Je to trosku k zasmani :D . Dnes jsem vykoupala mensiho psa ( 4 kg ) a velkej ( boc ) se k nemu zacal chovat jako k fene. Malej uz je z toho nevrlej. Podotykam, ze boc je kastrat ( od rijna 2020, kryptochismus ). Knika, chodi kolem nej, presne to same dela fenkam kamaradky. Prijde mi, ze velky nepoznal toho maleho. Doufam, ze to prejde. Je to vubec mozne ? Aby ho po vykoupani nepoznal ? Borderakovi je pres 3 roky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sunnyday
napsal(a):
Je to trosku k zasmani :D . Dnes jsem vykoupala mensiho psa ( 4 kg ) a velkej ( boc ) se k nemu zacal chovat jako k fene. Malej uz je z toho nevrlej. Podotykam, ze boc je kastrat ( od rijna 2020, kryptochismus ). Knika, chodi kolem nej, presne to same dela fenkam kamaradky. Prijde mi, ze velky nepoznal toho maleho. Doufam, ze to prejde. Je to vubec mozne ? Aby ho po vykoupani nepoznal ? Borderakovi je pres 3 roky.
V čem spočívá to chování jako k feně? Naskakování?

lupus4
napsal(a):
Jak vás tohle napadlo ?
Nebo že by mu nosil kytky a otvíral dveře a myl mu misku ?
prostě mu po šamponování smrdí jinak, nenechte ho to dělat
njn, chudák "čubopes"
Protože jsem to očekávala.
A že to zase bude někdo spojovat se sexem.
Terven
napsal(a):
Ač mám dvě nekastrovaný feny, po vyndání z vany u nich vždy bují emoce
Ať už vyndám jednu nebo obě, napumpuje jim to adrenalin, krátkosrstá pinčová se viditelně ježí, začne tu druhou demonstrativně obcházet, ocasy mají napružený hore...občas po sobě i vyjedou, prostě - honí si triko.
Tak u nás zase po vyndání z vany nastupují totální "hrabačky", kdy psi lítají jak splašení a hrají si, ale adrenalinu u toho mají taky dost . A stačí, když vykoupu jen jednoho ze psů, jakoby ho ta voda úplně oživila .

Si pořád gratuluji, že jsem si vybrala psa se samočistící srstí, který nepáchne, nesnáší vlhko, není prase, co by se válelo v mrtvolách... Což je samozřejmě jen ten obecně lidský pohled. I když občas se zadaří, když coursing trénink probíhá v bahenních lázních. Ale to je "čistá špína", cestou domů opadá a je jak ze salónu. Jen mytí tlapek neunikne, město je hnůj. Nuceně se koupal za 7 let jen jednou, když se 2 h válel se ségrou v jemném prachu, který prostě neoklepal a byl komplet v béžovo šedé barvě vč. postroje. Ale to jsem ho jen spláchla vodou. I tak smrt. Jo a ještě když u kamarádky zahučel do "koncentrovaného" rybníčku v období sucha, tj. půlka černé smradlavé bahno, druhá vodní kytičky. K hrudníku černý, vršek zelený. Tak jsem ho skoro zavraždila hadicí. Lovil žabičku. Blbka.
Pro psa jsou alfou a omegou života pachy, vykoupat se šamponem do voňava asi musí být fest honička v hlavinkách.
Já taky nekoupu, jakože šamponem. Většinou oplachuji tlapky a břicho u feny, někdy je od bahna celá, ale oplachuju jen vodou. Šamponem jenom když se vyválí v něčem smrdutém, co vodou nejde dolů. Jo a ještě jsem ji myla v nějakém hojivém šamponu od veta ta opařená záda, ale to nepočítám.
Psovi většinou ve vaně myju jen packy, jenom vodou. Šamponem se koupal za svých 5,5 let všehovšudy tak dvakrát. A i to, že bych ho vzala ve vaně celého vodou je spíše výjimečné.
Já si nemůžu pomoct, ale když psy umeju šamponem, tak mi přijde, že teprve potom smrdí .

marcelaamax
napsal(a):
Já taky nekoupu, jakože šamponem. Většinou oplachuji tlapky a břicho u feny, někdy je od bahna celá, ale oplachuju jen vodou. Šamponem jenom když se vyválí v něčem smrdutém, co vodou nejde dolů. Jo a ještě jsem ji myla v nějakém hojivém šamponu od veta ta opařená záda, ale to nepočítám.
Psovi většinou ve vaně myju jen packy, jenom vodou. Šamponem se koupal za svých 5,5 let všehovšudy tak dvakrát. A i to, že bych ho vzala ve vaně celého vodou je spíše výjimečné.
Já si nemůžu pomoct, ale když psy umeju šamponem, tak mi přijde, že teprve potom smrdí .
My berem tlapky v předsíni houbou s kapkou normálního tekutého mýdla a pak bez. Normálně mýdlo 1 x, bez 2 x. Ale když je nasoleno nad nulou a on v tom lepidle hamtá hodinu a víc, tak těch houbových koleček je kolikrát i 10, než je ta houba čistá. Ve vaně už by to měl za sebou desetkrát.
No my vůbec nechodíme tam, kde je sůl. Za to ale v pořádném bahýnku , a fena jak je malá, tak má většinou komplet celé břicho, takže je pro mě jednodušší ji hodit celou do vany a ošplouchnout tam . Psa většinou stačí vzít mokrým a suchým ručníkem, nebo tlapky do lavoru a usušit. Případně je prostě nechám uschnout a opadat na chodbě .