Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2021 11:04
nutelka

XXX.XXX.200.99

Dobrý den,
můžete mně, prosím, doporučit dobrého ortopeda v Praze? Fena se mně velice pěkně vylízala z anaplasmosy, její stav je již dlouhodobě výborný po všech stránkách. Stále však pokulhává na levou přední končetinu. Jak jí pozoruji v průběhu celého dne, připadá mně to spíš jako nějaké poranění kloubu nebo šlachy, než následek anaplasmosy. Po pružném a měkkém povrchu totiž chodí téměř bez obtíží, ale velký problém jí dělá drsný a nerovný povrch, především štěrkové a kamenité chodníky. Také zakulhá při určitém úhlu končetin nebo prudkém obratu. Obtíže se zhoršují večer po celodenní námaze. V průběhu onemocnění měla menší kolizi se stojícím autem a lékaři to její kulhání přisuzovali anaplasmose a podrobným vyšetřením celé nohy se příliš nezabývali. Chtěla bych to konzultovat se psím ortopedem, který rád řeší takové rébusy a disponuje kvalitní diagnostickou technikou.

6.3.2021 12:15
janaa

XXX.XXX.34.210

V Praze Duchek,Hnízdo, nevím,v které části Prahy bydlíte, ani Český Brod není daleko, a tam je Musil

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2021 12:22

My jsme měli problém s vymknutým prstem. Jen občas kviknul na nerovném povrchu a následně kulhal, jinak chodil i skákal. Žádný otok viditelný nebyl, nicméně si na tlapku nenechal sáhnout. Praktik na pohotovosti na Velký pátek samozřejmě nic nezjistil a nařídil klid. Hned v úterý po Velikonocích jsem se vmáčkla k MVDr. Daníčkovi, který byl tehdy ještě v Áčkách. Úplně mě položil tím, že mi dokonale paralyzoval psa. Normálně problémy na vet nemá, ale musím se ho dotýkat. Tady stál na stole sám jako socha, celou dobu snad ani nemrknul. Asi 5 min mu jemně přejížděl po noze, ještě něco kolem a diagnóza byla na světě. Po počáteční radosti mě sestřelil léčbou, tj. 2 měsíce bezpodmínečného klidu jako u zlomeniny. Větší peklo jsem s troubou nikdy nezažila, ale pak se docela rychle vrátil k coursingu a už se to nikdy nevrátilo. Znám ještě jednoho člověka, který u něj řešil vazy, spokojenost. Jinak s ortopedy zkušenost nemám, naštěstí. Jen tenhle zaříkávač koní.

6.3.2021 12:29
nutelka

XXX.XXX.200.99

janaa napsal(a):
V Praze Duchek,Hnízdo, nevím,v které části Prahy bydlíte, ani Český Brod není daleko, a tam je Musil

Děkuji. Jsem z Prahy 4. Jenže nyní asi ven z města nesmíme, takže Český Brod je asi mimo mísu.

6.3.2021 12:30

nutelka napsal(a):
Děkuji. Jsem z Prahy 4. Jenže nyní asi ven z města nesmíme, takže Český Brod je asi mimo mísu.

Na veterinární péči je výjimka.

6.3.2021 12:31
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

nutelka napsal(a):

Kvůli veterině můžete.

Za mě jedině Musil, s Hnízdem jsem až tolik spokojená nebyla - úplně zbytečně nás táhnul na CT týden po jiné narkóze. Nehledě na to, že to byla první a jediná narkóza, ze které se náš pesan fakt dlouho a hodně blbě vzpamatovával. Takže za mě ne.

6.3.2021 12:32
janaa

XXX.XXX.34.210

nutelka napsal(a):

Na veterinu můžete jet kam chcete,když si připravíte prohlášení

6.3.2021 12:32
nutelka

XXX.XXX.200.99

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My jsme měli problém s vymknutým prstem. Jen občas kviknul na nerovném povrchu a následně kulhal, jinak chodil i skákal. Žádný otok viditelný nebyl, nicméně si na tlapku nenechal sáhnout. Praktik na pohotovosti na Velký pátek samozřejmě nic nezjistil a nařídil klid. Hned v úterý po Velikonocích jsem se vmáčkla k MVDr. Daníčkovi, který byl tehdy ještě v Áčkách. Úplně mě položil tím, že mi dokonale paralyzoval psa. Normálně problémy na vet nemá, ale musím se ho dotýkat. Tady stál na stole sám jako socha, celou dobu snad ani nemrknul. Asi 5 min mu jemně přejížděl po noze, ještě něco kolem a diagnóza byla na světě. Po počáteční radosti mě sestřelil léčbou, tj. 2 měsíce bezpodmínečného klidu jako u zlomeniny. Větší peklo jsem s troubou nikdy nezažila, ale pak se docela rychle vrátil k coursingu a už se to nikdy nevrátilo. Znám ještě jednoho člověka, který u něj řešil vazy, spokojenost. Jinak s ortopedy zkušenost nemám, naštěstí. Jen tenhle zaříkávač koní.

Tak ona si nechá s tou nohou dělat cokoliv. Základní ortopedické vyšetření absolvovala tenkrát. Ohýbání, kroucení, mačkání. Nic. Taky běhá, skáče..když se zastaví, tak nohu zvedá.

6.3.2021 12:44
nutelka

XXX.XXX.200.99

janaa napsal(a):
Na veterinu můžete jet kam chcete,když si připravíte prohlášení

Jako čestné prohlášení, že jsem objednána na ošetření se psem?

6.3.2021 13:47
janaa

XXX.XXX.34.210

nutelka napsal(a):
Jako čestné prohlášení, že jsem objednána na ošetření se psem?

Jasný. Buď je ten formulář,co vydalo ministerstvo,tam zaškrtnete kolonku péče o zvíře a vytisknete ,nebo to stačí napsat v ruce. Ve středu jsem jela na veterinu,tak jsem na papír napsala jméno,adresu,číslo op, a že jedu na veterinární ošetření - název,adresu veteriny. Podpis a nazdar. Nikde mě tedy policie nestavila,ale mělo by to bohatě stačit

6.3.2021 13:57
marushka

XXX.XXX.11.210

Akorát jsou u Musila děsně dlouhé objednací lhůty.. Tak možná už ani to prohlášení potřebovat nebudete 😅 Ale spokojenost s klinikou veliká 👍

6.3.2021 21:57
arosek

XXX.XXX.60.11

MVDr. Skala, veterina Na hradku, Praha 2

Přidejte reakci

Přidat smajlík