Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2021 20:22
jan0000

XXX.XXX.31.1

Dobry den,
mame rocni Border kolii pejska cca 20 kg a chceme ho nechat vykastrovat protoze je na nem videt ze je neklidny , porad chce utikat za pejskama a kdyz feny haraji tak neustale vyje na dvore a porad steka je strasne akcni asi skrz hormony a neni moc poslusny ikdyz s nim neustale cvicime.
Chci se zeptat co si o tom myslite a jake mate zkusenosti?
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2021 20:27

Kastrace výchovu nenahradí.

Tady si můžete počíst: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3716564/pomuze-nam-kastrace. Není to shodná situace, ale je tam až nepříjemně mnoho analogií...

15.3.2021 20:29

jan0000 napsal(a):
Dobry den,
mame rocni Border kolii pejska cca 20 kg a chceme ho nechat vykastrovat protoze je na nem videt ze je neklidny , porad chce utikat za pejskama a kdyz feny haraji tak neustale vyje na dvore a porad steka je strasne akcni asi skrz hormony a neni moc poslusny ikdyz s nim neustale cvicime.
Chci se zeptat co si o tom myslite a jake mate zkusenosti?
Dekuji.

Tak já začnu. Pořídili jste si VELMI aktivní plemeno. Není to skrz (samčí) hormony, stejně se může chovat i fena. Jaké aktivity s ním děláte? Co znamená, že s ním neustále cvičíte? A co si myslím o kastraci? Nejspíš vám nepomůže.

15.3.2021 21:39

U normáního psa kastrace pomůže pouze v tom, že nebude řešit konkurenci a nebude šílet z hárajících fen. Pokud neposlouchá i mimo období hárání (beru to podle sebe, kdy nám to tu kolem ve stovkách hárá po dobu 3 m na jaře a 3 m na podzim, což je ale extrém - aktuálně mám lobotoma a těším se, až se mi na konci jara vrátí můj pes), tak to ho fakt nezklidní ani neumravní.

Každopádně jsou "hormoni", kteří to prožívají dost těžce. Peklo pro ně i pro majitele, v pozdějším věku je nutné hlídat prostatu... To bych kastrovala, pokud pes nejde do chovu. PP.

Máme kamaráda bostona, co doma kvílel měsíce u dveří, když to propuklo. Šel na kastraci, nedalo se to. Teď přiběhne vysmátý, chce si hrát, vnímá, co mu říkáte. Můj bezmozek, resp. ho má na druhé straně v oddělených půlkách, nevidí, neslyší, je schopen si pomalu vypíchnou oko větví z křoví, kvikne, ale čenich nezvedne a jede dál. Doma umazlený labil, žádná radost. A teď nejsou tréninky, takže jsme v pérdeli.

15.3.2021 22:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

zase nevhodná volba plemene a odskáče to pes, jak zdravotně, tak psychicky (když voni jsou tak prudce "inteligentní")

kastrace ne/výchovu NEVYŘEŠÍ

nechte ho alespoň dospět o rizicích a dopadech juvenilní kastrace nemáte zřejmě ani ponětí

u labilů se kastrací chování jen zhorší

16.3.2021 15:41

To,že pejsek nemá utíkat a psy,fenami ho musíte naučit,s tím vám žádné kastrace nepomůže.Musíte mu dopřát kontakt se psy,ale naučit ho,že za nimi může až vy dovolíte.Mám ročního čuvače,také by si nejraději s každým pejskem hrál.Chodí na šńůře,naučila jsem ho,že když vidí psa má si sednout a čekat až k němu dojdu,a pak,pokud se domluvíme s majitelem druhého psa,si může jít pohrát.Pokud ne,musí k noze a jdeme dál.A co se týká hormonů,je to podobné.Cvičit,učit nevšímavosti,unavit,vylítat,zaměstnat.
Všem,co si stěžují na své psy,bych doporučila přečíst knihu:
Bude dobrej: Poznala jsem psí drama z blízka - E. M. Baco

16.3.2021 19:17
karo2702

XXX.XXX.142.230

Já jsem vykastrovala fenu a od té doby je na psy ostrá a nechce s nimi mít kontakt. Dřív si s každým hrála a pořád vybízela ke hře (ale odvolání a že za nima nemá utíkat teda uměla). Nechť je vám to příkladem, že to můžete ještě zhoršit

Přidejte reakci

Přidat smajlík