Rotvajler s PP

Prodám Rotvajlera - Chovatelská stanice Divoká růže přijímá rezervace na št...
DohodouKikirisk1
XXX.XXX.142.73
Dobrý den,
Cca 4letá fena RTW, projevující se poměrně dominantně vůči jiným psům čas od času napadne svou dospělou dceru, z její strany nepozoruji žádnou provokaci nebo záminku, aby měla důvod po ní vystartovat. Matka začne vrčet, popřípadně štěkat na dceru, jedno zda v přítomnosti lidí nebo bez. Dcera se vždy okamžitě podřídí a lehne si na záda, olizuje se, přesto ji matka serve, dcera má už několik jizev na hlavě. Feny žijí celoročně venku na zahradě u mé matky. Občasně chodí na procházky, není s nimi moc cvičeno, ale základní povely umí. Dcera nikdy neměla štěnata ani nebyla nakryta. Vůči lidem je matka zcela nekonfliktní a poslušná. Setkal se s tím někdo a jak jste to řešili ? Předem děkuji za všechny normální rady.
Kikirisk1
napsal(a):
Dobrý den,
Cca 4letá fena RTW, projevující se poměrně dominantně vůči jiným psům čas od času napadne svou dospělou dceru, z její strany nepozoruji žádnou provokaci nebo záminku, aby měla důvod po ní vystartovat. Matka začne vrčet, popřípadně štěkat na dceru, jedno zda v přítomnosti lidí nebo bez. Dcera se vždy okamžitě podřídí a lehne si na záda, olizuje se, přesto ji matka serve, dcera má už několik jizev na hlavě. Feny žijí celoročně venku na zahradě u mé matky. Občasně chodí na procházky, není s nimi moc cvičeno, ale základní povely umí. Dcera nikdy neměla štěnata ani nebyla nakryta. Vůči lidem je matka zcela nekonfliktní a poslušná. Setkal se s tím někdo a jak jste to řešili ? Předem děkuji za všechny normální rady.
Vzhledem k tomu, že jsou to dvě feny, tak mi to nepřijde jako nic extra zvláštního. Navíc když k tomu přidám fakt, že je to pracovní plemeno a nic se s nimi nedělá, krom občasných procházek. Kdyby byly unavené, bylo by to možná lepší.
Ale vzhledem k tomu, v jakém je to stavu, a že je mladší fena servana a s jizvama, tak bych viděla řešení v tom, feny prostě oddělit. Případně na tom intenzivně pracovat (k tomu náhubek) a zjistit, co to spouští, ale tím se mělo začít hned. No a taky těm fenam dát nějakou práci, vyžití.
Znala jsem matku a dceru (ale jiných plemen) , kde také matka útočila na dceru. Bylo to vždy v konkretni situaci, ale postupně se to stupňovalo a pak už to bylo fakt na život a na smrt.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dvě feny jsou vždycky riziko. A pokud to mezi nima těžce neklapne, tak to může být podstatně větší průšvih než dva psi - samci, můžou se zle potrhat a nebo i zabít. Bohužel to občas končí tím, že musí být doživotně odděleny.
Nevím, jak to půjde u vás, ale mě napadá jediné řešení....začít s čubama pořádně makat a ty pravidelné procházky by měly být základ plus nějaké cvičení, hry a být dostatečný "šéfíček" na to zatrhnout útočící feně její nevhodné zatrhnout.
Dát jí jasně najevo, že takhle teda nee a zarazit to....a to nejlépe ještě před tím útokem, ještě ve fázi, kdy vidím, že by se k něčemu mohlo schylovat, protože roztrhávat od sebe dvě rotvice nemusí být pro každého fyzicky možné.
A pokud již dochází ke zraněním, tak já bych v mé nepřítomnosti holky oddělovala.
A na dobu, kdy jsou spolu, tak té starší bych nasadila koš a eventuelně couračku, aby byla možnost jí korigovat, aniž bych na ní musela sahat rukou.
Nevím, jak dlouho to fena dělá, jak dlouho již svojí dceru napadá, ale jak se to neutne hned v začátku, tak o to těžší to bude.
Od určitého věku už matka kašle na to, že druhá fena je její dcera. Prostě je to další fena na jejím teritoriu a zjevně ji tam nechce.
Když to dělá i v přítomnosti lidí ( začne vrčet), proč ji to někdo - majitel - už při prvním náznaku agrese nezarazí?
Je hnusné, že ji serve, i když se mladá fena podřídí. Až se jednou nepodřídí, tak ji zabije.
Asi by to chtělo mladou fenu darovat - najít jí nový domov. A možná jen tam, kde by byla jedináček. Je možné, že bude chování matky kopírovat. Kdyby se dostala ke slabší feně, možná i psu.
napsal(a):
Dvě feny jsou vždycky riziko. A pokud to mezi nima těžce neklapne, tak to může být podstatně větší průšvih než dva psi - samci, můžou se zle potrhat a nebo i zabít. Bohužel to občas končí tím, že musí být doživotně odděleny.
Nevím, jak to půjde u vás, ale mě napadá jediné řešení....začít s čubama pořádně makat a ty pravidelné procházky by měly být základ plus nějaké cvičení, hry a být dostatečný "šéfíček" na to zatrhnout útočící feně její nevhodné zatrhnout.
Dát jí jasně najevo, že takhle teda nee a zarazit to....a to nejlépe ještě před tím útokem, ještě ve fázi, kdy vidím, že by se k něčemu mohlo schylovat, protože roztrhávat od sebe dvě rotvice nemusí být pro každého fyzicky možné.
A pokud již dochází ke zraněním, tak já bych v mé nepřítomnosti holky oddělovala.
A na dobu, kdy jsou spolu, tak té starší bych nasadila koš a eventuelně couračku, aby byla možnost jí korigovat, aniž bych na ní musela sahat rukou.
Nevím, jak dlouho to fena dělá, jak dlouho již svojí dceru napadá, ale jak se to neutne hned v začátku, tak o to těžší to bude.
Na tohle žádný makání nepomůže, a pokud feny jen bez dozoru hnijí spolu na zahradě, tak ani není možné, aby jedna mela stabilně koš a couračku.
Ty feny je potřeba ODDĚLIT, než starší tu mladou zabije nebo zmrzačí. Ideálně té mladé najít nový domov, protože tohle si prostě nezaslouží.
A když starší fena "hnije " na zahradě 4 roky, nedá se předpokládat, že se něco změní.
Jedině snad, že se otočí proti majitelce, až ta ji bude chtít napomenout, případně bude feny trhat od sebe.
Znám mezi čuvači celou řadu matek s dcerami které musí být oddělené.Vždy spolu žily v klidu do 2,3 let dcery.Pak se jednou do sebe daly a už spolu být nemohly.Bylo úplně jedno jestli makaly či nikoliv.Byly to i feny které tahaly a takřka denně trénovaly.V zápřahu spolu běhaly,ale na dvoře spolu bez dozoru být nemohly.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na tohle žádný makání nepomůže, a pokud feny jen bez dozoru hnijí spolu na zahradě, tak ani není možné, aby jedna mela stabilně koš a couračku.
Ty feny je potřeba ODDĚLIT, než starší tu mladou zabije nebo zmrzačí. Ideálně té mladé najít nový domov, protože tohle si prostě nezaslouží.
Nebo jednou mladá dozraje, nasere se a zabije matku.
Měla jsem kastrovanou a nekastrovanou fenu,nebyla to tedy matka a dcera,ale ty se spolu nepraly.Dokonce společně pečovaly o štěńata,ale možná to byla výjimka.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No však jsem psala, že já bych je v nepřítomnosti oddělovala a pokud pod mým dozorem spolu, tak ta starší koš a eventuelně couračku.
To makání jsem spíš zmiňovala ohledně toho, aby se čuby nenudily, vypustily páru, unavily se, že by to potom nemuselo být tolik napětí.
Mladší najít nový domov je asi to nejjednodušší, protože si nejsem jistá, že takový režim bude pro zadavatelku přijatelný.
lesnížínka
napsal(a):
Vy, co s tím máte zkušenost, děje se to i u kastrátek? Ptám se, protože to slyším u fen nekastrovaných, znám to u nekastrovaných JRT sousedek, ale dvě kastrátky spolu právě neznám...
Měla jsem pohromadě 4 kastrátky. Nejstarší šéfovala, nejmladší jí do toho chtěla kecat. 3x se porvaly, podařilo se mi je roztrhnout ( jezevčice), jednou šlic pod okem, podruhý natržený ucho. Třetí nalezenec se vždy přidala k té silnější v té chvíli, čtvrtá se neúčastnila. Teď už jsou jen dvě , nalezenec té druhé do ničeho nekecá, tak je mezi nima klid. Kupodivu mi tu jednu výbojnější kastrátku už 2x napad nekastrovaný pes.....
Môj otec mal voľakedy na firme ako strážne psy dve NOs PP-sestry. Ľudia,ako sa tie dve vedeli pobiť! Tiež to prepuklo cca v 2-3 rokoch a behom týždňa to išlo do extrému,že obe skončili na veterine. Jedna natrhnuté ucho,krvi ako z vola,druhá s natrhnutym krkom. Krvi tiež ako z vola. Po zákrokoch a liečbe im otec obom našiel nový domov,kde boli psi jedinačikovia a už nikdy s nimi nebol žiadny problém. Ak by to neriešil takto,zabili by jedna druhú. Hold,sestry😉
domi.t
napsal(a):
Môj otec mal voľakedy na firme ako strážne psy dve NOs PP-sestry. Ľudia,ako sa tie dve vedeli pobiť! Tiež to prepuklo cca v 2-3 rokoch a behom týždňa to išlo do extrému,že obe skončili na veterine. Jedna natrhnuté ucho,krvi ako z vola,druhá s natrhnutym krkom. Krvi tiež ako z vola. Po zákrokoch a liečbe im otec obom našiel nový domov,kde boli psi jedinačikovia a už nikdy s nimi nebol žiadny problém. Ak by to neriešil takto,zabili by jedna druhú. Hold,sestry😉
Mně se takto do sebe taky 2x pustily sestry (pokaždé před háráním) - poprvé v 9 měsících, a pak v 6 letech. To byly ale jatka - kdyby se mi je od sebe nepovedlo je dostat, tak se opravdu zabily. Obě byly potrhané, pohmožděné svaly na krku, prokousané nohy...
Ze rvačky odešly po svých jak hrdinky, ale pak se obě složily v horečkách, nemohly se ani pořádně hýbat, chodit, nic..., a to to trvalo jen několik minut.
Nikdy jsem neviděla takto na život a na smrt se poprat dva samce.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně se takto do sebe taky 2x pustily sestry (pokaždé před háráním) - poprvé v 9 měsících, a pak v 6 letech. To byly ale jatka - kdyby se mi je od sebe nepovedlo je dostat, tak se opravdu zabily. Obě byly potrhané, pohmožděné svaly na krku, prokousané nohy...
Ze rvačky odešly po svých jak hrdinky, ale pak se obě složily v horečkách, nemohly se ani pořádně hýbat, chodit, nic..., a to to trvalo jen několik minut.
Inak,tatino vždy hovorieva,že dvoch samcov takto sa demolovat nezažil a to so psami zažil všeličo,na vojne bol psovod a celkovo mu rukami prešlo mnoho psov. Po týchto divoskach mal na firme rotvajlera a to bol pán pes👌🏻Ale pre istotu jedináčik😁
A herečky tiež odišli z bojiska akoby nič...padli až po 20 metroch. Tam nebola jedna,čo by sa podriadila. Každá chcela byť víťazka. Nevyhrala ani jedna,ale v podstate obe😉Už nikdy nevidela jednu druhu a o to im išlo😉
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No jasně, to je jak ženské. Nepřátelství na život a na smrt.