Kolik stojí tito psi bez PP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

montekarlos

17.2.2021 15:20
montekarlos

XXX.XXX.168.244

Dobrý den,
hledám radu jakého psa si do BUDOUCNA pořídit. Kdyby jste někdo věděli jaký pes je pro mne vhodný určitě tady dole odpovězte.
Bydlím ve větším bytě na vesnici která je nedaleko od města. Má nevýhoda je,že psovi mohu zajistit péči o drápy,kvalitní žrádlo atd. ale zároveň nemohu do psa investovat třeba 2 000,-kč měsíčně. Potřebuji psa bez PP protože si zároveň nemohu dovolit psa který bude stát tak nad zhruba 7 000,-kč,navíc bych toho že je s PP nevyužila.
Mám ráda velké psy,takže menší psi jsou ze hry. Také nesmí pes pelíchat moc. Prostě žádný pes po kterým se musí vysávat každý den.
Pes musí být přátelský, protože jednoho psa už doma mám (kterému chci zajistit kamaráda) a také mám králíčka,který si se psem taky rozumí.
Co se týká času,Psovi mohu věnovat ráno (asi půl hodiny) a odpoledne od zhruba 15:00 až do večera. Ráda chodím na delší procházky (klidně i večer už skoro po tmě) a plánuji začít běhat a psa brát s sebou. Takže zároveň psa,který je schopný se mnou ležet u telky a zároveň aby rád cestoval. A MUSÍ se rád mazlit!

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2021 15:37

Nemůžete investovat 2000 měsíčně a co když bude pes někdy potřebovat léky nebo operaci?

Pes, kterého máte doma, je jak starý a rasa?

Těžko radit, když o sobě napíšete tak málo.

17.2.2021 15:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nenapadá mě velký pes, který by nelínal. Krom nějakého velkého naháče, ale toho těžko seženete bez PP a do 7000 Kč... Možná královský pudl? Ten asi nelíná? Ale opět, do 7000 je to sci-fi....

Jinak požadavky, aby byl pes přátelský, rád chodil na procházky, cestoval a zároveň dokázal ležet u telky, mazlil se - to je takové dost obecné. Asi bych se poohlédla po psovi z útulku, tím spíš když nechcete psa s PP, tak byste alespoň nepodpořila množitele bez PP a pomohla nějaké opuštěné duši.. Navíc teda v dnešní době si nejsem jistá ani tím, jestli psa bez PP (jakože ale zaručeně čistokrevného ) do těch 7000 seženete.

Nemá úplně smysl vám radit konkrétní plemeno, protože pokud si ho pořídíte bez PP, tak ta povaha absolutně nemusí odpovídat.

17.2.2021 15:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

montekarlos napsal(a):
Dobrý den,
hledám radu jakého psa si do BUDOUCNA pořídit. Kdyby jste někdo věděli jaký pes je pro mne vhodný určitě tady dole odpovězte.
Bydlím ve větším bytě na vesnici která je nedaleko od města. Má nevýhoda je,že psovi mohu zajistit péči o drápy,kvalitní žrádlo atd. ale zároveň nemohu do psa investovat třeba 2 000,-kč měsíčně. Potřebuji psa bez PP protože si zároveň nemohu dovolit psa který bude stát tak nad zhruba 7 000,-kč,navíc bych toho že je s PP nevyužila.
Mám ráda velké psy,takže menší psi jsou ze hry. Také nesmí pes pelíchat moc. Prostě žádný pes po kterým se musí vysávat každý den.
Pes musí být přátelský, protože jednoho psa už doma mám (kterému chci zajistit kamaráda) a také mám králíčka,který si se psem taky rozumí.
Co se týká času,Psovi mohu věnovat ráno (asi půl hodiny) a odpoledne od zhruba 15:00 až do večera. Ráda chodím na delší procházky (klidně i večer už skoro po tmě) a plánuji začít běhat a psa brát s sebou. Takže zároveň psa,který je schopný se mnou ležet u telky a zároveň aby rád cestoval. A MUSÍ se rád mazlit!

Ale do velkého psa cca 1500 Kč měsíčně investovat BUDETE MUSET, a to je jen základní péče. Ani za 7 tis. dnes žádného psa nepořídíte (toho s chlupama, ani bez chlupů).
A v momentě, kdy vkročíte na veterinu, tak budou cifry jenom lítat.

Nemáte peníze na pořízení, ani na péči o dalšího psa, a na mazlení Vám poslouží jistě i ten, kterého už máte

17.2.2021 15:50

Troll?

arte.P

17.2.2021 15:55
arte.P

XXX.XXX.254.9

Pokud má splňovat všechny Vaše požadavky, tak snad jedině tenhle:

17.2.2021 16:01

Vemte si nějakého psa z útulku, tam většinou vědí, jestli je to mazel a nebo ne, navíc si ho nemusíte brát hned, ale přijít za ním několikrát, abyste se seznámili.

Také nesmí pes pelíchat moc. Prostě žádný pes po kterým se musí vysávat každý den.

Mě vaše požadavky přijdou nereálné, naprostá většina psů krátkosrstých i dlouhosrstých líná a v meziobdobí prostě tak nějak normálně pelichají. A defakto záleží na tom, jak hodně jste na ten pořádek pinktlich....jestli je to na vysávání každý den a nebo méně často.
Pes MUSÍ být přátelský a takový a makový a rozpočet mám jenom tolik a tolik....

A co se té výživy týče, tak mě jeden velký pes stojí měsíčně cca 1500,- za stravu...plus kde jsou k tomu nějaké pamlsky, v sezóně ochrana proti klíšťatům atd atd.....a jak bylo psáno výše, pokud se něco zdravotně podělá, tak to není po finanční stránce legrace. Minulý rok mi onemocněla fena ...osteosarkom...léčba tohoto onemocnění je pasé, takže se jedná jen o to udržet zvíře bez bolestí a nechat ho včas odejít....jenom prášky na bolest mě stály 3000, měsíčně, předtím nějaké vyšetření a nakonec uspávačka.
Sakum prdum od půlky února do konce dubna, což je 2,5 měsíce... asi 15 tisíc.
A to nebyla žádná operace, to nebyl pes, který by např. potřeboval doživotní medikaci.
Velký pes znamená velké náklady i na té veterině.
Toto je potřeba opravdu zohlednit, protože i když si člověk říká...mě to přece potkat nemusí, no nemusí, ale může a co potom.

17.2.2021 16:25
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ještě bych dodala, že štěně velkého psa by mělo brát do roka přípravek na klouby, zvláště štěně bez PP, kterého rodiče zrovna mohli být vyřazeni z chovu právě pro vysoký stupeň dysplalezie.
Pokud to není sranda dotaz, pak realita je daleko jinde než zadavatelky požadavky.

17.2.2021 16:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No, ono to "pelichaní" a vysávání je úplná rekreace proti tomu, když je venku bahno - to je pak ještě několikrát denně potřeba umýt psa, a vytřít byt.
A vzhledem k tomu, že za posledních 12 měsíců bylo u nás sucho všeho všudy asi 40 dní, tak si "milovníci" úklidu opravdu prisli na své 😱

17.2.2021 17:12
RaketkaRocky

XXX.XXX.0.163

Pokud chcete pejska do 7000, tak bych navštívila útulky. Za 7000 si myslím, že v dnešní době "rasu" neseženete, maximálně nějakého hezkého kříženečka. Tam nicméně moc neodhadnete, jak moc bude línat.

Nepíšete, co si představujete pod pojmem "větší pes", pro mě je to třeba už 20kg pejsek, pro někoho třeba od 40kg :). Ležet u telky a zároveň rád cestovat zvládne většina psů, jen třeba BOC, AUO nebo různí ohaři budou potřebovat pohybu opravdu hodně a na ležení u telky to moc není (nicméně na ty stejně nemáte finance). Mazlení- to se těžko odhadne :D někteří psi jsou prostě více odtažití než jiní, stejně jako lidé. Znám jorkšíry mazly i takové, kteří by kousli vše, co se k nim přiblíží

Tak mě napadá, co si představujete pod pojmem "kvalitní krmení" a péče do 2000, protože mě vyšel jen pětikilový pejsek na cca 1200 za měsíc (často i víc). Granule a maso dohromady kolem 400. Babička dávala za granule pro labradora zhruba 1300 měsíčně (objednávala jsem já).

Pokud ale nemáte více než 7000 na pořízení a zároveň cca 1500 měsíčně na běžnou "údržbu", přijde mi nerozumné pořizovat si psa, zvláště velkého. Čím větší pes, tím větší výdaje na veterině- stačí zdánlivá maličkost a tisícovky lítají... Co když bude mít potíže s pohybovým aparátem a vyžadovat operaci třeba za 25 tisíc? To je totiž u psa bPP mnohem pravděpodobnější než u psa s PP, kde se "postižení" jedinci vyřazují z chovu.

Můj pes umřel ještě hodně mladý a nikdy nepotřeboval více než očkování, ale my byli klikaři, byl hodně odolný. Spousta pejsků onemocní už mladá a jen léky vyjdou třeba na pětistovku měsíčně. Sousedé mají fenku a už 5 let je stojí léčba přes 2k měsíčně určitě, jestli ne víc :). Když jsem byla malá, měli jsme westíka, věčně vyrážky a potíže s kůží, v 11 letech rakovina žaludku, operace 30 tisíc, po třech dnech se stejně musel nechat uspat.

Máte na to si případně někde půjčit na veterinu, nebo ne? Pokud ne, nešla bych do toho. Psa nemůžete uspat nebo dát pryč jen proto, že nemáte pár tisíc na operaci, díky které by měl spoustu let ještě před sebou. (Respektive můžete, ale takové jednání je pro mě jednání hodné lidské spodiny . Samozřejmě se může člověk dostat nečekaně do finanční tísně, ale pořizovat si psa už s tím, že v případě potíží na veterinu nebude, to je nezodpovědné).

17.2.2021 17:20

To je určitě troll :)

Pořizovací cena mýho psa: 0 Kč (útulkáč)

Každodenní vysávání vysoce doporučeno, řeší robovysavač. Cena: do 5 000 Kč.

Měsíční výdaje na psa: Krmení a základní veterinární péče (očkování, protiklíšťák) pro psa o váze 30 kg: 1500-2000 Kč

Výdaje na výchovu, nápravu mých začátečnických výchovných chyb a volnočasové psí akce: nepočítaně

Výdaje na občasnou větší veterinu: tu 2000, jindy 5000, pak zas 1500, jindy ... a to je jedno :) A to psa hodnotím jako celoživotně zdravýho, šlo vždy o "drobnosti".

a tak dále...

17.2.2021 17:56

Já už nemám slov. Tolik požadavků na psa, ale sama prostě nemá co nabídnout. Snad jen ten čas.
Takže jedině útulek.

Dogoar

17.2.2021 18:03
Dogoar

XXX.XXX.102.23

montekarlos napsal(a):
Dobrý den,

Ti poradim! Plyšový , ušetriš, nic nezerie, nepelicha. Urobíš sluzbu psovi! A ked uz, utulok! Bez pp psy su krizence a tych je plno v utulkoch! NIC ČISTOKRVNÉ BEZ PP NIEJE NA SVETE! LEN FAMA MNOZIEK!

17.2.2021 18:19
impact

XXX.XXX.195.92

Vážně si velký pes z útulku nezaslouží větší péči, jak tisícovku měsíčně? Nebo co vás vede k tomu ji posílat do útulku?

17.2.2021 18:37
RaketkaRocky

XXX.XXX.0.163

impact napsal(a):
Vážně si velký pes z útulku nezaslouží větší péči, jak tisícovku měsíčně? Nebo co vás vede k tomu ji posílat do útulku?

Tak tady jde spíš o pořizovací cenu psa. Většina se tady shoduje, že je hloupost pořizovat si psa s takovou finanční situací, ale pokud si to nenechá vymluvit, tak raději ať vezme pejska z útulku než dotovat množky. A pokud sleví z požadavku na "velkého psa" třeba na středního a v případě vet. komplikací si má kde půjčit, tak by to možná i šlo měsíčně za těch 1500 třeba.

17.2.2021 18:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Plyšáka. Chudák pes.

17.2.2021 19:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já to moc nechápu, píše o kvalitní stravě atd. - takže tam asi s nějakým obnosem počítá? A mimo to nemuze nebo nechce dávat další 2000 měsíčně? Nebo to nemůže dávat ani za to žrádlo?

Jinak ono je taky rozdíl, jestli člověk víc jak 700 0 za psa dát nemuze, a nebo nechce. Znám lidí, kteří by za psa nedali víc jak třeba 3000. Psi vybírají v městských útulcích za minimální poplatek. Případně pořizují voriska z nechtěného nakryri. Ale rozhodně se nedá říct, že by se psi měli špatně, nebo že by majitel neměl peníze na péči o ně.

Edit. : ale konkrétně tohle bych viděla na nudící se dítě, které má našetřeno 7000 😉.

17.2.2021 19:13

Osobně bych si ve finanční tísni druhého psa nepořizovala - raději bych poskytla vyšší standard jedináčkovi.

17.2.2021 19:20
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Vy chcete moc a nenabízíte nic. Co veterina? Já včera nechala na veterině 900, zánět v oku a poranila si rohovku, v pá kontrola a těch kontrol bude určitě víc. Velký pes má i větší náklady na stravu a vlastně všeho. Bez PP do 7000? To netuším, jedině v útulku.

17.2.2021 19:22

Markéta80 napsal(a):
Vy chcete moc a nenabízíte nic. Co veterina? Já včera nechala na veterině 900, zánět v oku a poranila si rohovku, v pá kontrola a těch kontrol bude určitě víc. Velký pes má i větší náklady na stravu a vlastně všeho. Bez PP do 7000? To netuším, jedině v útulku.

To máte dobré. Já dělala posledně preventivní krve a kupovala jsem mastičku na oko a léky na epilepsii. Stálo to necelé čtyři tisíce. :-))

17.2.2021 19:44

impact napsal(a):

Pořizovací cena. Ale jinak je pravda, že 2 tisíce měsíčně je málo. Asi ani nemá v úmyslu očkovat, kupovat pamlsky nebo hračky.....

17.2.2021 20:12

impact napsal(a):

Možná by byl leckterý pes z útulku rád za svého vlastního majitele, i kdyby měl být na pedigrí, lepší než hnít v kleci v útulku.
Babči ze sídliště měly kolikrát psy na polívce s rohlíkem, ale byly s nimi celé dny venku s dalšíma babčama a s dalšíma psiskama. Ti psi se rozhodně neměli špatně. Zas jenom peníze nejsou všechno.
Ale tím nechci říct, že zadavatelka by si měla řídit druhého psa.

17.2.2021 21:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

RaketkaRocky napsal(a):
Tak tady jde spíš o pořizovací cenu psa. Většina se tady shoduje, že je hloupost pořizovat si psa s takovou finanční situací, ale pokud si to nenechá vymluvit, tak raději ať vezme pejska z útulku než dotovat množky. A pokud sleví z požadavku na "velkého psa" třeba na středního a v případě vet. komplikací si má kde půjčit, tak by to možná i šlo měsíčně za těch 1500 třeba.

Jenže pokud si někde půjčí, tak to bode muset mit i z čeho vrátit, tzn. že bude muset ubrat třeba na tom krmení - to toho psa pak bude krmit rohlíkama?

17.2.2021 21:28

"to toho psa pak bude krmit rohlíkama?"
I pes krmený rohlíkama může být šťastný.

17.2.2021 21:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"to toho psa pak bude krmit rohlíkama?"
I pes krmený rohlíkama může být šťastný.

Tak jo, pojďme krmit rohlíkama👍

17.2.2021 21:49

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Pšššt...to hlavně neříkat nahlas nebo už mi Gina nic jinýho jíst nebude, rohlík je pro ní top ten jídlo. Pokud si má vybrat cokoliv a nebo rohlík, tak bere rohlík.

17.2.2021 21:49
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Ale tak Tairo miluje k snídani rohlík s máslem a medem a nebo s domácí paštikou :D

17.2.2021 21:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

Pšššt...to hlavně neříkat nahlas nebo už mi Gina nic jinýho jíst nebude, rohlík je pro ní top ten jídlo. Pokud si má vybrat cokoliv a nebo rohlík, tak bere rohlík.

Moji jsou taky rohlíkoví, ale tvrdit, že si má kazdý sociální případ pořídit psa, a bude mu skvěle prospívat na rohlíkách mi přijde dost nebezpečné 🤔

17.2.2021 21:55

Už řešíte detaily, ale tady jde o komplexní přístup zadavatelky. Má určité, resp. v podstatě nereálné požadavky, chce konkrétní plemeno, nemá peníze. Šance na vír v peněžence u vet vysoká, pokud si vybere plemeno se zdravím na hraně nebo úplně v háji, což se oproti obecným představám týká i kříženců. Pokud psa opravdu chce, tak by měla obrazit útulky (po plošné vakcinaci budou praskat ve švech) a tam si vybrat něco cca 5 let, kdy je v tom zdraví částečně jasno. Dají se najít i mazlíci, co nežerou králíčky.

17.2.2021 22:07

Moji jsou taky rohlíkoví, ale tvrdit, že si má kazdý sociální případ pořídit psa, a bude mu skvěle prospívat na rohlíkách mi přijde dost nebezpečné 🤔

A přesně proto chudák Ginuš musí jíst maso.

Ne teď vážně, na tom se shodneme, že člověk který jede na hraně svých finančních možností by si neměl psa pořizovat a když už tak ne velkýho.
Jako mladá jsem si s tím hlavu zas až tak nelámala, sice nikdy nedošlo k tomu, že by pes byl o hladu, ale měla jsem období, že jsem si musela opravdu utrhnout od huby, aby psi měli maso....ty rohlíky jsem jedla já...a nebylo to moc příjemný.
A byla klika, že pesani byli zdraví, takže žádné další výdaje mimo krmení na ně nebyly.

V životě se může stát cokoliv, člověk se může dostat do finančních nesnází, ale minimálně ve chvíli, kdy si psa pořizuju by to mělo po finanční stránce vypadat růžově a stabilně.

A ono taky představa kvalitního krmení je u každého jiná...u někoho maso, další krmí zbytky, u jiného drahý superprémiovky, u někoho grancle typu Brit a někdo koupí marketovky v akci pytel 10 kilo za 200,- a tam už bych řekla, že i se psem kolem 40-ti kilo živý váhy by se dotyčný mohl vejít do cca 500,- Kč za měsíc.

17.2.2021 22:43

A přesně proto chudák Ginuš musí jíst maso.

Ne teď vážně, na tom se shodneme, že člověk který jede na hraně svých finančních možností by si neměl psa pořizovat a když už tak ne velkýho.
Jako mladá jsem si s tím hlavu zas až tak nelámala, sice nikdy nedošlo k tomu, že by pes byl o hladu, ale měla jsem období, že jsem si musela opravdu utrhnout od huby, aby psi měli maso....ty rohlíky jsem jedla já...a nebylo to moc příjemný.
A byla klika, že pesani byli zdraví, takže žádné další výdaje mimo krmení na ně nebyly.

V životě se může stát cokoliv, člověk se může dostat do finančních nesnází, ale minimálně ve chvíli, kdy si psa pořizuju by to mělo po finanční stránce vypadat růžově a stabilně.

A ono taky představa kvalitního krmení je u každého jiná...u někoho maso, další krmí zbytky, u jiného drahý superprémiovky, u někoho grancle typu Brit a někdo koupí marketovky v akci pytel 10 kilo za 200,- a tam už bych řekla, že i se psem kolem 40-ti kilo živý váhy by se dotyčný mohl vejít do cca 500,- Kč za měsíc.

Jsme na P1 měli bezdomovce, co žil z toho, že uklízel po hospodách, byl taková místní postavička, všem říkal pane doktore, pane inžinýre, po nikom nic přímo nechtěl, nedělal problémy. Všichni ho měli rádi, dokonce ho kluci z okolních barů na svou VZP kartu brali k doktorovi, pokud měl nějaký problém. Jednou někde splašil malého voříška. Co vydělal, šlo pro něj na jídlo, maso, šunka, kupoval mu konzervy v Rossmannovi (věřte tomu, dlouhou dobu byla ta drogerka v Pařížské, jak je dnes Prada). Vždycky si někde sedl a vybalil piknik. On rohlíky, pes švédský stůl.

17.2.2021 23:09

"tvrdit, že si má kazdý sociální případ pořídit psa, a bude mu skvěle prospívat na rohlíkách mi přijde dost nebezpečné 🤔"

On to tady někdo tvrdil?

18.2.2021 10:30
Markéta80

XXX.XXX.227.151

To máte dobré. Já dělala posledně preventivní krve a kupovala jsem mastičku na oko a léky na epilepsii. Stálo to necelé čtyři tisíce. :-))

na veterině vždy peníze lítají. Ale je fakt že kam chodíme jsou ceny ještě ty příznivější . jsem zvědavá kolik budu platit zítra při kontrole.

Přidejte reakci

Přidat smajlík