Dobrý den,
ráda bych oslovila zejména chovatele a pejskaře, kteří barzoje měli nebo ho měli delší dobu v blízkém okolí (přátelé, rodina, sousedství).
Na svého prvního barzoje zatím šetřím a vybírám vhodnou chovatelskou stanici a tedy hlavně případné rodiče štěněte, ráda bych se jela podívat na výstavu do Mladé Boleslavi,pokud vůbec v květnu bude, případně i samozřejmě navštívila přímo chovatele, též pokud to bude možné.
Barzoje jsem z různých důvodů nikdy neměla, ale zajímám se o ně dlouhodobě a teď i nastává čas, kdy si ho budu moci pořídit. Jinak se psy zkušenosti mám, i s chrty.
Na barzojích by mě zajímala hlavně péče o srst, jak je častá, jak je náročná, jaká má specifika, jak je to s línáním během roku, jaká je příprava srsti na výstavu. Dá se dle rodokmenu nějak "odhadnout" možná budoucí kvalita srsti štěněte? Jsou nějaké linie a rodokmeny, které jsou skvělé v srsti? Importy ?Vím, že nádherná zvířata měla paní Krylová a její odchovanci určitě v chovech stále jsou. Jak vůbec poznám, že je srst kvalitní, můžu to nějak jako lajk zhodnotit?
Samozřejmě, že mi při výběru štěněte nepůjde pouze o srst, ale je to něco, co považuji za důležité a z fotek to nepoznám ani u dospělého psa natož u štěněte.
Děkuji předem všem za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jééé... Jeden Krylov byl pro mého psa od dětství polobůh. Bohužel už odešel, ale 10 let byl už úctyhodný věk. Línal slušně, česat se muselo, ale žádný extrém. Barzojů známe hodně a není to o tom, že když se o vás opře, tak budete mít na sobě hromadu chlupů jako třeba od goldena. Zeptejte se na barzojích na FB.
https://www.facebook.com/groups/1284018191650184
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jééé... Jeden Krylov byl pro mého psa od dětství polobůh. Bohužel už odešel, ale 10 let byl už úctyhodný věk. Línal slušně, česat se muselo, ale žádný extrém. Barzojů známe hodně a není to o tom, že když se o vás opře, tak budete mít na sobě hromadu chlupů jako třeba od goldena. Zeptejte se na barzojích na FB.
https://www.facebook.com/groups/1284018191650184
Díky za odpověď, na skupinu se podívám 🙂