Ahoj všichni,
měla bych takový dotaz, s přítelem máme v plánu si pořídit štěňátko malého společenského plemene. Přečetli jsme spoustu knížek o příchodu štěňátka, různé typy od chovatelů a já sama už jsem dva pejsky měla. Ale to bylo když jsem ještě bydlela v takovém malém městě, spíše vesnici. Nyní jsme se přítelem přestěhovali do velkého města , kde jsem vypozorovala problém, který by mohl nastat a předtím jsem ho neměla. Se štěňátkem jsem měla v plánu chodit venčit o půlnoci /v jedenáct (pro mě není problém, normálně chodím spát o půlnoci) a pak třeba ve čtyři (nebo až se vzbudí). Jenže přítel na rozdíl ode mne chodí spát třeba už v deset. Já se opravdu bojím takto večer chodit sama, je to tu samý bezdomovec a fetka po večerech a nechci aby se mně nebo pejskovi něco stalo. To mi za to nestojí.
Ve starém bydlení všichni znaly všechny a hlavně jsme měli zahradu. Lze naučit čistotnosti i když poslední venčení proběhne v 10 a pak až třeba v 5/6 hodin.? Popřípadě jak, budu ráda za typy. Někde jsem četla dát kus trávníku v krabici ke dveřím, nebo plenky na zem, ale ta tráva, že je účinnější. Není to lenost (s minulými pejsky jsem tak chodila a naučili se to rychle), ale strach o vlastní život 😀 a uklízet ráno bobky a čůranky mi nevadí a být zlá na štěně kvůli tomu nemám v plánu, jen mám strach, aby nám takhle necural a nekakal doma i za rok za dva a navždycky 😂
Všem díky moc za odpovědi.
Jinak co jsem tak koukala, dnes se to dokonce už i prodává ta krabice s trávou, ale jestli máte kde to vzít klidně bych si to udělala doma zadarmo 😀 jen pozor pak na tu díru, aby do toho někde někdo nešlápl a nezlomil si nohu třeba, tak opatrně s výběrem místa (doporučuju si "půjčit" trávník třeba od kamaráda ze zahrady když mu to nebude vadit)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dyť nemusíte chodit nikam daleko, nebo nemáte u baráku kus bez asfaltu, naše psina na poslední venčení dojde ode dveří 15 m, čapne si,. pak ještě jednou a mete domu, obvzlášť teď, když je zima........někdy ráno udělá to samé, rychle bobek, čurání a domu....
Mně nepřijde rozdíl venčit v 10 nebo ve 12. Tma je tak jako tak. A napadnout vás někdo může i ve dne, natož bezdomovec nebo fetka, klidně i za bílého dne. Kdbyych se takhle bála, tak bych tam nebydlela. Někam kousek na trávu to zvládnete ne? Nejen ve štěněčím období budou dny, kdy pes bude potřebovat vyběhnout treba ve 3 rano.

a navíc, jak se to jeví, eliška=sessi, tak teda nefím nefím........

Já kdybych neměla možnost v noci vyběhnout ven, tak bych si psa nepořídila. Vždyť štěně v noci začne blbnout, chce ven a vy ho šoupnete na umělou trávu nebo na plínku? To je stejný jako ten balkon, který se tady nedávno probíral. Neumím si to představit.

napsal(a):
Já kdybych neměla možnost v noci vyběhnout ven, tak bych si psa nepořídila. Vždyť štěně v noci začne blbnout, chce ven a vy ho šoupnete na umělou trávu nebo na plínku? To je stejný jako ten balkon, který se tady nedávno probíral. Neumím si to představit.
Když jsem bydlela v 6. patře v paneláku a pes v noci signalizoval, že musí, často jsem ho přesvědčovala, že hlína v truhlíku je vlastně taky trávník. A pak jsem mazala ven a "litovala", že balkon za venek nepovažuje :-))

Ale protože asi tázající i odpovídající jednou jsou, tak......reklama na domácí umělý trávník ?
Díky Všem za odpovědi! Když říkáte, že pejskovi stačí večer pár metrů od baráku tak to sama bez mužskýho zvládnu určitě, do kapsy pepřák a ono to půjde 😂😁
Jinak mě tu velmi mrzí kousavé názory ostatních co tu píšou něco o reklamě. Já bych si ten trávník nikdy nekoupila když si ho můžu vzít u rodičů zadarmo dneska tu člověk pomalu nemůže nic napsat bez toho aby ho z něčeho neobviňovali. Jen jsem se chtěla zeptat na zkušenosti ostatních pejskařů ohledně venčení štěňátek. Už je to dlouho co jsme měli štěňátko, člověk už si to nepamatuje.
A pejska chci, takže nezbývá než to prostě risknout večer, nebo si počkat do baráčku se zahradou.
Díky moc všem !
Mně tuhle extra vychytávku s trávníkem v bedně poradili taky. Lara se naučila chodit ven dost brzy, ale v noci si nějakou dobu prostě neřekla a šla se vyčurat sama, kam uznala za vhodné než pochopila, že mě má vzbudit a jdem ven. Nedařilo se mi ani vychytat časy, jak budíky nebo tak něco. Když jsem se já vzbudila, většinou už ona spala a louže byla na světě nebo jsem to stihla včas, ale do rána stejně udělala louži zas. Přitom když jsem byla vzhůru, tak už si říkala, protože tak jako věděla, že se má chodit ven...
Pořídila jsem tuhle skvělou věc... naryla trávu a měla ji v bedně.
Byla to jedna radost. Psice čapla drn, klepala s ním a běhala kolem, jen hlína lítala.
Od té doby ji tahle forma zábavy nesmírně baví a dělá to i venku, když vidí, že někde vyčnívá drn trávy, co vypadá, že půjde lehce vytáhnout.

Eliška.K.
napsal(a):
Díky Všem za odpovědi! Když říkáte, že pejskovi stačí večer pár metrů od baráku tak to sama bez mužskýho zvládnu určitě, do kapsy pepřák a ono to půjde 😂😁
Jinak mě tu velmi mrzí kousavé názory ostatních co tu píšou něco o reklamě. Já bych si ten trávník nikdy nekoupila když si ho můžu vzít u rodičů zadarmo dneska tu člověk pomalu nemůže nic napsat bez toho aby ho z něčeho neobviňovali. Jen jsem se chtěla zeptat na zkušenosti ostatních pejskařů ohledně venčení štěňátek. Už je to dlouho co jsme měli štěňátko, člověk už si to nepamatuje.
A pejska chci, takže nezbývá než to prostě risknout večer, nebo si počkat do baráčku se zahradou.
Díky moc všem !
Když ono to bylo divné - 2 nicky, stejná IP adresa a hezky jste si notovaly. Ale dobře - mír!

Atheira
napsal(a):
Mně tuhle extra vychytávku s trávníkem v bedně poradili taky. Lara se naučila chodit ven dost brzy, ale v noci si nějakou dobu prostě neřekla a šla se vyčurat sama, kam uznala za vhodné než pochopila, že mě má vzbudit a jdem ven. Nedařilo se mi ani vychytat časy, jak budíky nebo tak něco. Když jsem se já vzbudila, většinou už ona spala a louže byla na světě nebo jsem to stihla včas, ale do rána stejně udělala louži zas. Přitom když jsem byla vzhůru, tak už si říkala, protože tak jako věděla, že se má chodit ven...
Pořídila jsem tuhle skvělou věc... naryla trávu a měla ji v bedně.
Byla to jedna radost. Psice čapla drn, klepala s ním a běhala kolem, jen hlína lítala.
Od té doby ji tahle forma zábavy nesmírně baví a dělá to i venku, když vidí, že někde vyčnívá drn trávy, co vypadá, že půjde lehce vytáhnout.
No stejnej problém jsem měla s Ginou....prostě si neřekla.
A myslím, že vzhledem k jejímu zahradnickému talentu....no zlatá loužička na vytření, než mít po celým baráku roztahaný drny trávy a hlínu všude,

napsal(a):
Když ono to bylo divné - 2 nicky, stejná IP adresa a hezky jste si notovaly. Ale dobře - mír!
Tak když je stejná IP adresa, musí to být z jednoho baráku, ne? Ale třeba se neznají, pokud je to panelák.
Eliška88

XXX.XXX.145.225
Hm, podle toho co píšete bedna s trávou teda určitě nebude😂, ale aspoň mělo štěndo zábavu na chvíli 😂 @atheira
Jinak je to pozitivní zpráva, že máme v paneláku někoho kdo se taky zajímá o pesany. Pošlu paní sz a třeba se i potkáme
Jak jsem psala, s přítelem jsme se sem přestěhovali před třemi týdny, dříve jsem bydleli na vesnici/předměstí.
Jinak pokud byste měl někdo nějaké typy do začátku se stěndem, (týkající se čehokoliv) budu ráda. Chceme být připraveni ! 😁
Eliška.K.
napsal(a):
Díky moc všem !
Já myslím že to bude ok. Kolem té 22h to stačí. U společenského plemene fakt stačí krátká vycházka. jen bych doma na nic neučila, to se pak bude jen blbě odbourávat Já poslední venčím po 22h. Už mám všechny dospělé a je jim jednojestli ve 22 nebo 23h a ráno dokud nevylezu tak spí. Jako u malého štěněte je to horší to jsem ani nešla na wc a rychle vzít štěně a odnést ven,ale vždy to byla rychlá vycházka
Děkuji Vám za zkušenost. Toho odbourávání do budoucna jsem se bála a to mi za to nestojí no...to bude lepší vynést pejska před panelák na travicku kousek a projit se jak píšete A říkám si, že stendu bude teď při zimních večerech stejně zima tak bude rádo když vykoná potřebu a půjde zase do teploučka. Už se na něj moc těšíme na prdolu malého.

Eliška.K.
napsal(a):
Děkuji Vám za zkušenost. Toho odbourávání do budoucna jsem se bála a to mi za to nestojí no...to bude lepší vynést pejska před panelák na travicku kousek a projit se jak píšete A říkám si, že stendu bude teď při zimních večerech stejně zima tak bude rádo když vykoná potřebu a půjde zase do teploučka. Už se na něj moc těšíme na prdolu malého.
Většinu štěňat je možné naučit čůrat tzv. na povel (píšu většinu, protože moje Gina mi teda ukázala, že jsou i vyjímky)
Takže pozdní vyvenčeníčko může probíhat tak, že štěně postavíte u baráku na trávu, řeknete "čůranda", štěně si dřepne vyčůrá se...pochvala odměna a tradá zátky do peřin. Pobyt venku lze takto sfouknout během minutky nebo dvou.
@sardullah Tyjo díky moc za tip s tím povelem, předpokládám, že se to učí tak, že ve chvíli kdy uvidím, že si bude sedat na čůrání řeknu povel a jak si sedne a začne tak mu dám odměnu ? Nebo je i jiný lepší způsob. ? Zase ho při tom nechci rušit
A jinak přítele jsme obměkčila a řekl, že bude večer a brzo ráno chodit s námi, tak jsem zvědavá jak dlouho mu to vydrží

Eliška.K.
napsal(a):
@sardullah Tyjo díky moc za tip s tím povelem, předpokládám, že se to učí tak, že ve chvíli kdy uvidím, že si bude sedat na čůrání řeknu povel a jak si sedne a začne tak mu dám odměnu ? Nebo je i jiný lepší způsob. ? Zase ho při tom nechci rušit
A jinak přítele jsme obměkčila a řekl, že bude večer a brzo ráno chodit s námi, tak jsem zvědavá jak dlouho mu to vydrží
Já teda při učení dávám povel až když štěně zadřepne a jak dokončí, tak nadšená pochvala a odměna.
napsal(a):
Já teda při učení dávám povel až když štěně zadřepne a jak dokončí, tak nadšená pochvala a odměna.
U všech pejsků jsem to realizovala přesně takto "vyčurej se" a hned po výkonu odměna - kterou chtějí i teď když jim je 15 a dalším dvěma 13 let.