX.46.75

Přeji hezký den,

Stojím před rozhodnutím zda si za měsíc a půl vzít štěně. (V rodině máme neplánovaná štěňata, vzala jsem si je i s fenou na starost. Zaprvé aby byla první a poslední a za druhé, aby měla náležitou péči.)
Stenda jsou mix, tatínek neznámý. Předpokládám, že budou něco jako menší ovčák.
Původně měly jít obě pryč, ale jak už to tak bývá, tak jsem začala uvažovat, že bych si jednu nechala.

Psa chci dlouho, ale vždy jsem si říkala, že až bude vlastní byt (ve stávajícím není pes problém), až bude partner, dítě atd.

Sama dost běhám a jsem aktivní, co se týče výletu do přírody, takže bych hafana zapojila. Hlídání v případě nějakého problémů, pracovní cesty apod. zajištěno. Žít se psy ať už na baráku nebo v bytě jsem zvykla od narození.

Co hlavně řeším je pracovní doba. Mám ranní, odpolední. A některé dny bych byla diky cestě pryč i 10 hodin. Před i po práci samozřejmě počítám s plnou péči, unavením hafana, ale ještě nikdy jsme neměli psa v bytě samotného na takovou dobu. Počítám, že doma bude mít vymezený prostor a nehody samozřejmě řešit nebudu. Je to mimino.
Tuhle práci nechci mít napořád, ale třeba ještě rok minimálně ano. Pokud by to mělo být déle, tak bych řešila stěhování, protože momentálně pracuji ve vedlejším městě. Tím pádem by se interval zkrátil.
Nyní díky covid situaci máme také kratší pracovní dobu, ale to může být za měsíc úplně jinak.

Vím, že je to závazné rozhodnutí a budu ráda za zkušenosti někoho dalšího.

Děkuji.
Přikládám fotku maminky a mrnat 😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2021 09:45

Krtečci :)
Je potřeba mít někoho, kdo mi psíka během pracovní doby třeba jednou vyvenčí.
Ráno vycházka, jídlo, odchod do práce, v polovině prac. doby někdo vyvenčí, přijdu domů a jdu se psem.. nevidím problém. Kdyby mi někdo dal týden dva dovolené na začátku, tak se nebudu zlobit.

30.1.2021 09:56
kashttan

XXX.XXX.60.115

Štěně takový režim nezvládne, dospělý pes ano (podle některých teda ne). Až budete mít čerstvě byt, budete řešit bydlení. Až si najdete partnera, nebude partner chtít psa. Až budete těhotná přece si nepořídíte malé štěně. Až budete mít malé děti, tak si přece nepořídíte štěně. Až budou děti větší tak... Vždycky je nějaká výmluva proč si nepořídit psa. Ve skutečnosti záleží jen na tom, jestli ho chcete a přizpůsobíte mu to ostatní.

30.1.2021 10:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

Souhlasím s kashttan, až až až.... může být nikdy.

I štěně zvládne být doma 10 hodin samo. Je potřeba zajistit, aby si při objevování neublížilo. Zvládne to a Vy holt ráno šlápnete do "pedálů", abyste zkrátila cestu do práce na co nejkratší dobu. A po práci "ruce na prsa" a rovnou domů. Nakupovat budete místo oběda nebo o víkendech.
Jak se říká, když se chce, všechno jde.

Naprosto Vás chápu, že se Vám nechce štěnda vypustit do světa. Ale uvidíte sama, že až jim bude tak 6 týdnů, budete jich mít plné zuby a možná Vás ta touha jedno si nechat, pustí

30.1.2021 11:05
Lucyndys

XXX.XXX.46.75

Pocitam, že si vezmu týden dovolenou a počítám, že bych se zkusila domluvit na neplaceném volnu k tomu na pár dnů.

30.1.2021 11:25

Lucyndys napsal(a):
Pocitam, že si vezmu týden dovolenou a počítám, že bych se zkusila domluvit na neplaceném volnu k tomu na pár dnů.

Souhlasím s Megíí, domluvte si někoho na venčení cca v půli prac. doby. Třeba starší sousedku ( nejsou všechny důchodkyně čarodejnice ) nebo slečnu ze školy - i mezi těmi se najdou zodpovědné.

30.1.2021 11:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlasím s Megíí, domluvte si někoho na venčení cca v půli prac. doby. Třeba starší sousedku ( nejsou všechny důchodkyně čarodejnice ) nebo slečnu ze školy - i mezi těmi se najdou zodpovědné.

Neberte to osobně, ale co pořád máte všichni s tím domluvte si někoho...
Nevím, jak jinde, ale jsem si téměř jistá, že bych na sídlišti nenašla nikoho, kdo by mi venčil psa pravidelně, dlouhodobě, zodpovědně a ještě zadarmo.
A i kdybych někoho takového nějakým omylem našla, tak si teda nejsem jistá, že bych mu dala klíče od bytu a nechala mu ve své nepřítomnosti "byt k dispozici".
To si radši uklidím tu spoušť, kterou štěně vyrobilo.

30.1.2021 12:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím, jak jinde, ale jsem si téměř jistá, že bych na sídlišti nenašla nikoho, kdo by mi venčil psa pravidelně, dlouhodobě, zodpovědně a ještě zadarmo.
A i kdybych někoho takového nějakým omylem našla, tak si teda nejsem jistá, že bych mu dala klíče od bytu a nechala mu ve své nepřítomnosti "byt k dispozici".

No a když teda není nikdo na venčení a štěně se pravidelně venčí v bytě, naučí se pak vůbec někdy čistotnosti? (Jasně, že každému se někdy stane, že štěně udělá doma loužičku, ale za 10 hodin si myslím, že toho stihne udělat dost, to se bude pomalu víc venčit doma než venku.

A když už teda vezmu, že vyroste a bude dospělý, tak pravidelně 10 hodin bez venčení vám přijde ok? A nebo to berete tak, že se i jako dospělý bude venčit v bytě a bude se po něm uklízet spoušť?

30.1.2021 12:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

marcelaamax napsal(a):
No a když teda není nikdo na venčení a štěně se pravidelně venčí v bytě, naučí se pak vůbec někdy čistotnosti? (Jasně, že každému se někdy stane, že štěně udělá doma loužičku, ale za 10 hodin si myslím, že toho stihne udělat dost, to se bude pomalu víc venčit doma než venku.

A když už teda vezmu, že vyroste a bude dospělý, tak pravidelně 10 hodin bez venčení vám přijde ok? A nebo to berete tak, že se i jako dospělý bude venčit v bytě a bude se po něm uklízet spoušť?

Mnoho psů (dospělých i štěňat) je 10 hodin doma samo.
Vydrží bez venčení, protože celou dobu prospí.

Psi s tím problém nemají. Kdyby s tím problém byl, mohli by mít psa, jen vyvolení - nepracující, nestudující, nebo pracující z domova, nebo jen na částečný úvazek, nebo pracující u zaměstnavatele, který psa povolí, nebo důchodce.

Pokud Vaši dospělí psi nevydrží 10 hodin spát bez venčení, nezbývá Vám nic jiného než doufat, že se do situace, kdy budete muset být každý den 10 hodin mimo domov (což je běžná 8,5 pracovní doba + cesty tam a zpět), nedostanete.

30.1.2021 12:18

Fiona.Praha napsal(a):

A to bych řekla, že na sídlišti je to snazší než někde na malé vesnici. Já se řídím heslem pomoc vždy hledej na konci své paže. Takže to vždy udělám tak, abych si to nějak zařídila, na nikoho jiného se nespoléhám. Ono je to taky dost těžký, když mě většinou každej, co se týká psů, považuje za blázna, včetně vlastní rodiny.

30.1.2021 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Fiona.Praha napsal(a):
Mnoho psů (dospělých i štěňat) je 10 hodin doma samo.
Vydrží bez venčení, protože celou dobu prospí.

Psi s tím problém nemají. Kdyby s tím problém byl, mohli by mít psa, jen vyvolení - nepracující, nestudující, nebo pracující z domova, nebo jen na částečný úvazek, nebo pracující u zaměstnavatele, který psa povolí, nebo důchodce.

Pokud Vaši dospělí psi nevydrží 10 hodin spát bez venčení, nezbývá Vám nic jiného než doufat, že se do situace, kdy budete muset být každý den 10 hodin mimo domov (což je běžná 8,5 pracovní doba + cesty tam a zpět), nedostanete.

Ano moji psi by to vydrželi (i déle), ale já bych je takhle mít nechtěla .

To není o tom vydrží/nevydrží.

Mám pracovní dobu 8 hodin, plus max 15 minut cesta, ale do toho má přítel směny tak, že málokdy jsou psi doma těch 8 a něco hodiny samy. Kdybych měla takové podmínky, že by pes pravidelně byl bez venčení 10 hodin, tak bych si ho prostě nepořídila. A vůbec by mě nezajímalo, že mnoho psů takhle žije... Mnoho psů taky žije celý život v kotci nebo na řetězu, a taky to vydrží.. To ale ještě neznamená, že je to správné.

Edit.: a to si nemyslím, že by psa museli mít jen vyvolení, to zase ne.

Berte to jen jako můj pohled na věc, můj názor. Dohadovat se tady nebudu.

30.1.2021 12:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

marcelaamax napsal(a):
Ano moji psi by to vydrželi (i déle), ale já bych je takhle mít nechtěla .

To není o tom vydrží/nevydrží.

Mám pracovní dobu 8 hodin, plus max 15 minut cesta, ale do toho má přítel směny tak, že málokdy jsou psi doma těch 8 a něco hodiny samy. Kdybych měla takové podmínky, že by pes pravidelně byl bez venčení 10 hodin, tak bych si ho prostě nepořídila. A vůbec by mě nezajímalo, že mnoho psů takhle žije... Mnoho psů taky žije celý život v kotci nebo na řetězu, a taky to vydrží.. To ale ještě neznamená, že je to správné.

Edit.: a to si nemyslím, že by psa museli mít jen vyvolení, to zase ne.

Berte to jen jako můj pohled na věc, můj názor. Dohadovat se tady nebudu.

Kdyby Vás přítel opustil nebo prostě měl třeba 12ti hodinové směny, lítala byste jako hadr na holi, abyste byla z domu, co nejkratší dobu. Nevěřím tomu, že byste se psů vzdala.

K původnímu dotazu.
Ano, štěně, které je doma samo, se naučí čistotě a jako dospělý pes vydrží 10 hodin počkat bez vyvenčení.

A každého věc je, do jakých podmínek si psa pořídí.
Pro mne jsou lepší podmínky pro psa v bytě, kdy je 10 hodin sám a poté s rodinou, než pes venku v kotci nebo na úvaze.

30.1.2021 12:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):

Dvakrát jsem hlídala psa sousedům, když jeli na dovolenou. A to nejsme žádní kamarádi, známe se z venčení, kdy jsme se občas potkali, ale s jinými sousedy jsme si mnohem bližší. Tito ovšem věděli, že mám psy ráda a i jejich pyrenejku a ona nás(mě a psy) Na baráku je to samozřejmě mnohem jednodušší, dali mi klíček od zadní branky, nechali otevřenou jen takovou dílnu, kde tekla voda a měla granule a obojek s vodítkem. Když měla dietu, granule mi dokonce napytlíkovali, aby nedostávala víc abych jí nepodstrojovala V bytě...jedině snad nechat psa v předsíni a zbytek bytu zamknout. Mě to nijak neuráželo, člověk by cizího určitě do baráku(bytu) jen tak nepustil, pokud to není sousedka, se kterou denně sedíte na kafču
Mají příbuzné, ale ti jim to odmítli, velkého psa se báli.

30.1.2021 12:56
Lucyndys

XXX.XXX.46.75

Děkuju všem za reakce.
Jsem pořád ve fázi rozhodování a sbírání názoru a zkušenosti.

Co se týče venčení během dne, tak tím, že bydlím v rodinném domě ( mám pro sebe spodní patro), tak bych klíče někomu,, cizímu,, dávat nechtěla. A rodinu mám dál, ti mi rádi hafana pohlidaji, když by se cokoliv dělo, ale na denni docházeni do není.

30.1.2021 13:03

Fiona.Praha napsal(a):

Tak já bych zas nenechala psa nevenčeného 10 hodin, to bych ho prostě neměla !
Také jsem žila v sídišti, nejsem žádný extrovert a přesto bych našla lidi, kteří by mi psa více méně pravidelně venčili. Vaše nedůvěra v lidi snad ani není normální.jo a neberte si to osobně.

30.1.2021 13:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Fiona.Praha napsal(a):
Kdyby Vás přítel opustil nebo prostě měl třeba 12ti hodinové směny, lítala byste jako hadr na holi, abyste byla z domu, co nejkratší dobu. Nevěřím tomu, že byste se psů vzdala.

K původnímu dotazu.
Ano, štěně, které je doma samo, se naučí čistotě a jako dospělý pes vydrží 10 hodin počkat bez vyvenčení.

A každého věc je, do jakých podmínek si psa pořídí.
Pro mne jsou lepší podmínky pro psa v bytě, kdy je 10 hodin sám a poté s rodinou, než pes venku v kotci nebo na úvaze.

Ne nevzdala bych se jich, ale prostě bych si to nějak zařídila - udělala bych jim z baráku dvířka do výběhu, sehnala někoho na venčení (v případě jara a léta by mohli být venku úplně) atd... A taky vidím podstatný rozdíl v tom, jestli se do takové situace člověk "nechtěně" časem dostane, a nebo jestli si záměrně do takové situace psa pořídí... Další věc je ta, jestli ta situace nastane občas, nebo jestli je to denně...

A víc to s vámi nehodlám řešit... Napsala jsem jen co si o tom myslím já, vy jste napsala, co si myslíte vy, a tím to končí

Jo a ještě, i kdyby mě přítel opustil, tak pořád je to maximálně 8 hodin a 15 minut, ne víc... A kdyby to mělo být pravidelně, tak asi i tak budu uvažovat o nějaké možnosti venčení... Práce v této dojezdové vzdálenosti je dost, a já udělám pro psy všechno - to kdyby jste ještě chtěla napsat, že můžu přijít o tuhle práci

30.1.2021 13:18

Také jsem žila v sídišti, nejsem žádný extrovert a přesto bych našla lidi, kteří by mi psa více méně pravidelně venčili. Vaše nedůvěra v lidi snad ani není normální.jo a neberte si to osobně.

Proto nemám už pár let psa...
Nedůvěra v lidi... taky bych si jen tak někoho nenechala denně vstupovat do bytu. Problém je, že není jednoduché najít někoho ochotného denně venčit cizího psa, a jak naschvál to může být člověk, kterého vlastně neznáte, tedy znáte jen od vidění. A to je málo na to, aby k němu mohl mít člověk takovou důvěru, že mu dá klíče od bytu.

30.1.2021 13:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

marcelaamax napsal(a):
Ne nevzdala bych se jich, ale prostě bych si to nějak zařídila - udělala bych jim z baráku dvířka do výběhu, sehnala někoho na venčení (v případě jara a léta by mohli být venku úplně) atd... A taky vidím podstatný rozdíl v tom, jestli se do takové situace člověk "nechtěně" časem dostane, a nebo jestli si záměrně do takové situace psa pořídí... Další věc je ta, jestli ta situace nastane občas, nebo jestli je to denně...

A víc to s vámi nehodlám řešit... Napsala jsem jen co si o tom myslím já, vy jste napsala, co si myslíte vy, a tím to končí

Jo a ještě, i kdyby mě přítel opustil, tak pořád je to maximálně 8 hodin a 15 minut, ne víc... A kdyby to mělo být pravidelně, tak asi i tak budu uvažovat o nějaké možnosti venčení... Práce v této dojezdové vzdálenosti je dost, a já udělám pro psy všechno - to kdyby jste ještě chtěla napsat, že můžu přijít o tuhle práci

V bytě se dost blbě dělají dvířka do výběhu

30.1.2021 13:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Fiona.Praha napsal(a):
V bytě se dost blbě dělají dvířka do výběhu

Já ale nemluvím o bytě. Navíc zadavatelka taky bydlí v rodinném domě

Jinak teda ha ha ha, ale já jsem reagovala jen na to, co jste psala vy - na to, že já bych se psů nevzdala, a napsala jsem, jak bych to vyřešila já. Nic víc.

Nevím, proč máte pořád potřebu do mě rejpat.

30.1.2021 13:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

Jaká nedůvěra?
Co je divného na tom, že bych nechtěla, aby měli klíče od bytu cizí lidi?

30.1.2021 13:25

Proto nemám už pár let psa...
Nedůvěra v lidi... taky bych si jen tak někoho nenechala denně vstupovat do bytu. Problém je, že není jednoduché najít někoho ochotného denně venčit cizího psa, a jak naschvál to může být člověk, kterého vlastně neznáte, tedy znáte jen od vidění. A to je málo na to, aby k němu mohl mít člověk takovou důvěru, že mu dá klíče od bytu.

Když už, tak spíš bych řešila, jestli můžu svěřit psa, než klíče. Je třeba hodně lidí, kteří si nechávají uklízet, žehlit. A to v době, kdy nejsou doma. A svěřují klíče nejen od části, ale od celého bytu. Nevím, jak to mají srovnané v hlavě. Ale prostě to tak mají. Asi to mají tak : Peníze mám v bance, šperky v trezoru......

30.1.2021 13:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.247

marcelaamax napsal(a):
Já ale nemluvím o bytě. Navíc zadavatelka taky bydlí v rodinném domě

Jinak teda ha ha ha, ale já jsem reagovala jen na to, co jste psala vy - na to, že já bych se psů nevzdala, a napsala jsem, jak bych to vyřešila já. Nic víc.

Nevím, proč máte pořád potřebu do mě rejpat.

Já rýpu? Přečtěte si ještě jednou diskusi

Nikdo Vás nenutí na mé příspěvky reagovat.
Když napíšete reakci na můj příspěvek, nevidím důvod, proč bych nemohla odpovědět i já na ten Váš. Tomu se říká diskuse.

30.1.2021 13:37

Když už, tak spíš bych řešila, jestli můžu svěřit psa, než klíče. Je třeba hodně lidí, kteří si nechávají uklízet, žehlit. A to v době, kdy nejsou doma. A svěřují klíče nejen od části, ale od celého bytu. Nevím, jak to mají srovnané v hlavě. Ale prostě to tak mají. Asi to mají tak : Peníze mám v bance, šperky v trezoru......

Nějak je mi jedno, co dělají jiní lidé. To je jejich věc. Já bych si nikoho cizího v době své nepřítomnosti do bytu nepustila. Tečka. A styděla bych se nechat si uklízet a žehlit. Tedy využila bych těchto služeb jen v případě, že bych byla tak nemohoucí, že bych si tyto činnosti nemohla zajistit svými silami, a nemohla by pomoci ani rodina. A v tom případě by to bylo za mojí přítomnosti.
Nejde přece jen o peníze a šperky. Nebydlím v holobytě, mám doma spoustu věcí, IT techniku, audio a video techniku, apod., věci, ke kterým mám citový vztah, a jejichž ztráta (krádež) by mě velmi mrzela. Krom toho, teoretická možnost, že se mi cizí člověk hrabe v jakýchkoliv věcech, je pro mě nepřijatelná.

30.1.2021 13:37

Já bych byla taky opatrná. Ono když se vám ztrácí v době rekonstrukce ze dvora a zahrady různý materiál, taky důvěru mít nebudete.

30.1.2021 13:42
Lucyndys

XXX.XXX.9.189

Mám v rodinnem domě pronajaté jen patro. Jinak je,, cizí,, Varianta stěhování do domu tu je, ale hodně v budoucnu. Případně pokud by se naskytla práce v jeho okolí ( což je ale nepravděpodobné).

30.1.2021 14:00

"Nebydlím v holobytě, mám doma spoustu věcí, IT techniku, audio a video techniku, apod.",
Ono uklízet si nenechávají lidé, kteří bydlí v holobytě. Uklízet si nechávají lidé velmi zaneprázdnění, nebo velmi bohatí.
Už dávno dávno jsem takovou rodinu znala. Oba lékaři, ona první operátorka. Fakt si myslíte, že byla ostuda, že si nechala 1x do týdne vygruntovat a vyžehlit a nedělala to sama po službě v nemocnici ?

30.1.2021 14:07

"Nebydlím v holobytě, mám doma spoustu věcí, IT techniku, audio a video techniku, apod.",
Ono uklízet si nenechávají lidé, kteří bydlí v holobytě. Uklízet si nechávají lidé velmi zaneprázdnění, nebo velmi bohatí.
Už dávno dávno jsem takovou rodinu znala. Oba lékaři, ona první operátorka. Fakt si myslíte, že byla ostuda, že si nechala 1x do týdne vygruntovat a vyžehlit a nedělala to sama po službě v nemocnici ?

O čem mě jako chcete přesvědčit? Že je normální pouštět si cizí lidi do bytu? Pro někoho ano, pro někoho ne. Pro mě ne. Že je normální nechat si uklízet? Pro někoho ano, pro někoho ne. Pro mě ne. Nikomu neberu jeho styl života. Už jsem psala, že je mi jedno, jak to mají jiní lidé. Svůj pohled na věc jsem napsala jasně. Asi není co dodat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík