Jadaba

XXX.XXX.226.32
Dobrý den, máme psa se kterým už není možné další žití. Mám ji asi 10 let, vzala jsem si ji od lidí co ji našli uvázanou v lese. 3 roky poté měla vážný úraz, kdy musela podstoupit operaci páteře a učili jsme ji pomocí vodní terapie a cvičení doma znovu chodit. Podařilo se ale vinou úrazu se stalo to, že se vyměšuje všude jen je venku. Celý roky jsme to nějak zvládají, rozhodla jsem se to zvladnout i když jsem otěhotněla a narodilo se nám dítě. Prostě jsme rozdělí byt na 2 poloviny, jednu pro psa, jednu pro dítě a přísně dodržovali hygienu. Dítětem je rok a půl a nadále jiz nepřichází v úvahu držet ho jem v často bytů. Trpí dítě, trpí pes, trpíme my. Navíc se psovi problémy zhoršily. Sháněla jsem pro ni místo v azyláku,nechtějí ji, prý moc náročná péče. Jediná naše šance je prostě utracení. Psovi je minimálně 12 let (nebyla štěně když jsem si ji vzala). Jak to mám udělat? Mohu zavolat na jakoukoliv veterinu a o ukončení požádat? Bude mi vůbec a ohledem na zákon vyhověno? Jsme zoufalí, ale dál už to fakt nejde. Děkuji za rady
Utratit psa, protože je nemocný a nezadrží to?! Co třeba psovi pořídit pleny? Měli jsme psa, který měl ke konci dost problému, mimo jiné i čůral co 30 minut. Pořídili jsem mu pleny a několikrát denně měnili, ale NIKDY mě nenapadlo, že bych ho kvůli tomu nechala utratit. Co až budete stará vy, jak byste se tvářila, kdyby se Vás děti chtěli zbavit jen proto, že by Vám museli obstarat pleny a měnit vám je?!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co bych za to dala, kdyby problém mojí Sáry byly "jenom" pleny a ne rakovina.
Jadaba

XXX.XXX.226.32
Tak všem děkuju za nakládačku. Ptala jsem se na něco a kromě prvního příspěvku mi nikdo neporadil. Je to můj pes, tedy moje rozhodnutí. Obětovala jsem mu dost a prostě stačilo. Snažím se mu najít novou rodinu a ani specializovaný azyláky nemají odvahu na takovýho psa. Pleny pro nás nepřichází v úvahu. To bude kadit do pleny, mít to opatlaný po všech chlupech a já budu 3x denně koupat? Haha. Když máte takovou péči, tak si psa vemte a zkuste si to. Jen máte plnou pusu řečí, ale nedali byste ani týden. Ja tomu dala 7 let a nebudu počítat kolik peněz. Prostě došla trpělivost a chci pro psa nový domov, ale nikdo ho nechce. Nemám jinou možnost. Díky a nashle.
Jadaba
napsal(a):
Tak všem děkuju za nakládačku. Ptala jsem se na něco a kromě prvního příspěvku mi nikdo neporadil. Je to můj pes, tedy moje rozhodnutí. Obětovala jsem mu dost a prostě stačilo. Snažím se mu najít novou rodinu a ani specializovaný azyláky nemají odvahu na takovýho psa. Pleny pro nás nepřichází v úvahu. To bude kadit do pleny, mít to opatlaný po všech chlupech a já budu 3x denně koupat? Haha. Když máte takovou péči, tak si psa vemte a zkuste si to. Jen máte plnou pusu řečí, ale nedali byste ani týden. Ja tomu dala 7 let a nebudu počítat kolik peněz. Prostě došla trpělivost a chci pro psa nový domov, ale nikdo ho nechce. Nemám jinou možnost. Díky a nashle.
Raději bych psa koupala 3x denně než měla na svědomí jeho smrt a pak si to do konce života vyčítala...
zkuste napsat na facebook zprávu na Psí štěstí nebo Pes nejvěrnější přítel, mohli by Vám pomoci
tereza.krato
napsal(a):
Utratit psa, protože je nemocný a nezadrží to?! Co třeba psovi pořídit pleny? Měli jsme psa, který měl ke konci dost problému, mimo jiné i čůral co 30 minut. Pořídili jsem mu pleny a několikrát denně měnili, ale NIKDY mě nenapadlo, že bych ho kvůli tomu nechala utratit. Co až budete stará vy, jak byste se tvářila, kdyby se Vás děti chtěli zbavit jen proto, že by Vám museli obstarat pleny a měnit vám je?!
Já tedy pevně doufám, že zemřu dříve, než by mi dcera musela měnit pleny.

Jadaba
napsal(a):
Víte, je to vaše rozhodnutí. Myslím, že nikdo tady nezpochybňuje, že je to náročné a ještě náročnější pokud má člověk malé dítě, upřímně představit si to nedovedu, stejně jako vy si asi neumíte představit, co to je starat se o člověka s azheimerem...s tím mám zase zkušenost já.
Ono, když píšete na diskuzi, tak musíte počítat s tím, že diskutující budou mít odlišný názor.
Ale samozřejmě vám to nemůžeme zakázat, ani vám v tom bránit. Tak prostě zavolejte na veterinu a zeptejte se, zda vám psa uspí, nemá smysl to řešit na anonymní internetové diskuzi.
Jaký je stav pejska, víte opravdu jenom vy. Je zbytečné hledat tedy podporu pro Vaše rozhodnutí u lidí, kteří o tom stavu neví vůbec nic. Utracení psa je pro každého, kdo svého psa miloval, velmi těžké rozhodnutí. Mně moje veterinářka kdysi řekla, co se týkalo zdravotního stavu 16leté fenečky, že pokud je hranice (kdy pejsek už nepřináší své rodině žádné štěstí, trápí se on i jeho okolí) jeho stavem a nemocí už překročena, je zbytečné prodlužovat tento osud. Nepřinese to žádné dobro nikomu. Zkuste se rozhodnout podle toho a dle Vaše nejlepšího vědomí a svědomí. Držím palce.

Jadaba
napsal(a):
Tak proč se tady ptáte? Neptejte se a udělejte podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí.
Jen co já tedy nechápu, že jste o utracení neuvažovali už dřív. Nejsem pro udržování za každou cenu, to rozhodně ne. Ale vy jste se sami rozhodli, že se o psa budete starat, i když kálí pod sebe. A teď vám to naráz vadí.

Caty
napsal(a):
Já tedy pevně doufám, že zemřu dříve, než by mi dcera musela měnit pleny.
To já taky. Bohužel zabít vás nemůžou, takže pokud k tomu dojde, budete to muset strpět.
napsal(a):
To já taky. Bohužel zabít vás nemůžou, takže pokud k tomu dojde, budete to muset strpět.
Co víš Ali? Třeba mezitím vzniknou budky pro eutanázii... Jen se do té budky ještě pak umět sám dopravit a vědět, co chci udělat .
A to jste vy, co máte děti... Ostatní, co děti nemají, to třeba budou muset strpět od protivného zdr. personálu.

fikovnice
napsal(a):
Co víš Ali? Třeba mezitím vzniknou budky pro eutanázii... Jen se do té budky ještě pak umět sám dopravit a vědět, co chci udělat .
A to jste vy, co máte děti... Ostatní, co děti nemají, to třeba budou muset strpět od protivného zdr. personálu.
Víš, spousta z nás to zná z rodiny a i když ten dotyčný tvrdí, ať ho raději nechají co nejdřív umřít, stejně je to v nás asi nějak zakódováno, že se staráme a věříme, že se to zlepší, i když víme, že ne.
Ano, jedině si to nějak udělat sám. Ale asi ani na to mnozí z nás sílu mít nebudou.
Sakra, to jsou ale úvahy. Spíš potřebujeme dodat sílu a ne toto.

Holky kašlete na to, to radši pojďte diskutovat o tom, jak má Sardullah místo zahrady tankodrom, fotky ukazovat nebude a nejezděte ke mně, musela bych se stydět
Moje děti mají instukce, aby mě hodily ze skály.
Pamatujete, už se to tady taky objevilo, na seriál Dinosauři..."nejsi máma", tam se zeťrák taky chystal, že pošle bábu ze skály...byla to tradice...

napsal(a):
Holky kašlete na to, to radši pojďte diskutovat o tom, jak má Sardullah místo zahrady tankodrom, fotky ukazovat nebude a nejezděte ke mně, musela bych se stydět
Moje děti mají instukce, aby mě hodily ze skály.
Pamatujete, už se to tady taky objevilo, na seriál Dinosauři..."nejsi máma", tam se zeťrák taky chystal, že pošle bábu ze skály...byla to tradice...
Ten seriál si mlhavě pamatuju, je to už tááák dávno, co na něj děti koukaly.
Jadaba
napsal(a):
Já to chápu. Taky si neumím představit mít psa celodenně v plenách. To budou kožní problémy + denně koupat. To že ho nikdo nechce je logické, to je neudatelný pes. probrala bych to s veterinářem . Tohle je peklo pro všechny .Tohle není k žití Spíš se divím že v tom jste tolik let