Psa

XXX.XXX.45.227
Dobrý den,
náš normálně mírumilovný pes začal zničehonic vyjíždět, večer a kousat všechny psy v okolí. Už je starý, je mu čtrnáct let. Přijde mi to divné, spíš bych očekával opak.
Je to normální? Čím to je? Jak ho to odnaučit?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psa
napsal(a):
Dobrý den,
náš normálně mírumilovný pes začal zničehonic vyjíždět, večer a kousat všechny psy v okolí. Už je starý, je mu čtrnáct let. Přijde mi to divné, spíš bych očekával opak.
Děkuji.
Možná zdravotní problém - hůř vidí, hůř slyší, může mít nádor...Zašla bych s ním k veterináři.

k večeru přichází únava - a s únavou podrážděnost. Také může hůř vidět. A hlavně ho asi bolí celý pes a dává tím ostatním najevo, že on se kamarádit nebude... Cesta na veterinu je dobrý nápad - můžou ho bolet záda, klouby...
Psa

XXX.XXX.45.227
Energii pravděpodobně má, třeba dvě hodiny za mnou chodí že chce vyvenčit. Ne poleví, dokud se nejde.
Bolí ho kyčle

Psa
napsal(a):
Energii pravděpodobně má, třeba dvě hodiny za mnou chodí že chce vyvenčit. Ne poleví, dokud se nejde.
Bolí ho kyčle
Tak to máte teda výdrž! Mně když můj 13letý pes tvrdí, že musíme ven, že jsme tam týden nebyli (přehání), dokážu odolávat maximálně 15 minut. Radši si ani nedám snídani a jdu o hladu, než trpět jeho tanečky....

Psa
napsal(a):
Bolí ho kyčle
Mám psího důchodce....za prvé si neumím představit, že by za mnou chodil dvě hodiny, že chce vyvenčit a že by se nešlo.....
Co se toho ostatního týče, tak se ztotožňuju s tím, co popsali holky výše....plus bych teda od něj držela cizí psy dál, když mu nejsou po chuti. Jednou je to dědeček a je třeba na něj brát ohledy a to i v případě, že je zdravý, ale prostě se z něj třeba jen stává morous a bručoun ve vztahu k ostatním psům.
Psa

XXX.XXX.45.227
napsal(a):
Tak to máte teda výdrž! Mně když můj 13letý pes tvrdí, že musíme ven, že jsme tam týden nebyli (přehání), dokážu odolávat maximálně 15 minut. Radši si ani nedám snídani a jdu o hladu, než trpět jeho tanečky....
Ano, ovšem když ho bolí kyčle tak nemůže běhat třikrát denně a ješte u toho nahánět psi. Vždy po delší procházce ho bolí nohy a je nešťastný. Je to prostě buď se jde, nebo alespoň na zahradu. Prostě nechci aby ho ty kyčle bolely, tak jdeme jen jednou denně na nějakou malou procházku.
Dodatek: je to malý pes, na výšku pod půl metru, moc toho nenachodí.
Nechci abyste si o mě mysleli že psa nedej bože týrám.
Děkuji za odpověď 😉

Nevím, kolik je vám let, třeba je pro vás těžké, stáří si představit. Tak třeba takhle : Budete mít v sádře nohu a k tomu ruku, budete se šourat o holi a kolem vás bude poskakovat parta puberťáků. Nebudete vědět, kdy do vás který strčí, případně vás nakopne a povalí. Asi na ně taky budete vrčet, možná i kousat.

Psa
napsal(a):
Ano, ovšem když ho bolí kyčle tak nemůže běhat třikrát denně a ješte u toho nahánět psi. Vždy po delší procházce ho bolí nohy a je nešťastný. Je to prostě buď se jde, nebo alespoň na zahradu. Prostě nechci aby ho ty kyčle bolely, tak jdeme jen jednou denně na nějakou malou procházku.
Dodatek: je to malý pes, na výšku pod půl metru, moc toho nenachodí.
Nechci abyste si o mě mysleli že psa nedej bože týrám.
Děkuji za odpověď 😉
Pejsek je starý, a pokud chce jít ven, tak bych s ním šla aspoň na malou, maličkou procházku. Obejít blok, nebo jen dům, podle toho, jak půjde, nechat ho v klidu čuchat jak dlouho kde chce, přizpůsobit tempo plně jeho možnostem a chuti. Odměnou vám bude jeho spokojenost a dobrý pocit, že jste mu dopřála vše, co chtěl. Možná potřebuje vyvenčit, možná je to vrtoch stáří. Ve výsledku je to ale jedno. Vy jste tady od toho, abyste mu stáří co možná nejvíc zpříjemnila.
Psa

XXX.XXX.45.227
napsal(a):
Pejsek je starý, a pokud chce jít ven, tak bych s ním šla aspoň na malou, maličkou procházku. Obejít blok, nebo jen dům, podle toho, jak půjde, nechat ho v klidu čuchat jak dlouho kde chce, přizpůsobit tempo plně jeho možnostem a chuti. Odměnou vám bude jeho spokojenost a dobrý pocit, že jste mu dopřála vše, co chtěl. Možná potřebuje vyvenčit, možná je to vrtoch stáří. Ve výsledku je to ale jedno. Vy jste tady od toho, abyste mu stáří co možná nejvíc zpříjemnila.
No, ono to není tak jednoduché, on když jdeme, tak jde dál a dál a dál... No a nezastaví se, když se jde domů už ho vše bolí. Proto chodíme jen jednou denně.
Děkuji

Psa
napsal(a):
No, ono to není tak jednoduché, on když jdeme, tak jde dál a dál a dál... No a nezastaví se, když se jde domů už ho vše bolí. Proto chodíme jen jednou denně.
Děkuji
Jo, to mi staroch taky běžně naznačuje, že dnes je ideální den na celodenní výlet. Prostě si neuvědomuje si, že po 5-7 km bude mít dost. Od toho tam jsem já, abych psovi vysvětlila, kdy už je čas otočit domů.

Psa
napsal(a):
Děkuji
Ale od toho jste tam vy, abyste korigovala délku procházky. Se starým psem choďte kratší, krátké, trasy ale častěji. Starší pes potřebuje třeba taky častěji vyprázdnit, vyvenčit.

Pes si nedokáže uvědomit, že už neujde tolik, jako když byl mladší. Ale touha to vše oběhat zůstala. Od toho je jeho páník, aby to reguloval. Ale ne na jednu procházku denně, notabene, když pes "říká" že potřebuje ven tím, že třeba dvě hodiny chodí za zadavatelem/zadavatelkou.

Nedávno jsme byli na procházce s kamarády, hlásila jsem dopředu, že max 5 km. Pes běhal jak šílenej a ke konci trasy si pořád zvesela vyšlapoval, tak se mi kamarádi smáli, že by určitě dal i 15. Já vím, že by to dal, ale taky beru v úvahu, jak bude vypadat potom a druhej den, a nechci ho nechat jít na maximum.

Psa
napsal(a):
Děkuji
No ve své podstatě mám podobný problém se svým důchodcem.
Nikdy nevím, jak mu to ten den bude šlapat a kolik toho ujde. Někdy toho má za půl hoďky plný zuby, někdy je to 45 minut, někdy dá v poho hodinu.
Já se nikdy nepouštím někam dál, buď chodím do parku, co mám asi 300 metrů od baráku a dělám okruhy....je to asi jen 500 metrů kolem dokola, někdy uděláme jen jeden a jdeme dom, někdy zvládne 3, když má dobrý den.
A nebo vezmu auto a zajedu někam dál k nějaké louce a nebo tak a ani tam nejdu daleko pryč od auta, pohybuju se v takovém půlkruhu a raději to dám 2x tam a zpátky než zajít někam dál, abych domů dotáhla totál zhuntovanýho psa.
Já to mám ještě o trochu složitější, protože mám ještě mladou čubu, takže ráno jdu nejdřív s ní na delší prochajdu...a pak s pesanem, když se mu chce, třeba na 20 minut, no a večer beru oba, tak tam to musím přizpůsobit důchodci, ale zase my se se psem defakto couráme a feňule toho nalítá dost okolo, tak se to dá.
Preto je výhoda mať malého psa vždy, keď som videla, že nevládze, zobrala som ho na ruky. Keď si povedal, že zase chce ísť na trávičku, pustila som ho...
Aj náš bol taký, že len vyňuchával a ani sa mu poriadne nechcelo cikať, ale od toho je to pes a teraz, keď už nie je , nemám výčitky, že som mu nič nedovolila..

Psa
napsal(a):
Děkuji
Na to přece stačí vodítko.
Psa
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
není to agresivita, je to nejistota, pejsek je starý a k tomu patří to , že hůř vidí, hůř slyší a tím pádem nemá jistotu, co se kolem něj děje. Páník je od toho, aby mu dal podporu, ochránil ho a taky, pardon, ho nenechal za ním dvě hodiny chodit, že chce ven. To nenechám ani mlaďase, protože nevím, zda třeba nemá střevní potíž a nepotřebuje jít se vyvenčit, nebo se nepotřebuje jít i jen vyčůrat, protože se moc napil.Zkuste svého seniora víc vnímat a víc svůj život přizpůsobit tomu, že už je starý. Celé roky tu byl on pro vás, te´d je to zapotřebí otočit. A taky přemýšlet za něj, protože když vím, že něco ujde tam a už pak zpátky nemůže, musím to korigovat za něj. a nebo ho zkrátka odnést.