SISISi

XXX.XXX.248.253
Dobrý den,
jaké jsou reálné možnosti dovézt psa ze zahraničí, let cca 15h, neexistuje třeba nějaká organizace, která by s tímto pomohla? Jedná se o psa, který není z chovu.
SISISi
napsal(a):
Dobrý den,
jaké jsou reálné možnosti dovézt psa ze zahraničí, let cca 15h, neexistuje třeba nějaká organizace, která by s tímto pomohla? Jedná se o psa, který není z chovu.
Jsou přepravní společnosti zabývající se leteckou přepravou zvířat. Ale připravte se, že letenka pro psa je v řádu desítek tisíc korun (třeba USA - ČR je teď zhruba 1900 €)
Já jsem do zahraničí posílala psy s touto společností a vždy poskytli perfektní služby:
https://animaltransport.cz/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten web na ktery odkazujete je... jak to jen slusne... - desivej a nevzbuzuje zadnou duveru.
Jak jste na ne prisla?
Jinak se klasicky staci optat Googlu a ten vyhodi spousty moznosti...
Ja napr. realne vyuzila te moznosti, ze pani majitelka, ktera mi psa dovazela, byla ochotna cestovat s nim.
Pes tedy sice letel jako cargo, ale na letisti po tom silenstvi vitala ona + veskere papiry (vet atd.) resila take ona.
Teprve po zjisteni "ze je cely" a je v CR... "byl muj".
Rekla bych zn. ideal.
A tento postup bych doporucovala kazdemu, kdo si chce psa nechat dovezt.
Papiry, kdo doveze, jak doveze... vlastne neresit. Resit az realitu.
Nic neplatit predem - snad jasne...
napsal(a):
Ten web na ktery odkazujete je... jak to jen slusne... - desivej a nevzbuzuje zadnou duveru.
Jak jste na ne prisla?
Jinak se klasicky staci optat Googlu a ten vyhodi spousty moznosti...
Ja napr. realne vyuzila te moznosti, ze pani majitelka, ktera mi psa dovazela, byla ochotna cestovat s nim.
Pes tedy sice letel jako cargo, ale na letisti po tom silenstvi vitala ona + veskere papiry (vet atd.) resila take ona.
Teprve po zjisteni "ze je cely" a je v CR... "byl muj".
Rekla bych zn. ideal.
A tento postup bych doporucovala kazdemu, kdo si chce psa nechat dovezt.
Papiry, kdo doveze, jak doveze... vlastne neresit. Resit az realitu.
Nic neplatit predem - snad jasne...
Tuto společnost si vybrali zajemci o můj odchov z Kanady a vzhledem ke kvalitě sluzeb a komunikaci musím říct, že byl jejich výběr spravný.
Všechno včetně veterinární přejímky vyřídili, a po celou domu mě pres sms informovali o tom co se se psem právě děje - odlet, mezipřistání ve Frankfurtu s přenocováním, odlet z Frankfurtu, přistání v Torontu, převzetí novým majitelem.
V říjnu s nimi letěl můj další odchov do USA a opět bylo všechno v pořádku.
Naproti tomu kamarádům, co posílali psy s levnějšími společnostnmi se stalo, že jim psi přiletěli v rozmlácené kenelce po té, co na ni spadly nějaký špatně upevněný trubky, nebo jim rozmlátili kontejner s mraženým semenem apod.

...des...
Ale co se stane v letadle (neco nekde spadne, coze?) na tom prepravka neudela ani "n". Za to muze letecka spolecnost. Jaka spolecnost to byla?
A zajmci z Kanady ji znaji jak?
napsal(a):
...des...
Ale co se stane v letadle (neco nekde spadne, coze?) na tom prepravka neudela ani "n". Za to muze letecka spolecnost. Jaka spolecnost to byla?
A zajmci z Kanady ji znaji jak?
Nevím co to bylo za společnost, ale stalo se to pri letu do Malajsie a letenka byla podezřele levná.
Zájemci z Kanady už předtím importovali z ČR fenu - tam ten let domlouvala česká chovatelka (co má psy po celém světě).
Mimochodem s touto společností posílá zmrazené sperma i Frozen Dogs, takže reference musí mít dobré.

....levna ci draha letenka nezaruci nic.
+ Reference - ty jsou tedy kde?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
O co vám jde?
Napsala jsem svoji vlastní zkušenost - jestli s tím máte problém, tak je mi líto, ale nemám potřebu se tady handrkovat s nějakým anonymem.
...o informace.
Pokud je tu super ceska spolecnost co toto umi a dela - rada bych v budoucnu vyuzila...
Ale z toho co jste poslala to super nevypada. Proto bych rada vic.
To je snad scela pochopitelne.
napsal(a):
...o informace.
Pokud je tu super ceska spolecnost co toto umi a dela - rada bych v budoucnu vyuzila...
Ale z toho co jste poslala to super nevypada. Proto bych rada vic.
To je snad scela pochopitelne.
Tak si o nich něco zjistěte sama nebo jim zavolejte, já nejsem jejich obchoďák, ani Vaše sekretářka.

...zkousila jsem - ale jako by to ani nebylo....
napsal(a):
...zkousila jsem - ale jako by to ani nebylo....
Kecáte - ta firma je mezi chovateli docela známá a kontakt na stránkách taky mají.
Jejich transporty jsou v ČR odbavované z Ruzyně, take zkuste poptat i tam...
Když jste tak žhavá po informacích, tak zkuste taky přiložit ruku k dílu - blbě kecat a kritizovat umí každý.

? ja hledam na netu. Tam nikde nic, krom webu...
Odbaveni Ruzyne? Kde jinde...
Je uz dnes neslusne se ptat, jestli maji FCB, ci IG? Pripadne, kde najit reference?
Preci jste s nima psa neposlala do Kanady jen s tim, ze "to nekdo chtel"...
Urcite jste si to proklepla.
napsal(a):
? ja hledam na netu. Tam nikde nic, krom webu...
Odbaveni Ruzyne? Kde jinde...
Je uz dnes neslusne se ptat, jestli maji FCB, ci IG? Pripadne, kde najit reference?
Preci jste s nima psa neposlala do Kanady jen s tim, ze "to nekdo chtel"...
Urcite jste si to proklepla.
Nemám FB ani to druhý takže nevím jestli to mají oni.
Představte si, že poslala a neproklepla!
Byl to můj první odchov, poslaný letecky do zahraničí (rok 2013) a celý ten přesun zařizoval zkušený chovatel, ke kterému jsem měla a stále mám důvěru. Já jen podepsala smlouvu a dovezla psa na letiště.
Praha není naše jediné letiště v ČR, a představte si, že druhý můj pes letěl až z Bruselu, protože v covidové neni snadné sehnat letenku a 3 lety před tím mu zrušili.
Když se Vám ta společnost nezdá, tak si najděte jinou a tím je to vyřešené. Z ČR ještě zprostředková lety psů firma JiNoPo, ale po smrti majitele nevím, jestli nebudou nějaké zmeny - ale to jistě vite, když se o problematiku tak hlubce zajímáte.