Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2021 13:04
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.255.195

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně pejska.
Všimla jsem si včera večer že má hafan šedý trus, měl jeden kus klasický hnědý a druhý kus šedý. Může to být změnou krmiva?
Krmila jsem Platinum Hovězí a brambor a hned jsem přešla na Calibra jehněčí smíchané s Platinum kuřecí, děkuji za odpověď.
Jinak dodávám že pejsek je veselý, hravý a má chuť k jídlu.

11.3.2021 13:13
Happy1234

XXX.XXX.49.240

Nedávali ste mu kosti?

11.3.2021 13:38
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.255.195

Happy1234 napsal(a):
Nedávali ste mu kosti?

Nene, kosti nejedl

11.3.2021 16:22
Happy1234

XXX.XXX.49.240

zvonickovak@email.cz napsal(a):
Nene, kosti nejedl

Asi by som sledovala stolicu a netrápila sa...možno niečo zožral bez vášho vedomia niekde vonku

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2021 20:58

zvonickovak@email.cz napsal(a):
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně pejska.
Všimla jsem si včera večer že má hafan šedý trus, měl jeden kus klasický hnědý a druhý kus šedý. Může to být změnou krmiva?
Krmila jsem Platinum Hovězí a brambor a hned jsem přešla na Calibra jehněčí smíchané s Platinum kuřecí, děkuji za odpověď.
Jinak dodávám že pejsek je veselý, hravý a má chuť k jídlu.

Kdyby se opakovalo, mohla by to být EPI. Jenom mi to podle popisu naskočilo, nemusí to tak být.

12.3.2021 09:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby se opakovalo, mohla by to být EPI. Jenom mi to podle popisu naskočilo, nemusí to tak být.

To asi ne, tam je žlutý průjem.

12.3.2021 16:14
Štefan1

XXX.XXX.208.238

lesnížínka napsal(a):
To asi ne, tam je žlutý průjem.

To, bohužel, není pravda. Nejtypičtějším pro EPI je šedý nebo našedlý trus - je to dáno nestrávenými tuky. Barva může být i světlejší, třeba žlutá, záleží na stupni nedostatečnosti, krmivu, aktuální střevní mikroflóře. A ještě je řidší a objemný.

Ale u tohoto pejska to nejspíše EPI nebude, spíše je to tou změnou krmiva.

12.3.2021 16:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Štefan1 napsal(a):
To, bohužel, není pravda. Nejtypičtějším pro EPI je šedý nebo našedlý trus - je to dáno nestrávenými tuky. Barva může být i světlejší, třeba žlutá, záleží na stupni nedostatečnosti, krmivu, aktuální střevní mikroflóře. A ještě je řidší a objemný.

Ale u tohoto pejska to nejspíše EPI nebude, spíše je to tou změnou krmiva.

Neznám to, jen jsem si přečetla první odstavec a jelikož jsem sama měla velké trávící problémy 4 roky zpátky, kde byla slinivka taky v podezření, pamatuju si, že žlutý průjem... https://www.veterinarniportal.cz/exokrinni-pankreaticka-insuficience-epi/

12.3.2021 21:16

lesnížínka napsal(a):
Neznám to, jen jsem si přečetla první odstavec a jelikož jsem sama měla velké trávící problémy 4 roky zpátky, kde byla slinivka taky v podezření, pamatuju si, že žlutý průjem... https://www.veterinarniportal.cz/exokrinni-pankreaticka-insuficience-epi/

Nás na škole učili - trus barvy a konzistence malty. Ale jak jsem psala, byla to jenom úvaha.

Přidejte reakci

Přidat smajlík