Jaké plemeno si pořídit? Prosím o radu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2021 16:31
Marie S.

XXX.XXX.237.157

Chtěla bych si pořídit psa, ale nevím jaké plemeno. Máme dvě děti. S pejskem chci chodit na výlety, běhat, na dlouhé procházky a dělat agility. Prostě aby to byl aktivní pes. Zároveň ale bude doma 7 hodin sám. Stačí, když se vyběhá ráno a odpoledne? Chtěli jsme jack russell teriéra, ale bojím se, že výchova nebude dost, aby to pejsek doma zvládl. Jaké plemeno mám vybrat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2021 16:48

Mně se líbí, že je sladěn nick s dotazem.

3.2.2021 16:50

Informací není moc. Napadá mě, že byste mohla kouknout na pudla, malého knírače, papilona.

A vzhledem k tomu, jak je formulovaný váš dotaz, tak bych řekla, že jste začátečník.
Takže doporučuju i prostudovat něco ohledně výchovy psa.

A tady načíst alespoň pár diskuzí o štěňatech, abyste se pak nedivila, že štěně omega kouše, čůrá, kaká, ničí věci....ono vaše štěně může být andílek, ale nemusí to být pravidlo.
Protože i když si pořídíte plemeno, které je prezentováno jako inteligentní, lehce vychovatelné, hodné a podobné superlativy, tak to je dospělý jedinec.

3.2.2021 17:01

Začala bych s výběrem plemen u již zmíněného pudla, případně klasická kolie, nebo nějaký společnský drobeček, jako je griffon.
A shánět infomrace o úskalích pejskařova života :)

3.2.2021 17:03
Nikola111

XXX.XXX.165.12

Já bych se prvně zamyslela nad tím, jestli děti nejsou moc malé na to, abyste doma měli psa.
Děti, ač to třeba nemyslí zle mohou pejska tahat, šťourat, a k tomu by nemělo docházet.
Otázka zda se pejskovi stačí vyběhat ráno a odpoledne... záleží jaké vyběhání máte na mysli a jakého nakonec vyberete pejska.

Agility může dělat jakýkoli pejsek, bezohledu na to, jestli je to Border kolie nebo voříšek. Záleží na tom, aby ho to bavilo.

A plemeno? Nejspíše bych také volila pudla jako slečna/paní nade mnou.

3.2.2021 17:13
impact

XXX.XXX.195.92

Hlavně - pokud máte děti, tak přemýšlejte nad tím, abyste si nejen dobře vybrala plemeno, ale taky chovatele. V dnešní době je množek přehršel a pokud budete hledat na bazoši a podobných inzertních stránkách, máte dost vysoký šance, že Vám z plemene vyroste kříženec. Kor když to bude nějaký malý pejsek.

Pokud si vyberete plemeno, tak dbejte na to, abyste si koupila dané plemeno - pro jeho povahu a charakteristiku plemene. A to jsou pouze psi s průkazem původu - dokladem, že štěně skutečně náleží k danému plemeni. Nevěřte žádným bulíkům o čistokrevnosti bezpapíráka, protože tam se to prská kdeco s kdečím a může Vám z toho taky vyrůst nějaká malá agresívní potvora.

Až si to plemeno vyberete, najděte si stránky klubu chovatelů daného plemene a tam hledejte chovatelské stanice.

Imho u toho pudlíka a podobných menších společenských plemen počítejte s tím, že to může být cena 20.000 a vejš.

3.2.2021 17:26
Nikola111

XXX.XXX.165.12

impact napsal(a):
Hlavně - pokud máte děti, tak přemýšlejte nad tím, abyste si nejen dobře vybrala plemeno, ale taky chovatele. V dnešní době je množek přehršel a pokud budete hledat na bazoši a podobných inzertních stránkách, máte dost vysoký šance, že Vám z plemene vyroste kříženec. Kor když to bude nějaký malý pejsek.

Pokud si vyberete plemeno, tak dbejte na to, abyste si koupila dané plemeno - pro jeho povahu a charakteristiku plemene. A to jsou pouze psi s průkazem původu - dokladem, že štěně skutečně náleží k danému plemeni. Nevěřte žádným bulíkům o čistokrevnosti bezpapíráka, protože tam se to prská kdeco s kdečím a může Vám z toho taky vyrůst nějaká malá agresívní potvora.

