Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2021 10:31
markostuko

XXX.XXX.251.252

Už 3 týdny máme doma psí mimino. Docela jsme se sžili, ale až teď si pokládám otázku jak moc se liší režim dospělého psa od štěněte.
Můžete mi napsat jak moc se Váš pes změnil když dospěl? A co pohyb, vyžaduje v dospělosti mnohem více pohybu, než jako štěně? A co se týká her, ustoupili hry na úkor " pracovnímu využití psa?
Napište jak jste to u sebe měli vy, jedná se mi spíše o obecné informace.
Děkuji.

13.2.2021 10:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

markostuko napsal(a):
Už 3 týdny máme doma psí mimino. Docela jsme se sžili, ale až teď si pokládám otázku jak moc se liší režim dospělého psa od štěněte.
Můžete mi napsat jak moc se Váš pes změnil když dospěl? A co pohyb, vyžaduje v dospělosti mnohem více pohybu, než jako štěně? A co se týká her, ustoupili hry na úkor " pracovnímu využití psa?
Napište jak jste to u sebe měli vy, jedná se mi spíše o obecné informace.
Děkuji.

Hry vs. pracovní využití záleží na plemeni, a na tom, co od psa očekáváte.

Ale nároky na pohyb má aktivní plemeno v dospělosti mnohem vyšší, než štěně - štěně vám po 10 km doma odpadne jak klíště, ale pro dospělého psa to není ani rozcvička.

13.2.2021 13:04
markostuko

XXX.XXX.251.252

Pesan je společník, je to kříženec s vodním psem, ale přijde mi poněkud línější. Jen by mě zajímalo jestli mu to vydrží, nebo už mám nabírat kondici bez něj 😁.
Proto jsem obecně chtěla vědět jak to měli ostatní se svými psy, jen pro obecnou představu. Když jsme spolu venku tak řádí jak černá ruka, ale doma potom odpadne.

13.2.2021 13:46
Katka12345

XXX.XXX.32.40

markostuko napsal(a):
Pesan je společník, je to kříženec s vodním psem, ale přijde mi poněkud línější. Jen by mě zajímalo jestli mu to vydrží, nebo už mám nabírat kondici bez něj 😁.
Proto jsem obecně chtěla vědět jak to měli ostatní se svými psy, jen pro obecnou představu. Když jsme spolu venku tak řádí jak černá ruka, ale doma potom odpadne.

Naše štěně taky ze začátku vypadalo jako línější. Na procházkách ho to moc nebavilo, hrát si vydržel tak maximálně půl hodiny v kuse, pak spíš jen tak trajdal kolem, mazlil se a spal. Momentálně má skoro 11 měsíců a kdyby mohl, ujde každý den 25 kilometrů minimálně. Takže i jen když porovnám malé štěně a starší štěně, tak spotřeba/potřeba času je mnohonásobně vyšší, než byla, když byl malý. Ale zase musím říct, že když je den, že opravdu člověk nemá čas, což se stává každému, tak zvládne bez problémů proležet téměř celý den 😉 ale musí to být samozřejmě výjimka, po takovém dni je totiž připraven div ne na výšlap na Everest 😁

cotelt

15.2.2021 23:52
cotelt

XXX.XXX.92.63

Moje fenka byla jako štěně neřízená střela. Skoro vůbec nespala. U všeho musela být. Všechno musela rozkousat. Byla společenská a lidi milovala. Po prvním hárání se věci změnili. Dnes je to spokojený povaleč. Vydrží hodiny ležet a pochrupávat. Vyburcovat ke hře jde stále. Venku je strašně aktivní. Co prospí doma dožene venku. K lidem je od prvního hárání odtažitá. Pohladit se nechá jen od lidí co zná od štěněte. Jakmile bude situace s coronou lepší začne opětovná socializace směrem k lidem.
Díky bohu je ten šílený štěněčí věk pryč. 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík