Vivienne

XXX.XXX.29.61
Zdravím,
máme doma štěně z útulku a máme problém s cesty autem. Pejsek zvrací, je nervózní, snažíme se na auto navyknout, ale bohužel se častému cestování nevyhneme. Veterinář doporučil pořídit nějakou přepravku a vozit pejska v ní. Moje otázka tedy zní - je lepší kennelka nebo klasická plastová přepravka? Případně jsou nějaké jiné dobré alternativy? :) Díky moc!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kennelka určitě není na cestování v autě. Pokud je pejsek menší, tak stačí plastová přepravka upevněná bezpečnostním pásem. Pro většího je lepší kovová v zavazadlovém prostoru.
Souhlasím se Sarah, lepší bude plastová přepravka a nebo kovová klec.. Z plastové přepravky psi moc nevidí ven, na cestu. Některým psům to vadí, pro některé je to naopak lepší. Záleží teda taky na velikosti klece a psa, pokud je to malý pes a nízká klec, tak neuvidí ani z kovové.
Ale hlavně bych takového psa na tu přepravku nejdřív naučila doma, aby se tam cítil bezpečně, aby to bral jako svoje místo. Dávat mu tam něco dobrého a tak.
A pokud je to možné, tak doporučuji se psem tu jízdu autem tak trochu trénovat. Jet nejdřív třeba jen kousek někam na louku, tam si se psem pohrát a tak. Prostě aby po té jízdě čekala nějaká zábava a aby to nebyly třeba jen jízdy na veterinu, kdy to pro psa nemusí být příjemné. Před jízdou bych nekrmila. Můžete zkusit i nějaké přípravky na uklidnění - to třeba poradí jiní, já zkušenost nemám.
Naši všichni psi milují a milovali jízdu autem od mala, takže jsem to nikdy nemusela řešit. Ale máme v rodině fenu, která se auta hodně bála. Když jsme ji vezli domů, tak se v autě strachy pokadila. Pak do auta vůbec nechtěla, lehala na záda a odmítala do auta skočit. Měla jsem ji chvíli doma na hlídání a pár dní jsme "trénovali", spíš tak jako nevědomky. Na zahradě jsem otevřela kufr, dala do něho něco dobrého a nechala tam fenu skočit, netlačila jsem na ní, nechala jsem ji čas. Když už tam pak skákala beze strachu, tak jsem ji dala něco dobrého a kufr zavřela. Potom jsme třeba jeli na louku, i když jen 100 metrů - a na té louce jsme si hráli. V podobném stylu pokračovali i majitele feny potom a dneska už se fena nadšeně vrhá do auta sama a s jízdou nemá problém. Ale ona teda nezvracela, spíš to pro ni bylo neznámé a bála se. Ale chápu, že někdy je prostě potřeba psa naložit a jet třeba někam dál.
Jde o to spíš zjistit kde se mu nejlíp jezdí a pak prostě čekat.
Já vozila štěndo v kufru v přepravce, přestal zvracet až v 7 měsících. Měl z toho fakt nervy, ze začátku blil jen z pohledu na auto, takže jsme jezdili krátké cesty na zvykačku no a pak se mu dělalo špatně jen na velkou vzdálenost. Teď má rok a do auta se mi hrne jezdí už i volně v kufru a nebo na zadní sedačce a v poho
https://nemoci.vitalion.cz/kinetoza/
Já osobně jsem musela vidět ven,
při sklopení hlavy dolů (čtení), zle, zle a zle.
Raději bych šla pěšky na konec světa
než se vrátit zpět do auta - busu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mojí nejmladší feně je to jedno, jestli kouká ven nebo leží, špatně je jí pořád. Musíme prostě dělat přestávky, pak je to v pohodě. Přitom do auta už nemá problém. Dřív se začala třepat, jen viděla otevřený kufr.
rapotacka11
napsal(a):
https://nemoci.vitalion.cz/kinetoza/
Já osobně jsem musela vidět ven,
při sklopení hlavy dolů (čtení), zle, zle a zle.
Raději bych šla pěšky na konec světa
než se vrátit zpět do auta - busu.
Já v buse jedině u okýnka, abych viděla ven aspoň periferně.
A čtení byl taky dlouho problém, nakonec jsem zjistila, že je problém v malých písmenkách. Na mobilu si písmenka pořádně zvětším a blbě mi pak není. Jen musím často otáčet stránky...