Dášenka17

XXX.XXX.172.253
Zdravím,
moc prosím o radu. Máme 10 měsíční štěně velšteriéra-fenku, je to zlato, šikovná, poslušná, velice chytrá a vnímavá. Teď k věci, největší problém je její neustálé kadění v noci je to šílené. Od maličkého štěněte je učená na chození ven na zahradu v případně nutnosti na podložku. Vše bez problémů, postupně se začala odnaučovat na podložku, pouze chodila ven. Její poslední venčení půl hodka na zahradě, kde na ni člověk vidi dokud se nevyprázdní, což je většinou hned po vypuštění ven, má své místo kam chodí, já pochválim a zalezu, ona zatím litá venku. Je to těch 30-40 min. Pak jde domů. Většinou je 6-7 hodin doma a spí. Je naučená na místo v chodbě, kde má svůj pelíšek, hračky misky.
Vím na 1000%, že vydrží bez venčení 8hod, kdy jsme byly v práci. Vydržela vždy vše v pořádku, přes noc, přes den. Sem tam tolerance bobek na podložku. Teď pracuji z domova, režim má stejný, akorat ji pouštím, ráno, pak dostane krmení a odpočívá doma, jde cca před obědem na zahradu. Opět hodinka venku. Pak jde domů. Přes den by ji nenapadlo se vyprázdnit doma, to neudělala nikdy. Ovšem teď madam začala opět řádit v noci. Krmnou dávku jsme snížili na 2x denně, krmena je granulemi Bozita Robour-Puppy 125g denně, rozděleno na dvě dávky 75g, 50g. 2x v týdnu dostane ručně plněnou konzervu Puppy Bozita, nebo odměním vařeným masem. Ráno granule, odpo maso, nebo konzerva. Jinak je na granulích. S pamlsky šetříme, dostane když cvičíme, na povel, při příchodu. Je velice poslušná je zvyklá na "kliker". Chodíme každý den na procházku do lesa, vždy se vyprázdní. Jsem z ní už nešťastná, pravidelně odčervuji, krmení kupují kvalitní po domluvě s chovatelem, snažím se,aby na svoji aktivitu měla všeho dostatek. Přes den je to zlato, vždy má po jídle odpočinek. Pak jde běhat na zahradu, je hodně hravá, milá, mě pochopitelně strašně štvou její noční průšvihy. Opravdu krásně vydrží, zkusila jsem vše, vždy funguje dva měsíce a pak začne zase. Odebrala jsem podložku, aby neměla pocit, že na věky může doma v noci. Nepomohlo, v noci ji už pouštět nechci, neřekne si, a měla by už vydržet. Nicméně, po posledním venčení, kdy vím že se vyprázdní..v noci nadělá třeba 4 bobky, jak je to možné? Proč ..nenechala si říct, tak jsme pořídili klec do domu, byla jsem hodně proti, ale už mě to dál nebaví, ráno partner vstává a sbírá 4 bobky, louži neudělá. Vždy je provinilá, ani se nebaví...klec má dostatečně velkou, má tam pelíšek, misky hračky, před den kompletně neotevřená, dokonale si zvykla, absolutně žádný strach ( to se mi na velsticich hrozně líbí-jejich nulový strach) chodí si tak bez problémů lehat, hrát, když je doma. Na noc ji zavřeme. Bylo 14 dní čisto a klid, říkala jsem si, dobrý ve svém si nenakadi. Hm, chyba lávky. Nadělá si i tam, což je pro mě absolutně nepochopitelné a já už nevím!!!!!! nikdy jsem neměla psa, co by si nadělal do svého prostoru, pelechu. Nevím co s ní...prosím, poraďte mi. Ona není první velšteriér, co máme. Věděla jsem, že to jsou dubové palice a čuňata, ale žádný pes, mi tohle nikdy neudělal. Promiňte sloh, je tu těchto diskuzí marky, žádná taková,aby mi odpověděla. Co s ní? Je to v ní? Já ji znám, vim moc dobře, že ona ví, že je to špatně. Stejně to udělá. Nikdy bychom ji neuhodili. Rukou ani žádným předmětem, max jsem ji v tom chytla za kůži a vymachala cumak..
Díky za rady...
ZinaO5

XXX.XXX.33.20
Položka byla špatně. Pes nechápe ani váš trest a je spíš ve stresu. Doporučuji jiné načasování druhého krmení (krmit o něco dříve) a také by bylo dobré se psem přespat třeba v chodbě a když se vzbudí venčit. Případně budík a venčit v noci..stejně jako u štěněte..Musíte od začátku, ale určitě to půjde. Najděte starší diskuse, pokud se chcete ujistit.. Moc tedy nechápu jak měla pomoci ta klec...
A jaké dělá v noci bobky? Jestli udělá jeden regulérní před spaním a v noci 4 další pořádné, pak je něco špatně hlavně s krmením- ve smyslu moc odpadu z granulí. To znamená vyměnit žrádlo. Pokud má průjem, pak vůbec neřešit nehody. Pokud má průjem pořád, pak řešit s veterinářem. Změna žrádla a režimu ( načasování žrádla) by neškodila určitě.
Píšete že tráva dva týdny nic a pak každou noc. Takže se nejspíš něco změnilo ve žrádle, a ona nevydrží, nebo v psychice.
Pokud se hezky venčí na povel, tak holt budík a venčit v noci. Ono nic jiného s tím asi nenaděláte, podložky jsou zlo. Teď si neumí říct, že chce ven.
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
MajkaP
napsal(a):
A jaké dělá v noci bobky? Jestli udělá jeden regulérní před spaním a v noci 4 další pořádné, pak je něco špatně hlavně s krmením- ve smyslu moc odpadu z granulí. To znamená vyměnit žrádlo. Pokud má průjem, pak vůbec neřešit nehody. Pokud má průjem pořád, pak řešit s veterinářem. Změna žrádla a režimu ( načasování žrádla) by neškodila určitě.
Píšete že tráva dva týdny nic a pak každou noc. Takže se nejspíš něco změnilo ve žrádle, a ona nevydrží, nebo v psychice.
Pokud se hezky venčí na povel, tak holt budík a venčit v noci. Ono nic jiného s tím asi nenaděláte, podložky jsou zlo. Teď si neumí říct, že chce ven.
Dobrý den,
Ještě dodám, když ji vypustíme v noci, kolem 1hod, 3hod. Lehne si před dveře a spí. Podle mého vůbec nechce, aby ji někdo budil, když jdu já v noci na WC a chodím pravidelně 2x za noc, jsem těhotná. Tak spí jako dřevo. V chodbě jsem s ní spala, aby si zvykla na místnost, týden společného spaní. Noční venčení pravidelné. Bobky jsou normální, tuhé. Přijde mi, že se sebe prostě něco vytlačí. Na klinice, sono, vše v pořádku. Osvěžení stolice na kliniku, stolice čistá bez krve, parazitů. Já zde vážně nepíšu po první zkušenosti s nočním řáděním, ale vážně ze zoufalství, jelikož jsem vyzkoušela úplně vše. Když ji pustím takhle ráno, jdeme si lehnout a do hodiny než vstane partner je tam naděláno. Podložky jak jsem psala neměla dlouho, postupně se vše odnaučila sama. Vydržela od cca 22hod do 4h rána bez problémů.
Pak si umane a dělá to znova. Kremni dostává ráno kolem 7 hod. Pak leží, tráví jde ven. Jediné co mě vážně napadá, jak píšete tu stravu. To je jediné co bych mohla změnit, když měla před tím granule, děsně po nich s prominutím prděla a to se nedalo. Tyto má poměrně dlouho, vše ok. Vážně nevím, jestli to dělá z trucu. To že jsem těhotná, nemá vliv. Určitě ne, znám svého psa. Vím, že je vyčůranější než my všichni doma dohromady..a očividně mě utrápí s tímhle. Ta klec byla jedna z možností, co jsem se dočetla tady, kdy to zkušení chovatelé doporučovali. Za mě to problém není. Děkuji moc za váš čas
Dášenka17
napsal(a):
Dobrý den,
Ještě dodám, když ji vypustíme v noci, kolem 1hod, 3hod. Lehne si před dveře a spí. Podle mého vůbec nechce, aby ji někdo budil, když jdu já v noci na WC a chodím pravidelně 2x za noc, jsem těhotná. Tak spí jako dřevo. V chodbě jsem s ní spala, aby si zvykla na místnost, týden společného spaní. Noční venčení pravidelné. Bobky jsou normální, tuhé. Přijde mi, že se sebe prostě něco vytlačí. Na klinice, sono, vše v pořádku. Osvěžení stolice na kliniku, stolice čistá bez krve, parazitů. Já zde vážně nepíšu po první zkušenosti s nočním řáděním, ale vážně ze zoufalství, jelikož jsem vyzkoušela úplně vše. Když ji pustím takhle ráno, jdeme si lehnout a do hodiny než vstane partner je tam naděláno. Podložky jak jsem psala neměla dlouho, postupně se vše odnaučila sama. Vydržela od cca 22hod do 4h rána bez problémů.
Pak si umane a dělá to znova. Kremni dostává ráno kolem 7 hod. Pak leží, tráví jde ven. Jediné co mě vážně napadá, jak píšete tu stravu. To je jediné co bych mohla změnit, když měla před tím granule, děsně po nich s prominutím prděla a to se nedalo. Tyto má poměrně dlouho, vše ok. Vážně nevím, jestli to dělá z trucu. To že jsem těhotná, nemá vliv. Určitě ne, znám svého psa. Vím, že je vyčůranější než my všichni doma dohromady..a očividně mě utrápí s tímhle. Ta klec byla jedna z možností, co jsem se dočetla tady, kdy to zkušení chovatelé doporučovali. Za mě to problém není. Děkuji moc za váš čas
Píšete, že krmíte dvakrát, tak kdy dostává podruhé? Možná by bylo řešení ji krmit jen ráno, nebo pak ještě "oběd". Nejmenší odpady jsou většinou po mase.
Já teda nějak nepochopila kdy tam teda kadí? V kolik hodin? Vy jí ráno vyvenčíte a pak si jdete ještě lehnout?
Pes se vás opravdu netrápí plánovaným posráváním.
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
rapotacka11
napsal(a):
To je DĚS.
Co je děs? Děs je klec ? Respektive bouda v bytě? v domě? Rozhodně tu nebudu řešit nějaký týrání, můj pes se má jako královna, celá rodina ji miluje, má všechno, časem se bude dělat bouda a přes léto bude chodit do boudy, vím, že s tím nebude problém. Je to lovecký pes, ne gaučingáč. Má to v sobě.
@MajkaP
Omlouvám se za překlepy :odvežením stolice na kliniku.
Ještě bych chtěla dodat. Přijde mi, že má tendenci mě chránit, lehá na břicho, hodně na ni mluvím, že bude miminko, tyto změny určitě ona pociťuje, neřekla bych, že žárlí. Nebo je nějaká změna. Tohle dělala i před těhotenstvím.
Zkoušela jste vyměnit granule?
Měla jsem podobný problém. Téměř roční fence jsem koupila štěněčí granule jehně s rýží. Každou noc kolem 3.hodiny ráno mne probudil smrad a bobek. Když to trvalo týden, vrátila jsem se k původním granulím a bylo po problému.
Granule jsem darovala jiné cca 3 leté fence a stalo se to samé, co té mojí. Pravidelně jeden bobek v noci navíc.
Granule (bylo jich původně 12kg) putovaly k 4 měsíčnímu štěněti a to problém nemělo a panička byla ráda za granule zdarma.
Od té doby už jsem štěněčí nezkoušela, jedna zkušenost mi stačila
Uživatel s deaktivovaným účtem

Další příklad, jaký nesmysl je učit štěně podložkami, že vykonávat potřebu doma je OK.
To trestání prosím vás nedělejte
Pes není provinilý, ale pozná, že je něco špatně a páníček se zlobí, a tak vysílá uklidňovací signály, aby už se nezlobil. To, že je špatně se doma vykadit, mu můžete říct do 2-3 vteřin od chvíle, kdy začne kadit. Cokoliv později je pozdě, pes si to nespojí s tím prohřeškem, nemá to smysl a akorát vám to kazí vztah se psem.
Jinak viz ostatní, krmivo.
Další možnost, jestli je možnost - udělat psí dvířka, aby mohla ven kdykoliv?
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
MajkaP
napsal(a):
Píšete, že krmíte dvakrát, tak kdy dostává podruhé? Možná by bylo řešení ji krmit jen ráno, nebo pak ještě "oběd". Nejmenší odpady jsou většinou po mase.
Já teda nějak nepochopila kdy tam teda kadí? V kolik hodin? Vy jí ráno vyvenčíte a pak si jdete ještě lehnout?
Pes se vás opravdu netrápí plánovaným posráváním.
Podruhé jí dávám kolem 16hod. Budete se divit, ale utrápí mě pravidelným posráváním***
Je to vážně nepříjemné, každé ráno vstát a bobek Ano jdu si lehnout, kdyz jsou tři ráno. Nicméně, ona si umí říct, že chce ven. V noci když já jdu na WC vážně chodím pravidelně, ona spí jako špalek. Když si řekne,nemám problém ji pustit. Když ji pustím, "pojď Dášenko, jdeme se vyčůrat", tak si mi lehne před dveře a spí. Nutit ji nebudu když chce v noci spát. Partner vstává kolem 4h ráno. A je tam bobek. On ji pustí. Já vstanu kolem 7, pustím ji, vidím, že vykona potřebu zavolám, dostane najíst a je cca do 11 hod doma. Pak ji pustím na hodinku. Pak jde domů. Většinou jdeme na procházku, pak dostane druhé jídlo. Je zase opět doma na kavalci a tráví...pak jde kolem 8 hod. 22 hod. V jednu ráno čisto, spí, jdu ve tři čisto spí. Když si řekne pustím ji. Ať se neopakuji dokola..vždy bobek udělá v rozmezí, kdy tam nejsme ani jeden..a kdybych tam u ní stala celou noc, neudělá to. Jinde v místnosti to také neudělá. ..
ZinaO5

XXX.XXX.2.180
Ještě mě napadlo, že když jen vypouštíte na zahradu, tak nemáte takovou kontrolu, když nejste s ním. Já mám zahradu, ale venčím skoro vždy venku, stačí nám večer opravdu krátce, ale vím, že pes udělal co měl . Náš pes se tedy na zahradě venčí opravdu nerad a samotnému by se mu ven nechtělo. Myslím, že s trochou dobré vůle, kterou u vás vnímám, to brzo zvládnete napravit..

"Podruhé jí dávám kolem 16hod. "
bych dávala později, večer, po té osmé
janae1

XXX.XXX.160.6
A fakt udělá na zahradě bobek?
Asi ano, když jinak se vykadí doma.
Já řeším něco podobného a je to bezvýchodné.
Dva dospělí psi se najednou rozhodli, že potřebují dvakrát za noc vyvenčit.
nemám sílu jít s nima, jen jim otevřu dveře na zahradu, ale myslím, že se nevenčí, jen se napijou z jezírka, něco očichají a jdou domu.
Také už mě to nebaví, také jsem těhotná a za pár týdnů budu vstávat i s miminem.
Já jsem rozhodnutá počkat, až se oteplí a nechat je venku, když tam chtěli.
Asi budou řvát, ale to pár dní vydržím,jsme na samotě.
Jiné řešení to asi nemá.
Máme velké plemeno, dvířka do dveří dávat nechci.
Nebo napadá někoho, co s tím?
Změna v jídelníčku žádná neproběhla. Psiny jsou utahané, tak jako vždy. Čerstvou vodu mají v misce. Teplo jim asi není, nefuní a kolikrát spí přimáčklé k topení.
Ježek touto dobou také nechodí.
Když je nepustím, ťapají po domě a zkoušejí koho probudí.
janae1
napsal(a):
nemám sílu jít s nima, jen jim otevřu dveře na zahradu, ale myslím, že se nevenčí, jen se napijou z jezírka, něco očichají a jdou domu.
Také už mě to nebaví, také jsem těhotná a za pár týdnů budu vstávat i s miminem.
Jiné řešení to asi nemá.
Změna v jídelníčku žádná neproběhla. Psiny jsou utahané, tak jako vždy. Čerstvou vodu mají v misce. Teplo jim asi není, nefuní a kolikrát spí přimáčklé k topení.
A nespíte teď treba hůř i vy a nejsou "jen" nervózní z toho? Já když někdy špatně spím, prevaluji se, tak pak pozoruji i na psech, že taky nespí úplně tvrdě.
Ale řešení mě nenapadá.
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
ZinaO5
napsal(a):
Ještě mě napadlo, že když jen vypouštíte na zahradu, tak nemáte takovou kontrolu, když nejste s ním. Já mám zahradu, ale venčím skoro vždy venku, stačí nám večer opravdu krátce, ale vím, že pes udělal co měl . Náš pes se tedy na zahradě venčí opravdu nerad a samotnému by se mu ven nechtělo. Myslím, že s trochou dobré vůle, kterou u vás vnímám, to brzo zvládnete napravit..
Denně sbírám bobky po zahradě, vím, kam chodí a kolik toho vykadí. Pak ji vidím na procházce kadit. Mám okno, vidím ji kam běží, dokonce počkám vidim hrb. Zalezu.
Já taky přemýšlím, že přes léto bude venku, ona to stejně venku miluje, ale mám strach
noční štěkáníí, aby se něco nestalo, nám k plotu přijde srnka, liška..bydlíme na vesnici u lesa. Takže jako jsem klidnější, když je doma. Hlavně si říkám, že je ještě malinká.
Přikláním se k té stravě, ale jako nebyl problém, jak říkám, fungovala normálně, zase začala. A já na to nemám ..
Nemám problém vstát v noci pustit ji, je to bez výsledku. Spi mi tam. Vycura se max., ale vykadí doma. O víkendu má stejný režim. ..
Asi budu běhat s mimcem, čelovkou na čele po zahradě a nutit ji, ať se kouká vykadit...
Nebo se zblázním
Dášenka17
napsal(a):
Denně sbírám bobky po zahradě, vím, kam chodí a kolik toho vykadí. Pak ji vidím na procházce kadit. Mám okno, vidím ji kam běží, dokonce počkám vidim hrb. Zalezu.
Já taky přemýšlím, že přes léto bude venku, ona to stejně venku miluje, ale mám strach
noční štěkáníí, aby se něco nestalo, nám k plotu přijde srnka, liška..bydlíme na vesnici u lesa. Takže jako jsem klidnější, když je doma. Hlavně si říkám, že je ještě malinká.
Přikláním se k té stravě, ale jako nebyl problém, jak říkám, fungovala normálně, zase začala. A já na to nemám ..
Nemám problém vstát v noci pustit ji, je to bez výsledku. Spi mi tam. Vycura se max., ale vykadí doma. O víkendu má stejný režim. ..
Asi budu běhat s mimcem, čelovkou na čele po zahradě a nutit ji, ať se kouká vykadit...
Nebo se zblázním
A kolikrát denně teda kadí? Asi bych nejdříve zkusila změnu toho krmení.
janae1

XXX.XXX.160.6
marcelaamax
napsal(a):
A nespíte teď treba hůř i vy a nejsou "jen" nervózní z toho? Já když někdy špatně spím, prevaluji se, tak pak pozoruji i na psech, že taky nespí úplně tvrdě.
Ale řešení mě nenapadá.
Budíme se se psy střídačku, určitě to není tak, že bych psy budila.
Když procházím okolo psů tak spí jak zabitý.
Spíš mi přijde, že se v noci nuděj, že maj málo lásky, možná, kdybych je pozvala do postele dají pokoj. Ale to by bylo v posteli hodně těsno.
Pohybu si myslím, že maj dost. Já se jim věnuji jako vždy a děti jsou doma, tak se jim také věnují a uči je různé triky nebo je vezmou na půl dne bobovat a tak.
janae1
napsal(a):
Budíme se se psy střídačku, určitě to není tak, že bych psy budila.
Když procházím okolo psů tak spí jak zabitý.
Spíš mi přijde, že se v noci nuděj, že maj málo lásky, možná, kdybych je pozvala do postele dají pokoj. Ale to by bylo v posteli hodně těsno.
Pohybu si myslím, že maj dost. Já se jim věnuji jako vždy a děti jsou doma, tak se jim také věnují a uči je různé triky nebo je vezmou na půl dne bobovat a tak.
A nemůžou si je vzít do postele třeba děti? 😀
Dášenka17

XXX.XXX.172.253

janae1
napsal(a):
Jiné řešení to asi nemá.
Když víte, že nepotřebují venčit, tak co je napovelovat na jejich místo, pelech, když začnou trajdat po bytě.
janae1

XXX.XXX.160.6
marcelaamax
napsal(a):
A nemůžou si je vzít do postele třeba děti? 😀
To asi můžou, ale sdílet postel s dvěma VK asi nebude to pravé.
I jsem si říkala, jestli nakonec nemají moc péče i lásky , byli zvyklí na procházku a pár minut cvičení denně a dvakrát týdně cvičák, zbytek spokojeně prováleli na gauči. Teď jsme delší dobu všichni doma a neustále se jim někdo věnuje, ať cvičení či procházka, lítají venku s dětma, neustále je někdo "mucká" a vyčesává.
Až nastane normální režim + péče o mimino, jestli se z nich nezblázníme.
Jsou jim 2 a 4 roky.
napsal(a):
Když víte, že nepotřebují venčit, tak co je napovelovat na jejich místo, pelech, když začnou trajdat po bytě.
Jo něco podobného dělám občas s fenou, ona má někdy dny, že čeká na každý můj pohyb a brzy ráno mě budí. Sedí nade mnou a zírá, ksyz se hnu,tak do mě žďuchá. Když jsem já na noční, tak to pritelovi dělá pravidelně. Když se mi (nebo jemu
) chce ještě spát, tak ji pustím ven vyčůrat a pak ji rovnou odešlu do obýváku na "její" křeslo a nechám ji tam, a je klid 😀.

Někteří psi se na své zahradě nechcou venčit.
Krmit ve 4 odpoledne, tak to přesně vychází na venčení v noci, ale venku je zima.
A Dášeňka je foxteriér!

janae1
napsal(a):
To asi můžou, ale sdílet postel s dvěma VK asi nebude to pravé.
I jsem si říkala, jestli nakonec nemají moc péče i lásky , byli zvyklí na procházku a pár minut cvičení denně a dvakrát týdně cvičák, zbytek spokojeně prováleli na gauči. Teď jsme delší dobu všichni doma a neustále se jim někdo věnuje, ať cvičení či procházka, lítají venku s dětma, neustále je někdo "mucká" a vyčesává.
Až nastane normální režim + péče o mimino, jestli se z nich nezblázníme.
Jsou jim 2 a 4 roky.
A co je na noc do nějaké místnosti zavřít, aby nemohli chodit po domě a hledat, koho vzbudí?
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
A co je na noc do nějaké místnosti zavřít, aby nemohli chodit po domě a hledat, koho vzbudí?
Si otevřou nebo vyvádí. Povel "ticho" neumí, hlavně, že umí na povel kdejakou hloupost.
Ale stydím se, poslat na místo jsme nezkoušeli a to povel "místo a zůstaň" umí.
Asi to bude pár probdělých nocí, kdy je budeme několikrát vracet na místo, ale za vyzkoušení to stojí.
On první příspěvek vyzněl tvrdě. Plánuji je nechat venku přes noc, přes den by domu mohli.
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
napsal(a):
Další příklad, jaký nesmysl je učit štěně podložkami, že vykonávat potřebu doma je OK.
To trestání prosím vás nedělejte
Pes není provinilý, ale pozná, že je něco špatně a páníček se zlobí, a tak vysílá uklidňovací signály, aby už se nezlobil. To, že je špatně se doma vykadit, mu můžete říct do 2-3 vteřin od chvíle, kdy začne kadit. Cokoliv později je pozdě, pes si to nespojí s tím prohřeškem, nemá to smysl a akorát vám to kazí vztah se psem.
Jinak viz ostatní, krmivo.
Další možnost, jestli je možnost - udělat psí dvířka, aby mohla ven kdykoliv?
Jak ji podle vás trestám? Nebo na koho reagujete????? Já píšu, že na podložky byla naučená od majitele a postupně se odnaučila doma sama. Achjo ..
Nikdy na ni nikdo nevztáhl ruku, já to nebudu dokola opakovat. Jestli máte zkušenosti s velšteriérem, tak určitě víte, že je to sakra tvrdohlavý dominantní pes, který když nechce, tak nechce. Není to moje první velštice..
V kleci, je zavřená na noc. Projde se tam, má tam hračky pelíšek vodu. Trestání...pochopte, že ji je 10 měsíců, bude mít v dubnu rok. Opravdu se mě dotýká, že si někdo vůbec myslí, že ji trestám, čím ji trestám. Naopak mi přijde, že si ze mě dělá dobrý den. A to si myslím, že respekt projevim dostatečně...dvířka do dveří neexistují. Sousedka má kolem 60 koček o které se absolutně nestará, běhá to tu po vsi..dokud jsme neměli psa, měla jsem denně nasráno u baráku. Nebudu riskovat, že se některá odváží. Věřím v jejich oprsklost, která by netrvala dlouho, jelikož my ji neučíme na lovení, má v sobě jistě lovecké pudy. Nepotřebuji mít na zahradě zakouslou, špinavou kočku. To nejsou bojácné kočky...
Mě nejde do hlavy, co ona tím sleduje... naschvál? Nebo prostě nechce, tak nechce. Mám ji naučenou na povely ruky, nemusím ani promluvit, je dostatečně inteligenti, takže mi nepřijde normální, aby dělala takové věci...žádám radu, jak jsem již psala, já nepíšu hned, co se mi doma vydělala jednou dvakrát, tohle je prostě zoufalství...nevím co s ní. Ale zajímá mě, podle čeho usuzujete, že ji trestám....to mě vážně zajímá...

Dášenka17
napsal(a):
Jak ji podle vás trestám? Nebo na koho reagujete????? Já píšu, že na podložky byla naučená od majitele a postupně se odnaučila doma sama. Achjo ..
Nikdy na ni nikdo nevztáhl ruku, já to nebudu dokola opakovat. Jestli máte zkušenosti s velšteriérem, tak určitě víte, že je to sakra tvrdohlavý dominantní pes, který když nechce, tak nechce. Není to moje první velštice..
V kleci, je zavřená na noc. Projde se tam, má tam hračky pelíšek vodu. Trestání...pochopte, že ji je 10 měsíců, bude mít v dubnu rok. Opravdu se mě dotýká, že si někdo vůbec myslí, že ji trestám, čím ji trestám. Naopak mi přijde, že si ze mě dělá dobrý den. A to si myslím, že respekt projevim dostatečně...dvířka do dveří neexistují. Sousedka má kolem 60 koček o které se absolutně nestará, běhá to tu po vsi..dokud jsme neměli psa, měla jsem denně nasráno u baráku. Nebudu riskovat, že se některá odváží. Věřím v jejich oprsklost, která by netrvala dlouho, jelikož my ji neučíme na lovení, má v sobě jistě lovecké pudy. Nepotřebuji mít na zahradě zakouslou, špinavou kočku. To nejsou bojácné kočky...
Mě nejde do hlavy, co ona tím sleduje... naschvál? Nebo prostě nechce, tak nechce. Mám ji naučenou na povely ruky, nemusím ani promluvit, je dostatečně inteligenti, takže mi nepřijde normální, aby dělala takové věci...žádám radu, jak jsem již psala, já nepíšu hned, co se mi doma vydělala jednou dvakrát, tohle je prostě zoufalství...nevím co s ní. Ale zajímá mě, podle čeho usuzujete, že ji trestám....to mě vážně zajímá...
A co tahle věta z vašeho úvodního příspěvku? "max jsem ji v tom chytla za kůži a vymachala cumak.."
Já na vás neútočím, jen reaguju na něco, co jste napsala, a co je podle mého názoru výrazně špatně. A to jsem to napsala ještě hodně slušně. Není nutný se tady takhle rozčilovat
Někdy je daleko lepší přestat řešit, proč to pes dělá a co tím sleduje, protože to dost často rozklíčovat nelze. Na vašem místě bych jako první zkusila změnit krmení.

Jak ji trestáte??? To jako vážně?
max jsem ji v tom chytla za kůži a vymachala cumak..
Tohle je podle vás co?

4x (i více) bobek za 24 hodin rozhodně normální není a znamená to, že žrádlo, které pes dostává, jím v podstatě jen projde bez většího užitku a většinu zase vyklopí ven. Tzn. změňte žrádlo! Nejmenší odpad je z masa, moje mopsle chodí 1x max. 2x denně a jsou to bobečky jak od králíka.
Ad. dvířka do dveří - existují se zámkem a potom jimi projde pouze ten, kdo má na obojku čip. Ach ty moderní vymoženosti
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
napsal(a):
Někteří psi se na své zahradě nechcou venčit.
Krmit ve 4 odpoledne, tak to přesně vychází na venčení v noci, ale venku je zima.
A Dášeňka je foxteriér!
Jako vážně ?
Na lidskou tupost, jsem si zvykla..ale na debilitu, to vážně nedávám.
A Dášeňka je Fox!!!!!!!! Budu dělat, že jsem to nečetla...
Chceš-li říkej ji Adina, má to v papírech.
Ještě jmeno vlastního psa, budu řešit...já mám Dášenku, ne Dášeňku.
Že jsem se sem nepřišla hádat, ale tohle...to je masakr.
Lidi, co jdou na procházku do lesa okolo našeho domu a vidí ji na zahradě volají hele Dášenka, nikdy by mě nenapadlo volat "Anoo, je to Dášenka, ale ne od Čapka, ten měl foxteriéra, my máme velšteriéra"
Jako sooory. Ale končím. Děkuji všem za rady, přeji hezký den, ale na to nemám na tohle...

megí má pravdu v obém:
1.krmení v 16:00 s velkou pravděpodobností vyvolá velkou potřebu brzo ráno
2. a Dášeňka (to ň tam je správně) JE foxteriér,jak jistě všichni víme.....:
https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1%C5%A1e%C5%88ka_%C4%8Dili_%C5%BEivot_%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9Bte

Táák, megí, vy jste nám paní urazila a my teď nebudeme mít komu radit....
Dášenka17
napsal(a):
Jako vážně ?
Na lidskou tupost, jsem si zvykla..ale na debilitu, to vážně nedávám.
A Dášeňka je Fox!!!!!!!! Budu dělat, že jsem to nečetla...
Chceš-li říkej ji Adina, má to v papírech.
Ještě jmeno vlastního psa, budu řešit...já mám Dášenku, ne Dášeňku.
Že jsem se sem nepřišla hádat, ale tohle...to je masakr.
Lidi, co jdou na procházku do lesa okolo našeho domu a vidí ji na zahradě volají hele Dášenka, nikdy by mě nenapadlo volat "Anoo, je to Dášenka, ale ne od Čapka, ten měl foxteriéra, my máme velšteriéra"
Jako sooory. Ale končím. Děkuji všem za rady, přeji hezký den, ale na to nemám na tohle...
Dostala jste zcela konkrétní rady a nelíbí se vám to? Fakt nechápu, co by tady ještě někteří dotazující chtěli.
napsal(a):
Táák, megí, vy jste nám paní urazila a my teď nebudeme mít komu radit....
Zas je mi líto toho psa, který chudák pustí doma bobek, protože už to nemůže vydržet a jediný čeho se mu dostane je vymáchání čumáku ve vlastních exkrementech a nařčení z toho, že to dělá schválně.

No, tak ono se stejně blbě radí, když zadavatelka překrucuje svoje vlastní slova a navíc kope a vzteká se.
V úvodním příspěvku je napsáno, že v noci už ji pouštět nechce, že už by měla vydržet. V dalších příspěvcích se bije v prsa, jak nemá problém ji pustit i v noci.
Vše ostatní už bylo řečeno (žrádlo, doba krmení atd.).

assil
napsal(a):
Zas je mi líto toho psa, který chudák pustí doma bobek, protože už to nemůže vydržet a jediný čeho se mu dostane je vymáchání čumáku ve vlastních exkrementech a nařčení z toho, že to dělá schválně.
Mně je zase líto psa, kterej má takhle nasíracího páníčka ....

napsal(a):
Mně je zase líto psa, kterej má takhle nasíracího páníčka ....
Vymáchání čumáku v exkrementech, přičemž je čuba drapnuta za kůži, se určitě neobejde bez náležitého slovního doprovodného programu
A ten zlej zlej pes chce nebohou majitelku UTRÁPIT ! Vědomě a úmyslně, šupák pes. Přitom ho nikdo nikdy nijak nepotrestal. Dělá to naschvál, kdo by nebyl nasírací, žeano?
janae1
napsal(a):
Si otevřou nebo vyvádí. Povel "ticho" neumí, hlavně, že umí na povel kdejakou hloupost.
Ale stydím se, poslat na místo jsme nezkoušeli a to povel "místo a zůstaň" umí.
Asi to bude pár probdělých nocí, kdy je budeme několikrát vracet na místo, ale za vyzkoušení to stojí.
On první příspěvek vyzněl tvrdě. Plánuji je nechat venku přes noc, přes den by domu mohli.
Vaší psí dělají přesně to, co mo e fena. Spí u nás na pelíšku, když jí nebaví spát tak courá. Dveře otevírá rychleji než já, tak je zamčeno. Venku jí nechávám když nemrzne, ale to zas štěká, chce dovnitř. A soused si stěžuje, že štěká, ať je venku nebo doma.
Někdy byl klid celou noc, někdy otravovala třeba 3x. Pohyb a únava na tom nic nezměnilo. Nakonec jsem už toho měla plné zuby a ostře jí párkrát poslala na místo. Dost se to zlepšilo, myslím, že to je jen nuda. Ale fakt si ve 2 v noci nepůjdu hrát.
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
napsal(a):
Vymáchání čumáku v exkrementech, přičemž je čuba drapnuta za kůži, se určitě neobejde bez náležitého slovního doprovodného programu
A ten zlej zlej pes chce nebohou majitelku UTRÁPIT ! Vědomě a úmyslně, šupák pes. Přitom ho nikdo nikdy nijak nepotrestal. Dělá to naschvál, kdo by nebyl nasírací, žeano?
Vám by spíše mělo přijít trapné, zmiňovat nějaké jméno, já znám knížku od Čapka. Vím, že měl Dášeňku. Já mám velšteriéra, taky je to Dášenka. Já se tu na něco ptám, na úplně jiné téma a nějaká tu začne zmiňovat, že Dášenka je foxteriér a další negramot mi tu začne vysvětlovat, že Ň tam opravdu patří a všichni ví, že je to Fox. Je to vážně nutný ? Ono záleží i na jméně ? Ano naštvalo mě to, aby se tu do mě pustila slepice a začala řešit jemno mého psa. Já na tohle s prominutím nemám čas, náladu. V 16 hod ji dávám, protože mám strach, že bude ohladu. Chtěla jsem poradit, jak na to. Uznávám, že to krmení bude třeba změnit upravit.
Další věc je ženská, co mi tu zarputilě tvrdí, že psa týrám, chudák pes, chytnutí za kůži. Chtěla bych vidět jí, jak se vypořádá se svým psem, když něco opravdu provede a dělá to opakovaně. Bavím ce o celku, když cokoliv provede. Jestli ji pohladi a pochválí. V pořádku, já bych ji nikdy neuhodila rukou, ničím. Mylsim si, že psa chytít za krkem za kůži..není problém. Jedna s nima takto jejich matka, když jsou to štěňata. Rozhodně bych s ní neházela. Udivuje mě, jak jedna rypalka je schopna úplně přetočit význam. Udělá ze mě tyrana, ze psa chudáka.
A ano. Nedělá mi problém psa pustit, ano měla by vydržet, vím že vydrží. Dokola tu píšu, že jj v noci pustím a ona spí za dveřmi. Já s ní půl hodiny na zahradě běhat nebudu, těhotná, v noci opravdu ne. A nutit ji, jdi ven, když chce spát..nebudu to dělat. Jestli to dotyčná nechápe, tak nechápu proč mi tady vůbec cokoliv radí.
Protiřečim si, čím. Pes vydrží, nemá problém, začne opět kadit, pouštím ji, neudělá krok lehne si a spí na rohožce. Proč ji budu pouštět ? Opakování dokola. A budete se tu do mě pouštět, jak děcka ve škole.
Fakt jako, neříkám všichni. Od ostatních jsem vděčná za rady. Já fakt nevím, co s ní.
Takové dohady tady a chytrácký řeči..

Dášenka17
napsal(a):
Vám by spíše mělo přijít trapné, zmiňovat nějaké jméno, já znám knížku od Čapka. Vím, že měl Dášeňku. Já mám velšteriéra, taky je to Dášenka. Já se tu na něco ptám, na úplně jiné téma a nějaká tu začne zmiňovat, že Dášenka je foxteriér a další negramot mi tu začne vysvětlovat, že Ň tam opravdu patří a všichni ví, že je to Fox. Je to vážně nutný ? Ono záleží i na jméně ? Ano naštvalo mě to, aby se tu do mě pustila slepice a začala řešit jemno mého psa. Já na tohle s prominutím nemám čas, náladu. V 16 hod ji dávám, protože mám strach, že bude ohladu. Chtěla jsem poradit, jak na to. Uznávám, že to krmení bude třeba změnit upravit.
Další věc je ženská, co mi tu zarputilě tvrdí, že psa týrám, chudák pes, chytnutí za kůži. Chtěla bych vidět jí, jak se vypořádá se svým psem, když něco opravdu provede a dělá to opakovaně. Bavím ce o celku, když cokoliv provede. Jestli ji pohladi a pochválí. V pořádku, já bych ji nikdy neuhodila rukou, ničím. Mylsim si, že psa chytít za krkem za kůži..není problém. Jedna s nima takto jejich matka, když jsou to štěňata. Rozhodně bych s ní neházela. Udivuje mě, jak jedna rypalka je schopna úplně přetočit význam. Udělá ze mě tyrana, ze psa chudáka.
A ano. Nedělá mi problém psa pustit, ano měla by vydržet, vím že vydrží. Dokola tu píšu, že jj v noci pustím a ona spí za dveřmi. Já s ní půl hodiny na zahradě běhat nebudu, těhotná, v noci opravdu ne. A nutit ji, jdi ven, když chce spát..nebudu to dělat. Jestli to dotyčná nechápe, tak nechápu proč mi tady vůbec cokoliv radí.
Protiřečim si, čím. Pes vydrží, nemá problém, začne opět kadit, pouštím ji, neudělá krok lehne si a spí na rohožce. Proč ji budu pouštět ? Opakování dokola. A budete se tu do mě pouštět, jak děcka ve škole.
Fakt jako, neříkám všichni. Od ostatních jsem vděčná za rady. Já fakt nevím, co s ní.
Takové dohady tady a chytrácký řeči..
Přečtěte si: https://krmeni.cz/tri-caste-povery-o-vychove-psa-98588
Zejména poslední část:
Pověra: Zatřesení za kůži na zátylku jako výchovný prostředek napodobuje chování psí mámy.
Dovedu si představit, že tato pověra má spojitost se skutečností, že psí mámy svá štěňata zprvu nosí za kůži na šíji, když jsou ještě hodně malá. Žádná fenka s normálním sociálním chováním však nikdy svými štěňaty netřese. Držení za zátylek spíše připomíná na smrtelné záchvěvy kořisti – takže by to rozhodně nepředstavovalo přátelská zacházení s potomstvem. Při „výchově“ štěňat se fena k tomuto způsobu jednání nikdy neuchyluje.
A kdybychom ji my lidé přece jen chtěli napodobit, pak bychom museli psa uchopit za kůži na zátylku zuby. Jak už bylo dříve zmíněno, již samotné zevšeobecňování typu člověk = pes je velice nepravděpodobné, ale když k tomu ještě přidáme zevšeobecnění typu lidská ruka = máminy zuby, jistě uznáte, že je to přímo směšné.
Takovým zacházením vyvoláte u svého psa zcela zbytečně jen pocit strachu a nevypočitatelnosti a váš důvěrný vztah se ničí.

Čtení je zdravé duchu i tělu!
"Téhož dne večer už ležela Minda v mé posteli a šilhala na mne
svýma pěknýma, přívětivýma očima: “Můžeš si, člověče, lehnout
pod postel; tebe snesu.”
Ráno nato mi ovšem utekla oknem: naštěstí ji chytili dlaždiči.
Nyní ji tedy vodím na řemínku, aby se vyvenčila, a přitom
prožívám světskou okázalost, jež je spojena s chovem čistokrevného
psa.
“Koukej,” povídá maminka svému dítěti, “vidíš, to je pejsánek!”
Obrátím se poněkud uraženě a pravím: “To je airdale.”
Nejvíc mne ovšem dožerou lidé, kteří mi řeknou: “To máte
pěkného chrta; ale proč je tak chlupatý?”
Vleče mne, kam se jí zachce; má ukrutnou sílu a
nejpodivuhodnější zájmy; smýká mnou přes hromady hlíny a
předměstská rumiště. Potkávají nás dobráci penzisti, jak se zmítáme
každý na jiném konci šňůry, mnohonásob otočené kolem našich
nohou. “Proč toho psa tak násilně vlečete?” řeknou mi káravě.
“To já ho jen tak cvičím,” pravím honem, jsa odvlékán k jiné
hromadě."
Dášenka17

XXX.XXX.172.253
napsal(a):
Přečtěte si: https://krmeni.cz/tri-caste-povery-o-vychove-psa-98588
Zejména poslední část:
Pověra: Zatřesení za kůži na zátylku jako výchovný prostředek napodobuje chování psí mámy.
Dovedu si představit, že tato pověra má spojitost se skutečností, že psí mámy svá štěňata zprvu nosí za kůži na šíji, když jsou ještě hodně malá. Žádná fenka s normálním sociálním chováním však nikdy svými štěňaty netřese. Držení za zátylek spíše připomíná na smrtelné záchvěvy kořisti – takže by to rozhodně nepředstavovalo přátelská zacházení s potomstvem. Při „výchově“ štěňat se fena k tomuto způsobu jednání nikdy neuchyluje.
A kdybychom ji my lidé přece jen chtěli napodobit, pak bychom museli psa uchopit za kůži na zátylku zuby. Jak už bylo dříve zmíněno, již samotné zevšeobecňování typu člověk = pes je velice nepravděpodobné, ale když k tomu ještě přidáme zevšeobecnění typu lidská ruka = máminy zuby, jistě uznáte, že je to přímo směšné.
Takovým zacházením vyvoláte u svého psa zcela zbytečně jen pocit strachu a nevypočitatelnosti a váš důvěrný vztah se ničí.
Děkuji za výtažek. Jak tak koukám, dělám špatně úplně všechno, to jsem si myslela, že mě můj pes miluje a nemá ze mě strach. Aspoň mi to tak přijde, že nemá strach. Nekrčí se, nebojí se. Neklepe, takhle mi přijde pes, co se bojí. Nevím. Každopádně. Neustále za mnou chodí, je hravá. zlatá. No je špatně asi vše. Změním to. Za krkem už ji nikdy nechytím. Očividně ráda ostatních lidí je zbytečná, ber ji za krkem, chytne ji tak její vlastní máma. No. Nechme to, omlouvám se všem zúčastněným.
Ještě jednou Vam děkuji.
Zbytek:
Nicméně řešit jméno na takový dotaz, to je na mě moc. Asi tak, kdyby se někdo zde ptal, že svého psa, staforda Elzu, teď si vymýšlím jméno i rasu) krmí granulemi té a té značky. A někdo tu napsal, mimochodem Elza je lvice z filmu, ne Váš pes. Nebo princezna z ledového království, z pohádky pro děti. A píše se Elsa. A rozesílal tu odkazy, co a kdo je Elza a jak se píše...
Někdy je lepší se neptat a neradit. Dříve tato stránka bývala opravdu skvělá, přijít si pro radu od zkušených chovatelů, kteří mají zkušenosti a pochopení. Dnes je to klasická stránka, kde se slípky doma nudí, chytají každého slova. Neříkám, že všechny. Někdo má opravdu pod čepicí..já všem reagujícím slušně, bez měnění významu slov děkuji.
Mějte se krásně, velštice Dášenka, ne Fox.

lupus4
napsal(a):
No a čím krmí a proč v 16 a ne v 19 jsme se stejně nedozvěděli.
tak zase s klasikem : Netřeba lidem radit, chytrej si poradí sám a hloupej stejně neposlechne...
To není pravda.
“(...) krmena je granulemi Bozita Robour-Puppy 125g denně, rozděleno na dvě dávky 75g, 50g. 2x v týdnu dostane ručně plněnou konzervu Puppy Bozita, nebo odměním vařeným masem. (...) V 16 hod ji dávám, protože mám strach, že bude ohladu. (...)”

napsal(a):
To není pravda.
“(...) krmena je granulemi Bozita Robour-Puppy 125g denně, rozděleno na dvě dávky 75g, 50g. 2x v týdnu dostane ručně plněnou konzervu Puppy Bozita, nebo odměním vařeným masem. (...) V 16 hod ji dávám, protože mám strach, že bude ohladu. (...)”
Dyť je o hladu. Snížili dávku psovi ve vývinu a krmení je nějak ráno a pak ve čtyři, takže pes narvaný
a do rána do dalšího jídla dělá bobky, bobky, bobky, bobky, bobky, bobky, bobky,
má hlad a ráno, což je třeba po patnácti hodinách, dostane najíst. Pak nic, v 16 hodin jídlo, pes narvaný, pak dělá bobky, bobky, bobky, bobky, bobky, a za 15 hodin dostane jídlo.
Lvice Elsa je moje další oblíbená knížka a jsem debull, takže jdu.
Bobky, 15 hodin pauza, bobky, bobky, bobky, bobky.
tak jo, sorry, neměl jsem sílu to číst celé, díky zcela nesouvisejícím blábolům
ke kvalitě granclí se nebudu vyjadřovat, ale jen při zběžném pohledu je to jako vždy
k posunu doby krmení o 2 -3 hod, hlady by určitě nestrádalo, ale dle mého názoru by to mohlo problém vyřešit, bez vyzkoušení nikdo nebude vědět, zda jo/ne
k zavírání do klece (ohledně nekálení) bych jen majitelce doporučil se zavřít do špajzu a zkusit to vydržet, až se jí bude hodně chtít, aby na vlastní kůži poznala "noční komfort " jaký svému psu v kleci nabízí...

Mě zaujalo tohle: “vždy bobek udělá v rozmezí, kdy tam nejsme ani jeden..a kdybych tam u ní stala celou noc, neudělá to. Jinde v místnosti to také neudělá. ..”
Když kálí jen v chodbě a v jiné místnosti nikoli, proč nespí třeba v ložnici? Co je jednoduššího...? :-)
Jinak si také myslím, že podávat večeři ve čtyři je brzy. Ke kvalitě ani množství krmiva se nevyjadřuji (k výchovným metodám a kleci už vůbec ne, s tím nesouzním). Posunula bych čas večeře (to je jedna z nejmenších změn, které lze udělat), a pokud bych se bála, že bude mít přes den hlad, zařadila bych svačinu (u nás jsou svačiny na požádání, dle situace buď jedna, anebo dvě denně). Já osobně bych se spíš obávala, že - při té současné konfiguraci - bude mít hlad v té době mezi večeří (v 16h.) a snídaní (v 7h.), to je 15 hodin rozestup, než kdyby byla krmena každých 12 hodin (plus třeba přes den, kdy je aktivní, malá sváča - jablíčko, ovesná kaše, trocha tvarohu, mrkev, dva listy salátu atp.).