Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukullus, Markus Muhle, Yoggies
Jsou ještě nějaké další?
Jaké s nimi máte zkušenosti?
Jak si stojí kvalitou ty levnější oproti Yoggies?
Chci zkusit nový typ granulí, jestli psům nebudou chutnat víc, než pečené.

GAELLE
napsal(a):
My začali psovi dávat Yoggies po otravě a fakt mu chutnaly a trávení se zlepšilo.
Doporučila je nám i psí zubařka která mu trhala zuby.
Díky. Našim psům to tráví výtečně oběma, i tomu starému, ale jsou to trochu nežravci.
A starouš má už špatné zuby, k riskantnímu přispání kvůli čištění jsme se ještě neodhodlali, veterinář to u 16letého psa už silně nedoporučuje.
Myslíte, že je zvládne rozkousat? Nebo dají se nějak podrtit/namočit, aby změkly?
Yoggies jsou měkké
i když nevypadají.
Teď jsem je zkusila koupit.
Můj pes ale granule nežere.
Jen někdy, výjimečně, snad leda by
měl konkurenci ...
https://www.eshop.yoggies.cz/mini-kozi-maso-hypoalergenni/
Máme tyhle kozí, nevypadají jako mini, ale v ruce
se to dá lehce přepůlit.

Jiný typ granulí jsou třeba pečené. Výživnější a obecně chutnější. A opravdu v podstatě nebobtnají. Když byl můj jako prcek problémový granulář a řešila jsem to, tak jsem měla spoustu vzorků. Od dětství jsem ujetá na pokusy, tak jsem ty keksy musela namočit do vody a srovnat. Oven Baked objem zvětšily neznatelně, zato cosi od VAFO, to bylo pomalu jako "hrnečku, vař!"

napsal(a):
Jiný typ granulí jsou třeba pečené. Výživnější a obecně chutnější. A opravdu v podstatě nebobtnají. Když byl můj jako prcek problémový granulář a řešila jsem to, tak jsem měla spoustu vzorků. Od dětství jsem ujetá na pokusy, tak jsem ty keksy musela namočit do vody a srovnat. Oven Baked objem zvětšily neznatelně, zato cosi od VAFO, to bylo pomalu jako "hrnečku, vař!"
Pečené znám, měli jsme oblíbené Essentialy, ale už jim (hlavně bígloidovi) moc nejedou. Tak jsem si říkala, že zkusím udělat změnu.
Jak jsou na tom ty Lukullus a Markus Muhle, jsou podobné těm Yoggies?
napsal(a):
Díky. Našim psům to tráví výtečně oběma, i tomu starému, ale jsou to trochu nežravci.
A starouš má už špatné zuby, k riskantnímu přispání kvůli čištění jsme se ještě neodhodlali, veterinář to u 16letého psa už silně nedoporučuje.
Myslíte, že je zvládne rozkousat? Nebo dají se nějak podrtit/namočit, aby změkly?
Dělají se i malé pro malé psy. právě proto nám je zubařka doporučila aby mohl kousat po vytržení 6 zubů. Můžete vzít na zkoušku malé balení. Přelití vývarem nebo přidání konzervy by je mohlo změkčit. Ale to jsme nedělali tak nevím.

napsal(a):
Lukullus, Markus Muhle, Yoggies
Jsou ještě nějaké další?
Jaké s nimi máte zkušenosti?
Jak si stojí kvalitou ty levnější oproti Yoggies?
Chci zkusit nový typ granulí, jestli psům nebudou chutnat víc, než pečené.
Základní srovnání najdete tady: https://vse-o-krmivech.cz/listing-comparison?id=216,117,27
Plus některé další značky granulí lisovaných za studena.
napsal(a):
Pečené znám, měli jsme oblíbené Essentialy, ale už jim (hlavně bígloidovi) moc nejedou. Tak jsem si říkala, že zkusím udělat změnu.
Jak jsou na tom ty Lukullus a Markus Muhle, jsou podobné těm Yoggies?
Markus muhle občas kupuji, Lukullus už jsme taky měli jednou a ty už jsem pak nevzala, divne "voněli", spíš tak jako " rostlinně", jako seno 😀.
Ale dávám je jen výjimečně, když se nestihne vyndat maso, když krmí přítel, nebo občas jako přílohu k masu. Psi po tom nemají žádné problémy a sežerou to s chutí, jenže já mám popelnice, co sežerou všechno. Tyhle granule voni jinak, než ty klasické, takže možná to nějaký nezravka žrát nebude. A byly tvrde, macet jsem je nezkoušela.
Jak s kvalitou v porovnání s Yoggies to nevím, já tím že to máme jen jako nouzovku, tak to zase tak neřeším. Vím, že se tehdy někde řešilo, že Yoggies jsou předražené a kvalitou srovnatelné s jinými, o dost levnějšími, za studena lusovanymi, ale už nevim kde to bylo. Myslím, že by to věděla Megi, ale ta je "nezvěstná".

teda nevím, ale Yoggies, ty, které jsem měla (2 druhy, menší balení, jsem koupila na zkoušku) , byly tvrdé jako šutr a pes je zcela odmítl. Zkrmila jsem je rozdrobené (ano, lámat v prstech jdou) po troškách s jinými granulemi.

Vidím na složení, že je v nich o něco víc sacharidů, ale to se dá v pohodě vyvážit. Já nekrmím čistě jen granule, ale mám je jako základ, abych nemusela skladovat maso. Takže psi mají granule, ale k tomu odřezky z masa, když vařím, občas koupím bígloidovi kuřecí krky nebo skelety, staroušek zase dostává chrupavky z vývaru. Někdy mají jogurt, kefír, tvaroh z vajíčkem... Prostě co je doma a mám to po ruce.
Zkoušela jsem krmit Yoggies, ale u nás neuspěly - fenám v běžné zátěži jsem musela dávat 1,5 doporučené dávky, jinak hubnuly, akční feně dvojnásobek, odpadu vyprodukovaly nevídané hromady a pro mě dost podstatný ukazatel - černé feny ztratily lesk. Střídala jsem postupně např. Fitmin, Brit Care, Carnilove, vždy tak po 4 - 6 měsících, když holkám přestávaly chutnat. Teď zkoušíme za studena lisované české animALL premium pet produkts. Granule chutnají všem skutečně hodně, jediná nevýhoda je, že jsou poměrně velké a čivava je nezvládne kousat. Když jsem čivince dala její Brit Care mini, sice je snědla, ale stejně se snažila ukrást ostatním to jejich. Jenže jednu granuli chroupala 10 minut .

conie
napsal(a):
Zkoušela jsem krmit Yoggies, ale u nás neuspěly - fenám v běžné zátěži jsem musela dávat 1,5 doporučené dávky, jinak hubnuly, akční feně dvojnásobek, odpadu vyprodukovaly nevídané hromady a pro mě dost podstatný ukazatel - černé feny ztratily lesk. Střídala jsem postupně např. Fitmin, Brit Care, Carnilove, vždy tak po 4 - 6 měsících, když holkám přestávaly chutnat. Teď zkoušíme za studena lisované české animALL premium pet produkts. Granule chutnají všem skutečně hodně, jediná nevýhoda je, že jsou poměrně velké a čivava je nezvládne kousat. Když jsem čivince dala její Brit Care mini, sice je snědla, ale stejně se snažila ukrást ostatním to jejich. Jenže jednu granuli chroupala 10 minut .
Díky, ty jsem neznala. Přijde mi u nich docela velká krmná dávka, odpovídá to?

Varaxi
napsal(a):
Ještě je Lupo.
Za mě - prašť jak uhoď.
Našla jsem Lupo Senzitiv, Lupo Natural a True Nature (což je prý bývalé LS).
Zkoušela jste přímo některé z nich?
Já jsem dneska zkusila objednat na zkoušku 5kg MM a uvidím, jak se na to budou psi tvářit.
Mě vždycky spolehlivě odradí granule, které mají složení dlouhé jako telefonní seznam...a když si vzpomenu, jakou tady v diskuzi kdysi měla tato značka "nevtíravou" reklamu....díky, nechci.
https://www.eshop.yoggies.cz/granule-yoggies-1-2kg-kureci-hovezi-maso-granule-lisovane-za-studena/

Terven
napsal(a):
Mě vždycky spolehlivě odradí granule, které mají složení dlouhé jako telefonní seznam...a když si vzpomenu, jakou tady v diskuzi kdysi měla tato značka "nevtíravou" reklamu....díky, nechci.
https://www.eshop.yoggies.cz/granule-yoggies-1-2kg-kureci-hovezi-maso-granule-lisovane-za-studena/
Mně šlo o to, zkusit jinou, neokoukanou formu granulí.
Z vašeho odkazu kopíruji něco, co mi hlava úplně nebere:
► Obsah masa v granulích odpovídá 87% masa v nesušené formě.
(Příklad: jako by v misce vyváženého BARFu bylo 87% kvalitního masa)
Složení granulí Yoggies:
Sušené kuřecí maso mleté 26,50 %
Sušené hovězí maso mleté 7,80 %
Sušené rybí maso 5,40 %
Výtažek z masa mořské mušle (posílení kloubů, vazů a tkání)
Želatinový prášek pro udržování synoviální (kloubní) tekutiny
... + milion dalších, ale již neživočišných položek. Mně to vychází na necelých 40%, jak došli k těm 87%???

napsal(a):
Složení granulí Yoggies:
Sušené rybí maso 5,40 %
... + milion dalších, ale již neživočišných položek. Mně to vychází na necelých 40%, jak došli k těm 87%???
A není to tím, že 87% je v nesušené formě, a ve složení je maso sušené?

napsal(a):
Že by se maso sušením smrsklo 2x víc, než zelenina?
napsal(a):
Složení granulí Yoggies:
Sušené rybí maso 5,40 %
To já netuším, já trpím dyskalkulií
Já jsem až doteď měla doma granule jen jako pamlsky anebo když náhodou zapomenu rozmrazit maso.
Teď jsem objevila pamlsky Wallitzer, tudíž pamlskovat granulema už je pro mě zbytečný.
Kupovala jsem malé balení Essential foods, složení se mi moc líbí, ale mám pocit, že po nich přibíraly.
Dobrou zkušenost mám i s Marp Holistic, pokud bych ještě měla nutkání koupit granule, šla bych do nich.
Zapátrala jsem v paměti - kdysi dávno jsem kupovala i tohle, protože to brala ségra, dělaly jsme společnou objednávku
https://www.krmivo-barf.cz/kategorie/krmivo-carneeval/
údajně by to mělo být "příbuzné" s Barking Heads....ale Megí tu není

Terven
napsal(a):
To já netuším, já trpím dyskalkulií
Já jsem až doteď měla doma granule jen jako pamlsky anebo když náhodou zapomenu rozmrazit maso.
Teď jsem objevila pamlsky Wallitzer, tudíž pamlskovat granulema už je pro mě zbytečný.
Kupovala jsem malé balení Essential foods, složení se mi moc líbí, ale mám pocit, že po nich přibíraly.
Dobrou zkušenost mám i s Marp Holistic, pokud bych ještě měla nutkání koupit granule, šla bych do nich.
Zapátrala jsem v paměti - kdysi dávno jsem kupovala i tohle, protože to brala ségra, dělaly jsme společnou objednávku
https://www.krmivo-barf.cz/kategorie/krmivo-carneeval/
údajně by to mělo být "příbuzné" s Barking Heads....ale Megí tu není
Zrovna Essential foods mi bígloid přestal žrát...
Na ten odkaz kouknu, díky.

napsal(a):
ano
napsal(a):
Našla jsem Lupo Senzitiv, Lupo Natural a True Nature (což je prý bývalé LS).
Zkoušela jste přímo některé z nich?
Já jsem dneska zkusila objednat na zkoušku 5kg MM a uvidím, jak se na to budou psi tvářit.
Já jsem měla Lupo Sensitiv, to zelené pro aktivnější psy. Neměla jsem k tomu nějaký zvláštní důvod, že by pes měl trávicí problémy nebo tak, spíš jsem to chtěla vyzkoušet. Neviděla jsem v tom rozdíl, ale jak říkám, pes byl zdravý a v pořádku, tak možná nebylo co vidět.
Myslím, že to je stejný výrobce jako to MM, takže...
Co si pamatuju, MM Rotwild chutnalo z těch za studena lisovaných nejvíce. Ale já měla psa popelnici, takže chutnost pro mě nebyla rozhodující faktor.