Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2021 10:36

Dobrý den, jdu sem pro mě s důležitým dotazem. Chtěla bych na nej znát více názoru a pohledů.
Jsem ve třetím ročníku na střední škole. Dóm máme dva malé psy a další zvířata. Chtěla bych si pořídit velkého psa. Dříve už jsme ho měli, ale nebyl vyloženě můj. Zvířatům věnuji cely svůj život . Budu mít i podobně zaměřenou VŠ. Moje otázka a dotaz zní. Když si pořídím psa , tak budu mít ještě ten rok na základní výcvik ( nemyslím to tak že potom přestanu cvičit ). A až potom půjdu na VŠ samozřejmě bych si psa chtěla vzít s sebou. Chtěla bych se zeptat zda na VŠ budu schopna zajistit psovi plnohodnotný život. Jestli lze zvládat VŠ a k tomu mít psa. Samozřejmě si budu muset najít podnájem. Slyšela jsem že to je se psem taky složité.
Moc děkuji za jakoukoliv odpověď ☺️

4.3.2021 10:43

Pro mě by byla stopka finanční stránka věci. VŠ, nájem, a k tomu třeba 2 tisíce měsíčně na krmení a péči o psa. Něco jiného by bylo, pokud bys šla na kombinovaný studium a k tomu už na půl úvazku do práce. To by mi připadalo reálnější, a takto se VŠ taky dá studovat.

4.3.2021 10:47

Po finanční stránce jsem poměrně dobře zajištěna takže o to se prozatím nebojím. Tuto stránku věci jsem si důkladně prošla, protože mi je jasné , že pes není levná záležitost ☺️ Ale jinak moc děkuji za odpověď

4.3.2021 10:49

Nevím no. Sice je teď distanční výuka a kdovíjak dlouho ještě bude, ale vidím to na našem mladým, že učení je hodně, některý den jsou přednášky až do večera. Neumím si představit, že by měl velkýho psa někde v podnájmu. Jedině doma a pomáhat rodiče. On ani ten pronajímatel bytu by z toho nemusel být nadšenej.

4.3.2021 11:03
alcamer

XXX.XXX.10.1

Ahoj, já už na VŠ nechodím (mám na rok přerušeno), ale studium jsem se psem normálně zvládala a až na maličkosti se nic oproti gymplu nezměnilo. Ale měla jsem naprosto luxusní podmínky - druhý barák u města, kde jsem byla na škole, nevlastní prarodiče bydlící v tom městě, psa zvyknutého na cestování (6h vlakem, když nebylo zpoždění), výuku jen 3 dny v týdnu (jezdila jsem na víkendy domů), a i tak to bylo občas náročné. Rozhodně je nutné počítat, že se tvůj čas bude hodně podřizovat psu, zvlášť pokud budeš na bytě. Když jsem měla ranní výuku, tak jsem musela vstávat klidně v půl páté a vyrazit se psem a po škole okamžitě domů. Taky jsem oproti spolužákům měla dost ubohý společenský život, protože na mě většinou čekal doma pes, a pokud jsem si s nimi chtěla večer zajít do kina, tak jsem nejdříve musela hodinu dojet domů, vyvenčit, pocvičit se psem, a pak zpátky. Díkybohu za prarodiče, u kterých jsem mohla občas přespat i s Kenjim Co se týče učení, tak pokud ti nedělá problém na SŠ, tak by to nemělo být o moc náročnější - já se učila převážně ve vlaku. S nájmem to však může být trochu problém, co vím od spolužáků. Většinou psi nechtějí, a pokud ano, tak malé. Ve studentských bytech to bude pravděpodobně ještě horší.

4.3.2021 11:17

alcamer napsal(a):
Ahoj, já už na VŠ nechodím (mám na rok přerušeno), ale studium jsem se psem normálně zvládala a až na maličkosti se nic oproti gymplu nezměnilo. Ale měla jsem naprosto luxusní podmínky - druhý barák u města, kde jsem byla na škole, nevlastní prarodiče bydlící v tom městě, psa zvyknutého na cestování (6h vlakem, když nebylo zpoždění), výuku jen 3 dny v týdnu (jezdila jsem na víkendy domů), a i tak to bylo občas náročné. Rozhodně je nutné počítat, že se tvůj čas bude hodně podřizovat psu, zvlášť pokud budeš na bytě. Když jsem měla ranní výuku, tak jsem musela vstávat klidně v půl páté a vyrazit se psem a po škole okamžitě domů. Taky jsem oproti spolužákům měla dost ubohý společenský život, protože na mě většinou čekal doma pes, a pokud jsem si s nimi chtěla večer zajít do kina, tak jsem nejdříve musela hodinu dojet domů, vyvenčit, pocvičit se psem, a pak zpátky. Díkybohu za prarodiče, u kterých jsem mohla občas přespat i s Kenjim Co se týče učení, tak pokud ti nedělá problém na SŠ, tak by to nemělo být o moc náročnější - já se učila převážně ve vlaku. S nájmem to však může být trochu problém, co vím od spolužáků. Většinou psi nechtějí, a pokud ano, tak malé. Ve studentských bytech to bude pravděpodobně ještě horší.

Moc děkuji za odpověď. Brzké vstávání mi nevadí, už teď když jezdím na střední tak vstávám v pět takže jsem zvyklá☺️Můj volný čas se už teď motá okolo psu a celkově našeho hospodářství takže kdybych měla na starosti jen psa, tak by to bylo vlastně minimum práce oproti teď .😅 na cestování psa chci zvykat už od mala protože já sama hodně cestuji po různých akcích tak to snad bude taky v pohodě ☺️ Jediný problém který vidím je ten podnájem, ale věřím že vždycky se to dá nějak vyřešit . Než bych si něco našla tak by eventuálně mohl zůstat doma to by asi přežili 😅 moc děkuji za tyto informace potřebovala jsem vědět jestli to jde zvládat i s učením ☺️

4.3.2021 11:26
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Na VŠ jsem měla na psa nejvíc času. Byli jsme teda dva, ale záleží jak moc k tomu budeš potřebovat pracovat. Jestli občas nějakou brigádu, tak to bude v pohodě, na psa bude času dost. Pokud, ale budeš muset mit 3 brigady, abyste se oba najwdli, tak to by bylo už horší.

4.3.2021 11:50
janaa

XXX.XXX.34.210

Ono to opravdu závisí na finanční situaci (podnájem si budeš hradit ze svého nebo ho budou hradit rodiče, životní náklady a náklady na psa to samé), na druhu VŠ (jsou náročnější obory, které ti opravdu spolknou většinu času a obory, kde je to přeci jen volnější) a koneckonců i na plemenu psa,co si pořídíš. Trošku bych se zamyslela nad tím,zda to opravdu musí být velký pes - je poměrně málo velkých plemen psů, kteří nepotřebují tolik zaměstnání a pohybu, na to byla šlechtěna plemena společenská. Když si teď pořídíš psa a za rok půjdeš na VŠ, tak pes bude v pubertě, bude vymýšlet bejkárny sám o sobě, k tomu změna prostředí (aby to klapalo,je potřeba nastavit stejný režim,jako bude mít pes v bytě), určitě se snáz sežene podnájem s malým psem než s velkým hovádkem atd. A pak je třeba si uvědomit,že pes sežere většinu volného času, nebude to ten klasický studentský život, v mnohém tě omezí, co když přijde nabídka pobytu v zahraničí atd. Suma sumárum,ano i při studiju VŠ jde zajistit psovi plnohodnotný životu, pokud člověk je pejskař tělem a duší, ví, že psovi bude muset obětovat maximum a je to rozhodnutí a závazek třeba na 15 let

4.3.2021 12:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro mě by byla stopka finanční stránka věci. VŠ, nájem, a k tomu třeba 2 tisíce měsíčně na krmení a péči o psa. Něco jiného by bylo, pokud bys šla na kombinovaný studium a k tomu už na půl úvazku do práce. To by mi připadalo reálnější, a takto se VŠ taky dá studovat.

Když pujde na pul uvazku ještě do prace, tak už zase nezbyde čas na psa🤔

4.3.2021 12:23

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Když pujde na pul uvazku ještě do prace, tak už zase nezbyde čas na psa🤔

Kombinované studium je ale o tom, že ho můžou dělat lidi i při plný práci. Sice je to maximální pakrána, ale jde to. Oproti prezenčnímu studiu bývá o něco méně požadavků, méně látky. Samozřejmě záleží na konkrétní škole, oboru. Na polovičním úvazku si to dovedu představit a upřímně řečeno si myslím, že by to spoustě dnešních absolventů SŠ prospělo daleko více než prodlužování stavu "student" o 3 a více let....

4.3.2021 17:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Za mě: nedovedu si představit pořídit si psa do stavu - vím jen, že půjdu na VŠ. Nevím, kolik budu mít na té škole na psa času a jestli vůbec, nevím, kde a za jakových podmínek budu bydlet, atd...

4.3.2021 17:57

A navíc huskyho.

4.3.2021 18:37
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Pes a VŠ
Sibiřský husky

Než bych si něco našla tak by eventuálně mohl zůstat doma to by asi přežili

4.3.2021 20:01
molok

XXX.XXX.133.190

Počkejte na konec druháku s rozhodnutím. Většinou jsou první dva roky rozřazovací je potřeba se více učit a uvidíte jak na tom budete s časem. Pak už se v tom naučíte více chodit, poslední tři ročníky VŠ jsem měl nejvíce volného času v životě kromě školky, takže na výchovu psa ideální. Teď jsme zrovna hledali podnájem a i menší pes byl docela problém, o velkém nechtěl nikdo ani slyšet. To může být horší než to studium. Opět už Vás ale po dvou letech může pronajímatel lépe znát a uvolí se k čemukoliv.

4.3.2021 20:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Až teď jsem si všiml že má jít o SH. Takže nedoporučuju. VŠ někde ve velkém měste.
Haskounovi nebude stačit ráno oběhnout blok a pak x hod čekat v podnájmu...navíc možnost vylítání po škole (pokud nemáte auto na vývoz mimo město) a to za každého počasí je taky vesměs malá...Jsou to "dizainéři" jak bytu tak i zahrady. Navíc samotnému bývá teskno, což dovede působivě hlasově vyjádřit...
Nápad "ponechat" občas rodičům ...pokud nejsou zapálení pejskaři a sportovci, tak se z toho zvencnou

Buď zkuste menší éro, než SH, nebo opravdu počkejte min 2 roky a pak uvidíte

Přidejte reakci

Přidat smajlík