Vhodné plemeno pro rodinu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Palip

4.3.2021 08:03
Palip

XXX.XXX.47.68

Zdravím vás, chtěl bych poradit s vhodným plemenem pro naší rodinu. Bude s námi v domě, máme obrovskou zahradu, 2 kluci (11 a 14). Jednomu se líbí zlatý retrívr, druhému buldoček :-)
Tak nějak jsme se shodli, že by se nám líbil vzhledově a povahově: border kólie, kanadský retrívr nebo bretaňský ohař. U prvního bohužel určitě nemůžeme splnit jeho nároky na pohyb a aktivitu vzhledem k dalším našim povinnostem (práce, koníčky atd...). Určitě zvládneme procházky, občasné aktivity, ale aby mu také nevadilo povalování a nedomoloval dům a zahradu.
Jak je to s těmi dalšími dvěma ? Případně jaké doporučíte jiné plemeno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2021 08:09

Zkuste mrknout na tyto diskuze k tomu retrívrovi: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/plemeno/kanadsky-retrivr

Jaké máte se psy zkušenosti? Co od psa očekáváte?

Palip

4.3.2021 08:18
Palip

XXX.XXX.47.68

Já jsem z lovecké rodiny, tzn. že psi byli v mé rodině (německý ohař, jag, border terier atd..) - ale tímto směrem nechci.
Očekávání ? Toto bude náš první pes. Rodinný pes, s kluky na zahradu, procházky, běh apod. Něco podobného jako labrador, ale menšího vzrůstu .....

4.3.2021 08:22

"Máme dům, auto, kola, lyže, dvě děti, práci... co nám ještě chybí? Pes! Má ho každý, tak si ho pořídíme taky. Jenže jakého? Mrkli jsme na net, ale plemen je tolik... proč bychom se snažili si něco nastudovat, když to ti blbci na ifauně udělají za nás, a vypadne z nich jak z automatu to správné plemeno a třeba i s doporučením na chovatelské stanice. "

4.3.2021 08:29

Tak já bych to viděla na klasická doporučení - chodský pes, klasická nebo krátkosrstá kolie (bordera fakt ne), pudl všech velikostí, knírač...

4.3.2021 08:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Máme dům, auto, kola, lyže, dvě děti, práci... co nám ještě chybí? Pes! Má ho každý, tak si ho pořídíme taky. Jenže jakého? Mrkli jsme na net, ale plemen je tolik... proč bychom se snažili si něco nastudovat, když to ti blbci na ifauně udělají za nás, a vypadne z nich jak z automatu to správné plemeno a třeba i s doporučením na chovatelské stanice. "

Lepší, než aby si pořídili borderu, ne? Nebo nějakýho podobnýho šílence. Já kdysi výběr plemene moc neřešila, dočetla jsem se, že bígl ne (moje první volba) a nic dalšího mě nenapadalo, tak jsem si šla vybrat do útulku. Nakonec je to taky napůl šílenec (rozhodně nic, co bych poradila začátečníkovi), ale nelituju.

4.3.2021 08:34

Občas hlídám bretaňského ohaře. Je to velmi přátelský, pohodový a milý pes, skvělý parťák do rodiny, je pro každou srandu. Řekla bych, že je docela závislák na svých lidech. Na zahradě nechce být sám, když je s naším psem vyšoupneme ven na vyčůrání, tak náš pes se potuluje po všech koutech zahrady a bretaňák si okamžitě sedne ke dveřím, čučí dovnitř a říká "já chci k vám". Myslím, že to není pes pro celodenní pobyt na zahradě, že potřebuje být v kontaktu se svojí rodinou.
Je hodně temperamentní a potřebuje opravdu dobře vylítat (ale ne takový extrém jako bordera). Ten "náš" bydlí v bytě, přes den je sám doma, ale odpoledne se mu hodně věnují, aby se dostatečně vyběhal.
Jestli ničí zahradu neumím posoudit, protože když je u nás, tak s ním pořád blbneme nebo chodíme ven a tudíž nemá příležitost Prostě musíte hledět, aby neměl dlouhou chvíli, pak nebude mít čas na blbosti
Když srovnám s kraťandou, kterou mj. navrhuje "keriton", tak bretaňák má víc energie a potřebuje víc zaměstnat. Ale obě plemena skvělá volba do rodiny.

4.3.2021 08:45

Lepší, než aby si pořídili borderu, ne? Nebo nějakýho podobnýho šílence. Já kdysi výběr plemene moc neřešila, dočetla jsem se, že bígl ne (moje první volba) a nic dalšího mě nenapadalo, tak jsem si šla vybrat do útulku. Nakonec je to taky napůl šílenec (rozhodně nic, co bych poradila začátečníkovi), ale nelituju.

Mě fascinuje ta neuvěřitelná lenost zadavatelů takových dotazů. Kdyby si prohrabali a pročetli starší diskuze na ifauně na stejné téma - a že jich tady je , kdyby si zde pročetli diskuze o borderách a dalších plemenech, kdyby si prošli plemena na netu, nebo zalistovali atlasem plemen... Ale ne, jednodušší je napsat dotaz na ifaunu. Pak mám dojem, že nejde o psa, ale o módní doplněk.

4.3.2021 08:45

Za mě výběr (borderka/toller/libovolný ohař) naprosto mimo a nevhodný. Pokud se líbí bretaňský ohař, mohl by se líbit kooikerhondje, tam už bych byla stran vhodnosti optimističtější.

4.3.2021 08:47

Hlavně je třeba počítat s tím, že ten pes jednou zůstane "na krku" vám. Vzhledem k věku dětí.

4.3.2021 08:49

"Jak je to s těmi dalšími dvěma"
velmi temperamentní a velmi temperamentní

"Jednomu se líbí zlatý retrívr, druhému buldoček"
no proč ne
jen i zlatý retrívr umí být velmi temperamentní (to už bude o výběru rodičů a konkrétního štěněte)

jinak bych se rozhlédla asi více ve společenských plemenech
ale takový bernardýn (a jiní velcí) by takový tlumený režim asi uvítal.....

ad obrovská zahrada - ta bude většině psů asi celkem šumák, oni upřednostní společnost člověka

4.3.2021 08:52

"Jak je to s těmi dalšími dvěma"
velmi temperamentní a velmi temperamentní

"Jednomu se líbí zlatý retrívr, druhému buldoček"
no proč ne
jen i zlatý retrívr umí být velmi temperamentní (to už bude o výběru rodičů a konkrétního štěněte)

jinak bych se rozhlédla asi více ve společenských plemenech
ale takový bernardýn (a jiní velcí) by takový tlumený režim asi uvítal.....

ad obrovská zahrada - ta bude většině psů asi celkem šumák, oni upřednostní společnost člověka

Přesně tak. Sebevětší zahrada většině psů nestačí. Tak možná pastevcům, ale to je zase jiná kapitola.

4.3.2021 08:57

"Přesně tak. Sebevětší zahrada většině psů nestačí. Tak možná pastevcům, ale to je zase jiná kapitola."
jo, přiznám, že tato skupina psů mě hned napadla
jen jsem se neodvážila.......

ještě k "dětem se líbí"
hlavní slovo při výběru by měl mít ten, který bude psovodem - kdo bude psa vést, učit, cvičit, vychovávat, kdo bude se psem pracovat

4.3.2021 09:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě fascinuje ta neuvěřitelná lenost zadavatelů takových dotazů. Kdyby si prohrabali a pročetli starší diskuze na ifauně na stejné téma - a že jich tady je , kdyby si zde pročetli diskuze o borderách a dalších plemenech, kdyby si prošli plemena na netu, nebo zalistovali atlasem plemen... Ale ne, jednodušší je napsat dotaz na ifaunu. Pak mám dojem, že nejde o psa, ale o módní doplněk.

Já na tom nevidím zase nic tak špatného. Když to vezmu třeba podle sebe - dobře, mám srdcové plemeno, které u nás bude už asi vždycky, na to se ptát nemusím. Ale jednou přijde čas, kdy budu chtít k tomuto plemeni ještě jednoho psa, většího. Mám pár (dost) vyhlídnutých plemen, která jsou taky odlišná. A klidně bych se pak, až to bude aktuální, zeptala na názory i tady. A to o těch plemenech mám načteno fakt dost a od každého toho plemen znám nějaké jedince i osobně. Je to špatně, když se pak zeptám ještě tady? Pak už to automaticky znamená, že chci psa jako módní doplněk? Když se zajímám o jeho povahu, nároky, osobní zkušenosti s ním...

I když se tady občas jedno z těch plemen objeví v diskuzi, tak se klidně na něj zeptám podrobně. Stejně tak, kdyby mě nějaké plemeno fakt zaujalo a zas tak moc bych ho neznala. Ale jinak jo, určitě by se tady našlo dost diskuzí, kde se ta plemena probírala a rovnou by se třeba nějaké vyřadilo. Ale upřímně taky mám s tím vyhledáváním tady občas problém, a když přijde někdo nový, tak to třeba nezná.

Co se týče výběru plemen, tak bych šla taky spíš do psa společenského. Já si myslím, že by i ten buldoček vyhovoval, ale vzhledem k tomu, jak je na tom zdravotně ,tak bych do toho nešla. Případně když se líbí BOC, tak co třeba šeltie? (a nebo už zmiňované kolie)..

Asi by bylo lepší trochu rozepsat víc vzhled psa, který by se líbil - malý/velký, chlupatý/krátkosrstý, uši nahoru/doů... Nebo fakt projet podrobněji nějaký atlas a vypsat plemena, která se líbí.

4.3.2021 09:21

A co bychom si tady potom četly/i a psaly/i?

4.3.2021 09:23

marcelaamax napsal(a):
Já na tom nevidím zase nic tak špatného. Když to vezmu třeba podle sebe - dobře, mám srdcové plemeno, které u nás bude už asi vždycky, na to se ptát nemusím. Ale jednou přijde čas, kdy budu chtít k tomuto plemeni ještě jednoho psa, většího. Mám pár (dost) vyhlídnutých plemen, která jsou taky odlišná. A klidně bych se pak, až to bude aktuální, zeptala na názory i tady. A to o těch plemenech mám načteno fakt dost a od každého toho plemen znám nějaké jedince i osobně. Je to špatně, když se pak zeptám ještě tady? Pak už to automaticky znamená, že chci psa jako módní doplněk? Když se zajímám o jeho povahu, nároky, osobní zkušenosti s ním...

I když se tady občas jedno z těch plemen objeví v diskuzi, tak se klidně na něj zeptám podrobně. Stejně tak, kdyby mě nějaké plemeno fakt zaujalo a zas tak moc bych ho neznala. Ale jinak jo, určitě by se tady našlo dost diskuzí, kde se ta plemena probírala a rovnou by se třeba nějaké vyřadilo. Ale upřímně taky mám s tím vyhledáváním tady občas problém, a když přijde někdo nový, tak to třeba nezná.

Co se týče výběru plemen, tak bych šla taky spíš do psa společenského. Já si myslím, že by i ten buldoček vyhovoval, ale vzhledem k tomu, jak je na tom zdravotně ,tak bych do toho nešla. Případně když se líbí BOC, tak co třeba šeltie? (a nebo už zmiňované kolie)..

Asi by bylo lepší trochu rozepsat víc vzhled psa, který by se líbil - malý/velký, chlupatý/krátkosrstý, uši nahoru/doů... Nebo fakt projet podrobněji nějaký atlas a vypsat plemena, která se líbí.

Nemám nic proti dotazu zde, ale uznejte, že je rozdíl mezi "chci psa a vy mi řekněte jakého" a mezi cílenými dotazy na vybrané plemeno. I vy sama doporučujete "projet podrobněji nějaký atlas a vypsat plemena, která se líbí".

4.3.2021 09:26

Nemám nic proti dotazu zde, ale uznejte, že je rozdíl mezi "chci psa a vy mi řekněte jakého" a mezi cílenými dotazy na vybrané plemeno. I vy sama doporučujete "projet podrobněji nějaký atlas a vypsat plemena, která se líbí".

Ale zadavatel sám psal: Tak nějak jsme se shodli, že by se nám líbil vzhledově a povahově ...
a rovnou vyřadili borderu, takže mám z jeho dotazu pocit, že o tom fakt poctivě přemýšlejí. Jenže není nad osobní zkušenost, ta je prostě lepší než atlas.

4.3.2021 09:26

Opět ( jako obvykle ) hlasuji pro knírače ( třeba i malého ) a pudla ( třeba i velkého ).
Ale obě plemena budou chtít přístup do domu.
Dost už se tu psalo - pro trvalý pobyt venku - o vlčím špicovi.

4.3.2021 09:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, to samozřejmě souhlasím :-) .

Tak ona nějaká plemena vybraná byla, akorát si myslím, že ne úplně dobře (možná až na toho retrívra, ale i na to je tu málo informací).

No a teď bychom tady mohli vypisovat všichni různá plemena, protože na popis "procházky, občasné aktivity, a lenošení na gauči, parťák pro děti" - bude sedět dost plemen. Takže by bylo fajn trochu upřesnit ten vzhled, nebo fakt projet ten atlas... Pak se bude radit líp.

4.3.2021 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Opět ( jako obvykle ) hlasuji pro knírače ( třeba i malého ) a pudla ( třeba i velkého ).
Ale obě plemena budou chtít přístup do domu.
Dost už se tu psalo - pro trvalý pobyt venku - o vlčím špicovi.

Ale paní píše, že pes bude s nimi v domě. Nebude venku.

4.3.2021 09:41
janaa

XXX.XXX.34.210

Klidná fenka zlaťáka by teoreticky šla,pokud budete mít dostatek času jí každý den zajistit pohyb a vyžití. Ale chce to vybírat, mnoho zlaťáků umí být v mládí rakety. Ad demolice zahrady a domu - s tím ale musíte do určitého věku počítat. Můžete mít kliku a zrovna vaše štěně bude v pohodě, nebo taky může být stavební inženýr a bytový designér a je na vás mu vyhradit prostor,kde nebude moct nic zničit. Ale je potřeba počítat s horším a být překvapen lepším,než naopak.

Btw někdy mi přijde, že ať se tu člověk zeptá na cokoli,tak stejně dostane sodu

4.3.2021 10:01
Mí

XXX.XXX.71.94

To by tady ta diskuse byla k ničemu.Kdo nechce poradit,nebo mu dotaz vadí, přece nemusí reagovat.Ostatni si určitě rádi poklábosí a dají tip.Navrhla bych boxera, českého strakatého, knírače,kavalíra, pinče.

Palip

4.3.2021 10:39
Palip

XXX.XXX.47.68

"Přesně tak. Sebevětší zahrada většině psů nestačí. Tak možná pastevcům, ale to je zase jiná kapitola."
jo, přiznám, že tato skupina psů mě hned napadla
jen jsem se neodvážila.......

ještě k "dětem se líbí"
hlavní slovo při výběru by měl mít ten, který bude psovodem - kdo bude psa vést, učit, cvičit, vychovávat, kdo bude se psem pracovat

Samozřejmě to bylo psané tak co by chtěli děti. Také proto jsem ani tyto plemena nezmiňoval.

4.3.2021 10:53

Mě z toho tak nějak vychází nejlépe špic.

Nějaký rerívr...možná, dovedu si představit, že prochajdy, nějaké blbnutí a hraní s klukama, společnost rodiny, že by to mohl být třeba i spokojený pes.

V každém případě je třeba počítat s tím, že každý i ten nejdokonalejší pes byl štěnětem a pubescentem a často na zabití a že třeba rok nebo spíš dva se budeme muset intenzivněji věnovat výchově a pokud chceme, aby pes i poslouchal tak ho to prostě musíme naučit.

Palip

4.3.2021 11:02
Palip

XXX.XXX.47.68

Díky za názor. Myslím, že jsem to napsal pro většinu srozumitelně, pokud Vám to tak nepřišlo, nemusel jste reagovat. Zkuste to, třeba budete mít lepší den :-) Jako já už nebudu reagovat na vaše další komentáře .

Všem ostatním co odpověděli, moc děkuji

Psal jsem to jsem i s vědomím, že někteří diskutující budou "moralizovat" . Jsem z pejskařské rodiny, znám mraky pejskařů a tak jsem chtěl znát názor dalších. Jsou 2 cesty, vybrat si plemeno a zeptat se tu nebo obráceně - mít nějakou představu a nechat si poradit a poté si více nastudovat.

4.3.2021 11:10
whasabi

XXX.XXX.170.121

Palip napsal(a):
Díky za názor. Myslím, že jsem to napsal pro většinu srozumitelně, pokud Vám to tak nepřišlo, nemusel jste reagovat. Zkuste to, třeba budete mít lepší den :-) Jako já už nebudu reagovat na vaše další komentáře .

Psal jsem to jsem i s vědomím, že někteří diskutující budou "moralizovat" . Jsem z pejskařské rodiny, znám mraky pejskařů a tak jsem chtěl znát názor dalších. Jsou 2 cesty, vybrat si plemeno a zeptat se tu nebo obráceně - mít nějakou představu a nechat si poradit a poté si více nastudovat.

Taky je třeba v dnešní době zohlednit, že na spoustu plemen se dlouho čeká, jakože fakt dlouho. Třeba konkrétně moje známá má fenu kanadského retrívra, ještě nemá nakryto a má seznam zájemců tak na pět vrhů. A údajně na zlaté retrívry jsou taky dlouhé pořadníky. Takže pokud chcete štěně letos, u některých plemen by to mohl být problém.
A samozřejmě ceny jsou díky poptávce vyšší.

4.3.2021 11:21

Palip napsal(a):

Dotaz jako je váš, je tu minimálně jednou do týdne. Jako na rozproudění diskuze dobré, ale ty informace tu jsou v nesčetných starších diskuzích. Váš dotaz není ničím unikátní, je to pořád dokola. Píšete, že jste z pejskařské rodiny a znáte mraky pejskařů... a přesto jste si nedal ani trochu práce si udělat obrázek o tom, která plemena by mohla být do vaší situace vhodná.

4.3.2021 11:27

Dotaz jako je váš, je tu minimálně jednou do týdne. Jako na rozproudění diskuze dobré, ale ty informace tu jsou v nesčetných starších diskuzích. Váš dotaz není ničím unikátní, je to pořád dokola. Píšete, že jste z pejskařské rodiny a znáte mraky pejskařů... a přesto jste si nedal ani trochu práce si udělat obrázek o tom, která plemena by mohla být do vaší situace vhodná.

Já mám spíš jiný problém. Čas od času se mě někdo z přátel či známých ptá, jakýho psa pořídit, do přibližně srovnatelných nebo i horších podmínek, co tady popisuje zadavatel... a i když poradím, vysvětlím, popíšu, varuju, tak ty lidi pak stejně jdou a pořídí si něco nesmyslnýho, protože prostě oni chtějí. A prostě musí mít ohaře a musí mít borderu...

A tak jakýkoliv náznak, že si člověk chce nechat poradit, velice vítám.

4.3.2021 11:44
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Klidná fenka zlaťáka by teoreticky šla,pokud budete mít dostatek času jí každý den zajistit pohyb a vyžití. Ale chce to vybírat, mnoho zlaťáků umí být v mládí rakety. Ad demolice zahrady a domu - s tím ale musíte do určitého věku počítat. Můžete mít kliku a zrovna vaše štěně bude v pohodě, nebo taky může být stavební inženýr a bytový designér a je na vás mu vyhradit prostor,kde nebude moct nic zničit. Ale je potřeba počítat s horším a být překvapen lepším,než naopak.

Btw někdy mi přijde, že ať se tu člověk zeptá na cokoli,tak stejně dostane sodu

Pod toto sa podpíšem,lebo Nefret bola VŠETKO! Pracovala deň noc,bez prestávky, zadarmo, bez nároku na gastráč, bez motivácie-vedela,že pochválená a odmenená za redizajn domu ani záhrady veru nebude. Napriek tomu to nevzdávala-cesta je cieľ,to bolo jej heslo. Teraz na to spomínam s nostalgickým a trochu priblblým úsmevom,ale nebolo nám vtedy všetko jedno.

4.3.2021 11:55
janaa

XXX.XXX.34.210

domi.t napsal(a):
Pod toto sa podpíšem,lebo Nefret bola VŠETKO! Pracovala deň noc,bez prestávky, zadarmo, bez nároku na gastráč, bez motivácie-vedela,že pochválená a odmenená za redizajn domu ani záhrady veru nebude. Napriek tomu to nevzdávala-cesta je cieľ,to bolo jej heslo. Teraz na to spomínam s nostalgickým a trochu priblblým úsmevom,ale nebolo nám vtedy všetko jedno.

Však já si pamatuju,jak jsi sem přišla tohle je jedna z věcí,co píšu do "návodu na štěně" tučným písmem a zdůrazňuju. Ale někdy jsou zkušenosti nepřenositelné, a lidi si ani neumí představit,jak to může ve skutečnosti vypadat a kam až úsilí o renovaci může dojít

4.3.2021 11:58
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Však já si pamatuju,jak jsi sem přišla tohle je jedna z věcí,co píšu do "návodu na štěně" tučným písmem a zdůrazňuju. Ale někdy jsou zkušenosti nepřenositelné, a lidi si ani neumí představit,jak to může ve skutečnosti vypadat a kam až úsilí o renovaci může dojít

Presne tak,ono naozaj platí raz zažiť...teraz máme doma nezvyčajný klud, Nefret najradšej záhradu stráži z vyvýšeného miesta a tvári sa mega dôležito. Porucha je už len vonku a tam to má dovolené

Edit: Odkazuje,že maminkinu úrodu jahôd,mäty a medovky bude kontrolovať stále...že aby sa niečo nepokazilo

4.3.2021 12:02
janaa

XXX.XXX.34.210

domi.t napsal(a):
Presne tak,ono naozaj platí raz zažiť...teraz máme doma nezvyčajný klud, Nefret najradšej záhradu stráži z vyvýšeného miesta a tvári sa mega dôležito. Porucha je už len vonku a tam to má dovolené

Edit: Odkazuje,že maminkinu úrodu jahôd,mäty a medovky bude kontrolovať stále...že aby sa niečo nepokazilo

Mě teď psal jeden zájemce o štěně něco ve smyslu, dokončili jsme rekonstrukci domu a zahrady,tak přišel čas si splnit další sen,pořídit psa. Tak jsem se fakt zasmála

4.3.2021 12:05
Lucík32

XXX.XXX.140.2

Palip napsal(a):
Já jsem z lovecké rodiny, tzn. že psi byli v mé rodině (německý ohař, jag, border terier atd..) - ale tímto směrem nechci.
Očekávání ? Toto bude náš první pes. Rodinný pes, s kluky na zahradu, procházky, běh apod. Něco podobného jako labrador, ale menšího vzrůstu .....

My máme maďarského ohaře. Má přístup do bytu i na zahradu obvykle je na zahradě přes noc jde do baráku. Na procházky chodíme dvakrát denně

4.3.2021 12:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Hlavně je třeba počítat s tím, že ten pes jednou zůstane "na krku" vám. Vzhledem k věku dětí.

kdyby to....No on tam nezůstatne, on tam na tom krku bude od začátku.

Pro zadavatele:

Málokteré dítě se dokáže plnohodnotně starat o štěně a pak o psa, protože ke starání o psa patří dost věcí navíc, než jen vytáhnout psa na vodítku kolem domu, či mu hodit sem tam balonek.
Dítě nezvládne dobrou socializaci psa, výchovu, příp spíš i výcvik, když to bude jiné, než společenské plemeno- u ohaře či tollera spíš nutnost, než nadstavba.Jen málo dětí bude chodit na cvičák , navíc i samostatně, vždy to bude min. o tom, že ho tam ten rodič musí dovézt. A u lovečáků to je začasto o tom, že to není jen klasický cvičák, ale ten pes musí dostat výchovu potřebnou tak, aby mohl plnohodnotně fungovat - tedy se naučit chovat u zvěře - aby neskončil na 1,5 m vodítku. To ale přece musíte sám vědět, když píšete, že v rodině ohaři byli.

Sousedi u kolegyně-kamarádky taky do rodinky s dvěma dětmi pořídili pejska. Moc se jim líbil border teriér. Na tom se kupodivu i shodli, na čem se neshodli byla péče o psa. Děti velmi rychle nic, rodiče nic, nebyl čas.... Skončil nejdřív na zahradě jenom, pak už v kotci - na plným slunci navíc.

Život s dětma a jejich kroužkama, nutností třeba dojíždět, není vždy úplně ideální pro soužití s aktivním psem - obě ty plemena jsou. A pak psu zbude čučet na zahradě a jednou za týden tak třeba na výlet, ale když se vyrazí na kola, tak to pes nemůže, že jo, protože to by utekl, kdyby běžel volně............

Popis zvládneme procházky a občasné aktivity mě osobně nezní idylicky pro aktivní psy.

K té zahradě víte většina štěňat je zvídavých a pustí se do určitých zahradních prací, úprav, pokud je tohle pro vás priorita, nekupujte si psa. Ano ten pes k tomu jde vychovat, ale věřte, že je to lecky šichta. U všech našich ohařů se zadařilo, aby to fungovalo /poslední kousek nekomentuju, tu nemám od štěněte, tam za ni nejde strčit ruku do ohně v ničem/, každopádně je to o spoustě, spoustě času. Stejně jako při učení toho, aby pes nežral humusy, aby nelovil, aby uměl dobře poslouchat - velmi dobře, aby byl prostě spolehlivý a mohl chodit na volno . Protože prožít celý život na vodítku je pro psa trest.A to si myslím nezaslouží žádnej. Spíš než o plemeni nejdřív bádejte nad svými časovými možnostmi - nejen při venčení, ale obecně. Protože toho opravdu ke psu patří víc, než ho na chvíli vytáhnout ven. Zahrada je fajn, ale je to proklatě málo.

4.3.2021 12:17

Co se týká zlatýho retrívra, tak se na FB dost často bavím, když si ho lidi pořídí jako gaučáka, on jim jednoho dne přinese sousedovic slepici a jsou z toho celí vyplašení, že by snad nedejbože měli dopřát psovi aspoň občas radost z toho přinášení. A ještě pak ty výrazy těch mladých holek, když na výcviku musejí přebrat od psa toho mrtvýho bažanta nebo kachnu.

U tollera to bude určitě podobný, ale tak zadavatel zkušenosti má, takže bych se nebála a klidně ho doporučila.

Jinak co se týká ostatního, jen ať se lidi radši stokrát zeptají, než to řešit, až je pes doma, je v pubertě a co teď s ním. Že já bych se neptala a zjišťuju si info jinak, na tom nic nemění.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/132830543/zlaty-retrivr-14-mesicu.php?fbclid=IwAR11jYw-nw8VgLbYNWIY6SqJwtPcQVsKzDR5aewyYL8uYahJr_hruuuczao

A hádejte, čí je to odchov? Jsem prostě musela.

4.3.2021 12:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Co se týká zlatýho retrívra, tak se na FB dost často bavím, když si ho lidi pořídí jako gaučáka, on jim jednoho dne přinese sousedovic slepici a jsou z toho celí vyplašení, že by snad nedejbože měli dopřát psovi aspoň občas radost z toho přinášení. A ještě pak ty výrazy těch mladých holek, když na výcviku musejí přebrat od psa toho mrtvýho bažanta nebo kachnu.

U tollera to bude určitě podobný, ale tak zadavatel zkušenosti má, takže bych se nebála a klidně ho doporučila.

Jinak co se týká ostatního, jen ať se lidi radši stokrát zeptají, než to řešit, až je pes doma, je v pubertě a co teď s ním. Že já bych se neptala a zjišťuju si info jinak, na tom nic nemění.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/132830543/zlaty-retrivr-14-mesicu.php?fbclid=IwAR11jYw-nw8VgLbYNWIY6SqJwtPcQVsKzDR5aewyYL8uYahJr_hruuuczao

Jestli se tam v tý chovce "stepuje" tak se nedivím, že jste musela.Já jsem teď po sakra dlouhý době viděla ten seznam produkce na letošek. Nějak jsem za tu dobu doufala, že tohle místo už je tak profláklý, že vyhořelo.

4.3.2021 12:21
domi.t

XXX.XXX.131.130

Tu ani netreba hádať,to už kričí z toho inzerátu

Přidejte reakci

Přidat smajlík