Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2021 11:15
Nikola111

XXX.XXX.165.12

Dobrý den,

otázka je jasná. Jak často trimovat. Máme doma Norwich teriéra je to můj první hrubosrstý pejsek. Samozřejmě chápu, že záleží na zralosti srsti toho pejska. Ale tak cca. Jestli 3x - 5x. Podotýkám, že na výstavy chodit nebude. Ale chci, aby trochu vypadal. Díky moc za rady a zkušenosti

4.2.2021 12:19
karo2702

XXX.XXX.142.230

To bych řekla že záleží jak mu to poroste a taky jak vám to bude vadit. Někteří nechávají psa totálně zarůst a pak trimují, některým stačí že to to trošku povyroste a už jedou A pokud nechcete na výstavy, tak je to čistě na vás.
Já trimovala kokra 3x za rok od 6 měsíců a to není hrubosrsté plemeno. Teď je po kastraci s blbou srstí a musím holit strojkem

4.2.2021 12:46
Nikola111

XXX.XXX.165.12

karo2702 napsal(a):
To bych řekla že záleží jak mu to poroste a taky jak vám to bude vadit. Někteří nechávají psa totálně zarůst a pak trimují, některým stačí že to to trošku povyroste a už jedou A pokud nechcete na výstavy, tak je to čistě na vás.
Já trimovala kokra 3x za rok od 6 měsíců a to není hrubosrsté plemeno. Teď je po kastraci s blbou srstí a musím holit strojkem

Děkuji mockrát za odpověď :)
Nevěděla jsem, že i hladkosrsté nebo dlouhosrsté pejsky lze trimovat :)

janae1

4.2.2021 12:55
janae1

XXX.XXX.160.6

Nikola111 napsal(a):
Dobrý den,

otázka je jasná. Jak často trimovat. Máme doma Norwich teriéra je to můj první hrubosrstý pejsek. Samozřejmě chápu, že záleží na zralosti srsti toho pejska. Ale tak cca. Jestli 3x - 5x. Podotýkám, že na výstavy chodit nebude. Ale chci, aby trochu vypadal. Díky moc za rady a zkušenosti

Já bych se poptala chovatele.
Často jsou laické rady k ničemu.
Možná zjistíte, že stačí párkrát vytrimovat a pak z větší části projíždět nějakým hrablem.

Já mám jiné trimovací plemeno a nakonec to není s trimováním tak žhavé.

4.2.2021 13:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nikola111 napsal(a):
Děkuji mockrát za odpověď :)
Nevěděla jsem, že i hladkosrsté nebo dlouhosrsté pejsky lze trimovat :)

Taky jsem netušila, že se třeba kokr trimuje. Myslela jsem, že se to týká čistě jen hrubosrstych psů.

4.2.2021 13:16
Nikola111

XXX.XXX.165.12

janae1 napsal(a):
Já bych se poptala chovatele.
Často jsou laické rady k ničemu.
Možná zjistíte, že stačí párkrát vytrimovat a pak z větší části projíždět nějakým hrablem.

Já mám jiné trimovací plemeno a nakonec to není s trimováním tak žhavé.

Ano s chovatelem jsem se o trimování již bavila, ale optimální počet trimování za rok mi neřekl, protože chodí se svými pejsky na výstavy, tak trimuje vícekrát.
Každopádně děkuji za odpověď a uvidíme, jak to s tím naším miláčkem bude.

janae1

4.2.2021 13:36
janae1

XXX.XXX.160.6

Nikola111 napsal(a):
Ano s chovatelem jsem se o trimování již bavila, ale optimální počet trimování za rok mi neřekl, protože chodí se svými pejsky na výstavy, tak trimuje vícekrát.
Každopádně děkuji za odpověď a uvidíme, jak to s tím naším miláčkem bude.

A ukázal vám upravu?
U našeho plemene by laik řekl, že se trimuje neustále a celý, ve skutečnosti se něco málo proškube a zbytek vyřeší strojek a nůžky.

A trimování, oni chovatelé místo trimování často využívají toto.
https://www.beanatur.com/vycesavaci-hrablo-twin-king-2in1-groomerdk
Sama hrablo pravidelně používám a je to pes od psa, jednoho po pravidelném vyčesávání hrablem už trimovat nemusím, druhého musím i protrimovat ručně přes trimovcí nůž.

Já psiny upravuji asi každé 3 měsíce, ale já mám ráda, když vypadají hezky.

4.2.2021 13:39
Nikola111

XXX.XXX.165.12

janae1 napsal(a):
A ukázal vám upravu?
U našeho plemene by laik řekl, že se trimuje neustále a celý, ve skutečnosti se něco málo proškube a zbytek vyřeší strojek a nůžky.

A trimování, oni chovatelé místo trimování často využívají toto.
https://www.beanatur.com/vycesavaci-hrablo-twin-king-2in1-groomerdk
Sama hrablo pravidelně používám a je to pes od psa, jednoho po pravidelném vyčesávání hrablem už trimovat nemusím, druhého musím i protrimovat ručně přes trimovcí nůž.

Já psiny upravuji asi každé 3 měsíce, ale já mám ráda, když vypadají hezky.

Úpravu mi neukázal. Samozřejmě jak jsou jeho pejsci upravení jsem viděla, ale přes trimování nejsem žádný odborník. Doporučil mně skvělou trimérku, ke které budeme jezdit. A ano trimovací hrabičky mám již doma.
A ty trimovací hrabičky používáte jak často?

4.2.2021 13:55
Ebi

XXX.XXX.104.139

Mám drsňáky jezevčíky, sama trimovat nemůžu, jsem alergická na srst, takže jen upravuji vousy - ale máme dobrého "trimovače" sídlícího na veterině a s pejskama tam jezdíme jednou za 2a půl měsíce - maximálně za tři, když nemá volný termín - ale to už je délka srsti na hraně a touž vypadají fakt neupraveně.

4.2.2021 14:15
Ebi

XXX.XXX.104.139

Pokud budete sama někdy trimovat, hlavně nepoužívejte nic co prořezává srst, třeba něco se žiletkou a pod/. - nevím jestli zrovna to hrablo srst částečně neprořezává.
já používám tento typ https://www.dogmans.cz/trimovaci-nastroje/2433-artero-medium-kratky-trimovaci-nuz.html

4.2.2021 14:35
Nikola111

XXX.XXX.165.12

Ebi napsal(a):
Pokud budete sama někdy trimovat, hlavně nepoužívejte nic co prořezává srst, třeba něco se žiletkou a pod/. - nevím jestli zrovna to hrablo srst částečně neprořezává.
já používám tento typ https://www.dogmans.cz/trimovaci-nastroje/2433-artero-medium-kratky-trimovaci-nuz.html

Děkuji moc za odpověď. Trimovat pejska asi nikdy nebudu, nemám odvahu. Nikdy jsem to nedělala a nechci mu srst poničit.
Vzhledem k tomu, že trimovací paní budeme mít 160 km daleko se mi trimování každé 3 měsíce moc nelíbí.

No co se dá dělat, vybrala jsem si takového psíka, tak to budu muset absolvovat. I když chápu, že každý to má jinak.

A zeptám se, stále mi není jasné, zda hrubosrstí pejsci, kterým se srst musí trimovat línají. Neměli by, že? Jak to mají ti vaši?

janae1

4.2.2021 16:04
janae1

XXX.XXX.160.6

Nikola111 napsal(a):
Děkuji moc za odpověď. Trimovat pejska asi nikdy nebudu, nemám odvahu. Nikdy jsem to nedělala a nechci mu srst poničit.
Vzhledem k tomu, že trimovací paní budeme mít 160 km daleko se mi trimování každé 3 měsíce moc nelíbí.

No co se dá dělat, vybrala jsem si takového psíka, tak to budu muset absolvovat. I když chápu, že každý to má jinak.

A zeptám se, stále mi není jasné, zda hrubosrstí pejsci, kterým se srst musí trimovat línají. Neměli by, že? Jak to mají ti vaši?

Normálně línají, tím trimováním odstraníte starou srst, která by vylínala, takže na vytrimovaném psu nemá co línat.
Já bych asi poprosila chovatele a popřípadě mu zaplatila, aby mi trimování a upravu psa ukázal.

Ty moje hrabičky vyškubou podsadu a vezmou i staré vrchní chlupy. U mého plemene se používají běžně.
Já je používám tak jednou týdně, ale co vím, tak chovatelé je používají před výstavou obden.

S tím prořezáváním to nebude tak horké, mezi laiky panuje názor, že do trimovacího psa se nesahá nůžkama, že se kazí srst. Není pravda, pes se nůžkama normálně uvede do tvaru včetně tvrdé srsti.

Ten Artero nůž v odkaze je také výborný, ale fakt to chce vidět. Nůž se nepoužívá jen na vyškubání staré vrchní srsti, ale nechá se jím i správným tahem vyškubat podsada, která dělá jemnou srst. ALe to chce vidět, nůž je ostrý, ať psa neporaníte.
Ti výstavní psi s opravdu tvrdou srstí nemají podsadu, chovatel ji postupně vyškube/vytrimuje.

Možná domluvit se v salonu, aby upravu ukázali.
Na pinterestu nebo youtubu by jste upravu nenašla?

4.2.2021 17:29
Nikola111

XXX.XXX.165.12

janae1 napsal(a):
Normálně línají, tím trimováním odstraníte starou srst, která by vylínala, takže na vytrimovaném psu nemá co línat.
Já bych asi poprosila chovatele a popřípadě mu zaplatila, aby mi trimování a upravu psa ukázal.

Ty moje hrabičky vyškubou podsadu a vezmou i staré vrchní chlupy. U mého plemene se používají běžně.
Já je používám tak jednou týdně, ale co vím, tak chovatelé je používají před výstavou obden.

S tím prořezáváním to nebude tak horké, mezi laiky panuje názor, že do trimovacího psa se nesahá nůžkama, že se kazí srst. Není pravda, pes se nůžkama normálně uvede do tvaru včetně tvrdé srsti.

Ten Artero nůž v odkaze je také výborný, ale fakt to chce vidět. Nůž se nepoužívá jen na vyškubání staré vrchní srsti, ale nechá se jím i správným tahem vyškubat podsada, která dělá jemnou srst. ALe to chce vidět, nůž je ostrý, ať psa neporaníte.
Ti výstavní psi s opravdu tvrdou srstí nemají podsadu, chovatel ji postupně vyškube/vytrimuje.

Možná domluvit se v salonu, aby upravu ukázali.
Na pinterestu nebo youtubu by jste upravu nenašla?

Mockrát děkuji za odpověď, já jsem si právě myslela, že nelínají. Zítra si pro štěňátko jedeme, tak to je teda překvapení

Jo, myslím si, že by mi to v saloně ukázali, i chovatel. Ale já to raději přenechám zkušeným. Nechci pejskovi pokazit srst :)

4.2.2021 17:51
janaa

XXX.XXX.46.160

Já bych to nechala na salonu,až tam poprvé půjdete, určitě poradí,ukážou,zhodnotí jak často,co je možné dělat doma... Jinak dobře vytrimovaný pes nelíná,nemá co,takže tam pak záleží na tom,jak často a kvalitně je trimovaný, tudíž jestli jde zralá srst hned pryč a tudíž se zdá,že pes nelíná,nebo se pes nechá trochu zarůst, a tam pak stará srst vypadává jako u jakéhokoli jiného psa.

bibi12

5.2.2021 10:31
bibi12

XXX.XXX.32.116

Přidám se do diskuze o trimování a o salonech. nevím jaké máte zkušenosti, ale já špatné. V saloně slíbí, že trimují, být tam nesmíte, protože prý pejsek je s páničkem neklidný. Když je úprava nekvalitní řeknou, že už vám ho zkazili při předešlé úpravě. Nic jim nedokážete, nejste u toho. A ještě zaplatíte nekřesťanské peníze a ani nevíte, jak s vaším miláčkem při úpravě zacházejí, někdy má pejsek z takové úpravy doživotní trauma. Po špatných zkušenostech mě donutilo se postupně učit trimovat.
A málo kdo vám to ukáže jak se to dělá správně. Snad jen chovatel od kterého štěňátko pochází.
To jsou mé zkušenosti, bohužel.

5.2.2021 16:38
Ebi

XXX.XXX.104.139

Ono to opravdu chce se předem u nějaké zákaznice informovat, jak to trimování u nich vypadá. Ne každý to umí.
A to byste fakt nikde blíž nic nesehnala než těch 160 km?

5.2.2021 17:36
Ebi

XXX.XXX.104.139

Hanae...S tím prořezáváním to nebude tak horké, mezi laiky panuje názor, že do trimovacího psa se nesahá nůžkama, že se kazí srst. Není pravda, pes se nůžkama normálně uvede do tvaru včetně tvrdé srsti.

Zřejmě záleží na plemenu a typu srsti - u jezevčíků po trimování není nůžkama co upracovat, pouze packy,možná bříško a vousy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2021 18:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

bibi12 napsal(a):
Přidám se do diskuze o trimování a o salonech. nevím jaké máte zkušenosti, ale já špatné. V saloně slíbí, že trimují, být tam nesmíte, protože prý pejsek je s páničkem neklidný. Když je úprava nekvalitní řeknou, že už vám ho zkazili při předešlé úpravě. Nic jim nedokážete, nejste u toho. A ještě zaplatíte nekřesťanské peníze a ani nevíte, jak s vaším miláčkem při úpravě zacházejí, někdy má pejsek z takové úpravy doživotní trauma. Po špatných zkušenostech mě donutilo se postupně učit trimovat.
A málo kdo vám to ukáže jak se to dělá správně. Snad jen chovatel od kterého štěňátko pochází.
To jsou mé zkušenosti, bohužel.

Podobnou zkušenost jsme udělali s naší fenkou v psím salonu při stříhání. Jel tam s ní manžel, nechal se vykopnout, trvalo jim to 3 hodiny a dovezl fenu oškubanou jako kuře a vystresovanou tak, že 2 dny nežrala. Měla jsem chuť tam na ně vlítnout a škoda, že jsem to neudělala. Předtím jsme chodili jinam a bylo to vždy v pohodě, páníček byl naopak vítán, ale po stěhování už to bylo pro nás daleko.
Vyřešila jsem to koupí strojku a pak jsem si fenu už radši stříhala sama. Bez stresu, rychleji a lépe.

5.2.2021 22:41
Ebi

XXX.XXX.104.139

Nikola111 napsal(a):
Mockrát děkuji za odpověď, já jsem si právě myslela, že nelínají. Zítra si pro štěňátko jedeme, tak to je teda překvapení

Jo, myslím si, že by mi to v saloně ukázali, i chovatel. Ale já to raději přenechám zkušeným. Nechci pejskovi pokazit srst :)

Pokud byste byla z Prahy, mohla bych vám dát kontakt na paní co má několik drsnosrstých jezevčíků a svůj salon, kde trimuje. Ještě mám kontakt v Hradci na dobrého "trimovače".

bibi12

6.2.2021 11:00
bibi12

XXX.XXX.32.116

Tato velice negativní zkušenost je ze salonu v Hradci Králové, po ujištění kvalifikace na výstavní úpravu ručním trimováním, téměř po čtyřech hodinách v salonu výsledek katastrofa a cena další šok!
Pejskové ve frontě různě v klecích, jeden čekající mokrý ve vaně připoután, další na stole fénován.
Už nikdy více SALON.To se radši postupně učím sama úpravu svého psa i když to není jednoduché.

6.2.2021 11:09
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

(Bod omylem).
Zažila jsem u nás dobré salony i jeden mizernej, takže?

janae1

6.2.2021 11:46
janae1

XXX.XXX.160.6

rapotacka11 napsal(a):
(Bod omylem).
Zažila jsem u nás dobré salony i jeden mizernej, takže?

U salonu je problém, že trimovacich plemen je hodně a každé plemeno se trimuje jinak + uprava psů se mění, i výstavní uprava podléhá vkusu a modě.
POkud salon umí vytrimovat jezevčíka, neznamená to, že vytrimuje dobře norwisch teriera.

Stejně jako se trimuje a upravuje jinak štěně a dospělý pes.
Od chovatele bych si nechala upravit štěně, tam je to stěžejní. Vlastně přivezete na upravu zarostlého vořecha a odvezete plemeno. A pak bych si nechala ukázat upravu dospělého psa. Udržovací upravu, pokud nenecháte psa uplně zarůst, zvládnete i doma a časem se doučíte různé grify.

6.2.2021 17:28
Ebi

XXX.XXX.104.139

bibi12 napsal(a):
Tato velice negativní zkušenost je ze salonu v Hradci Králové, po ujištění kvalifikace na výstavní úpravu ručním trimováním, téměř po čtyřech hodinách v salonu výsledek katastrofa a cena další šok!
Pejskové ve frontě různě v klecích, jeden čekající mokrý ve vaně připoután, další na stole fénován.
Už nikdy více SALON.To se radši postupně učím sama úpravu svého psa i když to není jednoduché.

Já nechodím v Hradci do salonu, ale přímo na jednu veterinu, kde stříhají a trimují.A chodím tam trimovat už 15 let, včetně všech výstav a výsledek vždy excelentní. A myslím, že za 30let co mám jezevčíky, bych měla poznat dobře otrimovaného psa

Přidejte reakci

Přidat smajlík