Americký pitbulteriér

Prodám Amerického pitbulteriéra - Nabízím štěňátka APT narozena 7.4. 2025 K...
18000 Kč
Dobry den, prosim Vas stretli ste sa niekto s takymto problemom?
Mam starsiu fenku pitbulla, ktora doteraz zastekala tak raz za mesiac, cize absolutne nestekava, nemala to vo zvyku, iba ozaj ked nieco pocula alebo niekto zazvonil. Uz asi tyzden vkuse kazdu jednu noc presne o tretej rano mi zacne stekat ako odusu, dokonca dnes sa to opakovalo skoro na kazdu hodinu, chcem sa spytat na nazory, ci to bude starobou alebo este ci to nemoze byt spojene s tym ze jej bola diagnostikovana mastocytoza, cize druh rakoviny, zatial nema ale ziadne zdravotne problemy, je cula, a sprava sa ako mlady pes.
Len ma trosku znepokojuje toto nocne spravanie, je to u nej neobvykle spravanie, a ze by nam behal kazdy den niekto v noci po dvore, to je tiez asi nepravdepodobne.
Dik za kazdy nazor.
Nám starý pes začal dělat to samé. Celoročně venku celý život, nikdy nevyštěkával bezdůvodně, ale začal dost hluchnout a oči už mu asi taky neslouží tak jako dřív, zvlášť ve tmě. A začali jsme se potýkat s nekontrolovatelným nočním štěkáním, kdy byl schopný stát na chodníku nebo sedět na trávníku a štěkat a štěkat a hlavně celou noc vůbec nespal, jenom někde coural a řval. Zabránilo tomu až zavírání do kotce na noc, kdy je vidět, že mu takový řád také vyhovuje. Ví ve kterou hodinu chodí spát, už vždycky čeká a jak se zavře, tak spí.
Úplně přesné vysvětlení bohužel nemáme. Spíš takové to, že jak mu už nefungují smysly, přesto není úplně hluchý, takže sem tam něco zaslechne, ve tmě navíc blbě vidí, takže stačí málo a štěká, navíc není nikdy v klidu, protože má pocit, že je pořád před čím hlídat... A nebo další možnost, že stářím blbne a nastupuje už nějaká stařecká demence (občas má takový zkraty, kdy začne dělat úplný nesmysly, co běžně nedělá...
Dakujem pekne za reakciu. Nas psik je celorocne vo vnutri s nami v dome. Cize je to este horsie ako keby bol vonku, pretoze viem ze vonkajsie psiky to maju vo zvyku, u nej je to vsak ozaj nestandardne. Obavam sa aj ja tej stareckej demencii, ona je takto cula, beha ako keby mala tri roky, len dufam ze jej nepresla ta rakovina niekde na mozog alebo ze to nema aj z toho.
Mozno by sa zisla urobit aj snimka hlavky, ci tam nieco neuvidia. Lenze tuto naokolo u nas veterinari nic moc, velmi slabe.
Pozerala som ešte nejaké doplnky na ukludnenie na prirodnej baze, ze by som jej to supla pred spanim, dokonca maju aj nejaky obojok ktory ma celkom dobre recenzie, tak este poskusam taketo nieco, dnes zase presne rano o tretej stekot. Na minutu presne o tretej kazdy den, je toto vobec mozne.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dala bych si na 2:45 budík a počíhala si na ten spouštěč. :-))
My sme v dome, so zahradou, ale psik je s nami vo vnutri. Dneska som ju upozornila aby sla na miesto a chvalabohu prestala a uz sa to neopakovala, ale ozaj presne ako hodinky.
Nechce sa mi verit ze by nieco mohla pocut, to by stekala stale od rana do vecera lebo my z jednej strany suseda nemame tam moze hocikto behat a z druhej strany tiez nic moc, a byvame na hlavnej, cize tam sa stale nieco deje nikdy na nic nereagovala, pokial ozaj nebol buchot alebo macky ked mali ruju, ale na macky reaguje inak, to beha splasena po dome a knuci, ked pocuje macky, vtedy nesteka.
Je to zaujimave, uz normalne rozmyslam ci nevidi niekde ducha
neviem ako by som mohla pocihat, uteka na chodbu a tam steka ale nevidim tam nic nikdy, aj na dvor som ju uz vypustila ale nevyzera ze by tam niekoho nahanala. Este mozno skusim ostat spat v obyvacke do rana, ze ci to bude robit aj vtedy ked som tam, lebo my sa na noc v spalni zatvarame. ci nechyta nejaku uzkost alebo co. Ale je to divne, ona spi jak zarezana aj cez den, aj v noci vzdy krasne spala, nerozumiem co toto ma byt za nocne rozruchy.
simona.munk@gmail.com
napsal(a):
neviem ako by som mohla pocihat, uteka na chodbu a tam steka ale nevidim tam nic nikdy, aj na dvor som ju uz vypustila ale nevyzera ze by tam niekoho nahanala. Este mozno skusim ostat spat v obyvacke do rana, ze ci to bude robit aj vtedy ked som tam, lebo my sa na noc v spalni zatvarame. ci nechyta nejaku uzkost alebo co. Ale je to divne, ona spi jak zarezana aj cez den, aj v noci vzdy krasne spala, nerozumiem co toto ma byt za nocne rozruchy.
Když píšete, že utíká na chodbu, nespouští se vám něco jako bojler, nějaké topení...prostě něco, co začne tak nějak ševelit, co třeba vy už ani nevnímáte?
Nemalo by tam byt nic take co by ju rusilo, je tam to co vzdy a nikdy jej nic nevadilo, ona tym ze je po operacii a mala dlhodoby problemy s nezhojenou ranou tak nemoze este behat a mat pohyb tak ako bola zvyknuta mozno aj tam by mohol byt problem.
Cez vikend som to pozorovala, jednu noc nestekala, dnes do rana 2:45 stekot.
Toto je ozaj nieco nenormalne zaujimave. Neviem, mozno to bude mat naozaj suvis so starobou uz.