Ellame

XXX.XXX.189.169
Dobrý den,
jaké plemeno malého pejska může být venku se mnou celý den, je mi patnáct a bydlím s rodiči a ty mi dovolili menšího psa. Za tři roky budu bydlet sama se psem ve vevnitř. Pejsek nesmí tahat na vodítku. Bude mít tři roky zateplenou boudičku, jídlo a pití, mě, možnost běhat. Krásný den !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Píšeš málo informací. Jaký denní režim by měl pejsek mít, jakou bude mít aktivitu? Co od něj očekáváš?
Tahání na vodítku je otázka výchovy, ne plemene.
Ellame

XXX.XXX.189.169
napsal(a):
Píšeš málo informací. Jaký denní režim by měl pejsek mít, jakou bude mít aktivitu? Co od něj očekáváš?
Tahání na vodítku je otázka výchovy, ne plemene.
očekávám dobrého mazlíka a sportovce, ne příliš uštěkánka, aby si rád hrál

No já teda musím říct, že všechno nemusí být tak růžové.....
Vůbec nebudu brát v potaz tahání na vodítku, to je opravdu věc výchovy.
Problém vidím v tom, že může být problém venkovního psa následně naučit bydlet v bytě.
Pes bude 3 roky zvyklý, že i když je sám, tak je venku...támhle prolítne ptáče, někdo projde okolo, vedle na zahradě je psí soused a nebo si tam hrají sousedovic děti....prostě je tam podstatně více podnětů než když je pes sám v bytě.
A zatímco bytový pes se už od mala učí, že venčit se má venku a ne doma a většina se taky v době nepřítomnosti pána naučí prostě spát.
Neříkám, že se tohle nemůže naučit starší venkovní pes, ale bude to rozhodně těžší, než u štěněte.
Ellame je ti 15 let, v tomhle věku nemůžeš vědět, že se v osmnácti odstěhuješ a i kdyby, tak jestli budeš moct mít v bytě psa, někteří pronajímatelé to nechtějí.
No a pak není jisté jakou budeš mít práci, co když budeš dělat 10-12ti hodinové směny, to teda pro psa není moc dobré.
Řeknu to asi takhle o pořízení pejska....mě teda napadá třeba malý špic a nebo prostě chlupatý voříšek....bych uvažovala pouze v případě, že o psa stojí i rodiče, že se může stát, že si nebudeš moci sebou pejska vzít až se odstěhuješ nebo že se třeba budeš mít partnera, který je alergik nebo psy doma nemusí...může to být cokoliv, život je nevyzpytatelný, tak aby pejsek mohl zůstat u rodičů a aby to nebylo jen, že mu dá někdo najíst a fertig.
A další věc, pokud už počítám s tím, že pes bude následně bytový, tak ho naučím režimu doma....prostě aby se uměl doma chovat, aby to nebyl pejsek, co nepřekročí práh baráku.
Třeba brát pejska domů večer a venku by byl přes den nebo třeba když venku leje a komu by se chtělo být venku, tak aby třeba pejsek mohl být s tebou v pokojíčku.
Jsou rodiče ochotni hradit výdaje za veterinu.....můžete mít štěstí a pejsek bude chodit jen na očkování, ale může se stát, že bude potřeba dlouhodobá léčba, trvalé braní léků nebo nějaká operace a účty za veta nejsou zanedbatelná položka.
A ty, jsi tedy připravená trávit s pejskem hodně času venku??...I když pár dní leje a fučí studený vítr??...upřímně už jsem asi stará, ale mě by se nechtělo být v tomhle se psem venku několik hodin a myslím, že ani ten pes by nechtěl být na dešti.
Prostě byste měli doma prodiskutovat víc věcí než jen "naši mi dovolí malého psa, který může být venku v boudičce a já jsem slíbila, že se o něj svatosvatě budu starat a jednou se s ním odstěhuju".........to je hodně málo.