Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2021 20:53
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Moje kamarádka je těhotná. Její ovčák nesnáší děti.
Podcenila jeho výcvik a výchovu a obává se útoku na kočárek atd.
Chce psa nabídnout NO v nouzi.
Možná by se tu našel někdo kdo by o něj měl zájem?
Pes je celočerný, bez PP. Věk zjistím, fotku taky.
Žije na Moravě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2021 21:11

Já samozřejmě nikomu nebudu radit, zda si psa nechat a nebo ne, ale jen chci říct, že u psů je často rozdíl "cizí dítě" a JEHO DÍTĚ.
Moje ovčanda neměla absolutně žádný problém se třeba po cizím dítěti i ohnat, když znenadání přiběhlo a chtělo si jí pohladit. Na děti kolem deseti let věku byla vysloveně alergická. Nikdy bych jí nenechala volně pobíhat po zahradě, pokud bychom měli návštěvu s dítětem a přitom moje děti odchovala obě a nikdy jsme se nebála, že by jim ublížila. Naopak střežila je jako oko v hlavě.
Neumím si představit, že bych kvůli narození potomka dávala pryč psa.
Třeba Sára...nemám iluze, že by cizí děcko klidně kousla, ale kdyby třeba moje dcera měla děcko, tak bych neměla ani stín obav, že by mu mohlo být ublíženo....
Ale to je všechno asi o důvěře, o vztahu s vlastním psem.

No budu pejsovi přát co nejlepší nový domov a milující páníčky.

10.3.2021 21:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já samozřejmě nikomu nebudu radit, zda si psa nechat a nebo ne, ale jen chci říct, že u psů je často rozdíl "cizí dítě" a JEHO DÍTĚ.
Moje ovčanda neměla absolutně žádný problém se třeba po cizím dítěti i ohnat, když znenadání přiběhlo a chtělo si jí pohladit. Na děti kolem deseti let věku byla vysloveně alergická. Nikdy bych jí nenechala volně pobíhat po zahradě, pokud bychom měli návštěvu s dítětem a přitom moje děti odchovala obě a nikdy jsme se nebála, že by jim ublížila. Naopak střežila je jako oko v hlavě.
Neumím si představit, že bych kvůli narození potomka dávala pryč psa.
Třeba Sára...nemám iluze, že by cizí děcko klidně kousla, ale kdyby třeba moje dcera měla děcko, tak bych neměla ani stín obav, že by mu mohlo být ublíženo....
Ale to je všechno asi o důvěře, o vztahu s vlastním psem.

No budu pejsovi přát co nejlepší nový domov a milující páníčky.

naprosto s tebou souhlasím. Bohužel s ním nijak nepracovali, vlastně ani na volno ho v přírodě nepustili.Po dětech její sestry prý útočil.
Ona je s nervama pryč, dítě moc neroste atd.
Je z toho špatná ale možná bude i pro psa lépe když se dostane jinam.
Nemůžu komentovat co si o tom myslím já.
Nikdy bych to neudělala a chudák zvíře nemůže za to že se mu páníčci nevěnovali.
Tak tvárný pes jako je ovčák by se jistě i teď dal převychovat a vycvičit.
Ale kde není vůle je to marné.
Tak snad to dopadne podle jejích představ.

10.3.2021 23:06

GAELLE napsal(a):
naprosto s tebou souhlasím. Bohužel s ním nijak nepracovali, vlastně ani na volno ho v přírodě nepustili.Po dětech její sestry prý útočil.
Ona je s nervama pryč, dítě moc neroste atd.
Je z toho špatná ale možná bude i pro psa lépe když se dostane jinam.
Nemůžu komentovat co si o tom myslím já.
Nikdy bych to neudělala a chudák zvíře nemůže za to že se mu páníčci nevěnovali.
Tak tvárný pes jako je ovčák by se jistě i teď dal převychovat a vycvičit.
Ale kde není vůle je to marné.
Tak snad to dopadne podle jejích představ.

Hodně záleží na jeho věku a na tom, kam se dostane. Když s ním nic nedělali doteď, při dítěti těžko začnou. A když mu nevěří, tak je lepší.......Snad dobře vyberou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík