Bradavice a možnosti ošetření?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2021 09:59

Pes (13 let) má fůru "stařeckých" bradavic, které postupně rostou. Tato je největší a nejhnusnější a v poslední době stále přemýšlím, jestli / kdy začne dělat problémy. Myslíte si, že by bylo k něčemu to čistě preventivně namáčet do hypermanganu? Nebo nějaké jiné ošetřování "zvenčí"?

(Nemám - zatím? - ambice ji nechat odstraňovat, asi hlavně proto, že nechci psa dávat do narkózy a nevím nevím, jestli bych našla veta, kterej by byl ochotnej to udělat s lokálním umrtvením. Navíc, když odstranit tuto, tak které další odstranit také... no prostě nejradši bych do toho nehrabala. Před pár lety jsem nechávala jednu bradavici vyříznout, ale byla daleko menší a na vyloženě blbým místě, kde by dělala problémy zaručeně. Tahle není tolik na ráně, ale zároveň pes stále venku řádí jak černá ruka, takže stát se může v podstatě cokoliv...)

7.3.2021 10:42
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Je už slušně narostlá, možná by stálo za to poptat se po zamražení tekutým dusíkem, možná to jde i bez lokální anestézie, ale ne všude to mají k dispozici.

7.3.2021 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hypermangan zabral kámošce, její berňucha měl nějakou hrůzu v meziprstí. Na tom nebylo úplně poznat, co to je. Vet jí řekl: 14dní na to dávejte hypermangan, alespoň na 20minut denně mu tam dejte tampon a ať s tím vydrží. Pokud ne, bude to nádor a tedy průšvih. Po nějakých 10 dnech byla najednou fuč. Mě stejným způsobem zabírá propolis, jak na podobné hrůzy u lidí, tak u psů. Nebalila jsem, jen jsem pořádně mokrým tamponem naťupala. Měl ji teda trochu menší. U psů mám propolis namočený ve vodě(on se nerozpustí) ale ta voda se prostě obarví a stačilo to. Myslím, že psu by nevadil ani v lihu, oni na to štípání až tak hákliví nejsou, taky mám vyzkoušeno. Ale sežeňte si propolis od včelaře-známého, ať máte jistotu kvality(ne nějaký dovozový bůhví odkud) I když to nebude viditelně dělat nic, fakt to vydržte těch 14dní, ona najednou zmizí. Já jsem zpočátku taky nevěřila, pořád tam byla, tak jsem se na to vybodnula po...no možná už to bylo i těch 14dní, ale jak se znám, spíš dřív. Pak jsem se za pár dní koukla, co to dělá a co s tím teda....a nebylo to tam!

7.3.2021 11:42

Klukovi odpadla větší bradavice z palce, na radu doktorky jsme to potírali roztokem Kolodium forte. Ale trvalo to aspoň 2 měsíce, co tak vím. Jen teda nevím, jak na palce, kam by se mohla dostat špína...

7.3.2021 15:44

V podstatě mi nejde v první řadě o to, aby bradavice zmizela. Na to je fakt dost veliká... spíše nějakou podpůrnou metodu, zabránit, aby skrz to šla dovnitř infekce, zabránit narušení... nevím. Loni nebo předloni měl v té tlapě flegmónu, patrně způsobenou i tím útvarem.
Pes mi dává na hypermangan nebo cokoliv typu “přiložit nasáklou vatu” cca 3-5 minut v kuse, když ho u toho krmím z ruky.

7.3.2021 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V podstatě mi nejde v první řadě o to, aby bradavice zmizela. Na to je fakt dost veliká... spíše nějakou podpůrnou metodu, zabránit, aby skrz to šla dovnitř infekce, zabránit narušení... nevím. Loni nebo předloni měl v té tlapě flegmónu, patrně způsobenou i tím útvarem.
Pes mi dává na hypermangan nebo cokoliv typu “přiložit nasáklou vatu” cca 3-5 minut v kuse, když ho u toho krmím z ruky.

Bradavice určitě nezpůsobí flegmonu v hubě - spíš se o něco píchnul. Bradavice je bradavice. Je to nepříjemné, může to rychle růst, krvácet a svědit, ale jinak je to v podstatě neškodný hnus A co s tím bude dělat? Na nohu bych natáhnula něco, co tam bude držet. Pruh úzké ponožky, potítko...tampon z hypermanganem nebo propolisem pleskla na bradavici, přetáhnula na to potítko a bavila nějak psa, klidně i před prochajdou...to by nešlo? Já to nechat psu bez dozoru, tak to sežere, ale když má na práci jinou činnost, tak na to zapomene.

7.3.2021 16:09

lesnížínka napsal(a):
Bradavice určitě nezpůsobí flegmonu v hubě - spíš se o něco píchnul. Bradavice je bradavice. Je to nepříjemné, může to rychle růst, krvácet a svědit, ale jinak je to v podstatě neškodný hnus A co s tím bude dělat? Na nohu bych natáhnula něco, co tam bude držet. Pruh úzké ponožky, potítko...tampon z hypermanganem nebo propolisem pleskla na bradavici, přetáhnula na to potítko a bavila nějak psa, klidně i před prochajdou...to by nešlo? Já to nechat psu bez dozoru, tak to sežere, ale když má na práci jinou činnost, tak na to zapomene.

Ta flegmóna byla v tlapě a provalila se dírou hned pod tou bradavicí. Určitě to bylo způsobené něčím vnějším, měl to po běhání s pejskama. Ale trochu jsem to přičítala i té bradavici. Faktem ale je, že s ní jinak žádné problémy nemá.
Pruh z ponožky je dobrý nápad! Na prochajdu by to nevydrželo, je fakt akční, ale doma možná ano.

7.3.2021 16:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ta flegmóna byla v tlapě a provalila se dírou hned pod tou bradavicí. Určitě to bylo způsobené něčím vnějším, měl to po běhání s pejskama. Ale trochu jsem to přičítala i té bradavici. Faktem ale je, že s ní jinak žádné problémy nemá.
Pruh z ponožky je dobrý nápad! Na prochajdu by to nevydrželo, je fakt akční, ale doma možná ano.

Jsem slepá jak ondatra, četla jsem v tlamě

Přidejte reakci

Přidat smajlík