Až si to plemeno vyberete, najděte si stránky klubu chovatelů daného plemene a tam hledejte chovatelské stanice.

Imho u toho pudlíka a podobných menších společenských plemen počítejte s tím, že to může být cena 20.000 a vejš.

Nezlobte se, ale jak souvisí dobrý výběr plemena, popř. chovatele s tím, zda paní má nebo nemá děti. Nevidím v tom žádnou souvislost.
Možná jedině, aby plemeno bylo vhodné k dětem, ale jak vhodný chovatel kvůli dětem? Nechápu

3.2.2021 17:38
impact

XXX.XXX.195.92

Nikola111 napsal(a):
Nezlobte se, ale jak souvisí dobrý výběr plemena, popř. chovatele s tím, zda paní má nebo nemá děti. Nevidím v tom žádnou souvislost.
Možná jedině, aby plemeno bylo vhodné k dětem, ale jak vhodný chovatel kvůli dětem? Nechápu

Zkuste si znovu přečíst celý příspěvek a nevytrhnout si jen jednu větu - ono to celé spolu souvisí.

Třeba proto, že když Vám z jakobydžekrasla z bazoše vyroste hysterická, labilní či agresívní potvora, tak to s (malými) dětmi nemusí být až taková lambáda.

3.2.2021 17:45
Nikola111

XXX.XXX.165.12

impact napsal(a):
Zkuste si znovu přečíst celý příspěvek a nevytrhnout si jen jednu větu - ono to celé spolu souvisí.

Třeba proto, že když Vám z jakobydžekrasla z bazoše vyroste hysterická, labilní či agresívní potvora, tak to s (malými) dětmi nemusí být až taková lambáda.

Dobrá, ale to se snad může stát i špatnou výchovou u psa s PP.

3.2.2021 17:51
impact

XXX.XXX.195.92

Nikola111 napsal(a):
Dobrá, ale to se snad může stát i špatnou výchovou u psa s PP.

Pár stovek takových labílků jsem už měla doma a kupodivu to byli prakticky všechno bezpapoši. Ony se ty geny nedaj vyčůrat. A ano, jistě se může objevit i labil s PP, nicméně u namnožených štěňat, kde se absolutně nehledí na to, co jsou rodiče zač, tomu jdete rapidně naproti.

99% lidí, kteří mne kontaktují s problémem u jakobyJRT, má bezpapoše. Ono to vrčí, startuje to po dítěti. My jsme mu nikdy nic neudělali a děcko kolem něj nemůže ani projít. A pomoc, zbavte mě ho a vemte si ho k sobě, páč my ho kvůli dětem už nemůžeme mít.

To je prostě holá realita.

4.2.2021 02:19
tero

XXX.XXX.237.203

Šeltie, kavalír, český strakatý,pinč.

4.2.2021 02:26
tero

XXX.XXX.237.203

impact napsal(a):
Pár stovek takových labílků jsem už měla doma a kupodivu to byli prakticky všechno bezpapoši. Ony se ty geny nedaj vyčůrat. A ano, jistě se může objevit i labil s PP, nicméně u namnožených štěňat, kde se absolutně nehledí na to, co jsou rodiče zač, tomu jdete rapidně naproti.

99% lidí, kteří mne kontaktují s problémem u jakobyJRT, má bezpapoše. Ono to vrčí, startuje to po dítěti. My jsme mu nikdy nic neudělali a děcko kolem něj nemůže ani projít. A pomoc, zbavte mě ho a vemte si ho k sobě, páč my ho kvůli dětem už nemůžeme mít.

To je prostě holá realita.

Jestli to není tím, že pomalu většina JRT je bez PP. Skoro všichni skáčou po třech a jsou agresivní. Tohle se stalo u nás s plemenem, které bylo zdravé,které tady není až tak dlouho, jen mělo to smůlu, že se stalo módním. A bohužel není jediné.

4.2.2021 07:43
impact

XXX.XXX.3.155

tero napsal(a):
Jestli to není tím, že pomalu většina JRT je bez PP. Skoro všichni skáčou po třech a jsou agresivní. Tohle se stalo u nás s plemenem, které bylo zdravé,které tady není až tak dlouho, jen mělo to smůlu, že se stalo módním. A bohužel není jediné.

No však. Proto píšu, ať zadavatelka ani nepřemýšlí nad nějakým čistokrevným bezpapošem z bazoše..

Přidejte reakci

Přidat smajlík