Zdravím všechny,
potřebovala bych poradit! Vzala jsem si domů fenku 5.let (majitel se nemůže ze zdravotních důvodů o fenku starat).
Jde o to, že fenka s ním spala v posteli. U mě v posteli nespí. Spi v jiné místnosti. A celé noci štěká a kňučí. Par noci jsem se nevyspala.
Poradite, jak to překonat?Jak fenku naučit v noci neštěkat a nekňučet?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já osobně bych s ní zkraje spala v té "jiné místnosti" a dala tomu nějaký čas, než se fenka zabydlí, než si pořádně zvykne na jiný režim.
Ideálně samozřejmě ten režim nastavit...večer pořádně unavit, prochajda, nějaké hraní, eventuelně i něco pocvičit, aby si zaměstnala hlavinku....záleží na tom, co je to za psa a jak je temperamentní, pak večeře a klid na pelíšku.

Lyli
napsal(a):
Je to kříženec čivava a to druhé nevím.Děkuji
Takže to nebude moc velkej pes.....a nešlo by to třeba pelíšek vedle postele, aby jí bylo možné pohladit, když třeba bude smutná a bude kňourat??
Ono to bude chtít čas a trpělivost něco jako u štěňátka.
Já se teda přiznám, že jakmile přivezu nové štěně, tak šup s ním na noc k sobě do postele, právě proto, že se chci v klidu vyspat a neřešit, že mi někde smutní pejsek.
Teď aktuálně se současnou feňulí to zase bylo naopak...za 14 dní se mi z postele odstěhovala a já pak spala skoro 3 měsíce na matraci na chodbě, abych jí slyšela, když se v noci probudí na čůrání...abychom šly hned ven a nedělala mi loužičky doma.
Ložnici mám totiž v patře a než tam madam vůbec dorazila, tak už to cestou pustila.
Ale já jsem blázen, i doma mi to říkali a manžel si ťukal na čelo.
Mějte trpělivost, ono to pro toho pejska taky není jednoduchý.

pelíšek k posteli
vyhostit ji do samoty je.......no není to OK
Lyli
napsal(a):
Zdravím všechny,
potřebovala bych poradit! Vzala jsem si domů fenku 5.let (majitel se nemůže ze zdravotních důvodů o fenku starat).
Jde o to, že fenka s ním spala v posteli. U mě v posteli nespí. Spi v jiné místnosti. A celé noci štěká a kňučí. Par noci jsem se nevyspala.
Poradite, jak to překonat?Jak fenku naučit v noci neštěkat a nekňučet?
Chápu Vás, že nechcete psa v posteli.
Nejdřív je třeba fenku naučit spát v pelíšku. Přes den ji tam posílat, učit ji na slovo místo/pelech/pelíšek (prostě něco). Vše za dobrou odměnu, aby se jí to "vyplatilo". Chovala bych se k ní ze začátku jako ke štěňátku, lehla bych si k ní lehla na zem do té jiné místnosti a ji donutila být na pelíšku a ticho. Přes den bych ji nenechávala pospávat, aby neměla čas nabrat síly na noční "zpěvy". Mluvte s ní, vychovávejte jí a učte ji novým věcem.
Dejte jí čas, je zmatená, smutná a možná Vám vůbec nerozumí. Musí si zvyknout na Vás, na Vaši domácnost, na chod domácnosti, na Vaše zvyky a zvuky,...... je toho na ní moc. Mějte s ní trpělivost.