Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2021 21:21
alcamer

XXX.XXX.3.234

Dobrý den,
máte někdo tip na nějaké přijatelné granule za nižší cenu? Byly by pro cca 9kg křížence jezevčíka a čivavy bez aktivity. Maximum je zahrada na vyvenčení, chvilka přetahování/házení hraček (ne každý den), ven ho beru sporadicky a jinak tráví většinu času v domě. Momentálně je krmen Delikan original (Adult/Beef), takže přinejlepším něco v podobné cenové relaci (do zhruba těch 50,-/kg).
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2021 22:05

Do 50Kč/kg asi nic kloudného neseženete.
Já teď zkouším za studena lisované granule, ty se mi zdají složením přijatelné, zvlášť za předpokladu, že psovi občas přihodím něco na přilepšenou (kuřecí skelety, nebo krky + srdíčka, masovou kost na okus, jogurt, tvaroh, vajíčko...)
Cena při velkém pytli vychází cca 60Kč/kg.

https://krmivo-psy.heureka.cz/markus-muhle-15-kg/#prehled/offers-order=price%3Aasc&offers-region-filter=None

24.2.2021 07:02
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ještě jedlý je Profine. Ale to už bych radši brala MM a přihodila k tomu každý den kousek masa nebo vajíčko.

25.2.2021 00:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Do 50Kč/kg asi nic kloudného neseženete.
Já teď zkouším za studena lisované granule, ty se mi zdají složením přijatelné, zvlášť za předpokladu, že psovi občas přihodím něco na přilepšenou (kuřecí skelety, nebo krky + srdíčka, masovou kost na okus, jogurt, tvaroh, vajíčko...)
Cena při velkém pytli vychází cca 60Kč/kg.

https://krmivo-psy.heureka.cz/markus-muhle-15-kg/#prehled/offers-order=price%3Aasc&offers-region-filter=None

Dotaz, čím to, že jsou ty Markus tak levně a zároveň se daji považovat za kvalitní? Když to srovnám s yoggies, cena je úplně jinde..

25.2.2021 03:28

Dotaz, čím to, že jsou ty Markus tak levně a zároveň se daji považovat za kvalitní? Když to srovnám s yoggies, cena je úplně jinde..

To já netuším. Ale co jsem si porovnávala složení a cenu vícero granulí lisovaných zastudena, pak by ta otázka měla znít spíš opačné. Tedy čím to, že jsou Yoggies oproti jiným tak drahé?

25.2.2021 07:30

To já netuším. Ale co jsem si porovnávala složení a cenu vícero granulí lisovaných zastudena, pak by ta otázka měla znít spíš opačné. Tedy čím to, že jsou Yoggies oproti jiným tak drahé?

Tak počítám že dobrá reklama. Máte pravdu, koukala jsem na lukullusy a cenovka je spíš podobná těm Markus.
Krmim masem, kombinuju s granclemi a uvažovala jsem právě zkusit ty za studena lisované, jen mě odrazuje že jsou tak levne - paradoxně

25.2.2021 07:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak počítám že dobrá reklama. Máte pravdu, koukala jsem na lukullusy a cenovka je spíš podobná těm Markus.
Krmim masem, kombinuju s granclemi a uvažovala jsem právě zkusit ty za studena lisované, jen mě odrazuje že jsou tak levne - paradoxně

MM jsou (nebo byly, když jsem ještě měla psa, pro kterého jsem je brávala) vyrobeny v Německu. Ne že by to byla záruka kvality, ale přece jen tamní legislativa je přísnější než ve většině jiných států.
Neříkám, že ty granule jsou to nejlepší, co kdy kdo stvořil. Ale o jejich nezávadnosti nemám vážné pochybnosti.
Stejně tak Magnusson - tuším vyrobeno ve Švédsku, kde je silné hnutí ochránců zvířat; koupit paštiku pro lidi z blivajzu lze i tam, ale koupit krmivo z blivajzu je téměř nemožné; Švédi by ty výrobce sami ukamenovali, protože chudáci zvířátka.

Což mi připomíná, že Magnusson jsou taky dobré, nezávadné a levné granule, i když bych k nim psovi opět přihodila kousek masa. Mně je u toho sympatické to velmi jednoduché složení bez spousty načančaných doplňků ve stopovém množství. Prostě uprav si dle možností, přidej, co libo.
https://krmeni.cz/magnusson-granule-pro-psy/magnusson-original-kennel
Řada Biscuit je cenově stále ještě OK i pro méně zajištěné, přitom většinou ze švédských surovin a celkově dost psům vyhovují; znám pár psů, kteří měli problémy s jinými granulemi a na Magnussonu se jim dařilo. Zvláště velcí psi, horští a pastevci, na nich byli spokojení.

25.2.2021 17:43

Muzete se, prosim, podivat primo na pytel na složeni tech MM?

V cestine se totiz uvadi kureci maso, v anglictine drubezi moucka ve slozeni na webech. Ta drubezi moucka by pak vysvetlovala cenu

A ja uz si to nepamatuju, uz je to dlouho, co jsem je mela.

Jako priloha jsou fajn, jako hlavni krmeni je to slabe -mj. pro aktivniho psa 10% tuku nestaci. A tlusty pes ze sacharidu zase nezhubne.

a to je asi problem vetsiny granuli lis. za studena, vlastne i tech zakladnich magnussonu.

Pes, co 2x za den obejde panelak -tam to asi nikdo nepozna. u rostouciho zvirete, aktivniho psa - uz to ono neni, krmit jen tim.

co je plus - to by mela byt jejich dobra konzervace, kratka doba spotreby.

jo a vim, co mi jeste vadilo na zastudena lisovanych -oni sice nemaji bobtnat, ale strasne nasavaji vodu. tusim lukulusky jsem se bala davat bez dozoru - ze kdyz si psi vyleji misku, zahynou na zizen :)

25.2.2021 18:41

Muzete se, prosim, podivat primo na pytel na složeni tech MM?

V cestine se totiz uvadi kureci maso, v anglictine drubezi moucka ve slozeni na webech. Ta drubezi moucka by pak vysvetlovala cenu

A ja uz si to nepamatuju, uz je to dlouho, co jsem je mela.

Jako priloha jsou fajn, jako hlavni krmeni je to slabe -mj. pro aktivniho psa 10% tuku nestaci. A tlusty pes ze sacharidu zase nezhubne.

a to je asi problem vetsiny granuli lis. za studena, vlastne i tech zakladnich magnussonu.

Pes, co 2x za den obejde panelak -tam to asi nikdo nepozna. u rostouciho zvirete, aktivniho psa - uz to ono neni, krmit jen tim.

co je plus - to by mela byt jejich dobra konzervace, kratka doba spotreby.

jo a vim, co mi jeste vadilo na zastudena lisovanych -oni sice nemaji bobtnat, ale strasne nasavaji vodu. tusim lukulusky jsem se bala davat bez dozoru - ze kdyz si psi vyleji misku, zahynou na zizen :)

Tak přímo na pytli v češtině sušené kuřecí maso, v angličtině dried poultry (=drůbeží??) meat. 28%

26.2.2021 21:37
alcamer

XXX.XXX.9.182

Děkuji všem za doporučení, ale lisované za studena úplně nechci. Před přechodem na maso jsem je u svého psa zkoušela (yoggies, lukullus) a vůbec mu tedy nesedly. Pokud se tu někdo vyzná ve složení, mohl by se prosím podívat na ten Delikan? Jestli na tom pes může dlouhodobě být, protože brácha za granule víc asi opravdu nedá a nic jiného jsem zatím nenašla. A o tom, že by přidával maso, vejce apod. dost pochybuji, protože ho od podobných "výmyslů" odrazují rodiče - já jsem prý blázen, že se psem makám a krmím ho masem, když by mu klidně stačila zahrada a granule z marketu

Na ty Mangnusson se podívám, děkuji.

26.2.2021 21:43

O fous dráž vychází na tuto cenu celkem slušné krmivo Krnnel’s favourite adult dog 20kg
https://www.granule-eshop.cz/granule-pro-psy-kennels-favourite-adult-dog-20-kg/

Možná byste někde našla ještě levněji.
Tak koukám na heureku a cena odpovídá
https://m.heureka.cz/krmivo-psy/?p=f:6661:828612

26.2.2021 21:51

A jde jen o peníze, nebo by se i snažil víc? Pak by vyšlo nejlevněji koupit mleté kuřecí krky, kdyby dostal místo v mrazáku, a z drůbežích kostí a kůží udělat koncentrovaný vývar. Kůže z toho udělá kolagenový šutr, vydrží dlouho i v lednici, třeba týden, jen dloubnout lžičkou. K tomu kousek krků a i z Magnusson je najednou výživnější záležitost.

26.2.2021 22:21

Ještě mě napadly granule Dog’s love
https://www.spokojenypes.cz/dogs-love-adult-10-kg/

27.2.2021 00:22
alcamer

XXX.XXX.9.182

A jde jen o peníze, nebo by se i snažil víc? Pak by vyšlo nejlevněji koupit mleté kuřecí krky, kdyby dostal místo v mrazáku, a z drůbežích kostí a kůží udělat koncentrovaný vývar. Kůže z toho udělá kolagenový šutr, vydrží dlouho i v lednici, třeba týden, jen dloubnout lžičkou. K tomu kousek krků a i z Magnusson je najednou výživnější záležitost.

Tohle zní fajn. Brácha to určitě dělat nebude, protože je to práce navíc. Ale zkusím to občas udělat pro Kenjiho a trochu podstrčit i bráchy psu. Jen mě u nás nikdo nesmí vidět, že psům i vyvařuju

27.2.2021 00:23
alcamer

XXX.XXX.9.182

Ještě mě napadly granule Dog’s love
https://www.spokojenypes.cz/dogs-love-adult-10-kg/

Ty vypadají celkem fajn. Děkuju

Přidejte reakci

Přidat smajlík