Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2021 11:00
Baki7

XXX.XXX.255.76

Zdravím (: Vedel by mi prosím niekto poradiť ako nasvaliť psa? Veľmi pekne ďakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2021 11:28

Přivezla jsem si GR v roce a půl, totálně bez svalů a hubeného.
Můj postup byl následující: kompletní vyšetření u veta, přechod na barf, doplnění vitamínů a minerálů, postupné prodlužování procházek (pes toho původně moc nenachodil) a hlavně plavání, to pomohlo úplně ze všeho nejvíc.

3.3.2021 11:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jakého psa? Má nějaké zdravotní problémy? Jak je starý, co je to za plemeno, případně jak je vysoký a jakou má stavbu těla?
Obecně nejlépe nasvalíte přiměřeným pohybem, ale pro bližší specifikaci to chce vědět podrobnosti.

3.3.2021 11:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Když jsme si přivezli v červenci jedenáctiletou fenku z útulku, nevyšla ani pomalu schody, byla obézní. Po týdnu jsem ji převedla na maso, postupně jsme prodlužovali procházky, přidala jsem různý cvičení na protahování těla, jsme s našimi psy pořád venku, naučila se plavat, což taky neuměla no a v únoru už s námi jela na dovolenou do Jizerek, kde s námi podnikala plnohodnotný výlety.
Dobrá strava+přiměřený pohyb. V případě, že je to třeba mladý, ale už hotový pes, tak pokud je pak už v kondici, tak aporty do kopce, hodně plavat, běhat

3.3.2021 12:16
Baki7

XXX.XXX.255.76

Je to fena, z útulku, bude mať tak 2 roky, má 16 kg. Na barfe je tak pol roka. Vonka sme často. Nejaké tie svaly tam už aj vidím ale je to nič moc. Chodíme hlavne na precházky, trochu aportuje (nejak moc ju to nebaví), občas ťahá nejaké tie reťaze (ale to ju tiež moc nebaví), taktiež občas chodíme na bicykel kde beží a taha predomnou. V lete chceme určite to plávanie no to ju tiež nejak extra nebaví. Budem vďačná za každú radu

3.3.2021 12:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Baki7 napsal(a):
Je to fena, z útulku, bude mať tak 2 roky, má 16 kg. Na barfe je tak pol roka. Vonka sme často. Nejaké tie svaly tam už aj vidím ale je to nič moc. Chodíme hlavne na precházky, trochu aportuje (nejak moc ju to nebaví), občas ťahá nejaké tie reťaze (ale to ju tiež moc nebaví), taktiež občas chodíme na bicykel kde beží a taha predomnou. V lete chceme určite to plávanie no to ju tiež nejak extra nebaví. Budem vďačná za každú radu

Pohybu má dost, takže pokud je v normální kondici a netrénujete na nějaké soutěže, tak není důvod na ni vešet řetězy a delat s ní věci, které ji nebaví, jen proto, aby jako opticky měla svaly...

Dělejte s ní to, co ji baví - např. to kolo, nebo to co je k něčemu užitečné (poslušnost apod.).

3.3.2021 12:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Baki7 napsal(a):

on ji ten aport může nebavit proto, že ji nikdo nic neučil, hrát si a pracovat. Zkuste to zábavnou formou - třeba přes klikr. Naše feňule aportovat vyloženě nechtěla /nejspíš to někdo při lovckým výcviku zprasil/ tak jsem si s tím pohrála i proto, že jsem chtěla nějakou společnou zábavu, která ji bude bavit. Nakonec jí to bavilo tak, že nadšeně kradla aporty ostatním /jako zasloužilá seniorka měla od ostatních povoleno/, což jí bavilo hodně moc. Zkusila bych rozvíjet společnou zábavu - třeba překonávání překážek v přírodě, přetahování se, krátký rychlý společný "závody" (kdy si fenku odložíte, sobě dáte náskok a pak vás oba odstartujete a ona vás může dohnat a ulovit). Naučila bych postupně vybíhání do směrů levá-pravá a tím ji také můžete vyběhat, utužit poslušnost a společnou práci. Tahání řetězů - nevím, já v tom za sebe smysl nevidím, ale je možné že je fenka typu bull, tak pak to asi vnímáte jinak.

3.3.2021 12:35

Baki7 napsal(a):

Já bych ještě zkusila na tu vodu nějak namotivovat. Teda pokud si myslíte, že by to mohlo zabrat. Ten náš truhlík by taky moc plavat nechtěl, ale jakmile mu tam hodím kachnu nebo bažanta, může se ztrhat. A pokud je ten pták navíc živej, je schopnej se kvůli němu i utopit.

3.3.2021 12:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Baki7 napsal(a):

Taky si myslím, že bude stačit to, co děláte a nenutila bych ji do ničeho, co jí nebaví.

Mě se nejvíc na nasvalení osvědčilo kondiční plavání (v kuse, bez vylejzání z vody, za něčím, v intervalech a s malými pauzami, ale to taky spoustu psů nebaví), pak tahání kolobky a "pružení" na pešku - zavěsím peška na strom na něco pružného, pes ho chytí, zadníma nohama stojí na zemi, přední má těsně nad zemí a jak tahá, tak pruží... Ale to jsou všechno činnosti, které moji psi milují a dělají s radostí. Pokud by je to nebavilo, tak to dělat nebudu. Takže pokud ji baví to kolo, tak bych zůstala u toho.. Případně můžete zkusit nějaké balanční cvičení (na míči, na čočce), to zabaví trochu i hlavu.

3.3.2021 12:47
Baki7

XXX.XXX.255.76

Zrzavci napsal(a):
on ji ten aport může nebavit proto, že ji nikdo nic neučil, hrát si a pracovat. Zkuste to zábavnou formou - třeba přes klikr. Naše feňule aportovat vyloženě nechtěla /nejspíš to někdo při lovckým výcviku zprasil/ tak jsem si s tím pohrála i proto, že jsem chtěla nějakou společnou zábavu, která ji bude bavit. Nakonec jí to bavilo tak, že nadšeně kradla aporty ostatním /jako zasloužilá seniorka měla od ostatních povoleno/, což jí bavilo hodně moc. Zkusila bych rozvíjet společnou zábavu - třeba překonávání překážek v přírodě, přetahování se, krátký rychlý společný "závody" (kdy si fenku odložíte, sobě dáte náskok a pak vás oba odstartujete a ona vás může dohnat a ulovit). Naučila bych postupně vybíhání do směrů levá-pravá a tím ji také můžete vyběhat, utužit poslušnost a společnou práci. Tahání řetězů - nevím, já v tom za sebe smysl nevidím, ale je možné že je fenka typu bull, tak pak to asi vnímáte jinak.

No k tomu aportu...Skôr to je tak že samú ju to moc nebaví ale keď behá aj s druhym psom tak aj celkom behá. Pekne čaká kým jej hodím ale väčšinou len beží za hračkou a nedonesie alebo si ju odnesie preč. Vždy keď ju náhodou denosie tak ju samozrejme pochválim a dám aj odmenu. Mám ju od 4 mesiacoch a takto som to robila vždy. Neviem či to nevie nejak pochopiť alebo čo 😀 Spoločne taktiež robíme veľa vecí. Poslušnosť, triky...tie prekážky, preťahovanie, a rôzne hry, robíme aj záchranárčinu čo ju neskutočne baví 😀 vybiehanie do smerov vpodstatie vie tiež
Retaze - Ja som si skôr myslela že ju to bude baviť a môže pri tom aj nasvaliť ale trochu som sa mýlila

3.3.2021 12:50
Baki7

XXX.XXX.255.76

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych ještě zkusila na tu vodu nějak namotivovat. Teda pokud si myslíte, že by to mohlo zabrat. Ten náš truhlík by taky moc plavat nechtěl, ale jakmile mu tam hodím kachnu nebo bažanta, může se ztrhat. A pokud je ten pták navíc živej, je schopnej se kvůli němu i utopit.

Do vody plavať ide len za hračkou ale to tiež len keď chce a nesmie to byť nejak moc daleko 😀 Ale keď tam nechce ísť tak ju tam proste nikto nedostane.

3.3.2021 12:53
Baki7

XXX.XXX.255.76

marcelaamax napsal(a):
Taky si myslím, že bude stačit to, co děláte a nenutila bych ji do ničeho, co jí nebaví.

Mě se nejvíc na nasvalení osvědčilo kondiční plavání (v kuse, bez vylejzání z vody, za něčím, v intervalech a s malými pauzami, ale to taky spoustu psů nebaví), pak tahání kolobky a "pružení" na pešku - zavěsím peška na strom na něco pružného, pes ho chytí, zadníma nohama stojí na zemi, přední má těsně nad zemí a jak tahá, tak pruží... Ale to jsou všechno činnosti, které moji psi milují a dělají s radostí. Pokud by je to nebavilo, tak to dělat nebudu. Takže pokud ji baví to kolo, tak bych zůstala u toho.. Případně můžete zkusit nějaké balanční cvičení (na míči, na čočce), to zabaví trochu i hlavu.

To plavanie vyskúšame toto leto...možno by skôr išla že by sme plavali spolu. S hračkou ju baví preťahivať sa so mnou takže sa hrávame takto, alebo tiež so psom vonka. Nad tým balančným cvicením som tiež rozmýšlala. Ževraj to tiež vie nejak nasvaliť psa?

3.3.2021 12:56

Přemýšlím, co má být cílem toho nasvalení? Máte ji od mala, tak je nasvalená na váš/její běžný režim a víc svalů třeba nepotřebuje...

3.3.2021 12:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Proč ji vlastně chcete nasvalovat? Jaký to má důvod?
Jestli je to jen Váš rozmar, tak radím, nedělejte to. Je zbytečné nutit psa do nečeho, co ho nebaví, nevidí v tom smysl a není v tom žádný užitek a ještě je to potenciálně nebezpečné, když špatně odhadnete míru.

3.3.2021 12:58

"Retaze - Ja som si skôr myslela že ju to bude baviť a môže pri tom aj nasvaliť ale trochu som sa mýlila"
ano, přiměřený tah také nasvalí
balanční cvičení také, a komplexně

3.3.2021 13:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Baki7 napsal(a):
No k tomu aportu...Skôr to je tak že samú ju to moc nebaví ale keď behá aj s druhym psom tak aj celkom behá. Pekne čaká kým jej hodím ale väčšinou len beží za hračkou a nedonesie alebo si ju odnesie preč. Vždy keď ju náhodou denosie tak ju samozrejme pochválim a dám aj odmenu. Mám ju od 4 mesiacoch a takto som to robila vždy. Neviem či to nevie nejak pochopiť alebo čo 😀 Spoločne taktiež robíme veľa vecí. Poslušnosť, triky...tie prekážky, preťahovanie, a rôzne hry, robíme aj záchranárčinu čo ju neskutočne baví 😀 vybiehanie do smerov vpodstatie vie tiež
Retaze - Ja som si skôr myslela že ju to bude baviť a môže pri tom aj nasvaliť ale trochu som sa mýlila

Já bych doma vypilovala to přinášení - případně začala aport učit celý znovu od začátku - resp. tedy od konce, od držení přes podání a až pak odhazovat, pak to celý pospojovat. Za aport bych dávala nějakou spešl odměnu, aby jí to motivovalo. Zpočátku bych necvičila nijak dlouho, klidně jen jeden pokus, ať se jí to nezkazí neotráví - dle hesla v nejlepším přestat. Pak bych to přenesla ven. Zapojila bych dvě stejný hračky, případně si pomohla vodítkem. On člověk učí aport často tak nějak od toho házení, ale ne každý pes to takhle pochopí. Lépe je učit opravdu od konce- od držení, předání v sedě, pak čistě jen zvednutí z podlahy, pak kousek odhození. Aby si pes zafixoval to přinášení. Plus jedna důležitá věc - ne pro každého psa je odměnou další hod - jsou psi, pro který je větší odměnou to, že si pak můžou aportík požouželit. Tedy mít právě třeba dva stejné oblíbené balonky a když ten první donese, moc pochválit, moc odměnit a nabídnout ten druhý s kterým si může třeba odběhnout, lehnout si a žouželit ho. A třeba u naší fenky něm. ohaře, kterou nemáme od mala a taky to aportování zprasili, to dělávám tak, že si u toho i blbneme, že hodím a pak naznačím, že ji jako budu honit -což jí baví a protože pak chce pokračovat, přinese mi to - nicméně jsem si vědoma toho, že tohle může být kontraproduktivní, ona je specifická, dávám to jen jako příklad. Další co jsem vypozorovala u našich psů - preferují - a to všichni - když se míček čutne (je to logický, imituje to chování malé kořisti) . Takže jsem jako další hru naučila to že na povel přinesou a pustí - nepředají- pustí a čekají na můj výkop a já dělám drahoty a čutám okolo, pobíhám kolem míčku... a jiný ptákovinky, který je zaujmou a baví a pak chtějí pokračovat a tak balonek po vykopnutí zase přinesou. Zkuste to oživit.
Ty řetězy - může jí klidně vadit, jak to zvučí.

3.3.2021 13:21
Baki7

XXX.XXX.255.76

Zrzavci napsal(a):
Já bych doma vypilovala to přinášení - případně začala aport učit celý znovu od začátku - resp. tedy od konce, od držení přes podání a až pak odhazovat, pak to celý pospojovat. Za aport bych dávala nějakou spešl odměnu, aby jí to motivovalo. Zpočátku bych necvičila nijak dlouho, klidně jen jeden pokus, ať se jí to nezkazí neotráví - dle hesla v nejlepším přestat. Pak bych to přenesla ven. Zapojila bych dvě stejný hračky, případně si pomohla vodítkem. On člověk učí aport často tak nějak od toho házení, ale ne každý pes to takhle pochopí. Lépe je učit opravdu od konce- od držení, předání v sedě, pak čistě jen zvednutí z podlahy, pak kousek odhození. Aby si pes zafixoval to přinášení. Plus jedna důležitá věc - ne pro každého psa je odměnou další hod - jsou psi, pro který je větší odměnou to, že si pak můžou aportík požouželit. Tedy mít právě třeba dva stejné oblíbené balonky a když ten první donese, moc pochválit, moc odměnit a nabídnout ten druhý s kterým si může třeba odběhnout, lehnout si a žouželit ho. A třeba u naší fenky něm. ohaře, kterou nemáme od mala a taky to aportování zprasili, to dělávám tak, že si u toho i blbneme, že hodím a pak naznačím, že ji jako budu honit -což jí baví a protože pak chce pokračovat, přinese mi to - nicméně jsem si vědoma toho, že tohle může být kontraproduktivní, ona je specifická, dávám to jen jako příklad. Další co jsem vypozorovala u našich psů - preferují - a to všichni - když se míček čutne (je to logický, imituje to chování malé kořisti) . Takže jsem jako další hru naučila to že na povel přinesou a pustí - nepředají- pustí a čekají na můj výkop a já dělám drahoty a čutám okolo, pobíhám kolem míčku... a jiný ptákovinky, který je zaujmou a baví a pak chtějí pokračovat a tak balonek po vykopnutí zase přinesou. Zkuste to oživit.
Ty řetězy - může jí klidně vadit, jak to zvučí.

Aportovanie by som ju hrozne chcela naučiť, ale fakt neviem ako to. Myslím že to budeme potrebovať aj na skúšky (niensom si ista) čo chceme spraviť. Učila som ju zatiať povel "drž" ale ešte to úplne nevie. Potom keď donesie hračku vždy ju pochválim. Na hračky nejak extra ona nie je, skôr je strašne pažravá. Keď aj cvičíme tak kňučí že už chce tu odmenu, nevie vydržať a potom robí blbosti.
Takže to skúsiť naučiť najprv držať a potom ako to drží podať do ruky? Potom odhodiť hračku a spojiť všetko spolu?
Retaze - to si nemyslím. Skôr to je tak že ju to chvílu aj baví ale potom už nie. Ale napríklad jej ich dám a ideme že na prechadzku tak jej to nevadí

3.3.2021 13:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A odpovíte nám jaký je cíl toho nasvalení? Jak už se ptaly holky výše?

Někteří psi nemají zájem o hračky, o aport... Je možné je to naučit, jako povel, ale nebude je třeba bavit nosit míček opakovaně dokola.

Čeho je to kříženec?

Když ji baví to kolo, tak co začít víc na kole? Jakože vyloženě cílené tréninky, ne že občas vytáhnu kolo a projedeme se.

3.3.2021 13:56
Baki7

XXX.XXX.255.76

marcelaamax napsal(a):
A odpovíte nám jaký je cíl toho nasvalení? Jak už se ptaly holky výše?

Někteří psi nemají zájem o hračky, o aport... Je možné je to naučit, jako povel, ale nebude je třeba bavit nosit míček opakovaně dokola.

Čeho je to kříženec?

Když ji baví to kolo, tak co začít víc na kole? Jakože vyloženě cílené tréninky, ne že občas vytáhnu kolo a projedeme se.

A prečo nie? Určite to je lepšie keď má nejaké tie svaly ako nič. Nechcem aby mala neviem aké velké svaly ako ked robia psy pull sporty napríklad, len aby aspoň nejaké mala.
Ja som sa skôr zle vyjadrila. Nie je to že by ju to nebavilo, skôr asi nevie pochopiť že to má doniesť. Väčšinoi len za tým beží a necha to tak alebo si to kdnesie niekm preč. Stane sa aj že to donesie ku mne alebo pustí nedaleko a vždy ju vtedy pochválim. Vždy potom aj čaká kým jej ju hodím.
Neviem, je z útulku. Niekto vraví že kríženec borderky alebo nejaký bull no nemyslím si.
Ano začneme, momentalne nemám na ňu postroj zatiaľ

Prikladám teda aj foto

3.3.2021 14:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Když jí sáhnete na žebra, co cítíte? Hned kosti, nebo musíte ty prsty trochu přitlačit? A jaká je pod kůží na pohmat, je pevnější jako sval, nebo měkčí jako tuk?
Vám někdo řekl, že je hubená, že nemá svaly? Nebo Vám někdo řekl, že je naopak tlustá? Nebo podle čeho posuzujete, že svaly nemá?
Co říká veterinář, komentuje nějak její výživovou kondici?
Protože podle mě vypadá na úplně normálního psa. Asi má holt lehčí konstituci, ale vypadá OK. Rozhodně se mi nezdá, že by nebyla zpevněná, byla hubená nebo tlustá.

3.3.2021 14:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Baki7 napsal(a):
A prečo nie? Určite to je lepšie keď má nejaké tie svaly ako nič. Nechcem aby mala neviem aké velké svaly ako ked robia psy pull sporty napríklad, len aby aspoň nejaké mala.
Ja som sa skôr zle vyjadrila. Nie je to že by ju to nebavilo, skôr asi nevie pochopiť že to má doniesť. Väčšinoi len za tým beží a necha to tak alebo si to kdnesie niekm preč. Stane sa aj že to donesie ku mne alebo pustí nedaleko a vždy ju vtedy pochválim. Vždy potom aj čaká kým jej ju hodím.
Neviem, je z útulku. Niekto vraví že kríženec borderky alebo nejaký bull no nemyslím si.
Ano začneme, momentalne nemám na ňu postroj zatiaľ

Prikladám teda aj foto

Ten smraďoch mrňavej tam vzteklej vzadu . pardon, to jen že mě to tak pobavilo. No já si myslím, že když jí to baví s tím druhým psem, tak by jí to mohlo bavit poté i samotnou. Jasně, druhej pes je motivace, ale vy jí zase můžete dát následnou hru jako odměnu. Já bych asi zkombinovala to, že venku bych měla na hraní něco u čeho netrvám striktně na přinášení a snažila bych se jí ukázat, že se mnou je to zábava. Vzala bych třeba peška - ten má poutko takže se o to lze přetahovat a zároveň si to můžete pojistit provázkem, takže až ona to bude mít v kušně, máte zajištěno, že s tím nikam neodběhne, protože provázek držíte v ruce vy. Přetahovala bych se, pak bych malý kousek odhodila a povzbuzovala ji, aby přinesla, po přinešení bych se za odměnu zase hodně přetahovala, pustila bych, ustupovala a povzbuzovala, aby s tím přišla za mnou. A doma bych pak cvičila to držení, pak předání,posléze zvednutí a předání a až pak po malé vzdálenosti odhazovala dál.

3.3.2021 15:00
Baki7

XXX.XXX.234.183

Varaxi napsal(a):
Když jí sáhnete na žebra, co cítíte? Hned kosti, nebo musíte ty prsty trochu přitlačit? A jaká je pod kůží na pohmat, je pevnější jako sval, nebo měkčí jako tuk?
Vám někdo řekl, že je hubená, že nemá svaly? Nebo Vám někdo řekl, že je naopak tlustá? Nebo podle čeho posuzujete, že svaly nemá?
Co říká veterinář, komentuje nějak její výživovou kondici?
Protože podle mě vypadá na úplně normálního psa. Asi má holt lehčí konstituci, ale vypadá OK. Rozhodně se mi nezdá, že by nebyla zpevněná, byla hubená nebo tlustá.

Necitim uplne rebra musim pritlačit ale len trochu. Ako som písala nejaké tie svali má...
Že je hubena mi vravia furt ale nemyslim si to 😀
Veterinár vravel že na to že je kastrovamá tak vyzera dobre (asi skor len ze nie je tlustá)

3.3.2021 15:06
Baki7

XXX.XXX.234.183

Zrzavci napsal(a):
Ten smraďoch mrňavej tam vzteklej vzadu . pardon, to jen že mě to tak pobavilo. No já si myslím, že když jí to baví s tím druhým psem, tak by jí to mohlo bavit poté i samotnou. Jasně, druhej pes je motivace, ale vy jí zase můžete dát následnou hru jako odměnu. Já bych asi zkombinovala to, že venku bych měla na hraní něco u čeho netrvám striktně na přinášení a snažila bych se jí ukázat, že se mnou je to zábava. Vzala bych třeba peška - ten má poutko takže se o to lze přetahovat a zároveň si to můžete pojistit provázkem, takže až ona to bude mít v kušně, máte zajištěno, že s tím nikam neodběhne, protože provázek držíte v ruce vy. Přetahovala bych se, pak bych malý kousek odhodila a povzbuzovala ji, aby přinesla, po přinešení bych se za odměnu zase hodně přetahovala, pustila bych, ustupovala a povzbuzovala, aby s tím přišla za mnou. A doma bych pak cvičila to držení, pak předání,posléze zvednutí a předání a až pak po malé vzdálenosti odhazovala dál.

Joo to je blbec malý 😀 furt šteká
Pešek ju nebaví ten máme, pretahujeme sa s pullerom. Aj to tak robíme...pretahujeme sa ja jej ho hodím a ona zas príde že sa chce preťahovať, to ju baví

3.3.2021 15:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Baki7 napsal(a):
Joo to je blbec malý 😀 furt šteká
Pešek ju nebaví ten máme, pretahujeme sa s pullerom. Aj to tak robíme...pretahujeme sa ja jej ho hodím a ona zas príde že sa chce preťahovať, to ju baví

Nooo, tak to je vono! Puller a hodim, přetahuju, hodim, přetahuju. Máte ty pullery dva? Dejte je klidně do placu, když poběží k vám, utíkejte s tím druhým a tak, prostě akce

3.3.2021 15:22
Baki7

XXX.XXX.234.183

Zrzavci napsal(a):
Nooo, tak to je vono! Puller a hodim, přetahuju, hodim, přetahuju. Máte ty pullery dva? Dejte je klidně do placu, když poběží k vám, utíkejte s tím druhým a tak, prostě akce

Ano mám, ale nie som si istá či ich bude chcieť meniť ale akúsim

3.3.2021 18:06

Baki7 napsal(a):
Necitim uplne rebra musim pritlačit ale len trochu. Ako som písala nejaké tie svali má...
Že je hubena mi vravia furt ale nemyslim si to 😀
Veterinár vravel že na to že je kastrovamá tak vyzera dobre (asi skor len ze nie je tlustá)

Ne, není hubená. Rozhodně vypadá líp než některé funící a valící se bečky, které ve městě potkávám. Já vidím pěkného psa se sportovní postavou (bulla v něm teda ne, spíš nějakého ohaře nebo pointra, ale je to čistě můj soukromý názor).

3.3.2021 18:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono ji právě musíte naučit to měnit, ona pravděpodobně se začátku chtít nebude. Já jsem s tím u feny taky celkem bojovala a nebylo to hned. Ale časem pochopila, že když mi to nedá, tak nebude nic, ale když mi to dá, tak bude sranda - tahání, hození, hra. Ona je ale zrovna typ psa, který dokáže lítat klidně hodinu dokola s hračkou v hubě a nikoho k tomu nepotřebuje .

Já jsem k tomu používala ze začátku i šňůru, abych si ji případně přitáhla a nebo si na tu šňůru dala právě puller. Nám dost pomohlo feně jeden puller hodit, a se druhým jsem si já začala házet s dalším člověkem a dělali jsme u toho prostě komedii, jak se hrozně bavíme. Ona se pak chtěla přidat. To není žádná profesionální rada, ale nám se to osvědčilo .

Jinak to dobře popisuje a radí výše uživatelka "Zrzavci" (a tímhle ji i zdravím, jsem ráda, že jste zpátky ).

3.3.2021 18:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne, není hubená. Rozhodně vypadá líp než některé funící a valící se bečky, které ve městě potkávám. Já vidím pěkného psa se sportovní postavou (bulla v něm teda ne, spíš nějakého ohaře nebo pointra, ale je to čistě můj soukromý názor).

Taky se mi nezdá hubená, líbí se mi.

A ještě k tomu osvalení - nevím jaké máte zkušenosti vy, ale já mám takové, že je to dáno i geneticky. Jsou psi, kteří chodí "jen" na procházky a jsou takoví vyrýsovaní, a pak jsou psi, kteří dělají nějaký sport, tahají, plavou a ty svaly tolik vidět nejsou. Nebo dva psi stejného plemene, kteří dělají totéž, ale každý vypadá prostě jinak.

3.3.2021 18:51
Baki7

XXX.XXX.255.76

Mne sa tiež nezda hubená, tak akurát mi príde.
A tiež sa mi zda ako nejaký mix polovníckeho psa 😀 Ale tak kto vie....no celkom by ma to zaujímalo

3.3.2021 18:52
Baki7

XXX.XXX.255.76

Ďakujem velmi pekne za rady

3.3.2021 19:01
kashttan

XXX.XXX.60.115

Být vámi, tak se po výpisu činností, které ji nebaví, zaměřím spíš na to, co ji baví. Postavu má normální, pokud chcete mít nasvaleného psa, musíte s ním hodně sportovat. Pokud chcete se psem hodně sportovat a nezničit si psa, musí ho to bavit. Těch sportů je hromada a k nějakému většímu nasvalení vede spíš menšina z nich. Aportování je fajn zábava, ale ve větší míře zrovna zdravé není.

3.3.2021 19:52
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Mohu se zeptat proč není aportování zdravé? Zajímá mne to. Díky

3.3.2021 20:49

kashttan napsal(a):
Být vámi, tak se po výpisu činností, které ji nebaví, zaměřím spíš na to, co ji baví. Postavu má normální, pokud chcete mít nasvaleného psa, musíte s ním hodně sportovat. Pokud chcete se psem hodně sportovat a nezničit si psa, musí ho to bavit. Těch sportů je hromada a k nějakému většímu nasvalení vede spíš menšina z nich. Aportování je fajn zábava, ale ve větší míře zrovna zdravé není.

Ad nasvalení. Před léty jsem zažila hladkosrstého jezevčíka (nevím, komu patřil), který se k nám o dovolené přidával na túry. Já mu tenkrát říkala psí Schwarzenegger. Fakt namakaný.

3.3.2021 21:25

...a já si myslím, jak mám "namakanýho psa" a všichni mi plácají po ramenu, že u nás se má dobře, že je dobře živená- kulantně řečeno "prý tlustá" .
Každý máme nějaké starosti
Z toho plyne, že pes s normální postavou svého plemene může být označen nadmíru živeného.

3.3.2021 21:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.173

Agnes1 napsal(a):

Rychlý chtivý pes se u toho klidně dokáže zmrzačit - pohnout si se zády, s krkem, vyrazit si zuby při sbírání míčku, zlomit si prsty a klidně i nohu...🙄

Někteří psi jsou na tohle fakt dementi a třeba u malin jsou takové úrazy opravdu časté.

3.3.2021 21:43
janaa

XXX.XXX.34.210

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Rychlý chtivý pes se u toho klidně dokáže zmrzačit - pohnout si se zády, s krkem, vyrazit si zuby při sbírání míčku, zlomit si prsty a klidně i nohu...🙄

Někteří psi jsou na tohle fakt dementi a třeba u malin jsou takové úrazy opravdu časté.

Plus to brždění u aportu je strašný nápor na klouby. A to nemluvím,že z psychopsů se stanou ještě větší psychopsi,co mají místo mozku aport.

3.3.2021 21:46
kashttan

XXX.XXX.60.115

Agnes1 napsal(a):

Protože pes prudce vybíhá a prudce brzdí. V malé míře to nevadí, pes není porcelánová panenka, ale pokud si tím plánujete nasvalit psa, což podle mě stejně nejde nejde, tak kolik dáte aportů za den? Sto dvě stě? I můj velmi vlažně aportující pes jich zvládne deset jako nic v rámci krátkého cvičení.

3.3.2021 21:49
kashttan

XXX.XXX.60.115

O mém psovi mnoho lidí říká, že je moc hubený. Lidi, co se pohybují ve sportu (mushing, canicross), zas říkají, že je v perfektní kondici. Člověk se nikdy nezavděčí všem.

3.3.2021 21:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.173

kashttan napsal(a):
O mém psovi mnoho lidí říká, že je moc hubený. Lidi, co se pohybují ve sportu (mushing, canicross), zas říkají, že je v perfektní kondici. Člověk se nikdy nezavděčí všem.

Je akorát 👍

3.3.2021 22:14

Nestojí náhodou na zdi?

3.3.2021 22:23
kashttan

XXX.XXX.60.115

Nestojí náhodou na zdi?

Čistě náhodou jo. Ale já ho k tomu nenutil

3.3.2021 23:24
arosek

XXX.XXX.60.11

janaa napsal(a):
Plus to brždění u aportu je strašný nápor na klouby. A to nemluvím,že z psychopsů se stanou ještě větší psychopsi,co mají místo mozku aport.

A ze bychom mohly vypravet, vid ...

Ono i u lidi se rika "sportem k trvale invalidite".

4.3.2021 08:50

kashttan napsal(a):

Už někdo viděl tlustého maratónce? Přesně, je akorát a v dobré kondici.

4.3.2021 09:30

Vím o co zadavatece jde. U hladkého psa jsou pěkně vyrýsované svaly paráda -
výrazné u vipetů, třeba.
Jen podle fotky, třeba ten pes není tak docela hladkosrstý a svaly nebudou nikdy tak viditelné.

4.3.2021 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

výrazné u vipetů, třeba.
Jen podle fotky, třeba ten pes není tak docela hladkosrstý a svaly nebudou nikdy tak viditelné.

jj, taky si myslím, že fenka není vyloženě hladkosrstá a nebude to tolik vidět.

Na druhou stranu se psema ty činnosti dělám v rámci tréninku a hlavně proto, že je to baví a unaví. Nedělám to přece proto, aby měl pes vidět svaly. Tím chci říct, že ty svaly jsou spíš důsledkem toho, co se psem dělám a ne příčinou toho, proč to dělám nebo co dělám.

4.3.2021 09:40

výrazné u vipetů, třeba.

Aha... o psa nejde. Ale o to, aby měl vyrýsované svaly. To jde odstraněním podkožního tuku - tvrdou dietou a pro nejlepší vyrýsování nedostatkem vody, tedy mírnou dehydratací. Kůže se "přicucne" na svaly... Snad to zadavatelka nebude praktikovat.

4.3.2021 09:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Aha... o psa nejde. Ale o to, aby měl vyrýsované svaly. To jde odstraněním podkožního tuku - tvrdou dietou a pro nejlepší vyrýsování nedostatkem vody, tedy mírnou dehydratací. Kůže se "přicucne" na svaly... Snad to zadavatelka nebude praktikovat.

A to je fakt někdo dělá? Mírnou dehydrataci??

4.3.2021 09:48
janaa

XXX.XXX.34.210

Funkční svaly se nejvíc poznají,když je pes o něco zapřený, napružený. Na labinách s jejich srstí svaly na oko vidět nejsou,pak se někde zapřou a jsou jak kdyby žraly anabolika a nic speciálního proto neděláme,jen mají pohyb,pohyb a zase pohyb

4.3.2021 10:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
A to je fakt někdo dělá? Mírnou dehydrataci??

Ano dělá - dělají to bullaři u show psů.

4.3.2021 10:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ano dělá - dělají to bullaři u show psů.

Tak s tím jsem se ještě nesetkala, ale tak oni se tím asi chlubit nebudou .

No to je hnus ale. Vždyť zrovna u bullů jsou ty svaly vidět i normálně.... Dost je to vidět hned po tréninku, to ty svaly vylezou, a i přesto, že pes dostane napít...

A já blbec jim míchám "drinčíky", aby před tréninkem, mezi tréninky a po tréninku byli dost zavodnění

4.3.2021 10:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Ono ji právě musíte naučit to měnit, ona pravděpodobně se začátku chtít nebude. Já jsem s tím u feny taky celkem bojovala a nebylo to hned. Ale časem pochopila, že když mi to nedá, tak nebude nic, ale když mi to dá, tak bude sranda - tahání, hození, hra. Ona je ale zrovna typ psa, který dokáže lítat klidně hodinu dokola s hračkou v hubě a nikoho k tomu nepotřebuje .

Já jsem k tomu používala ze začátku i šňůru, abych si ji případně přitáhla a nebo si na tu šňůru dala právě puller. Nám dost pomohlo feně jeden puller hodit, a se druhým jsem si já začala házet s dalším člověkem a dělali jsme u toho prostě komedii, jak se hrozně bavíme. Ona se pak chtěla přidat. To není žádná profesionální rada, ale nám se to osvědčilo .

Jinak to dobře popisuje a radí výše uživatelka "Zrzavci" (a tímhle ji i zdravím, jsem ráda, že jste zpátky ).

Jojo přesně, pomoct si vodítkem, jak jsem psala - buď na psu, nebo na tom předmětu. A komedie veliká, aby ten pes se chtěl zapojit taky, člověk u toho sice vypadá jako debžo občas, ale účel světí prostředky. Pamatuju si sebe, když jsem na bývalým psím hřišti se snažila Tali přemluvit k tomu, že nebude samostatná jednotka, která si drapne balon a půjde ho rozbít a sežrat, ale že je lepší blbnout se mnou, která má druhej balon. :D

Děkuju za přívítání :-) ono já jsem povětšinou ráda, že stíhám opečovávat svoje Zrzavý stránky, tak pak už kolikrát nezbývá čas, i proto, že přestavujeme, stěhujeme, zabydlujeme a hlavně s ohařema žijeme

Ještě mě pro zadavatelku napadá jeden fígl - zcela neprofesionální - jak zvýšit u psa zájem o konkrétní hračku - přinesu domů novou ve dvojím provedení a to jedno psu ukážu, ale dělám děsný ciráty kolem toho a drahoty a pak nakonec půjčím, oooovšem enem na chviličku, a pak si tu vzácnost nejúžasnější zase pěkně vezmu, aby byl pes na hračku hodně natěšenej. A určitě pro ten začátek je dobrý ctít ten základ-že je nutný s činností skončit dřív, než to psa přestane bavit, tedy klidně, klidně v počátcích i jednou a dost.

4.3.2021 10:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.173

marcelaamax napsal(a):
Tak s tím jsem se ještě nesetkala, ale tak oni se tím asi chlubit nebudou .

No to je hnus ale. Vždyť zrovna u bullů jsou ty svaly vidět i normálně.... Dost je to vidět hned po tréninku, to ty svaly vylezou, a i přesto, že pes dostane napít...

A já blbec jim míchám "drinčíky", aby před tréninkem, mezi tréninky a po tréninku byli dost zavodnění

Kulturisti mají taky svaly vyrýsované samy o sobě a přesto drží přísné diety, žerou furosemidy na odvodnění apod.
Ale u zvířat si myslím, že tohle do ČR naštěstí ještě nedorazilo.

4.3.2021 10:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

A jo. To je pravda, to mi nedošlo,že je nutno podotknout, že všechno s mírou a rozumem. To je nějak zapotřebí dodat, že ne do padnutí a jako hlavní téma, ale jakou součást jiných pohybových aktivit

Já, teda ještě pro zadavatelku doplním to, že je fakt prokázáno, že ti psi, co furt bezhlavě lítají za míčkem a jen a jen za míčkem ,že je dokázáno, že se jim zvedá hladina adrenalinu, která si pak dlouho nesedá.

Takže já třeba právě proto, abych ze psů neměla psychopsy, co místo mozku z míčku kostku, tak jedeme aporty ne jen tak zbůhdarma házecí, ale hlavně pracovní. Tedy nikloiv že pes lítá bezhlavě sem a tam pro míček a zpátky, ale je to jako součást cvičení, kdy naopak se tím utuží sebeovládání a poslušnost, hledání atd. Psa třeba odložit, odejít a hodit míček tak, aby neviděl (a třeba právě do toho kopce, aby si máknul) apod.

Arikabisonik

12.10.2022 12:51
Arikabisonik

XXX.XXX.105.178

Dá sa prosím nasvaliť aj 10 ročný bišonik ? Ma minimálnu svalovú hmotu padnutú chrbticu a obezitu ale jedna pani čo ma 5 psov mi povedala že stále môže byť v plnej forme aj v 10 rokoch a že potrebne ju nasvaliť...

12.10.2022 13:06
aluska

XXX.XXX.197.205

Arikabisonik napsal(a):
Dá sa prosím nasvaliť aj 10 ročný bišonik ? Ma minimálnu svalovú hmotu padnutú chrbticu a obezitu ale jedna pani čo ma 5 psov mi povedala že stále môže byť v plnej forme aj v 10 rokoch a že potrebne ju nasvaliť...

Určitě dá, 10 let u bišonka není žádný závratný věk. Moji nejstarší nalezená asi 13 let, další bude mít 11 a třetí 10 let jsou pořád v plné síle, štíhlí, každý den nalítají po lese hodně kilometrů

12.10.2022 13:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Arikabisonik napsal(a):

jako s člověkem - pomalu postupně procházky, procházky, delší procházky , pokud lze, tak úpravu jídla, já za sebe bych si pomohla syrovou či vařenou stravou bez příloh, dosyťovala bych zeleninou a prostě rozumný pohyb, zvyšovat náročnost postupně

12.10.2022 13:53
janaa

XXX.XXX.174.242

Hlavně potřebuje zhubnout. Ideální na hubnutí a nasvalení je plavání, ve vašem případě by asi byla ideál nějaká psí rehabilitace se psí vanou. Ale samozřejmě je to investice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík