Lucka78

XXX.XXX.132.5
Mám dotaz,
máme skoro 3 měsíční štěně Foxe. Věnujeme se mu, hrajeme si s ním, ale pořád má snahu kousat do rukou, oblečení, věcí. Doma ho máme cca 3 týdny, někdy reaguje na povel nesmíš kousat, au..., ale pak jde a jen tak kousne do ruky.....nebolí to, ale starší rodiče to už štve, že je to pořád dokola.
Přestane to někdy? Vím, že si chce hrát, ale to bychom si s ním museli hrát celý den...
Diky za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Štěněcí kousání se tu probírá každou chvíli. Zkuste mrknout do starších diskuzí, kde mnozí napsali spoustu rad a zkušeností. Ne všem se chce to psát pořád znovu a dokola :)
Viz: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ifaun+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+kou%C5%A1e

Lucka78
napsal(a):
Mám dotaz,
máme skoro 3 měsíční štěně Foxe. Věnujeme se mu, hrajeme si s ním, ale pořád má snahu kousat do rukou, oblečení, věcí. Doma ho máme cca 3 týdny, někdy reaguje na povel nesmíš kousat, au..., ale pak jde a jen tak kousne do ruky.....nebolí to, ale starší rodiče to už štve, že je to pořád dokola.
Přestane to někdy? Vím, že si chce hrát, ale to bychom si s ním museli hrát celý den...
Diky za odpověď.
Přečtěte si : K. Čapek Dášenka
Z. Frýbová Robin
Kdybyste si to přečetli předem, možná byste zvolili jiné plemeno. Ano, je to normální, jen tak to nepřestane, v pubertě bude hůř.

někdy to přestane.
Až přezubí, nebue to tak bolet. Ale vážně, nikdy mi u mých štěňat nepomohlo volání au a podobně. Naopak. Současná fena byla piraňa na entou, při převzetí už měla 10 kg, tak to byla radost. Samozřejmě, přesměrování na hračku chvíli fungovalo, ale přeci jenom, s člověkem je větší sranda. Přešlo to při přezubení. Taky to vašeho postupně přejde. Ale puberta bude ještě horší, zvláště u teriéra. Pokud s ním nepracujete, možná budete na to kousání ještě vzpomínat.
Vždy, když jsem měl štěně s mléčným chrupem, měl jsem levé předloktí pokryté škrábanci a drobnými kousanci od zubů. Nějak jsem to zvlášť neřešil, přišlo mi, že to ke štěněti patří. Když se mi to zdálo příliš, tak jsem mu mezi mou ruku a jeho zuby strčil horní pysky, to celkem rychle pochopilo a na chvíli byl klid. Taky se naučilo dávkovat sílu u hraní a pak to přirozeně odeznělo s výměnou mléčného chrupu. U hraní sice zuby používá, ale sílu dávkuje tak, aby neublížil.
Asi to není úplně návod a už vůbec netuším jestli je to správný postup, jenom jsem popsal svou zkušenost se dvěma psy.

Na toto téma "pořád kouše" se mi chce napsat jediné "aůůů mě taky".
Pyrenejka 10,5 měsíce. Už nekouše teda 24/7 jako kousala když byla štěndo, už to tolik nebolí, protože už nemá ty děsné štěněcí jehličky, ale i tak minimálně jednou denně si chce ještě zablbnout.
Je to prostě štěně....jasně, že bych chtěla přijít z práce, najíst se, dát si horkou vanu a svalit se na gauč k televizi, ale to jsem si teda měla pořídit psa plyšového.
Dneska jsme ani nešli večer na prochajdu, protože mému psímu důchodci to dneska moc nechodí, takže jsme se dvě hodiny kousaly, praly, přetahovaly, honily a teď...pšššš...zalehla s balónkem na gauč, zavřela očíčka......můj bílý andílek usnul, takže mám tak hoďku, hoďku a půl, na to abych si trochu odfrkla.
Zadavatelko, vím, že to je fakt hrozný,my byly "pokousaný" celý léto a jen si člověk říkal, bože, kdy už to skončí, už aby přezubila...
Mě na štěněcí kousání nepomohlo nikdy nic, štěně z toho nakonec prostě vyrostlo. Vlastně jedno pomohlo, zvednout zadel a jít se štěndem ven, protože tam je spousta zajímavějších věcí, tak to kousání není na pořadu dne....akorát teď v těch mrazech to asi není nic příjemnýho,
napsal(a):
Přečtěte si : K. Čapek Dášenka
Z. Frýbová Robin
Kdybyste si to přečetli předem, možná byste zvolili jiné plemeno. Ano, je to normální, jen tak to nepřestane, v pubertě bude hůř.
Toto velmi potvrzuji.
Moje kamarádka si ještě jako teenager pořídila taky foxla. Neexistovala snad jediná moje návštěva u nich, aby mi nerozerval kus nějakého oblečení!!! :-) Už jsem měla téměř zakázáno k nim chodit. A přitom on to dělal z radosti, vždy se na mě vrhl a škub - tu rozervané kalhoty, tu halenka, atp. Jsou to temperamentní psi a v rukou nezkušených majitelů (což ta moje kamarádka byla) se chovají jak ďáblíci.

Mám ročního,taky kouše.Už ne celý den,ale když ho to chytne skáče až nad hlavu,lítá a kouše.Někdy se ho podaří přesvědčit na peška,ale někdy taky ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.88
Jo foxici. Robinek. To by mel kazdej cist povinně 😁