Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2021 14:00
janaa

XXX.XXX.46.160

Tak to vypadá, že mi vypadne zdroj masa za hubičku. Takže budu muset řešit alespoň částečně odběrem z normálních dodavatelů.
Má někdo aktuální info, recenze na Sokol Falco, Vetamix (určitě bych brala chovatelská balení) ? Kdysi jsem brala léta od vetamixu, byla jsem s masem spokojená, jednou jsem zkusila Sokol a děs. Ale vím,že v té době měla fůra lidí opačnou zkušenost, na vetamix nadávali, chválili Falco (to je tak osm let zpět a bydlím jinde).
Má někdo aktuální zkušenost - kvalita masa, závoz atd? Neřeším ostatní firmy, celou smečku masem za 60,70 kg za kilo fakt krmit nemůžu (jinak jsem spokojená s masožravci, ale tam objednávám pro všechny jen na zpestření, jinak jsem tam brala březím fenám a pubescentům, aby měli pestřejší složení).

7.2.2021 14:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mám zkušenost s Vetamixem , taky jsem brávala chovatelská balení
- kvalita masa donedávna v pohodě. Akorát komunikace je s nimi děs. No a v posledním závoze jsem měla lososa, ze kterého se mi oba psi zeblili (jinak vždycky losos v pohodě). Nebrala jsem mletiny s kosti, protože v nich bylo mooc kostí. A na zebrech zase nebylo moc masa. No a když mi po několika měsících nebyl nikdo schopný odpovědět, jestli ještě někdy bude produkt, který jsem pravidelně brala, tak jsem s nimi skončila.

Moc si nedokážu představit s nimi třeba řešit to, že by něco v závozu chybělo. Což se mi mimochodem teď stalo u Z do psí misky, chybělo 20 kg masa, ale v pohodě se to vyřešilo.

Ale krom toho lososa a mletin s kostmi jsem s kvalitou problém neměla. Se závozem naštěstí také ne. Když je nouze a dojdou mi třeba křídla nebo krky, tak si objednám do nejbližšího města na prodejnu a tam vyzvednu, a i tam to vázne s komunikací, ale velké objednávky už u nich nedělám.

CharlieBrown

7.2.2021 15:36
CharlieBrown

XXX.XXX.195.123

Ehmm, zajímavé je číst barfaře, že mají problém s kvalitou masa. Obzvláště když se někteří navážejí do granulářů jak můžou krmit takovým hnusem.
Ano granule jsou hnus. Chovatel si v tomto případě vybírá mezi menším nebo větším hnusem.
Ale barfař řeší to stejné jak tak čtu. Jak je to možné? Nemělo by to Vaše masíčko které vidíte být kvalitou na 100% ?
Nebo je to tím, že dodavatel masíčka pro psy dodá stejnej hnus jako výrobce granulí?
Z toho plyne že, pokud nemám svůj chov dobytka, drůbeže, atd. O kterém vím jakými nemocemi prošlo a jak jsem je léčil. Nemůžu říct, že dávám psovi to nejlepší co by mněl dostat.
Pokud tedy nekupuju maso z řeznictví pro lidskou spotřebu ( platí pro majitele 6 kg psíků, neboť si nedokážu představit krmit takto psa o váze cca 30 kg)
Tím se stírá rozdíl mezi krmením barfem nebo granulema.
Vlastně jeden rozdíl tu je!
A tím je, že si tam dám veškeré přísady já osobně, ale to je asi tak všechno, neboť to zhoří zase na tom nejdůležitějším.... mase. A to bych ještě trnul, abych nezatáhl do psa nemoci ze syrového masa.
Jasně... můžu mu podávat vařené maso....,ale jaké maso( jaké kvality)...začarovaný kruh stejně jako u granulářů Tak asi tak.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2021 15:46

CharlieBrown napsal(a):
Ehmm, zajímavé je číst barfaře, že mají problém s kvalitou masa. Obzvláště když se někteří navážejí do granulářů jak můžou krmit takovým hnusem.
Ano granule jsou hnus. Chovatel si v tomto případě vybírá mezi menším nebo větším hnusem.
Ale barfař řeší to stejné jak tak čtu. Jak je to možné? Nemělo by to Vaše masíčko které vidíte být kvalitou na 100% ?
Nebo je to tím, že dodavatel masíčka pro psy dodá stejnej hnus jako výrobce granulí?
Z toho plyne že, pokud nemám svůj chov dobytka, drůbeže, atd. O kterém vím jakými nemocemi prošlo a jak jsem je léčil. Nemůžu říct, že dávám psovi to nejlepší co by mněl dostat.
Pokud tedy nekupuju maso z řeznictví pro lidskou spotřebu ( platí pro majitele 6 kg psíků, neboť si nedokážu představit krmit takto psa o váze cca 30 kg)
A tím je, že si tam dám veškeré přísady já osobně, ale to je asi tak všechno, neboť to zhoří zase na tom nejdůležitějším.... mase. A to bych ještě trnul, abych nezatáhl do psa nemoci ze syrového masa.
Jasně... můžu mu podávat vařené maso....,ale jaké maso( jaké kvality)...začarovaný kruh stejně jako u granulářů Tak asi tak.

Krmím takového psa masem v lidské kvalitě. Ale ne vším masem. Třeba to z Tesca, Penny a podobných, to je kvalita krmná.
Co jíte Vy? Granule nebo maso z Tesca?

7.2.2021 15:48

Krmím masem od Falca jak kusovým,tak mletiny a konzervy.S kvalitou jsem problém nikdy neměla.Se závozem nevím.Jezdím buď přímo k nim nebo si objednám na prodejnu.

7.2.2021 15:54
janaa

XXX.XXX.241.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krmím masem od Falca jak kusovým,tak mletiny a konzervy.S kvalitou jsem problém nikdy neměla.Se závozem nevím.Jezdím buď přímo k nim nebo si objednám na prodejnu.

Já je právě nemám nikde v dosahu

7.2.2021 16:00
schmidt

XXX.XXX.95.18

janaa napsal(a):
Tak to vypadá, že mi vypadne zdroj masa za hubičku. Takže budu muset řešit alespoň částečně odběrem z normálních dodavatelů.
Má někdo aktuální info, recenze na Sokol Falco, Vetamix (určitě bych brala chovatelská balení) ? Kdysi jsem brala léta od vetamixu, byla jsem s masem spokojená, jednou jsem zkusila Sokol a děs. Ale vím,že v té době měla fůra lidí opačnou zkušenost, na vetamix nadávali, chválili Falco (to je tak osm let zpět a bydlím jinde).
Má někdo aktuální zkušenost - kvalita masa, závoz atd? Neřeším ostatní firmy, celou smečku masem za 60,70 kg za kilo fakt krmit nemůžu (jinak jsem spokojená s masožravci, ale tam objednávám pro všechny jen na zpestření, jinak jsem tam brala březím fenám a pubescentům, aby měli pestřejší složení).

zdarec...odkud jste???

7.2.2021 16:03

janaa napsal(a):
Já je právě nemám nikde v dosahu

Mívám celkem pravidelně poblíž cestu,tak se vždy domluvím.

7.2.2021 16:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

CharlieBrown napsal(a):

To je tohle blbina, co píšete Jako barfař si tu kvalitu masa můžu vybrat. Můžu psu kupovat maso od psích dodavatelů, můžu kupovat v marketech maso v lidské kvalitě, dokonce mu můžu kupovat na farmě bio maso - dle své peněženky. Krmím všechno. Mám i maso z vetamixu, kupuju v marketech, někdy se mu ujde i to z farmy. A maso z vetamixu? No troufnu si říct, že i když to leckdy není žádná hitparáda, je řádově lepší než to, které se mele do granulí. Protože vetamix(a všichni ostatní) ví, že vy to doma psu servírujete a kdyby jste blil u rozbalení, už nikdy u nich nic nekoupíte...

7.2.2021 16:12
janaa

XXX.XXX.46.160

schmidt napsal(a):
zdarec...odkud jste???

Liberecký kraj

7.2.2021 16:14

janaa - Jani, beru pořád Vetamix, ačkoliv jsem chtěla skončit, protože dodávky v lednu byly katastrofa. Za nedodané zboží mi ihned vrátili peníze a jako omluvu mi přidali do další dodávky pamlsky navíc. Kvalita je v pohodě, ale k nám vozí z Olomouce, takže fakt nemůžu tvrdit, že u vás to bude stejné.

7.2.2021 16:22

janaa napsal(a):

Beru dlouhodobě od Sokol Falco a spokojenost naprostá, maso vždy důkladně zmrzlé. Závoz je jednou za dva týdny, objednávám přes e-mail dostatečně dopředu. Přijde potvrzovací sms o ceně a datu dodávky + tlf na řidiče. Poprosím vždy, ať se mi řidič ozve alespoň půl hodiny před závozem.
Zkuste si tam napsat na e-mail nebo zavolat, řeknou vám, jak vaši oblast zaváží.
Beru od mletin po kusovky, chovatelská balení také. Cenově jsem na tom vždy přes 3000,- Kč, takže cena masa je jako z velkoobchodu. Jediné, čemu bych se vyhnula, jsou prané dršťky - minule neměli neprané a paní mi nabídla prané místo nich. Hnus, už nikdy více.

7.2.2021 16:23

CharlieBrown napsal(a):

Nebudu vám zarytě odporovat. Mně osobně vadí, že když krmím granulemi, pes vysere 3x víc, než když krmím masem. V podstatě, co koupím, jde ven. A to teda za svý peníze nechci.

7.2.2021 16:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

něco pro "hnědého Karlíka"
snažíš se o logiku, ale moc ti to nejde, tak jen takou malou poznámku...o co
všechno "ochuzujeme" my barfaři své psy :

Přísady používané do zpracovaného krmiva pro domácí zvířata

Látky proti slepení,Antimikrobové látky, Antioxidanty, Barviva,Konzervační látky
Sušicí látky, Emulzifikátory, Ztužující látky, Zesilovače příchutí, Ochucovací látky
Látky ke zpracování prášku, Formulační pomůcky, Zvlhčovače, Kvasicí látky
Maziva, Nevýživná sladidla, Výživná sladidla, Oxidační a redukční látky, Látky na kontrolu pH
Pomůcky ke zpracování
Oddělovače, Rozpouštědla, pojiva,¨Stabilizátory, zahušťovače, Povrchové aktivní látky Krycí povrchové látky, Synergetika, Strukturační látky, ....ä fakt jim to moc "chybí"

7.2.2021 18:08
schmidt

XXX.XXX.95.18

janaa napsal(a):
Liberecký kraj

tak to nic, to mám trochu z ruky...já jsem z moravy, přerov. mám velkoobchod s masem a běžně pejskařům dodávám - normální potravinu za dobrý ceny...

CharlieBrown

7.2.2021 18:34
CharlieBrown

XXX.XXX.195.123

lupus4 napsal(a):
něco pro "hnědého Karlíka"
snažíš se o logiku, ale moc ti to nejde, tak jen takou malou poznámku...o co
všechno "ochuzujeme" my barfaři své psy :

Přísady používané do zpracovaného krmiva pro domácí zvířata

Látky proti slepení,Antimikrobové látky, Antioxidanty, Barviva,Konzervační látky
Sušicí látky, Emulzifikátory, Ztužující látky, Zesilovače příchutí, Ochucovací látky
Látky ke zpracování prášku, Formulační pomůcky, Zvlhčovače, Kvasicí látky
Maziva, Nevýživná sladidla, Výživná sladidla, Oxidační a redukční látky, Látky na kontrolu pH
Pomůcky ke zpracování
Oddělovače, Rozpouštědla, pojiva,¨Stabilizátory, zahušťovače, Povrchové aktivní látky Krycí povrchové látky, Synergetika, Strukturační látky, ....ä fakt jim to moc "chybí"

Ale já nejsem zastáncem granulí.
Ani se nesnažím o logiku.
Jak jsem psal ve svém příspěvku viz.výše ,, granule jsou hnus,, to je snad jasné, tak mně v tomto případě jde o to, že tomu psovi už chovatel nemůže dát i maso (čistou svalovinu) od dodavatele masa pro psy ( viz, Vetamix, Falco, jatka, atd.) aby nenarazil na to, že je maso zapáchající nebo, že neodpovídá nabízené kvalitě. Takže nezbyde nic jiného než skončit s nákupem masa v řeznictví pro lidskou spotřebu, aby měl relativní jistotu, že kupuje maso odpovídající kvalitě. Ale vzhledem k cenám masa tak to teda uff uff (bavíme se o mase na Barf).
Takže právě v tomhle nevidím žádný rozdíl mezi masem v granulích a masem co si chci koupit u dodavatele masa pro psy. ( jasně to maso v granulích nevidím, zato to maso co si kupuju od dodavatele vidím, ale už nevím z jakého kusu pochází.. nemocné, zdechlina, atp).
Pokud má někdo velice dobrého známého farmáře, který je solidní a poctivý, tak vyhrál, protože to vidím jako nejlepší volbu v kvalitě masa pro psa.
Takže tím vším jsem chtěl říct, že mně někdy irituje v příspěvku od granuláře co se ptá na kvalitní granule názor Barfaře, že je nejlepší krmit masem a tečka.
A pak si přečíst příspěvky od Barfáře, že má problém sehnat kvalitní maso u veřejných dodavatelů, kteří se prezentují jako ti nejlepší stejně tak jako výrobci granulí.
Osobně bych též svého psa rád krmil Barfem. Zkoušeno pod vedením zkušeného dlouholetého Barfaře a následnou konzultací se třemi Veterináři nezávisle na sobě z důvodu, že pes Barf nedával a to i když jsme ze startu podávali vařený Barf. Pes se za dvě hodiny vždy doblil a byl následně totálně rozhozený.
Rozhodil si i imunitu a hlavně játra. Po testech v Brně na alergie zjištěna alergie na kuřecí protein, lepek+ velmi citlivé zažívání. Vyřazeno z Barfu vše s kuřecím proteinem, Podáváno monoproteinové maso (jehně, koza, hovězí) a pes blil dál+ rozhozená imunita s následnou Demodikozou a za dva měsíce Folikulitida s náběhem na mukokutánní pyodermii na víčkách a čumáku.
Po opětovné konzultaci s Veterináři rozhodnuto, že Barf nepodávat.
Přechod na monoproteinové granule a pes je (světe div se) ok ve všech směrech.
Opět dodávám, že nejsem zastáncem granulí!

CharlieBrown

7.2.2021 18:51
CharlieBrown

XXX.XXX.195.123

Krmím takového psa masem v lidské kvalitě. Ale ne vším masem. Třeba to z Tesca, Penny a podobných, to je kvalita krmná.
Co jíte Vy? Granule nebo maso z Tesca?

Granule jím akorát v Dologranu. A maso jím od řezníka který je v našem městě už přes 40 let. Doufám tedy, že je pro lidskou spotřebu.
Ale v dnešní době si nemuže být člověk ani v tomto jistý .

7.2.2021 19:02

CharlieBrown napsal(a):
Granule jím akorát v Dologranu. A maso jím od řezníka který je v našem městě už přes 40 let. Doufám tedy, že je pro lidskou spotřebu.
Ale v dnešní době si nemuže být člověk ani v tomto jistý .

Ten alergik je bulík nebo něco podobné?

7.2.2021 19:19

CharlieBrown napsal(a):

Mohu se zeptat, jaké nemoci ze syrového masa máte na mysli?
Jinak já nakupuji kromě Falca také u zdejšího řezníka, kuřecí skelety mívá naprosto luxusní, masité a kožnaté, dělím se se psy. My polévku, oni chroustají syrové. Kuřecí křídla mě u řezníka také vyjdou levněji než v obchodu pro psy. Dále mám štěstí a zdroj perfektních vepřových pajšlů a hovězích ořezů z jatek.
V něčem máte pravdu, v něčem ne.
Rozhodně nesouhlasím, že se stírá rozdíl mezi barfem a granulemi. Kdo chce, najde kvalitní žrádlo ať již přirozené nebo granulové.
Je mi líto, že váš pejsek měl/má takové problémy. I to se někdy stane.

7.2.2021 19:20
manitschka

XXX.XXX.22.30

Beru obcas z Vetamixu, kvalita i zavoz byl vzdy ok, ale neberu pravidelne, mam maly mrazak a dost pendlujeme, takze kupuju maso v 90% od reznika nebo v krame. A info pro CharlieBrown, pes ma temer tech zminovanych 30 kilo a vychazi to jen nepatne draz nez kvalitni granule.

CharlieBrown

7.2.2021 20:15
CharlieBrown

XXX.XXX.195.123

Ten alergik je bulík nebo něco podobné?

Ten alergik je Krátkosrstá Kolie s PP a s MDR1+/- (přenašeč).Bohužel alergii na kuřecí protein získal zřejmně geneticky po jednom z rodičů.
A krmen od chovatelky od narození po přechodu od kojení kuřecíma granulema a dle mého si tímto narušil zažívání než se na to přišlo.

7.2.2021 22:08

to ChB

Ale na trhu není jen jeden dodavatel masa. Třeba v shopu, kde beru já, máte LK a dokonce i bio. Vetamix mají taky, ale je to spíš ta nejlevnější varianta - 5 výrobků. Jednou brali sardinky, moje první a poslední zkušenost s výše zmíněným výrobcem. Pes se po tom nepo, ale radši mu dám rybu, ne nějaký krvavý šrot s nevábným odérem. V pohodě, mám na výběr desítky dalších firem. Pokud máte psa s trávením v háji, nemůže za to maso. Normální pes nemá problém zvládnout ani lehce jeté, v přírodě to žerou normálně. U barfu si můžete vybrat, co mu do misky hodíte, u keksů ne, a to nepočítám chemická aditiva. BTW, můj pes má prokázanou intoleranci na kuře v granulích, i pouhý tuk, ačkoliv normálně by mohl každý den vyvraždit slepičárnu a bobky jak ze žurnálu.

8.2.2021 08:58

Napadá mě, co dělali dřív lidi se psem, který měl alergii a granule nebyly, to ho utratili nebo se nakonec něco našlo, co snesl?

8.2.2021 12:02

Napadá mě, co dělali dřív lidi se psem, který měl alergii a granule nebyly, to ho utratili nebo se nakonec něco našlo, co snesl?

Ono asi tolik alergií ani nebylo, stejně jako u lidí.

8.2.2021 12:38

Ono asi tolik alergií ani nebylo, stejně jako u lidí.

Možná ne. Já zrovna alergik byla už tehdy a projevilo se to docela brzo, cca koncem 70. let. Psa alergika jsme teda neměli, to je fakt.

8.2.2021 12:43
Ouško4

XXX.XXX.68.89

CharlieBrown napsal(a):
Ten alergik je Krátkosrstá Kolie s PP a s MDR1+/- (přenašeč).Bohužel alergii na kuřecí protein získal zřejmně geneticky po jednom z rodičů.
A krmen od chovatelky od narození po přechodu od kojení kuřecíma granulema a dle mého si tímto narušil zažívání než se na to přišlo.

Dobrý den Charlie, MDR s alergií na potraviny souviset nebude, ráda bych se Vás zeptala, z jaké chovky a po jakých rodičích máte pejska. Nemůžu se na Vás nikde doklikat na mail nebo jak Vám poslat zprávu. Myslíte, že byste se mi prosím mohl ozvat? Buď na SZ sem nebo na e-mail: slavíková.lidka@seznam.cz
Děkuji.

8.2.2021 12:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A řešilo by se to dřív vůbec nějak?

Když řeknu dneska třeba někomu ze starší generace, že kontroluji psům bobky, že se podle toho pozná, jestli jim sedí žrádlo, tak na mě koukají jak na vola . Dřív nikdo u psů neřešil průjmy, zácpy, kolikrát denně pes kadí... Alespoň na vesnicích ne. Neřešila se ani kvalita srsti psa, pamatuji, že když jste sáhla na většinu psů, stačilo jedno pohlazení, tak jste měla úplně špinavou mastnou a smrdutou ruku . A stejně tak pamatuji i dost "vylysaných" psů, kde to nikdo neřešil.

Ale asi se zase dostaneme k tomu, že tahle péče se lišila na vesnici a ve městech, nebo prostě místo od místa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík