https://www.krmivahulin.cz/p/krill-rasy-a-zraloci-chrupavka-multivitamin-sypky-pro-psy#1176
Já jsem zkusila vzít tohle, ale nedávám to z žádného určitého důvodu, střídám to s kelpou... No, takže vám taky moc neporadím .
Terven
napsal(a):
Dávám Dromy Balancer, řasy tam jsou taky...spíš pro svůj klid. Patrn by feny dobře prospívaly i bez toho.
Vy to ale asi chcete kvůli kloubům?
Narazila jsem na to náhodou, mám už starší pejsky - jezevčíky a 2 z nich ke mě přišli až jako dospělí a v hodně špatném stavu. Hafanům je 13, asi 10, 9 a 8. Jedna je po mrtvičce. Zaujalo mě hlavně to, že přípravek obsahuje úplně všechny možné vitamíny a minerály pohromadě, včetně betaglukanů. Měla bych to taky asi spíš pro svůj dobrý pocit, aby měli vše potřebné.
Ještě dám odkaz přímo na ten konkrétní výrobek
https://www.krmivahulin.cz/p/krill-rasy-a-zraloci-chrupavka-multivitamin-v-peletkach-pro-psy#2074
marcelaamax
napsal(a):
Já bych to zkusila, myslím, že tím nic nezkazíte . Já neberu v peletkách ale sypký, to spíš proto, že jsem zvyklá na tu kelpu, tak aby to byla stejná "konzistence" , ale psům by to bylo jedno, ti sežerou všechno.
taky mě překvapily peletky na obrázku, v popisu jsem četla sypký
marcelaamax
napsal(a):
https://www.krmivahulin.cz/p/krill-rasy-a-zraloci-chrupavka-multivitamin-sypky-pro-psy#1176
Já jsem zkusila vzít tohle, ale nedávám to z žádného určitého důvodu, střídám to s kelpou... No, takže vám taky moc neporadím .
Ježíš, teď koukám, že jste dala ten samý odkaz, takže jste přesně věděla co myslím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já ten Dromy Balancer dávám taky, přijde mně, že i to žrádlo tím krásně voní, hned bych si dala taky. :-)
Jinak pro starší pejsky doporučuju i toto: https://www.dromy.cz/doplnky-pro-barf/silymarin-barf-600-g/
napsal(a):
Já ten Dromy Balancer dávám taky, přijde mně, že i to žrádlo tím krásně voní, hned bych si dala taky. :-)
Jinak pro starší pejsky doporučuju i toto: https://www.dromy.cz/doplnky-pro-barf/silymarin-barf-600-g/
Tam píšou jenom o ostropetřci. V tom přípravku z mého odkazu jsou všechny možné vitamíny a minerály pohromadě + betaglukan na imunitu atd

aluska
napsal(a):
Tam píšou jenom o ostropetřci. V tom přípravku z mého odkazu jsou všechny možné vitamíny a minerály pohromadě + betaglukan na imunitu atd
Ano, já to doporučila jen pro ty starší jako doplněk navíc.

Zkoušela jsem kloubní výživu ze žraločí chrupavky, dostala jsem doporučení na veterině. Výsledky mě ale nepřesvědčily. Efekt Celadrinu naprosto nesrovnatelný, navíc dlouhodobý (!).
Jinak já dávám Dromy balancer (mně to tedy připadá jak omítka :-) ) a preventivně silymarin kvůli fenobarbitalům. Pes pravidelně absolvuje odběry krve, a vše vychází perfektně, jen ta játra jsou u vrchní hranice normy. Srst, nálada, kondice... řekla bych vzhledem k věku nadstandardní, takže si nemyslím, že by mu něco zásadního chybělo.
Myslím si, že když už se řeší nějaký problém, je lepší na něj cílit přímo. Pro nějakou prevenci - proč ne. Ale přesto věřím tomu, že imunitu nejlépe posílí pestrá strava, psychická pohoda a dostatek pohybu na čerstvém vzduchu. :-)
napsal(a):
Zkoušela jsem kloubní výživu ze žraločí chrupavky, dostala jsem doporučení na veterině. Výsledky mě ale nepřesvědčily. Efekt Celadrinu naprosto nesrovnatelný, navíc dlouhodobý (!).
Jinak já dávám Dromy balancer (mně to tedy připadá jak omítka :-) ) a preventivně silymarin kvůli fenobarbitalům. Pes pravidelně absolvuje odběry krve, a vše vychází perfektně, jen ta játra jsou u vrchní hranice normy. Srst, nálada, kondice... řekla bych vzhledem k věku nadstandardní, takže si nemyslím, že by mu něco zásadního chybělo.
Myslím si, že když už se řeší nějaký problém, je lepší na něj cílit přímo. Pro nějakou prevenci - proč ne. Ale přesto věřím tomu, že imunitu nejlépe posílí pestrá strava, psychická pohoda a dostatek pohybu na čerstvém vzduchu. :-)
Mám 4 jezevce. Nejstarší 13 let, mimo šedého zákalu v dobré kondici. Nalezenec asi 10 let, před 5ti lety přijela olysalá kostřička, před 1,5 rokem prodělala mrtvičku, teď v pohodě. 9 let pes s PP, přijel před 3mi lety extrémně podvyživený, hrbatý, horší jaterní testy. Teď léčen na mykoplazmu ( zřejmě nakažen při krytí), před tím operační zásah kvůli vraženému klacku v patře - nutná plastika patra. Nejmladší 8mi letá , té ještě nic nebylo . Krmím maso, kosti, vnitřnosti málo, ovoce, zeleninu, přidávám vitamíny sypké + olej. Pohybu mají až až, psychika určitě v pořádku.Tak jen si myslím, že už to je trochu geriatrická smečka . Myslela jsem to jako vitamínový a minerálový komplex k syrové stravě. Možná je to zbytečné, ale snad by to neuškodilo a já bych měla ještě lepší pocit ????

Však proč ne (jako doplněk, prevence). :-) Já mám ohaře, koncem jara mu bude 14. Desátým rokem se potýká(me) s epilepsií. Takže taky žádný mladík (mám pochopení). Ale třeba na ta játra tohle prostě nepomůže.
Edit: Já jsem tím jen chtěla říct (za sebe, nevnucuji), že bych při výběru doplňků stravy (příp. určování dávky) rozlišovala prevenci a indikaci.
napsal(a):
Však proč ne (jako doplněk, prevence). :-) Já mám ohaře, koncem jara mu bude 14. Desátým rokem se potýká(me) s epilepsií. Takže taky žádný mladík (mám pochopení). Ale třeba na ta játra tohle prostě nepomůže.
Edit: Já jsem tím jen chtěla říct (za sebe, nevnucuji), že bych při výběru doplňků stravy (příp. určování dávky) rozlišovala prevenci a indikaci.
JJ, chtěla bych preventivně, abych měla pocit že pro ně dělám co můžu. Na játra po antibiotikách dám ostropestřcovou kůru.

aluska
napsal(a):
JJ, chtěla bych preventivně, abych měla pocit že pro ně dělám co můžu. Na játra po antibiotikách dám ostropestřcovou kůru.
Můžu se zeptat, jaká to je?

aluska
napsal(a):
Ostropestřec? Drtím si doma semínka ostropestřce
Aha, takže vlastně je to to samé, co my máme v tom Sylimarinu.

Silymarin je souhrnný název pro látky, které jsou obsaženy v semenech ostropestřce. (Plus je tak nazván ten náš produkt od Dromy. :-) )