BarboraNohova

XXX.XXX.0.163
Dobrý den,
již bohužel nezvládám péči o svého pejska tak, jak by si zasloužil. Je to čtyřletý(skoro pětiletý), šestikilový kříženec.
Je mi 58 let a před třemi lety mi byla diagnostikována nevyléčitelná nemoc postihující pohybový aparát. To jsem již pejska měla. Netušila jsem, že nemoc postoupí tak rychle, věřila jsem, že nejméně do důchodu budu zcela samostatná. To se nestalo.
Žiju sama, dcera bydlí na druhém konci republiky a manžel vloni umřel, takže nikdo mi s pejskem nepomůže. Mám potíže s chůzi potřebuji berle a snadno ztratím balanc. Mám zahradu, takže vyvenčit se může i tady, ale byl zvyklý na dlouhé procházky, které mu již nemůžu dopřát, což mě velmi mrzí.
Myslíte, že bych se jej měla vzdát? Nebo to ještě zkusit, jestli to zvládnu? Bojím se, že nemoc bude velmi rychle postupovat a já skončím za chvíli jako ležák. S dcerou jsem o Benovi mluvila a moc se netvářila na to, že by si ho vzala. Má ho sice ráda, ale tvrdí, že by na něj neměla čas a v bytě mit psa nemůže. Jsem vážně v koncích.
Jana1212

XXX.XXX.42.208
Dobry den, ja zrovna po smrti stářím svojeho pejska koukam taky po psech a hodne lidi pejska z různých důvodu nabízí, určitě vám bude hrozne ale pokud si myslíte ze pejskovy bude lépe jinde zkuste přes inzerci nabidnout , ale pečlivě vybírejte , je spoustu lidi co hledá parťáka .......
Uživatel s deaktivovaným účtem

BarboraNohova
napsal(a):
Dobrý den,
již bohužel nezvládám péči o svého pejska tak, jak by si zasloužil. Je to čtyřletý(skoro pětiletý), šestikilový kříženec.
Je mi 58 let a před třemi lety mi byla diagnostikována nevyléčitelná nemoc postihující pohybový aparát. To jsem již pejska měla. Netušila jsem, že nemoc postoupí tak rychle, věřila jsem, že nejméně do důchodu budu zcela samostatná. To se nestalo.
Žiju sama, dcera bydlí na druhém konci republiky a manžel vloni umřel, takže nikdo mi s pejskem nepomůže. Mám potíže s chůzi potřebuji berle a snadno ztratím balanc. Mám zahradu, takže vyvenčit se může i tady, ale byl zvyklý na dlouhé procházky, které mu již nemůžu dopřát, což mě velmi mrzí.
Myslíte, že bych se jej měla vzdát? Nebo to ještě zkusit, jestli to zvládnu? Bojím se, že nemoc bude velmi rychle postupovat a já skončím za chvíli jako ležák. S dcerou jsem o Benovi mluvila a moc se netvářila na to, že by si ho vzala. Má ho sice ráda, ale tvrdí, že by na něj neměla čas a v bytě mit psa nemůže. Jsem vážně v koncích.
To je hodně smutné. Škoda, že nejste z Brna ( od Brna ), pro vás by bylo ideální dát se dohromady s Fíkovnicí.......Ale to by byla moc hezká náhoda.

napsal(a):
To je hodně smutné. Škoda, že nejste z Brna ( od Brna ), pro vás by bylo ideální dát se dohromady s Fíkovnicí.......Ale to by byla moc hezká náhoda.
Okamžitě mě napadlo totéž.
Nevím, jak jste na tom finančně, ale pokud by to alespoň trochu šlo, tak co zkusit někoho ze sousedství, kdo by vám vzal pejska aspoň jednou denně na tu delší procházku, třeba nějaká mladá slečna, co nemůže mit svého psa. To by ani nebylo nijak drahé. Ale pokud js prognóza špatná a nakonec by to stejně nestačilo, tak asi jen darování. Smutné, držte se.

napsal(a):
Vy někde vidíte, kde paní bydlí?

napsal(a):
Vy někde vidíte, kde paní bydlí?
To byl jen pokus, ir.ma pochopila.Paní a Fíkovnice to možná pochopily taky. Že jste to nepochopila vy, nevadí.
BarboraNohova
napsal(a):
Dobrý den,
Pokud ještě zvládáte práci na PC, zkuste si prohlídnout útulky. Jsou i takové, které by vám s hledáním nového pána pomohli. Jsou v tom zkušenější, než Vy.
A o malé mladé pejsky je pořád zájem.

napsal(a):
To byl jen pokus, ir.ma pochopila.Paní a Fíkovnice to možná pochopily taky. Že jste to nepochopila vy, nevadí.
Jo tak to byl pokus o rafinovanou seznamku! Tak to jo...
sisi58
napsal(a):
Je hezké, že jste si ujasnily, co která myslela, ale to paní nejspíš nepomůže.
"Myslíte, že bych se jej měla vzdát? Nebo to ještě zkusit, jestli to zvládnu? Bojím se, že nemoc bude velmi rychle postupovat a já skončím za chvíli jako ležák."
"Sisi" ale toto přece zadavatelce nikdo nezodpoví. Nikdo neznáme přesně její zdr. stav... Já bych si tedy netroufla radit ani jedno, ani druhé, to si musí zadavatelka ujasnit asi sama...
VŽDY je lepší, když jsou na péči o zvíře aspoň dva nebo je prostě někdo v záloze... Celou noc mám vysokou horečku, dusivý kašel a je mi fakt zle...tak mám o čem přemýšlet - co bych dělala v takovéto situaci...? Teď je to asi indikace k testu na COVID, a pokud COVID mám, tak budou trpět i moje kočky - nebudu se o ně moct starat tak, jak jsou na to zvyklé...
BarboraNohova
napsal(a):
Dobrý den,
Pokud Vám to nevadí, písněte o jakou nemoc jde (třeba do SZ)...možná trpíme něčím obdobným... Co vám říkají lékaři? Asi bych se ptala, jak moc a jak rychle bude nemoc progredovat... Není šance na zastavení progrese?

"Teď je to asi indikace k testu na COVID, a pokud COVID mám, tak budou trpět i moje kočky - nebudu se o ně moct starat tak, jak jsou na to zvyklé"...
Držíme palce !
fikovnice
napsal(a):
"Myslíte, že bych se jej měla vzdát? Nebo to ještě zkusit, jestli to zvládnu? Bojím se, že nemoc bude velmi rychle postupovat a já skončím za chvíli jako ležák."
"Sisi" ale toto přece zadavatelce nikdo nezodpoví. Nikdo neznáme přesně její zdr. stav... Já bych si tedy netroufla radit ani jedno, ani druhé, to si musí zadavatelka ujasnit asi sama...
VŽDY je lepší, když jsou na péči o zvíře aspoň dva nebo je prostě někdo v záloze... Celou noc mám vysokou horečku, dusivý kašel a je mi fakt zle...tak mám o čem přemýšlet - co bych dělala v takovéto situaci...? Teď je to asi indikace k testu na COVID, a pokud COVID mám, tak budou trpět i moje kočky - nebudu se o ně moct starat tak, jak jsou na to zvyklé...
To mě moc mrzí, že Vám není dobře.
Ale pokud paní napíše takto příspěvek, myslím, že už uvažuje o vzdání se pejska . Snad doufá, že tu buď někoho najde, co si ho vezme nebo tu může být někdo, kdo zná někdo, kdo chce takového pejska.
Čtyřnohý kamarád bývá velmi často jediný, co osamělému člověku zůstane. Nevím o nikom, kdo si řekne, teď je mi fajn, můžu mít zvířátko, ale nepořídím si ho, protože za 10 let budu nepohyblivá, stará a nebo po smrti. Scestné uvažování.
To by se vlastně ani neměli lidi brát, protože mají určitě poloviční naději, že se rozvedou. A mít děti? Co když budu bez práce a neuživím je na škole? V tomhle duchu bych mohla pokračovat. Ale k čemu by to bylo?!
Pokud víte o útulku, kde jsou lidé hodní a pomáhají, pošlete paní odkaz. Pokud tedy
nevíte o nikom, kdo chce takového pejska.
napsal(a):
"Teď je to asi indikace k testu na COVID, a pokud COVID mám, tak budou trpět i moje kočky - nebudu se o ně moct starat tak, jak jsou na to zvyklé"...
Držíme palce !
"Orionko", já myslím, že řada lidí mě tu bere možná jako takového snílka - a asi taková i jsem - pořád věřím v dobro v lidech a pořád se nechávám zklamávat. Tedy ne, že bych taky neuměla být impulsivní! ;-)
Každopádně pořád se opakuji - já si vás tu tak strašně moc vážím! Nejdřív to byla úplná vlna solidarity při odchodu psíka, a teď zase tato podpora...a to jste to psala ještě v době, kdy jsem neměla výsledek, a i já sama si pořád říkala, že to bude cokoli jiného, jen ne COVID, navíc ta pitomá mutace!
Vy - lidé zde - vlastníci empatii - mě neskutečně moc držíte nad vodou! A přiznávám narovinu, že poté, co jsem dnes v noci výsledek testu otevřela, tak se opravdu bojím. Přiznávám, že mám strach, prachobyčejný lidský strach...

Bude to dobrý, bude to dobrý !!!
fikovnice
napsal(a):
"Orionko", já myslím, že řada lidí mě tu bere možná jako takového snílka - a asi taková i jsem - pořád věřím v dobro v lidech a pořád se nechávám zklamávat. Tedy ne, že bych taky neuměla být impulsivní! ;-)
Každopádně pořád se opakuji - já si vás tu tak strašně moc vážím! Nejdřív to byla úplná vlna solidarity při odchodu psíka, a teď zase tato podpora...a to jste to psala ještě v době, kdy jsem neměla výsledek, a i já sama si pořád říkala, že to bude cokoli jiného, jen ne COVID, navíc ta pitomá mutace!
Vy - lidé zde - vlastníci empatii - mě neskutečně moc držíte nad vodou! A přiznávám narovinu, že poté, co jsem dnes v noci výsledek testu otevřela, tak se opravdu bojím. Přiznávám, že mám strach, prachobyčejný lidský strach...
Fíkovnice, neblbněte! Vás že by porazila nějaká pit.má mutace?! To přece nemůžete myslet vážně. :-) S tykadlníkem si poradíte, to se vůbec nebojím!
Dasvo
napsal(a):
Fíkovnice, neblbněte! Vás že by porazila nějaká pit.má mutace?! To přece nemůžete myslet vážně. :-) S tykadlníkem si poradíte, to se vůbec nebojím!
"Dasvo", já jsem ale vysoce rizikový pacient...a zatím mám průběh těžký.
Každopádně beru to, že mě chcete povzbudit a děkuji Vám za to!!!
Ono je fakt blbé, že moje tělo, i duše, už toho musely ustát tolik, že holt ty rezervy mizí...
fikovnice
napsal(a):
"Dasvo", já jsem ale vysoce rizikový pacient...a zatím mám průběh těžký.
Každopádně beru to, že mě chcete povzbudit a děkuji Vám za to!!!
Ono je fakt blbé, že moje tělo, i duše, už toho musely ustát tolik, že holt ty rezervy mizí...
Mně je naprosto jasné, že to pro Vás přišlo v nejhorší možný čas. Přesněji řečeno, že toho teď máte moc. Nesmíte se ale vzdávat a poddávat! Jo, už jsem zase u té psychosomatiky. :-) Podívejte se, kolik lidí na Vás myslí jenom tady - na prakticky anonymním fóru - kolik lidí Vám drží palce a posílá energii. Nebojte, spolu to dáme(-te), jsem o tom přesvědčen!
Dasvo
napsal(a):
Mně je naprosto jasné, že to pro Vás přišlo v nejhorší možný čas. Přesněji řečeno, že toho teď máte moc. Nesmíte se ale vzdávat a poddávat! Jo, už jsem zase u té psychosomatiky. :-) Podívejte se, kolik lidí na Vás myslí jenom tady - na prakticky anonymním fóru - kolik lidí Vám drží palce a posílá energii. Nebojte, spolu to dáme(-te), jsem o tom přesvědčen!
Však "Dasvo", já také pláču - ale to mám na mysli dojetím...a to určitě škodlivé není.
Jen, nechci sem vypisovat celý svůj chorobopis, každopádně patřím opravdu mezi vysoce rizikové pacienty...i proto mi třeba hned ráno volala šéfka (už jsem myslím někdy psala, že jde o onkoložku) a strachovala se o mě. A blbý je, že možná u jiných to probíhá jako zánět nosohltanu + další příznaky, ale mně to ihned zaútočilo na plíce, téměř jako parní válec - to poznám...
Ale také věřím, že pokud vy všichni, co mi tu píšete, jste se mnou, tak vás přece nemůžu zklamat a musím to dát!
BarboraNohova

XXX.XXX.0.163
Dobrý den,
tak se po pár dnech zase ozývám. Zatím počkám, jak to vyjde, ještě se chci poradit s neurologem ohledně poslední možnosti léčby- třeba šance ještě je, dcera tomu věří.
Včera jsem pouštěla pejska na zahradu a potkala starší manželský pár s jejich jorkšírem, kluci si spolu docela rozuměli a páníčci se rozplývali. Jen tak z legrace jsem navrhla, že mi ho klidně můžou vzít projít a světe div se, oni souhlasili, že ho můžou sem tam brát! Mám hroznou radost, péči o něj doma zatím zvládám, tak snad se případný problém o pár let posunuje. Musím prostě věřit.
No, o jakou nemoc jde... nemám tady účet, tak do pošty nenapíšu, ale... rigidita, tremor a poruchy rovnováhy, progredující nevyléčitelné onemocnění, byť léčba postup výrazně zpomalí. Každopádně jdlikož jsem momentálně našla dočasné řešení procházek, tak si ho nechám, je na mě hodně fixovaný a abych byla upřímná- já na něm. Kromě něj nikoho moc nemám, neboť dcera zůstala po studiích v Praze a za mnou jezdí jen sporadicky.
BarboraNohova
napsal(a):
Dobrý den,
tak se po pár dnech zase ozývám. Zatím počkám, jak to vyjde, ještě se chci poradit s neurologem ohledně poslední možnosti léčby- třeba šance ještě je, dcera tomu věří.
Včera jsem pouštěla pejska na zahradu a potkala starší manželský pár s jejich jorkšírem, kluci si spolu docela rozuměli a páníčci se rozplývali. Jen tak z legrace jsem navrhla, že mi ho klidně můžou vzít projít a světe div se, oni souhlasili, že ho můžou sem tam brát! Mám hroznou radost, péči o něj doma zatím zvládám, tak snad se případný problém o pár let posunuje. Musím prostě věřit.
No, o jakou nemoc jde... nemám tady účet, tak do pošty nenapíšu, ale... rigidita, tremor a poruchy rovnováhy, progredující nevyléčitelné onemocnění, byť léčba postup výrazně zpomalí. Každopádně jdlikož jsem momentálně našla dočasné řešení procházek, tak si ho nechám, je na mě hodně fixovaný a abych byla upřímná- já na něm. Kromě něj nikoho moc nemám, neboť dcera zůstala po studiích v Praze a za mnou jezdí jen sporadicky.
Super, to se hezky čte...
Jinak z Vašeho popisu asi tuším, jakým onemocněním trpíte. Tak Vám ze srdce přeji, ať se to aspoň trochu zpomalí - ta progrese.

Dasvo
napsal(a):
Haló, Fíkovnice!
Hlašte stav! Jak je, jak se máte, co kočky, zvládáte, nepotřebujete něco?
Fikovnice se hlásí občas ve vlákně Koronavirus.😉

Dasvo
napsal(a):
Díky! Tam ale nechodím, takže doufám, že mi odpoví i tady.
EDIT:
Když jí upravili ten počet povolených příspěvků za hodinu. :-) :-)
No, ono jí je pěkně blbě, tak nemá asi moc sílu odpovídat všude a všem...
Dasvo
napsal(a):
Haló, Fíkovnice!
Hlašte stav! Jak je, jak se máte, co kočky, zvládáte, nepotřebujete něco?
"Dasvo", já to píšu do vlákna "Koronavirus".
Děkuji Vám, že se zajímáte o můj stav!
No, horečky pokračují, teď byly i přes 40; ráno komplet všechno mokré - polštář, pyžamo, tak jsem byla natěšená, že konečně horečka spadla...i jsem se cítila líp. No, spadla na 38, ale i to byl pokrok! Bohužel v tuto chvíli už zase horečka frčí nahoru!