Border kolie s PP (s rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
30000 Kč
Ahojte. Mám 3 ročnú fenku border kolie a začala mi vrcat na niektorých psov vrcat pri onuchavani alebo keď na ňu bresu keď ideme po ulici (nie tie za plotom)
Pri onuchavani: keď uvidí psa pozerá sa naňho, vrti chvostom, chcela by si ho ísť onuchat no akonáhle príde bližšie a ten pes si ju chce onuchat tak začne naňho vrcat a odtiahne sa, robí to len keď je na voditku, ak je na voľno tak ak sa jej niečo nepáči odíde preč
Čo sa týka vrcania na psov keď na ňu bresu a ťahajú sa za ňou , proste ideme na voditku cudzí pes kľudný nevšíma ona tak isto ale akonáhle sa za ňou začnú silno ťahať alebo na ňu brechat tak ona začne vrcat, nechce na nich zaútočiť ale len zavrci, psy za bránou jej nevadia, a väčšinou jej to nevadí ani keď je na voľno
Neviem co mohlo vyvolať toto správanie, ale chcem to riešiť
Mam z nej pocit akoby bála, bola nervózna ci sa cítila v nebezpečenstve no sú to len moje názory
Takto sa na začiatku nesprávala, vtedy jej psy vôbec nevadili
Ak s tým niekto mate skúsenosť alebo nejaké rady prosím napíšte, veľmi by mi to pomohlo.
RebekaŠtofová
napsal(a):
Ahojte. Mám 3 ročnú fenku border kolie a začala mi vrcat na niektorých psov vrcat pri onuchavani alebo keď na ňu bresu keď ideme po ulici (nie tie za plotom)
Pri onuchavani: keď uvidí psa pozerá sa naňho, vrti chvostom, chcela by si ho ísť onuchat no akonáhle príde bližšie a ten pes si ju chce onuchat tak začne naňho vrcat a odtiahne sa, robí to len keď je na voditku, ak je na voľno tak ak sa jej niečo nepáči odíde preč
Čo sa týka vrcania na psov keď na ňu bresu a ťahajú sa za ňou , proste ideme na voditku cudzí pes kľudný nevšíma ona tak isto ale akonáhle sa za ňou začnú silno ťahať alebo na ňu brechat tak ona začne vrcat, nechce na nich zaútočiť ale len zavrci, psy za bránou jej nevadia, a väčšinou jej to nevadí ani keď je na voľno
Neviem co mohlo vyvolať toto správanie, ale chcem to riešiť
Mam z nej pocit akoby bála, bola nervózna ci sa cítila v nebezpečenstve no sú to len moje názory
Takto sa na začiatku nesprávala, vtedy jej psy vôbec nevadili
Ak s tým niekto mate skúsenosť alebo nejaké rady prosím napíšte, veľmi by mi to pomohlo.
Je to pes, tak komunikuje jako pes.
Pokud je ovladatelná, tak nevidím nic k řešení - má pravo vyjádřit svůj názor k tomu, jestli chce, aby ji pes očuchával, nebo když po ní ječí jiný pes.
Já myslím,že si odpovídáte. Fena dospěla, vyjadřuje svůj názor, když je navolno,může odejít,když je na vodítku,tak tu možnost nemá,tak se vyjadřuje "slovně". Jak píše inspektor,nevidím nic k řešení...
Vždycky říkám majiteli feny, aby si představil - představila, že je ženská na zastávce, kterou tam bude prudit nějakej maník. Taky to dlouho nevydrží a jednu mu pak načudí, když nebude dbát jejích rad, aby ji nechal na pokoji. Pokud fena psu dá jasně najevo, že si jeho přízeň nepřeje a on to nerespektuje, má smůlu, jednu koupí.
Něco jinýho je, pokud je pes/fena "vys*írka* ale pokud dává jasně najevo, že o kontakt nestojí - jedno zda tak činí fena, nebo i pes a ta druhá strana to nerespektuje, tak pak si halt hájí svoje.
Zrzavci
napsal(a):
Vždycky říkám majiteli feny, aby si představil - představila, že je ženská na zastávce, kterou tam bude prudit nějakej maník. Taky to dlouho nevydrží a jednu mu pak načudí, když nebude dbát jejích rad, aby ji nechal na pokoji. Pokud fena psu dá jasně najevo, že si jeho přízeň nepřeje a on to nerespektuje, má smůlu, jednu koupí.
Něco jinýho je, pokud je pes/fena "vys*írka* ale pokud dává jasně najevo, že o kontakt nestojí - jedno zda tak činí fena, nebo i pes a ta druhá strana to nerespektuje, tak pak si halt hájí svoje.
Ďakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
Není vykastrovaná ? Ty bejvaj na "čuchání pod sukni" háklivější...
ale bez vidění naživo, jsou tu jen dohady
se omlouvám, že budu odbíhat od tématu...mám kastrovanou fenu a nechala by si vrazit čumák cizího psa do půl zadku...
V dospělosti se jasně vyhranila, nemusí velké psy a je jedno jestli se znali odmala...(čest výjimkám, zase není úplně pitomá aby se vysí*rala na známou dogu.)
Možná to bude z části plemenný znak? Poměrně velký podíl BOC, které znám, jsou netýkavky. Ale možná je to náhoda, nevím.
Můj pes takhle vrčí na anglické kokršpaněly, kteří se přiblíží blíž než na metr, rasista jeden. 🙈 Já v tom problém nevidím - prostě je nemá rád a nechce s nimi blízký kontakt, to je jeho plné právo. Majitele na to vždy dopředu upozorňuji, ať si svého kokra včas odvolají. Pokud mám možnost zabránit tomu, aby se můj pes cítil nepříjemně, tak to udělám.
napsal(a):
Možná to bude z části plemenný znak? Poměrně velký podíl BOC, které znám, jsou netýkavky. Ale možná je to náhoda, nevím.
Můj pes takhle vrčí na anglické kokršpaněly, kteří se přiblíží blíž než na metr, rasista jeden. 🙈 Já v tom problém nevidím - prostě je nemá rád a nechce s nimi blízký kontakt, to je jeho plné právo. Majitele na to vždy dopředu upozorňuji, ať si svého kokra včas odvolají. Pokud mám možnost zabránit tomu, aby se můj pes cítil nepříjemně, tak to udělám.
Ďakujem
Nebožka se takto rasově vyhranila proti většině boxerů a všem dalmatinům a podobně zbarveným psům.
janaa
napsal(a):
To máte ještě dobrý, ale já mám labradorku vyhraněnou na labradory to už má radši zlaťáky naštěstí v inkriminované dny i labradorům odpustí
další OT: manžela babička měla jezevčíka a ta niky nechtěla počít s jezevčíkem, vždy utekla a dotáhla si zaděláno na podvraťáčky....
napsal(a):
další OT: manžela babička měla jezevčíka a ta niky nechtěla počít s jezevčíkem, vždy utekla a dotáhla si zaděláno na podvraťáčky....
Jo,kdysi kokřice se nenechala nikdy nikým a pak se zaláskovala do olysalýho stoletýho knírače
Labina obecně nesnáší "neuctivý" psy, což jsou v jejím podání všichni pinďouři,co otravují, a nadržený buldozeři labradoři jsou na tohle experti. Takže z těch zvrací a má hysterickej záchvat
Zrzavci
napsal(a):
:D :D trošku problém s reprodukcí potom?
Moji vižlíci jsou zase milovníci blondýn. Zlaťandy milovali či milujou nade vše.
Jak jsem psala, v inkriminovaný dny nakonec i ty labíky toleruje ale i tak je to fena,co potřebuje na krytí čas a seznámení a ona musí být ta,co rozhodne,že už pes může. Pak zas nemá dost (zrovna je nakrytá)
Na ten psí rasismus - jsem vždycky hrozně ráda, když se nám podaří najít kámoše z řad plemene, který u nás mělo jen samý černý puntíky. Pak se z "fuj zlý plemeno" stane vyhledáváný cíl hurónského vítání (takže stejně musím dávat pozor, no, aby se mi nevrhal na neznámé psy ).
Zrzavci
napsal(a):
:D :D trošku problém s reprodukcí potom?
Moji vižlíci jsou zase milovníci blondýn. Zlaťandy milovali či milujou nade vše.
No vidíte, u nás bydlí pán, má dva pitbuly a ty zas nesnáší jakéhokoli blonďatého psa - no, mám taky blondýnu.
Ta zas nemusí malé psy, nevím proč.
lupus4
napsal(a):
Tak já teda asi měla "štěstí" na feny...kastrovaná i nekastrovaná, které zastávaly naprosto jednoznačný názor "k princeznám se nečuchá" a pokud mládenec nepochopil její jemné slovní ohrazení, tak poznal hněv bohů a bylo mu to vysvětleno tak, že už se choval slušně. Feny nikdy žádnýmu psu nezkřivily chloupek, ale to "strašidelný divadlo" si psí pánové za rámeček nedali.
A taky vodítko nevodítko....
Ale ony to byly obě takové ředitelky zeměkoule zvlášť, i když jsme šly na procházku s jinými psy, tak mi to přišlo jako kdyby hned zkraje řekly nastoupené jednotce "tak panstvo a budete se chovat slušně, nebudete lítat, jak praštěný, hezky v klidu. Rozuměli všichni?? Tak jdeme" a Sára II. ještě dodala "a nikdo se nebude courat za mojí paničkou, protože panička řekla, že se chodí před ní, aby na nás viděla"
Moje fena na vodítku toto dělá taky. Vůbec nemá zájem o nějaké očuchávání a dá to patřičně najevo, ale neublíží, kastrovaná není. Na volno je to jiné, tam má prostor. No a je to typická ženská, náladová , je schopná si s cizím psem hrát jak o život, nejlepší kámoš, ale v zápětí když už nemá náladu, tak je schopná ho seřvat jak tříhlavá saň . Stává se to i při setkání se známým psem - když se k sobě blížíme na vodítku a pes je celej natěšenej, a píská a vrtí a je dotěrnej, tak dostane seřváno. Když se k sobě ale přiblížíme a psi (nebo teda hlavně fena) jsou navolno, tak je fena taky v pohodě, příjemná .
marcelaamax
napsal(a):
Moje fena na vodítku toto dělá taky. Vůbec nemá zájem o nějaké očuchávání a dá to patřičně najevo, ale neublíží, kastrovaná není. Na volno je to jiné, tam má prostor. No a je to typická ženská, náladová , je schopná si s cizím psem hrát jak o život, nejlepší kámoš, ale v zápětí když už nemá náladu, tak je schopná ho seřvat jak tříhlavá saň . Stává se to i při setkání se známým psem - když se k sobě blížíme na vodítku a pes je celej natěšenej, a píská a vrtí a je dotěrnej, tak dostane seřváno. Když se k sobě ale přiblížíme a psi (nebo teda hlavně fena) jsou navolno, tak je fena taky v pohodě, příjemná .
Napodobne ako u nás 👌
lupus4
napsal(a):
Tak tuhle zkušenost já jsem neudělala - moje dvě nekastrovaný feny na to byly háklivý fakt hodně (ta jedna ještě je).
Nekastrovaná nebožka 90% cizích psů (i fen) ignorovala, jako by byli vzduch, kolikrát ani neotočila hlavu jejich směrem. Pokud nějaký pes měl potřebu čuchat, vysvětlila mu to nejdřív mírněji, na další pokusy už cvakaly zuby.
Současná nekastrovaná Vikina mimo hárání psy - samce nesnáší a mnohem líp si rozumí s fenama, krom chronicky známých agresorek. Na psy je opravdu ošklivá, zejména na pubertální.
Pinčová je poměrně splachovací, neřešivá, místo vrčení raději uteče.
Mívala jsem ve střídavce kastrovanou fenu jorka, háklivá na to nebyla.