Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2021 08:37
Kačka12

XXX.XXX.252.238

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat máme v plánu jet vlakem s 2 měsíčním štěňatkem, ve zverimexu mi řekli že do půl roka nemusím pořizovat nahubek, ale chci se tu zeptala zda někdo neměl s tím problém že by ho vyhodili s takhle malým hafanem.
S pozdravem Kačka

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2021 08:46

Podívejte se na podmínky do přepravního řádu daného přepravce...

Např. pro ČD zde: https://www.cd.cz/dalsi-sluzby/psi-kola-a-jina-zavazadla/-26528/

24.2.2021 08:52

Tak ho dejte do přepravky, když je malej. My převáželi i štěně od chovatelky v přepravce, jeli jsme po dálnici a měla jsem strach ho mít jen na klíně.

24.2.2021 09:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kačka12 napsal(a):
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat máme v plánu jet vlakem s 2 měsíčním štěňatkem, ve zverimexu mi řekli že do půl roka nemusím pořizovat nahubek, ale chci se tu zeptala zda někdo neměl s tím problém že by ho vyhodili s takhle malým hafanem.
S pozdravem Kačka

Ve zverimexu kecají - přepravní řády dopravců nerozlišují věk psa (kousnout může i štěně). Buď pes musí mít koš, nebo být v přepravce.

Mě už kdysi vyhodili z MHD s 2 měsíčním štěnětem, a bylo fajn o víkendu v zimě půl hodiny čekat na další spoj👎

24.2.2021 10:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ve zverimexu mi byli schopní tvrdit, že na jízdu vlakem je nejlepší fixační náhubek, nebo jen ohlávka.. Když jsem trvala na kovovém náhubku, tak se mi snažili vnutit, že feně sedí náhubek, který měla úplně přímo na čumáku a nemohla ani otevřít tlamu.... větší mi dát nechtěli s tím, že to bude obří... A byla chudáček, že vůbec taková hodná potřebuje do vlaku náhubek...Takže asi tak, toť moje zkušenosti

25.2.2021 00:02
kashttan

XXX.XXX.198.227

marcelaamax napsal(a):
Ve zverimexu mi byli schopní tvrdit, že na jízdu vlakem je nejlepší fixační náhubek, nebo jen ohlávka.. Když jsem trvala na kovovém náhubku, tak se mi snažili vnutit, že feně sedí náhubek, který měla úplně přímo na čumáku a nemohla ani otevřít tlamu.... větší mi dát nechtěli s tím, že to bude obří... A byla chudáček, že vůbec taková hodná potřebuje do vlaku náhubek...Takže asi tak, toť moje zkušenosti

Ve zverimexu jsem slyšel prodavačku říkat lidem, že obleček na tříměsíční štěně je zbytečnost, že rychle roste. A oni: no jo, ale zima je teď

26.2.2021 11:15

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ve zverimexu kecají - přepravní řády dopravců nerozlišují věk psa (kousnout může i štěně). Buď pes musí mít koš, nebo být v přepravce.

Mě už kdysi vyhodili z MHD s 2 měsíčním štěnětem, a bylo fajn o víkendu v zimě půl hodiny čekat na další spoj👎

Nevím, jestli to ještě platí, ale mohla to být i taška s pevným dnem.

26.2.2021 11:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, jestli to ještě platí, ale mohla to být i taška s pevným dnem.

Ta taška teď musí být navíc kompletně uzavřená (=psovi nesmí koukat hlava ven). Takže buď přepravka, nebo přenosná taška s nepropustným dnem a okénkem se síťovinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík