Vyčesávání - Tangle Teezer Pet

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2021 21:02

Nemáte někdo? Relativní novinka a velké téma při venčení, hlavně na dlouhosrsté psy. Já to na svého skoronaháče nepotřebuji, tomu se nemá co zacuchat. Pro dvounohé má TT doma každý druhý vč. mě a spokojenost, ale pro mazlíky to ještě nikdo nevyzkoušel. Potřebovali bychom nějakou recenzi.

https://www.bezvavlasy.cz/znacky/pet-teezer-de-shedding-dog-grooming-brush-purple-grey

26.2.2021 10:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Normální tangle teezer, jen uvádí, že je pro psy, ale kromě designu s pejskama je to jedno a to samý, co pro lidi... jiný hřebeny už roky nepoužívám, česala jsem tím i peruánský morčata. Kdybych měla dlouhosrstýho psa, tak asi automaticky koupím taky takový. Ale teda přímo psa jsem tím nikdy nečesala. Jen sebe a ta morčata. Za sebe jsem ještě lepší hřeben na dlouhý vlasy nenašla.

26.2.2021 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
Normální tangle teezer, jen uvádí, že je pro psy, ale kromě designu s pejskama je to jedno a to samý, co pro lidi... jiný hřebeny už roky nepoužívám, česala jsem tím i peruánský morčata. Kdybych měla dlouhosrstýho psa, tak asi automaticky koupím taky takový. Ale teda přímo psa jsem tím nikdy nečesala. Jen sebe a ta morčata. Za sebe jsem ještě lepší hřeben na dlouhý vlasy nenašla.

Mám taky svůj, ale na psa si to moc představit neumím, že by mu to ten kožich pročesalo. Takové dlouhé chlupy, jak vlasy, co má ty horní třeba na ocase i některých místech - to asi ano, ale tu podsadu...to si nemyslím, asi je to na něj i moc měkké. Ale abych jen nekecala, normálně ho vemu a vyzkouším...teda pokud já si vzpomenu

26.2.2021 11:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Mám taky svůj, ale na psa si to moc představit neumím, že by mu to ten kožich pročesalo. Takové dlouhé chlupy, jak vlasy, co má ty horní třeba na ocase i některých místech - to asi ano, ale tu podsadu...to si nemyslím, asi je to na něj i moc měkké. Ale abych jen nekecala, normálně ho vemu a vyzkouším...teda pokud já si vzpomenu

vyzkoušejte, jsem zvědavá

26.2.2021 15:33
assil

XXX.XXX.122.3

No když si vezmu, že moje hustá hříva zohybá ty plastový štětiny během půl roku, tak tipuju pes by to zlikvidoval během měsíce, což za ty prachy by byla docela drahá sranda, ale pravda vyzkoušet to na psovi mě ještě nenapadlo, můžu taky zkusit.

26.2.2021 15:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

assil napsal(a):
No když si vezmu, že moje hustá hříva zohybá ty plastový štětiny během půl roku, tak tipuju pes by to zlikvidoval během měsíce, což za ty prachy by byla docela drahá sranda, ale pravda vyzkoušet to na psovi mě ještě nenapadlo, můžu taky zkusit.

No těch mých pár chlupů na hlavě nic nepozohýbá ale to mě právě napadlo v souvislosti s tím psem, že to nebude fungovat, protože ohýbat. A když si ho zničím, čím se učešu? Kurňa, už jsem si tak zvykla, že normálním hřebenem (kartáčem) bych to snad ani neuměla Jak elektrický kartáček! Používám ho 14let. Vloni se mi pokazil a pár dní, než jsem si objednala nový, jsem si musela čistit zuby normálním. Já už jsem to vůbec neuměla! Dotlučená, zuby pošolíchané, tlačila jsem, krev mi tekla...no masakéro Když mi přišel nový elektrický...to si neumíte představit tu radost Já si ty zuby snad týden čistila 10minut, nemohla jsem se toho nabažit

26.2.2021 16:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

assil napsal(a):

Bez urážky, ale vy máte místo vlasů dráty? Nebo jak jako?

Jako pravda, kdyby šlo o fakt zacuchanýho psa, co má věčně tady bodlák, tamhle chuchel, tady zatvrdlý něco, tak odděláte i některý ty kovový kartáče.

Ale tak mi právě nejde do hlavy, jaký lidský vlasy do půl roku zničí hřeben? A fakt je to jenom zvědavost, nemyslím to nijak zle.

26.2.2021 17:30

No člověk by předpokládal, že ty štětiny budou nějak tužší. Zas ale na druhou stranu srst většiny dlouhosrstých psů je relativně jemná. No co, někdo ho prostě bude muset koupit.

26.2.2021 18:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No člověk by předpokládal, že ty štětiny budou nějak tužší. Zas ale na druhou stranu srst většiny dlouhosrstých psů je relativně jemná. No co, někdo ho prostě bude muset koupit.

Jen taková technická, že o to by mělo právě u toho hřebenu jít... Že ty "štětiny" nejsou tuhé, ale ohebné. Zacuchané vlasy vám proto rovnou nervou a je větší pravděpodobnost, že případný zacuchance rozčešete bezbolestně a vlasům ublížíte míň než kartáčem s tvrdýma štětinama, kterým si je rovnou orvete.

26.2.2021 19:12

Atheira napsal(a):
Jen taková technická, že o to by mělo právě u toho hřebenu jít... Že ty "štětiny" nejsou tuhé, ale ohebné. Zacuchané vlasy vám proto rovnou nervou a je větší pravděpodobnost, že případný zacuchance rozčešete bezbolestně a vlasům ublížíte míň než kartáčem s tvrdýma štětinama, kterým si je rovnou orvete.

Tak to ano, nemyslela jsem, že by byly tuhé. Já snad vezmu jeden ze svých Teezerů a vyzkouším na beardedce přátel.

Ale jo, asi budou stejně měkké.
https://www.youtube.com/watch?v=_0mL_RBTbwY

26.2.2021 19:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak na chlupy tohoto typu, bych si myslela, že to může fungovat, no na fundlandy si to moc představit neumím a na samíka už vůbec ne, to se mu dostane tak na poloviční hloubku, na podsadu to asi ani nedosáhne leda, že to bude člověk brát místečko po místečku, jak to ukazuje se samíkama na tom dalším videu s normálním hřebenem. Já to dělám stejně s hrablem, ono to ani jinak nejde.

26.2.2021 20:10

lesnížínka napsal(a):
Tak na chlupy tohoto typu, bych si myslela, že to může fungovat, no na fundlandy si to moc představit neumím a na samíka už vůbec ne, to se mu dostane tak na poloviční hloubku, na podsadu to asi ani nedosáhne leda, že to bude člověk brát místečko po místečku, jak to ukazuje se samíkama na tom dalším videu s normálním hřebenem. Já to dělám stejně s hrablem, ono to ani jinak nejde.

Pokud vím, tak TT je určený k rozčesávání, pochybuju, že by to vytahalo podsadu. On má problém i se silnějšími hustými vlasy - pro mě je třeba nepoužitelný. Nebo jen tak naoko k uhlazení vrchních vlasů, ale do hlubších vrstev nezajede.

26.2.2021 20:13
domi.t

XXX.XXX.220.139

Ja s TT cesem Nefret odmala a musím povedať,že za nás spokojnosť👌🏻Vyčesie to aj podsadu,treba len česať razantnejšie ...takmer dva roky nie som schopná kúpiť jej inú kefu či hrebeň,ale túto jar to dám😎

A len tak medzi nami-Nefret sa najradšej nechá česať metlou😃Viem,blbé,ale miluje to!

26.2.2021 20:45

domi.t napsal(a):
Ja s TT cesem Nefret odmala a musím povedať,že za nás spokojnosť👌🏻Vyčesie to aj podsadu,treba len česať razantnejšie ...takmer dva roky nie som schopná kúpiť jej inú kefu či hrebeň,ale túto jar to dám😎

A len tak medzi nami-Nefret sa najradšej nechá česať metlou😃Viem,blbé,ale miluje to!

Aha, takže ve finále stačí koupit ten základní TT za sto pade. Díky, dám zprávu okolí.

26.2.2021 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Aha, takže ve finále stačí koupit ten základní TT za sto pade. Díky, dám zprávu okolí.

Nebo...kolik stojí taková metla?

26.2.2021 21:31

lesnížínka napsal(a):

Tak zas ale Nefret není vlasatá beardedka, že jo...

To mi připomnělo - do pondělí nepustil chlup, i když bych ho škubala jako slepici, teď doslova z minuty na minutu to z něj lítá horem dolem. Tedy nad úroveň spodní části hrudníku, to je začátek. Jako plemeno s vysokými predispozicemi k přežití podsadu samo nasazuje. Dnes koukám, že se mi rozpadá vyčesávací rukavice, je to no name šmejd. Nemá někdo tip na něco funkčního a trvanlivějšího? Chloupky jemné, 0,5 cm.

26.2.2021 21:53
domi.t

XXX.XXX.220.139

lesnížínka napsal(a):

No ale toto je fialová metla,bacha na to! 😎

27.2.2021 00:29

Ollie, na FB je teď populární vyčesávat hladkosrsté psy pemzou. :-))

27.2.2021 07:24

Tak zas ale Nefret není vlasatá beardedka, že jo...

To mi připomnělo - do pondělí nepustil chlup, i když bych ho škubala jako slepici, teď doslova z minuty na minutu to z něj lítá horem dolem. Tedy nad úroveň spodní části hrudníku, to je začátek. Jako plemeno s vysokými predispozicemi k přežití podsadu samo nasazuje. Dnes koukám, že se mi rozpadá vyčesávací rukavice, je to no name šmejd. Nemá někdo tip na něco funkčního a trvanlivějšího? Chloupky jemné, 0,5 cm.

Dcera koupila ještě před covidem v Pepcu takové ohebné silikonové hřbílko na vyčesávání srsti. Asi za dvacku, ale nevím, jestli to tam mají ve stálé nabídce. Možná to vedou i zverimexu (asi za větší peníz).
Dá se nastavit pásek kolem ruky. Tvarově přesně jako hřbílko pro koně, jen z jiného materiálu.

27.2.2021 16:53

Ollie, na FB je teď populární vyčesávat hladkosrsté psy pemzou. :-))

Jj, znám, ale to nevezme pořádně podsadu odspoda. :/

Teď koukám na rukavici od Moser, vypadá sympaticky. ;)

27.2.2021 22:52
assil

XXX.XXX.122.3

Atheira napsal(a):
Bez urážky, ale vy máte místo vlasů dráty? Nebo jak jako?

Jako pravda, kdyby šlo o fakt zacuchanýho psa, co má věčně tady bodlák, tamhle chuchel, tady zatvrdlý něco, tak odděláte i některý ty kovový kartáče.

Ale tak mi právě nejde do hlavy, jaký lidský vlasy do půl roku zničí hřeben? A fakt je to jenom zvědavost, nemyslím to nijak zle.

Normálka, vlasy jako hřebíky, silné, husté a vlnité, po umytí je z nich zacuchaný chomáč. Hřebenem jsem se nemohla česat nikdy, dřív kartáčem jen suchý naolejovaný vlasy, teezerem učešu i vlhký, ale tak za půl roku jsou ty štětiny už zohybaný.
Pes je seveřan, dneska jsem to zkoušela, teezer ho jen tak pošolíchá zvrchu, to je k ničemu, normálka nejde vzít ani hrablem, hrabla mají krátké zuby, musím mít hřeben s kovovými dlouhými zuby.

28.2.2021 07:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, taky vyzkoušeno, to by musel mít ty štětiny tak o pět cm delší, minimálně, abych poznala nějaký vliv na podsadu, či pokus o vyčesání. Jen uhladil chlupy zhora. Takže na samojeda určitě ne.

28.2.2021 07:30
Atheira

XXX.XXX.227.110

assil napsal(a):
Normálka, vlasy jako hřebíky, silné, husté a vlnité, po umytí je z nich zacuchaný chomáč. Hřebenem jsem se nemohla česat nikdy, dřív kartáčem jen suchý naolejovaný vlasy, teezerem učešu i vlhký, ale tak za půl roku jsou ty štětiny už zohybaný.
Pes je seveřan, dneska jsem to zkoušela, teezer ho jen tak pošolíchá zvrchu, to je k ničemu, normálka nejde vzít ani hrablem, hrabla mají krátké zuby, musím mít hřeben s kovovými dlouhými zuby.

Jo, tak to pak jo. Kamarádka má stejný "materiál". Jako puboši jsme jí říkali Hagrid nebo Gimli. Podle nálady...

Přidejte reakci

Přidat smajlík