Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2021 08:47
Káťa 77

XXX.XXX.32.38

Dobrý den,
včera jsme bohužel museli nechat uspat našeho pejska (rakovina). Měli jsme psy dva, doma zůstala smutná nemecka ovcanda, která s ním strávila celý její život. Rádi bychom pořídili pejska dalšího.
Podmínky u nás. Jsme rodina, dva dospělí čtyřicátníci a doma už jen jedno dítě 14 let. Bydlíme na vesnici v RD se zahradou. Psi mají k dispozici veliký zděný zateplený kotec a zateplené boudy, kotec je neustále otevřený (psi se zavírají jen při návštěvách, práci venku, kdy jsou otevřená vrata atd.). Kamarádka novému členu rodiny by byla osmiletá německa ovcanda s PP, kterou máme od štěněte, klidné a vyrovnané povahy, nemá ale ráda feny, takže k ní určitě pejska. Dále máme 2 zachráněné kočky, které se běžně pohybují po zahradě a se psy vycházeji v pohodě a souladu. Chodíme do práce a školy (když není korona), dcera výkonnostně sportuje, takže dost času travime mimo domov, proto jsme měli vždycky psy dva, aby tu v naší nepřítomnosti nebyl jeden pes sám. I tak jsou to členové rodiny, každý den se snažíme s nimi jít na dlouhou procházku do okolní krásné přírody. Finančně jsme zajištění velmi dobře, krmíme superpremiovymi granulemi a celkově na zvířatech nesetrime.
Chtěli jsme pejska německého ovčáka, jenže chov, výstavy ani klasický výcvik neplanujeme, skrz dcery sport trávím víkendy po turnajích a partner na cvičák moc není, takze mi přijde škoda pořizovat si NO s PP čistě jenom jako kamaráda a hlídače pro rodinu a na procházky. Mohl by být tedy klidně i kříženec, uvažovali jsme i o pejskovi z útulku, ale musel by to být pejsek, který se snese se starou fenou, s kočkami, stoprocentní k dceři (která psy miluje) a kterému by vyhovovaly naše podmínky. Já bych klidně i starého, ale kvůli dceři, která od včerejška v kuse pláče pro Mikyho bych raději mladého, abychom si ho nezamilovali a za chvilku opět nebreceli nad jeho odchodem. Dcera to fakt špatně nese. A ještě jsme z Rakovnicka, takže vzhledem k momentálni pandemické situaci nevím, zda je možné si pro pejska jet přes několik okresu, jinak by to nebyl problém.
Procházíme inzerci, nabídky útulků, zatím to vždy na něco narazilo.
Nevíte o nějakém vhodném parťákovi pro nás ?
Děkuji, Kačka

6.3.2021 13:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, když se Vám líbí NO, tak co třeba švýcarský ovčák? Někdo říká, že je to rapl, taky jsem takového poznala, ale podepsal se na tom majitel. Ty ostatní, které znám, jsou moc fajn psí, jeden je náš něj kámoš a musím říct, že je skvělý. Jinak, mi máme hovawartku, nerada tohle plemeno doporučuji, ale zkušenosti máte, takže tady by to šlo. Kočky máme vždy ve více kusech, sportovní výcvik děláme, ale není nutný. Výhoda, neloví.Určitě dostanete další typy, je toho dost.

6.3.2021 13:44
janaa

XXX.XXX.34.210

Koukněte na web peweb.cz Tam podle parametrů můžete hledat pesana v útulku

Přidejte reakci

Přidat smajlík