Dobrý den,
máme doma australana, který je podle nás hrozně velký. Má 58,5 cm v kohoutku a váží 35 kg. Myslíte, že je to v pořádku?
A ještě jeden dotaz. Samozřejmě není příjemné když na vás 35kilový pes skočí. A to je právě ten problém. Náš pes má hrozně rád lidi. A vždycky když přijde návštěva, tak hned má pocit, že na ni skočí. A my nevíme jak ho to máme odnaučit nemá někdo nějaký tip?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

1. Je s PP?
2. Pejska bych učila, že správně jsou všechny čtyři tlapky na zemi. Může a nemusí se to spojit s povelem (např. "dolů"). Metody jsou různé, od čistě pozitivních s udělením pochvaly a pamlsku, jakmile udělá, co chci, přes zašlápnutí vodítka, takže pes nemůže vyskočit, po další méně "pozitivní" postupy.... Před příchodem návštěvy bych připnula vodítko (anebo by ho coural nonstop) a pomocí vodítka mu vysvětlila, co je žádoucí chování.

Moje psice také měla ty tendence. I když jsem seděla, přední pácy hup do klína. Měly jsme na to povel "nohy na zem" a nevyhověla jsem jí, dokud nestála pevně na zemi všema 4. Ale chce to důslednost. Dokud skáčeš, ničeho se nedočkáš, nikdo se s tebou nebude vítat, nikdo ti nic nedá, nikam se nejde.
Když to návštěva nebude respektovat, nechte ji párkrát poskákat - přejde ji to ( tu návštěvu). Nejhorší, co můžete udělat, je okřikovat psa, zatím co návštěva současně loví pamlsky z kabely.
napsal(a):
Moje psice také měla ty tendence. I když jsem seděla, přední pácy hup do klína. Měly jsme na to povel "nohy na zem" a nevyhověla jsem jí, dokud nestála pevně na zemi všema 4. Ale chce to důslednost. Dokud skáčeš, ničeho se nedočkáš, nikdo se s tebou nebude vítat, nikdo ti nic nedá, nikam se nejde.
Když to návštěva nebude respektovat, nechte ji párkrát poskákat - přejde ji to ( tu návštěvu). Nejhorší, co můžete udělat, je okřikovat psa, zatím co návštěva současně loví pamlsky z kabely.
Jojo, nejhorší jsou ty návštěvy, kterým to nevadí, o tom bych mohla vyprávět.
U psa s tímhle problém není, je velkej a od mala učený, že dokud bude skákat, tak nebude nic. Skáče akorát na mě, když ho vyzvu, na návštěvy vůbec.
S fenou je to ale horší - přijde mi, že se to hůř učí u malého psa, ale možná je to jen můj pohled. No a k tomu máme návštěvy, kterým to prostě nevadí, nebo ji i vybízejí k tomu skákání,a podle toho to taky vypadá. Jenže fena pak samozřejmě nerozlišuje ani člověka, kterému to vadí. No a když k tomu přidám její lásku k lidem, tak je schopna návštěvě vlest na hlavu, takže s tím stále bojujeme. Většině navstev to nevadí, ale mě jo 😀. Já je i prosím, ať ji nehladí kdyz skáče, oni mi to odkejvou no ale pak když na to přijde, tak začnou, že to nevadí, že je tak roztomilá, do toho na ni nadsene mluví atd..
Naposledy, když se mnou byla venčit kamarádka, tak jsme si připadala fakt trapně. Já jsem byla oblečená na ven a vrátila jsem se tak nějak čistá. Ale kámoška? Ta měla džíny, pěknou bundu - a vrátila se od nohou asi tak po prsa od bahna, všude obtiskane tlapky🙈. To byla právě jedna z těch, které vyloženě vybízejí k tomu skákání a pak hladí a mluví.

Mám přesně takovou návštěvu, jak jsem popsala. Nezutá, čepici nakřivo, loví v kabele pamlsky a u toho konejší psici - jo, už to hledám, počkej a na mě ječí - ať na mě neskáče, udělej s ní něco.

napsal(a):
Mám přesně takovou návštěvu, jak jsem popsala. Nezutá, čepici nakřivo, loví v kabele pamlsky a u toho konejší psici - jo, už to hledám, počkej a na mě ječí - ať na mě neskáče, udělej s ní něco.
U nás teda nikdo psům pamlsky nenosí (ano, ošklivé návštěvy máme), ale čím víc se ječí, tím větší radost pes má. Pochopitelně.