Kastrace psa , zánět varlat a šourku

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2021 13:39
Emma1512

XXX.XXX.54.50

Ahoj chci se zeptat
Mam doma Skoro 8leteho křížence jorka
A cca tyden zpět jsem si.vsimla ,ze si pořád líže varlata.
Měl je červené oteklé a mokvalo to
Hned jsem sla k dr dostáli jsme antibiotika a límec na krk at to neolizuje.
Po tydnu navrhl kastraci, ze se mu rána na varleti otevřela a kousek kůže odumřelo.
Dnes proběhla kastrace cca 30 min
Ale nechal po kastraci varlata otevřené a dál na doma antibiotika.
Právě nechápu jak to,ze to ma zase otevřené,kdyz říkal pri tom.jak se mu rana otevřela a splaskl otok varlata uz byly oka trošku na jedné straně tvrdší , že když nebude kastrace a rána bude otevřena,tak může umřít.
A dnes po kastraci rany otevřené sou.
Tak.se chci zeptat,zda je to kvůli te infekcí? Nebo se uz rána nechává otevřená?
Mám známé co měli katsrace a každý měl šitou ránu diky.

8.3.2021 14:16
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Emma1512 napsal(a):
Ahoj chci se zeptat
Mam doma Skoro 8leteho křížence jorka
A cca tyden zpět jsem si.vsimla ,ze si pořád líže varlata.
Měl je červené oteklé a mokvalo to
Hned jsem sla k dr dostáli jsme antibiotika a límec na krk at to neolizuje.
Po tydnu navrhl kastraci, ze se mu rána na varleti otevřela a kousek kůže odumřelo.
Dnes proběhla kastrace cca 30 min
Ale nechal po kastraci varlata otevřené a dál na doma antibiotika.
Právě nechápu jak to,ze to ma zase otevřené,kdyz říkal pri tom.jak se mu rana otevřela a splaskl otok varlata uz byly oka trošku na jedné straně tvrdší , že když nebude kastrace a rána bude otevřena,tak může umřít.
A dnes po kastraci rany otevřené sou.
Tak.se chci zeptat,zda je to kvůli te infekcí? Nebo se uz rána nechává otevřená?
Mám známé co měli katsrace a každý měl šitou ránu diky.

Pokud vím, rána po kastraci psa se zašívá. Ptát na důvod nezašití jste se asi měla na veterině.

8.3.2021 14:50
Emma1512

XXX.XXX.54.50

Štefan1 napsal(a):
Pokud vím, rána po kastraci psa se zašívá. Ptát na důvod nezašití jste se asi měla na veterině.

No , ukazoval co vytáhl,ze měl zánět, ještě že někde ma tvrdší místa.
Nasadil antibiotika a rikal čistit ránu ,aby nebyla špinavá.
Ani neříkal kdy sundat límec atd...
Jen ze to sroste

8.3.2021 15:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Emma1512 napsal(a):
No , ukazoval co vytáhl,ze měl zánět, ještě že někde ma tvrdší místa.
Nasadil antibiotika a rikal čistit ránu ,aby nebyla špinavá.
Ani neříkal kdy sundat límec atd...
Jen ze to sroste

Ano, sroste to.
Kastrační rána se nemusí nutně zašívat a pokud v tom měl pes zánět, tak to má své opodstatnění.
Ono to pro majitele vypadá blbě, ale pokud je pes v čistotě, tak se to líp hojí otevřené.

8.3.2021 15:19
Emma1512

XXX.XXX.54.50

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ano, sroste to.
Kastrační rána se nemusí nutně zašívat a pokud v tom měl pes zánět, tak to má své opodstatnění.
Ono to pro majitele vypadá blbě, ale pokud je pes v čistotě, tak se to líp hojí otevřené.

Jo ještě jsem mu teď volala, protože po operací někde spěchal neměl moc času.
Rekl jen infekce byla atd ...
Limec dokud se nezahojí rána
A otevřená rána kvůli infekcí

8.3.2021 15:54
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Emma1512 napsal(a):
Jo ještě jsem mu teď volala, protože po operací někde spěchal neměl moc času.
Rekl jen infekce byla atd ...
Limec dokud se nezahojí rána
A otevřená rána kvůli infekcí

Přirovnal bych to ke kousné ráně. Ta se taky nechává a záměrně udržuje otevřená, aby se mohla čistit, nevytvořil se absces, aby případný hnis měl kam odcházet a nehromadil se pod kůží.
U Vašeho psa je ta podstata stejná - operační pole bylo infikované (byl v něm zánět) a pokud by veterinář ránu po kastraci zašil, velmi pravděpodobně by tvořící se hnis způsobil vznik abscesu uvnitř šourku. Z toho důvodu nechal ránu částečně otevřenou, aby docházelo k samočištění a aby byla přístupná čištění zvenku. Je to sice postup zdánlivě nezvyklý, ale zcela logický a podle toho, co píšete, si dovolím tvrdit, že správný. Hojení bude nakonec snadnější a méně komplikované.
Toto Vám ale měl pan doktor vysvětlit a zdůvodnit! Zbytečně Vás vystavil stresu a (tolik kritizovanému) hledání rad a informací na internetu.

8.3.2021 16:39
Emma1512

XXX.XXX.54.50

Dasvo napsal(a):
Přirovnal bych to ke kousné ráně. Ta se taky nechává a záměrně udržuje otevřená, aby se mohla čistit, nevytvořil se absces, aby případný hnis měl kam odcházet a nehromadil se pod kůží.
U Vašeho psa je ta podstata stejná - operační pole bylo infikované (byl v něm zánět) a pokud by veterinář ránu po kastraci zašil, velmi pravděpodobně by tvořící se hnis způsobil vznik abscesu uvnitř šourku. Z toho důvodu nechal ránu částečně otevřenou, aby docházelo k samočištění a aby byla přístupná čištění zvenku. Je to sice postup zdánlivě nezvyklý, ale zcela logický a podle toho, co píšete, si dovolím tvrdit, že správný. Hojení bude nakonec snadnější a méně komplikované.
Toto Vám ale měl pan doktor vysvětlit a zdůvodnit! Zbytečně Vás vystavil stresu a (tolik kritizovanému) hledání rad a informací na internetu.

Dekuji,pan Doktor neměl noc času
Pospíchal někde 🤦🤷 ještě jsem.mu ted volala ,na jak dlouho má mít límec,tak pry dokud nebude růžová kůže nebo co zahojená,minimalne týden
Jen mu během dne omýt jodovou Vodou

9.3.2021 11:07
fikovnice

XXX.XXX.134.62

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ano, sroste to.

Např. u kocourů se nešije. Předpokládám, že jork je velikostně podobný kocourovi, takže skutečně se rána nemusí šít. Plus pokud to bylo třeba zhnisané, vždy je lepší nechat ránu otevřenou.

A až teď koukám, že Dasvo to napsal ještě podrobněji!

Přidejte reakci

Přidat smajlík