Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2021 09:22
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Dobrý den, chci se jen zeptat.
Máme 13 týdenní stene norwiche a strašně kouše. Někdy chytá až záchvat zuřivosti. To ho pak zavřeme do ohradky a chvíli si ho nevsimame.
Chápu, ze štěňátka kousou, protože jim rostou zoubky.
Ale myslite, ze až přezubí, že třeba kousat přestane?
Vím, že nemáte vesteckou kouli, ale jestli třeba vaše štěňátka také kousala a po prezubeni s tím přestala.

Snazime se mu místo rukou dávat do huby hračky, ale on fakt jde spíše po rukou.
Tak jestli ho to později muže přejít.

Díky moc za odpovědi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2021 09:41

Nikola111 napsal(a):
Dobrý den, chci se jen zeptat.
Máme 13 týdenní stene norwiche a strašně kouše. Někdy chytá až záchvat zuřivosti. To ho pak zavřeme do ohradky a chvíli si ho nevsimame.
Chápu, ze štěňátka kousou, protože jim rostou zoubky.
Ale myslite, ze až přezubí, že třeba kousat přestane?
Vím, že nemáte vesteckou kouli, ale jestli třeba vaše štěňátka také kousala a po prezubeni s tím přestala.

Snazime se mu místo rukou dávat do huby hračky, ale on fakt jde spíše po rukou.
Tak jestli ho to později muže přejít.

Díky moc za odpovědi :)

Na tohle téma je tady už asi milión příspěvků. Nedivte se, že většině přispěvatelů se nechce odpovídat pořád dokola. A ano, postupně kousat přestane.

21.2.2021 09:42

Vezměte nadpis svého tématu, dejte do lupy a čtěte ten milion témat,co už tu je. Nic objeveného, než co už tisíckrát padlo, vám sem nikdo nenapíše.

21.2.2021 09:44

Mě se zatím všichni psi po přezubení zklidnili...co se kousání týče a bylo úplně jedno, jak jsem se na ně snažila výchovně působit v kousacím období.
Přide mi, že člověk musí zatnout zuby a vydržet a snažit se štěněti do tlamy něco nacpat a následně s tím hýbat, aby neměl rozkousaný ruce, protože štěněcí jehličky...to je děs a běs.

Měla jsem fenu, co byla jako štěně ďábel v pravém slova smyslu. Kousala takřka nonstop, což by nebylo zas až tak neobvyklé, ale neměla takovej ten výraz jakože si štěndo hraje, byly to útoky u kterých vypadala jako bůh pomsty a že nás jde rovnou rozrhat na kusy a stačil k tomu třeba jen náhodný oční kontakt, aby se na nás vrhala.

V loni na jaře odešla za duhový most a já musím říct, že to byla ta nejmazlivější, nejněžnější, nejopatrnější a nejempatičtější psí bytost jakou jsem kdy měla, moje opečovávatelka a anděl strážný v jedné osobě.

21.2.2021 10:23
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě se zatím všichni psi po přezubení zklidnili...co se kousání týče a bylo úplně jedno, jak jsem se na ně snažila výchovně působit v kousacím období.
Přide mi, že člověk musí zatnout zuby a vydržet a snažit se štěněti do tlamy něco nacpat a následně s tím hýbat, aby neměl rozkousaný ruce, protože štěněcí jehličky...to je děs a běs.

Měla jsem fenu, co byla jako štěně ďábel v pravém slova smyslu. Kousala takřka nonstop, což by nebylo zas až tak neobvyklé, ale neměla takovej ten výraz jakože si štěndo hraje, byly to útoky u kterých vypadala jako bůh pomsty a že nás jde rovnou rozrhat na kusy a stačil k tomu třeba jen náhodný oční kontakt, aby se na nás vrhala.

V loni na jaře odešla za duhový most a já musím říct, že to byla ta nejmazlivější, nejněžnější, nejopatrnější a nejempatičtější psí bytost jakou jsem kdy měla, moje opečovávatelka a anděl strážný v jedné osobě.

Mockrát děkuji, tak to jste mě uklidnila.
Snad to po prezubeni u nás dopadne stejně nebo přinejmenším podobně. Chtěla jsem mazliveho pejska a zatím mám piraňu. 😄

To je mi moc líto 😢🐶
Bohužel i tohle k životu patří. 😔

21.2.2021 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nikola111 napsal(a):
Mockrát děkuji, tak to jste mě uklidnila.
Snad to po prezubeni u nás dopadne stejně nebo přinejmenším podobně. Chtěla jsem mazliveho pejska a zatím mám piraňu. 😄

To je mi moc líto 😢🐶
Bohužel i tohle k životu patří. 😔

A z toho, co vám Sardullah napsala plyne, že pokud má štěně náladu si hrát, divočit a vybít nadbytek energie, není ve vztahu nejlepší ho drapnout a za trest zavřít do ohrádky, ale zatnout zuby, ruku si omotat osuškou a : ,,prcku jdem bojovat" Měla jsem dvě velká štěnda najednou a ubojovala jsem to s nima

21.2.2021 13:58

Tak já si na rozdíl od lesnížínky nemyslím, že je úplně mimo mísu za určitých okolností nechat štěně "vychladnout" v ohrádce. Ono totiž někteří pejskové tzv. nevědí, kdy mají DOST.
To je potom, jak s malýma dětma, kolikrát jsou vzteklé a nevrlé, protože si prostě potřebují schrupnout....mám to samé doma a chvíli mi trvalo, než jsem poznala, kdy Gina lumpačí a chce si hrát a je na pohodu a kdy kouše a je protivná, protože je unavená...
v prvním případě lumpačím s ní, v druhém si odmítám hrát a důsledně odesílám na místo...za chvilku chrupe jak andílek.

A ještě se budu opakovat, pokud toho kousání máte plný zubiska, tak prostě zvedněte zadel a tradá ven. Venku je tolik zajímavých věcí na nějaké kousání pak není ani pomyšlení a když přijdete z venku s unaveným štěňátkem, tak budete mít klid....když se zadaří, tak i 2-3 hoďky

21.2.2021 15:00
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tak já si na rozdíl od lesnížínky nemyslím, že je úplně mimo mísu za určitých okolností nechat štěně "vychladnout" v ohrádce. Ono totiž někteří pejskové tzv. nevědí, kdy mají DOST.
To je potom, jak s malýma dětma, kolikrát jsou vzteklé a nevrlé, protože si prostě potřebují schrupnout....mám to samé doma a chvíli mi trvalo, než jsem poznala, kdy Gina lumpačí a chce si hrát a je na pohodu a kdy kouše a je protivná, protože je unavená...
v prvním případě lumpačím s ní, v druhém si odmítám hrát a důsledně odesílám na místo...za chvilku chrupe jak andílek.

A ještě se budu opakovat, pokud toho kousání máte plný zubiska, tak prostě zvedněte zadel a tradá ven. Venku je tolik zajímavých věcí na nějaké kousání pak není ani pomyšlení a když přijdete z venku s unaveným štěňátkem, tak budete mít klid....když se zadaří, tak i 2-3 hoďky

Děkuji moc za názor 😊
Nebojte, ven chodíme. Zatím ale jen na zahradu, protože nemá všechna očkování a vše bere do tlamičky. Nejraději vajgly. Takže musím neustále hlídat 😄
A navíc mu je po chvilce venku zima v těchto mrazech.
Dnes jsme teda byli na prochazce cca 1,5 km, kde běhal jak blázen.
Ale nechci ho zas nejako pretezovat, proto jsme byli jen na takhle krátké a poprvé jinde než na zahradě.
Ale musíme vybírat zatím místa, kde nechodí pejsci.

21.2.2021 15:45

Nikola111 napsal(a):
Děkuji moc za názor 😊
Nebojte, ven chodíme. Zatím ale jen na zahradu, protože nemá všechna očkování a vše bere do tlamičky. Nejraději vajgly. Takže musím neustále hlídat 😄
A navíc mu je po chvilce venku zima v těchto mrazech.
Dnes jsme teda byli na prochazce cca 1,5 km, kde běhal jak blázen.
Ale nechci ho zas nejako pretezovat, proto jsme byli jen na takhle krátké a poprvé jinde než na zahradě.
Ale musíme vybírat zatím místa, kde nechodí pejsci.

Na nějaké doočkování bych se vyflajzla a se štěnětem normálně ven chodila...ono zahrada a prochajda není totéž. Ono třeba půl hodina na zahradě a půl hodina na prochajdě není ve výsledku stejná....z té procházky je štěně unavenější, je tam podstatně více podnětů než na zahradě, kde to štěndo zná.
Samozřejmě není dobré chodit na nějaký profláklý plácky, kde venčí široké okolí, ale jinak bez problémů a pokud najdete nějakého psího kámoše, tak tím líp.
Ono třeba parvovirózu klidně přitáhnete domů, aniž by štěně kdy opustilo byt.

A co se toho přetěžování týče, tak ono to většinou na štěndu je vidět, že už toho bylo dost....1,5 zvládnul, takže tahle délka asi bez problémů a postupně můžete po kouskách přidávat.

Jinak co se týče toho sběru různých věcí venku, tak tam to budete muset asi nějakou dobu hlídat určitě. Moje štěňata zase byla ulítlá na papírové kapesníčky a že teda v zimě lidi...ty prasata jedny...je pohazovali na zem asi fest, kapesníčků všude hafec.

Teď už má být tepleji, tak s tou zimou to nebude tak horký a navíc, když pejsek bude lítat, tak se taky přirozeně zahřeje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík