Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2021 19:46
jan0000

XXX.XXX.76.81

Dobry den
mame 10 mesicni border kolii, ale vubec se nechce nechat vycesat.
Měl s timto uz nekdo zkusenost?
Diky za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2021 19:47

já se teda svého psa na názor neptám a prostě češeme

ne nějak násilím, to ani nejde vzhledem k hmotnostnímu nepoměru, spíš o tom prostě nediskutujeme.

1.2.2021 19:51

Psa odpoveluju do lehu, držkování ignoruju a češu. Kdybych se ho měla ptát na názor, vypadal by jako jamajský rastaman.

1.2.2021 19:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A k tomu dodám, že na česání se pes zvyká od chvíle, kdy je doma, tedy pár dní na zvykání dostane, ale pak se češe. A je to i nejjednodušší česat štěndo, které podřimuje, nenásilně si tak zvykne, že o nic nejde a je to i celkem příjemné. Štěňátka mají vatovou srst, tak je to spíš jen hlazení kartáčem Psa vždycky češu tak, aby ho to co nejmíň tahalo, za tahání se omlouvám a slibuju, že když vydrží dostane móóóc dobré kokinko My jsme se psy měli vždycky česání jako ranní rituál, takovou jako součást mazlení.

1.2.2021 20:00

Dá se to naučit přes pamlsky.
A kdo je línej a má 13letýho psa a nechce ho už nic učit, jednou rukou češe a druhou rukou prokrmuje. Aneb na psova starý kolena jsem se naučila ho vyčesávat, v naději, že toho pak na podlaze bude méně (není).

1.2.2021 20:06

Asi musíte svého psa postupně naučit, že česání je fajn. Ideálně tak, že "jdeme česat" = nějaký pamlsek za chvíli "utrpení". Klidně bych u toho i diskutovala, že šikovný pes, stojí a drží. Nejdřív pár vteřin, pak půl minutu, pak minutu atd. Postupně prodlužovat dobu česání, udělat z toho rituál na stejném místě, s jasnými povely. Až bude pes vědět, o co jde, může nastoupit postup "nechceš = musíš", když by se nějak snažil protestovat. Ne, že by psa člověk seřval, ale jen si trvat na svém, v klidu a za požadované, naučené chování opět odměna.

1.2.2021 20:07

jan0000 napsal(a):
Dobry den
mame 10 mesicni border kolii, ale vubec se nechce nechat vycesat.
Měl s timto uz nekdo zkusenost?
Diky za rady.

Jestli nechcete dopadnout jako já s afgánem....to byl fakt boj....tak trénujte...přes pamlsky a nečesat dlouho, jen dokud to psu nevadí, i kdyby to zkraje mělo být 3x pročísnutí a odměna....a za hodinku třeba znova. Prostě aby bylo možno odměnit správné chování...a dobu postupně prodlužovat.

Gina nemá moc ráda česání chlupů na zadeli, tak jí šoupnu kost na kousání a tu zadel jí prostě češu, když má na práci něco jinýho....možná výchovně to správně není, ale účel světí prostředky.

1.2.2021 20:13

Megí se česání líbí. Ale mně ne. Když češu psa, přijde kocour a říká
co děláš mému psovi? Já že češu a on - tak mě češ taky nebo uvidíš.
Nejdřív se nečeše, jen hřebenem hladí. Také je možné, že máte špatný hřeben, že to psa tahá.
Já mám špatný. Takový gumový. Jak kocour rozkáže, tak jednou čísnu jeho a jednou psa, ale od toho kocoura je hřeben ucpaný.

1.2.2021 20:24

Pan pes nesnese česání předních nohou. Jakože fakt vůbec. U zadních se šponuje, nastavuje, užívá si to. Ale na přední nesahat! Totéž hlava, to taky nerad, takže u těchhle částí procedury fakt hlasitě diskutujeme. Pes držkuje a naznačuje ukousnutí ruky nebo sežrání kartáče, já na něj hučím a vyhrožuju. Občas už ho nechám vyhrát a prchnout, je to už postarší pán a holt má na hlavě hnízdo a na předních cucky.

Ale obecně se o česání nedohadujeme, proběhnout prostě musí. Učila jsem od malička, máme česací povely, jen ty nohy a mordu jsem nezvládla naučit "bez keců".

1.2.2021 20:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dá se to naučit přes pamlsky.
A kdo je línej a má 13letýho psa a nechce ho už nic učit, jednou rukou češe a druhou rukou prokrmuje. Aneb na psova starý kolena jsem se naučila ho vyčesávat, v naději, že toho pak na podlaze bude méně (není).

touhle metodou ale dokážu učesat jen jednu polovinu psa, totiž pravou stranu, a taky nemám další ruku k rozplétání případných zacuchanců. takže Norino nes.er, češeme a odměna pak funguje nakonec nejlíp.

1.2.2021 20:32

Megí se česání líbí. Ale mně ne. Když češu psa, přijde kocour a říká
co děláš mému psovi? Já že češu a on - tak mě češ taky nebo uvidíš.
Nejdřív se nečeše, jen hřebenem hladí. Také je možné, že máte špatný hřeben, že to psa tahá.
Já mám špatný. Takový gumový. Jak kocour rozkáže, tak jednou čísnu jeho a jednou psa, ale od toho kocoura je hřeben ucpaný.

No tak ber-bery ty jsem často musela česat stereo.....a nebo v režimu jednoho češu a druhej drškuje, že jeho ne....
Takže si umím živě představit, jak je to u vás

Navíc Jack si chtěl ponejvíce česat bříško, takže neustále otočenej na záda, já ho otočila na bok, párkrát jsem čísla a jakmile jsem vyndavala chlupy z kartáče, tak pes zase na zádech....ale břišánko měl učesaný luxusně.

1.2.2021 20:35

Česali jsme vždycky od štěněte a po chvilkách. Tedy až přezubilo a přešlo to nejhorší kousací období. Většinou to všichni začali milovat, jen dnes 4 letá feňule to začala mít ráda až nedávno. Když jedeme na stříhání před výstavou, tak drží všichni.
Začala bych asi jen s nějakým hřebenem, který nebude moc tahat srst, v 10 měsících by to snad přes pamlsky mohlo jít. Držím palce.

Lesnichyse

2.2.2021 08:59
Lesnichyse

XXX.XXX.40.84

Chce to od štěněte a nediskutovat. Moje bordeří nebožka česání nesnášela celý život, viděla hřeben a mizela do nejbližší "nory". Byla vytažena, ve chvíli, kdy jsem jí sundala obojek (nosila ho pořád) tak si útrpně sedla a teda držela, když to muselo být. Po akci velké chválení a extra mlska.
Žádné násilí, jen ji naučit, že se to dá přežít, panička bude mít radost. Když už v tom pes nenajde zalíbení.

2.2.2021 09:30

..u všech psů i koček, co přišli domů, tak hřebenem hladit, pak začít casem pomalu česat...nejprve hrbet a hlava, casem se přidávali boky, nohy, břicho, ocas....nikdy problém...

2.2.2021 23:19
arosek

XXX.XXX.60.11

Tak u nas se vseobecne vsichni xichtej u ocasu. Pac jako pruda. Drzkovat si nedovolej, tak nasadili taktiku "budu vrtet a ty ho neudrzis" a prekvapive maji pravdu. Neudrzim :D Zas na druhou stranu, o to vic je to taha :D

Mladej to ted zkousi na cele telo - takovouhle zizalu jsem jeste pod hrebenem nemela :D Nicmene i on ma smulu. Proste cesu.

Jo a ta marna nadeje ze po vycesani budu zametat mensi zaveje me chvili drzela taky. Fakt je marna. Snad jen z nich udelat nahace, to by mozna pomohlo :D

3.2.2021 02:30

Fiha to až koukám, co mám doma za labužníky
Když vytáhnu kartáč, tak se mi derou pod ruce aby byl jeden z nich první na řadě, nastavují se, užívají si to

3.2.2021 05:17

Fiha to až koukám, co mám doma za labužníky
Když vytáhnu kartáč, tak se mi derou pod ruce aby byl jeden z nich první na řadě, nastavují se, užívají si to

Nora užívá, pokud češeme místa, která má ráda, ale když se narazí na bodlák nebo zacuchanec nebo jsou to chlupy na zadku nebo jsou to chlupy na zadku s bodlákem, tak smůla, nastupuje musíš.

3.2.2021 05:29

Nora užívá, pokud češeme místa, která má ráda, ale když se narazí na bodlák nebo zacuchanec nebo jsou to chlupy na zadku nebo jsou to chlupy na zadku s bodlákem, tak smůla, nastupuje musíš.

Tak bodlak je taky jiná liga, to je taky musíš, ale bez větších keců. Ještě co nemají rádi když linaji, tak když jim vytahuji trsy podsady, to by nejraději vypustili

3.2.2021 18:37
arosek

XXX.XXX.60.11

Tak bodlak je taky jiná liga, to je taky musíš, ale bez větších keců. Ještě co nemají rádi když linaji, tak když jim vytahuji trsy podsady, to by nejraději vypustili

Tak tohle zas naopak nase bavi. Teda malokdy jsme ve stavu ze by sli trsy naraz, pac jak jsou vnitrni, linaji tak nejak kontinualne furt. Ale trsiky s ejim delaji na krajich usi a me to bavi skubat :D

Jinak telo, zada, bricho, boky - to je bavi a labuznicky si to uzivaji. Zaclonky na nohach uz je voser, pac tam je bodlaku nejvic. No a ocas to je kapitola sama o sobe. Nicmene ze by nedrzeli, odchazeli nebo nedej boze protestovali jinak nez pasivne, to si netroufnou :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík